Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 27. července 2009 ve 23:07® osprey
osprey

sus1: Mám příšernou paměť na lidi. Když na mě vysypeš třicet nových tváří, pamatuju si tak dvě tři. Proto se omlouvám, nemám tě na záznamu:-)

Ty Klatovy jsou pro mě problém. Na sraz bych ti to vzal a mohl bys to tam pořádně testnout, když ale nejedeš, je to problém.

Tak holt v nejhorším koupíš pletenku. Ona se občas hodí a dohromady nestárne.

Pondělí 27. července 2009 ve 23:03® sus1

osprey> A to sem si do tetka myslel,že sem byl nalitej dost,ale tet koukam,že asi ne:-)) Mluvil jsem s tebou asi 1,5 hod vloni v Ostrově.:)

Pondělí 27. července 2009 ve 23:01® sus1

osprey> 1.Klatovy
2.Ne

Pondělí 27. července 2009 ve 23:00® osprey
osprey

sus1: Dvě otázky:

1. Odkud že jsi?
  2. Jedeš na sraz?
Pondělí 27. července 2009 ve 22:55® sus1

osprey> Bohužel,nikoho tady v okolí neznam,kdo by ji měl.Ještě zkusim Plzen,tam možná.

Tento příspěvek byl editován 27.7.2009 22:57:01 uživatelem sus1.
Pondělí 27. července 2009 ve 22:54® osprey
osprey

sus1: Sežeň někoho, kdo ji má na vláčku, ať ti na týden půjčí naviják se šňůrou a vyzkoušej to.

Já zažil situace, kdy bych ji fakt užil, ale většinou jsem rýd, že ji tam nemám.

Pondělí 27. července 2009 ve 22:52® sus1

osprey> To já bych ji tady občas prubnul.:-) ale zatim taky váham.

Tento příspěvek byl editován 27.7.2009 22:52:22 uživatelem sus1.
Pondělí 27. července 2009 ve 22:51® osprey
osprey

sus1: Víš, my tu máme jediný stoják, který stojí za zmínku a tam není co s feederem nahánět.

U mě pletenka vysloveně zahálí. Proto ji Sanderovi v podstatě rozmlouvám.

Pondělí 27. července 2009 ve 22:48® sus1

osprey> Tet si to trefil,na stoják.:-)

Pondělí 27. července 2009 ve 22:46® osprey
osprey

Sander: Opět. Co chceš s tou pletenkou chytat? Říční kapr? Parma? Raději ne. Tloušť? Zbytečné – až na škodu. A ta běloba, co nám do toho mlátila, když jsme tam seděli s hechtem, to je o montáži, ne o pletence.

Ale takové to jemné hnípání na stojáku nebo v nadjezí, lov na 50 m apod., tam bych ji dal.

Pondělí 27. července 2009 ve 22:40® Sander
Sander

osprey > je mi jasné, že záběrů se šňůrou není víc, ale jsou s ní na dálku lépe rozpoznatelné. A vo to gou.

Jinak při tom objemu věcí co potřebuji je cívka na Reda záležitost asi za 300, což už by mě nepoložilo.

Pondělí 27. července 2009 ve 22:38® osprey
osprey

Sander: Záběr dělá ryba, ne šňůra. Se šňůrou jich není víc. Ale v některých situacích jsou lépe viditelné i sekatelné. Nemyslím, že tobě by to výrazně pomohlo. Já pletenku mám – a jak často mě s ní vidíš chytat?

Klidně ti naviják se šňůrou půjčím, ať víš, co vlastně chceš. Myslím, že teď budeš mít za co utrácet.

Pondělí 27. července 2009 ve 22:33® Sander
Sander

osprey > no přece miliony záběrů.

Napsal jsem to blbě, ta šňůra by tomu indikátoru měla trošku pomoct.

Pondělí 27. července 2009 ve 22:31® osprey
osprey

Sander: A co chceš indikovat?

Pondělí 27. července 2009 ve 22:19® sus1

Taky přemejšlim o šnůře,hm,hm,hm

Pondělí 27. července 2009 ve 22:18® Sander
Sander

osprey > stejně bych dal nejraději na konec návazec z vlasce, šňůra by posloužila jen jako lepší indikátor záběru na tu dálku.

Tento příspěvek byl editován 27.7.2009 22:19:08 uživatelem Sander.
Pondělí 27. července 2009 ve 22:16® osprey
osprey

olda: Tu Whiplash mám dodnes namotanou. Posloží, pravda. Drží, to je fakt. Dá se s ní zlomit prut, to je taky fakt.

Dál o ní ale veřejně prohlásím, že alespoň ta, co mám já, je opticky tlustší než vlasec 0.16 mm a chlupatí se docela dost.

Podle mě je dávno překonaná – jsou tenčí, kulatější a uživatelsky příjemnější šňůry.

Sander: Fireline crystal jsem měl, není špatná, ale nevěř tomu, že je průhledná. Časem se navíc zbarví od vody.

HaD chytal s průměrem 0.06 mm a docela to šlo. Vláčel s tím i feedroval.

Pondělí 27. července 2009 ve 22:08® osprey
osprey

Piranha: Pokud tak chytáš a jde ti to, přestanu polemizovat a sklapnu podpatky. Pokud ne, tak si to vyzkoušej. Já jsem si vyhrál s pletenkou dost.

A tahle věta (cituji): I tak ale, ma feederovy prut tolik akce v zaloze, ze to pri snure pohodlne postaci. Ta u trošku lepší ryby platí tak s návazcem od 0.18 mm a výš.

Pondělí 27. července 2009 ve 20:12® Piranha
Piranha

osprey> pokud budu regulovat rozdil v nosnosti mezi snurou a 0,20 vlascem tak, ze tam dam jen ten vlasec, tak ano, je to varianta.Vlasec ma samozrejme nizsi nosnost nez ta snura a take i prutaznost.Ale proc by to nemohl byt misto vlasce amortizer.Vis co takovej amortik unese a vydrzi?To neni feeder guma.Ale s tim vlascem to je samozrejme jednodussi a levnejsi. Nemyslim si, ze pri zaseku se snurou bych nejak vyrezaval ryby, nebo je trhal.Ta spicka a samotna akce feederu vse dostatecne eliminuje. Otazkou je, jak razantni zaber vyvinu.I tak ale, ma feederovy prut tolik akce v zaloze, ze to pri snure pohodlne postaci.

Tento příspěvek byl editován 27.7.2009 20:13:13 uživatelem Piranha.
Pondělí 27. července 2009 v 15:56® lubo OV
lubo OV

Zcuter> máš recht. Taky jsem si ho kdysi jednou koupil. Byla to ode mne mladictvá nerozvážnost :-))

Pondělí 27. července 2009 ve 13:59® Zcuter
Zcuter

nevím jak šňůry ale silony od berkleyho bych už nikdy vživotě nekoupil..jak já tak i brácha jsme se schodli že je to šmejd..na to kolik stojí..trošku zatáhneš a je to přervané…nemá to pevnost..dokonce i kamarád prodavač v rybářství mi říkal že mu to tam hodně chodím vracet že to nemá žádnou nosnost.ale jak říkám, silon není pletenka.

Pondělí 27. července 2009 v 11:14® olda
olda

mně se líbý tato šnůra ale nevím jestli se moc netřepí,používal jsem ji kdysi na návazce na kapra Šňůra Berkley Whiplash 0,06mm-10,6kg

Pondělí 27. července 2009 v 10:55® Sander
Sander

osprey > když je to tak, nejspíš ji dám na jednu cívku, kterou budu používat na delší vzdálenosti. Tahat z vody zapnuté sbíječky mě baví a díky délce Amnésie to nemusí být až tak brutální.

Měl jsi v ruce Crystal od FireLine?

Pondělí 27. července 2009 v 10:47® osprey
osprey

Piranha: To bych nedělal. Ale vymlouvat ti to nehodlám.

Sander: Pletenka řeže proud překvapivě slušně, ale to zdolávání, když vezme něco velkého – to je jak když táhneš z řeky zapnutou sbíječku:-)

Pondělí 27. července 2009 v 9:48® Sander
Sander

osprey > jaký materiál bude mít v proudu větší odpor? Osmička šňůra, nebo šestnáctka vlasec?

Sázím na šňůru, která se tam natočí svou širší plochou (pokud to není ta oválná).

Pondělí 27. července 2009 v 7:24® Piranha
Piranha

osprey> nez na to cpat 3m vlasce, to tam radeji feederovou gumu, nebo spis kaprovej 1,2mm amortizer na plavacku. Ale pravda je v tom ze je to na malinko jinou feederovacku.

Neděle 26. července 2009 ve 21:59® osprey
osprey

Rybouš: Nelze říct, co je lepší. Pletenka má ale speciálnější využití. Je neprůtažná, takže dokonale detekuje záběry a zasekává se s ní strašně snadno.

Na druhou stranu se s ní musí zasekávat opatrně (jen se zvedne prut) a velké ryby se z ní snáz setřepou. Je lepší ji zakončovat kusem (3 – 4 m) obyčejného vlasce asi tak 0.20 mm.

Neděle 26. července 2009 ve 21:32® Rybouš
Rybouš

Možná že se tady už někdo ptal, ale jestli jo tak se stejně zeptám. co je na feeder lepší : šňůra nebo vlasec? Za každý názor předen děkuji.

Čtvrtek 23. července 2009 ve 22:08® osprey
osprey

olda a ostatní: Příští týden. Chce to doladit pár drobností.

To už vydržíte, choďte na ryby. Nestojí to sice za moc, ale ještě nevymřely.

Čtvrtek 23. července 2009 ve 14:19® olda
olda

osprey> Taky bych chtěl znát tajemství jsem hrozně zvědavej.