Vyhledávání
Feeder
V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 27. července 2009 ve 23:07® osprey
-
sus1: Mám příšernou paměť na lidi. Když na mě vysypeš třicet nových tváří, pamatuju si tak dvě tři. Proto se omlouvám, nemám tě na záznamu
Ty Klatovy jsou pro mě problém. Na sraz bych ti to vzal a mohl bys to tam pořádně testnout, když ale nejedeš, je to problém.
Tak holt v nejhorším koupíš pletenku. Ona se občas hodí a dohromady nestárne.
- Pondělí 27. července 2009 ve 23:03® sus1
-
osprey> A to sem si do tetka myslel,že sem byl nalitej dost,ale tet koukam,že asi ne
Mluvil jsem s tebou asi 1,5 hod vloni v Ostrově.:)
- Pondělí 27. července 2009 ve 23:01® sus1
-
osprey> 1.Klatovy
2.Ne - Pondělí 27. července 2009 ve 23:00® osprey
-
sus1: Dvě otázky:
- Odkud že jsi?
- Jedeš na sraz?
- Pondělí 27. července 2009 ve 22:55® sus1
-
osprey> Bohužel,nikoho tady v okolí neznam,kdo by ji měl.Ještě zkusim Plzen,tam možná.
Tento příspěvek byl editován 27.7.2009 22:57:01 uživatelem sus1. - Pondělí 27. července 2009 ve 22:54® osprey
-
sus1: Sežeň někoho, kdo ji má na vláčku, ať ti na týden půjčí naviják se šňůrou a vyzkoušej to.
Já zažil situace, kdy bych ji fakt užil, ale většinou jsem rýd, že ji tam nemám.
- Pondělí 27. července 2009 ve 22:52® sus1
-
osprey> To já bych ji tady občas prubnul.
Tento příspěvek byl editován 27.7.2009 22:52:22 uživatelem sus1.ale zatim taky váham.
- Pondělí 27. července 2009 ve 22:51® osprey
-
sus1: Víš, my tu máme jediný stoják, který stojí za zmínku a tam není co s feederem nahánět.
U mě pletenka vysloveně zahálí. Proto ji Sanderovi v podstatě rozmlouvám.
- Pondělí 27. července 2009 ve 22:48® sus1
-
osprey> Tet si to trefil,na stoják.
- Pondělí 27. července 2009 ve 22:46® osprey
-
Sander: Opět. Co chceš s tou pletenkou chytat? Říční kapr? Parma? Raději ne. Tloušť? Zbytečné – až na škodu. A ta běloba, co nám do toho mlátila, když jsme tam seděli s hechtem, to je o montáži, ne o pletence.
Ale takové to jemné hnípání na stojáku nebo v nadjezí, lov na 50 m apod., tam bych ji dal.
- Pondělí 27. července 2009 ve 22:40® Sander
-
osprey > je mi jasné, že záběrů se šňůrou není víc, ale jsou s ní na dálku lépe rozpoznatelné. A vo to gou.
Jinak při tom objemu věcí co potřebuji je cívka na Reda záležitost asi za 300, což už by mě nepoložilo.
- Pondělí 27. července 2009 ve 22:38® osprey
-
Sander: Záběr dělá ryba, ne šňůra. Se šňůrou jich není víc. Ale v některých situacích jsou lépe viditelné i sekatelné. Nemyslím, že tobě by to výrazně pomohlo. Já pletenku mám – a jak často mě s ní vidíš chytat?
Klidně ti naviják se šňůrou půjčím, ať víš, co vlastně chceš. Myslím, že teď budeš mít za co utrácet.
- Pondělí 27. července 2009 ve 22:33® Sander
-
osprey > no přece miliony záběrů.
Napsal jsem to blbě, ta šňůra by tomu indikátoru měla trošku pomoct.
- Pondělí 27. července 2009 ve 22:31® osprey
-
Sander: A co chceš indikovat?
- Pondělí 27. července 2009 ve 22:19® sus1
-
Taky přemejšlim o šnůře,hm,hm,hm
- Pondělí 27. července 2009 ve 22:18® Sander
-
osprey > stejně bych dal nejraději na konec návazec z vlasce, šňůra by posloužila jen jako lepší indikátor záběru na tu dálku.
Tento příspěvek byl editován 27.7.2009 22:19:08 uživatelem Sander. - Pondělí 27. července 2009 ve 22:16® osprey
-
olda: Tu Whiplash mám dodnes namotanou. Posloží, pravda. Drží, to je fakt. Dá se s ní zlomit prut, to je taky fakt.
Dál o ní ale veřejně prohlásím, že alespoň ta, co mám já, je opticky tlustší než vlasec 0.16 mm a chlupatí se docela dost.
Podle mě je dávno překonaná – jsou tenčí, kulatější a uživatelsky příjemnější šňůry.
Sander: Fireline crystal jsem měl, není špatná, ale nevěř tomu, že je průhledná. Časem se navíc zbarví od vody.
HaD chytal s průměrem 0.06 mm a docela to šlo. Vláčel s tím i feedroval.
- Pondělí 27. července 2009 ve 22:08® osprey
-
Piranha: Pokud tak chytáš a jde ti to, přestanu polemizovat a sklapnu podpatky. Pokud ne, tak si to vyzkoušej. Já jsem si vyhrál s pletenkou dost.
A tahle věta (cituji): I tak ale, ma feederovy prut tolik akce v zaloze, ze to pri snure pohodlne postaci. Ta u trošku lepší ryby platí tak s návazcem od 0.18 mm a výš.
- Pondělí 27. července 2009 ve 20:12® Piranha
-
osprey> pokud budu regulovat rozdil v nosnosti mezi snurou a 0,20 vlascem tak, ze tam dam jen ten vlasec, tak ano, je to varianta.Vlasec ma samozrejme nizsi nosnost nez ta snura a take i prutaznost.Ale proc by to nemohl byt misto vlasce amortizer.Vis co takovej amortik unese a vydrzi?To neni feeder guma.Ale s tim vlascem to je samozrejme jednodussi a levnejsi. Nemyslim si, ze pri zaseku se snurou bych nejak vyrezaval ryby, nebo je trhal.Ta spicka a samotna akce feederu vse dostatecne eliminuje. Otazkou je, jak razantni zaber vyvinu.I tak ale, ma feederovy prut tolik akce v zaloze, ze to pri snure pohodlne postaci.
Tento příspěvek byl editován 27.7.2009 20:13:13 uživatelem Piranha. - Pondělí 27. července 2009 v 15:56® lubo OV
-
Zcuter> máš recht. Taky jsem si ho kdysi jednou koupil. Byla to ode mne mladictvá nerozvážnost
- Pondělí 27. července 2009 ve 13:59® Zcuter
-
nevím jak šňůry ale silony od berkleyho bych už nikdy vživotě nekoupil..jak já tak i brácha jsme se schodli že je to šmejd..na to kolik stojí..trošku zatáhneš a je to přervané…nemá to pevnost..dokonce i kamarád prodavač v rybářství mi říkal že mu to tam hodně chodím vracet že to nemá žádnou nosnost.ale jak říkám, silon není pletenka.
- Pondělí 27. července 2009 v 11:14® olda
-
mně se líbý tato šnůra ale nevím jestli se moc netřepí,používal jsem ji kdysi na návazce na kapra Šňůra Berkley Whiplash 0,06mm-10,6kg
- Pondělí 27. července 2009 v 10:55® Sander
-
osprey > když je to tak, nejspíš ji dám na jednu cívku, kterou budu používat na delší vzdálenosti. Tahat z vody zapnuté sbíječky mě baví a díky délce Amnésie to nemusí být až tak brutální.
Měl jsi v ruce Crystal od FireLine?
- Pondělí 27. července 2009 v 10:47® osprey
-
Piranha: To bych nedělal. Ale vymlouvat ti to nehodlám.
Sander: Pletenka řeže proud překvapivě slušně, ale to zdolávání, když vezme něco velkého – to je jak když táhneš z řeky zapnutou sbíječku
- Pondělí 27. července 2009 v 9:48® Sander
-
osprey > jaký materiál bude mít v proudu větší odpor? Osmička šňůra, nebo šestnáctka vlasec?
Sázím na šňůru, která se tam natočí svou širší plochou (pokud to není ta oválná).
- Pondělí 27. července 2009 v 7:24® Piranha
-
osprey> nez na to cpat 3m vlasce, to tam radeji feederovou gumu, nebo spis kaprovej 1,2mm amortizer na plavacku. Ale pravda je v tom ze je to na malinko jinou feederovacku.
- Neděle 26. července 2009 ve 21:59® osprey
-
Rybouš: Nelze říct, co je lepší. Pletenka má ale speciálnější využití. Je neprůtažná, takže dokonale detekuje záběry a zasekává se s ní strašně snadno.
Na druhou stranu se s ní musí zasekávat opatrně (jen se zvedne prut) a velké ryby se z ní snáz setřepou. Je lepší ji zakončovat kusem (3 – 4 m) obyčejného vlasce asi tak 0.20 mm.
- Neděle 26. července 2009 ve 21:32® Rybouš
-
Možná že se tady už někdo ptal, ale jestli jo tak se stejně zeptám. co je na feeder lepší : šňůra nebo vlasec? Za každý názor předen děkuji.
- Čtvrtek 23. července 2009 ve 22:08® osprey
-
olda a ostatní: Příští týden. Chce to doladit pár drobností.
To už vydržíte, choďte na ryby. Nestojí to sice za moc, ale ještě nevymřely.
- Čtvrtek 23. července 2009 ve 14:19® olda
-
osprey> Taky bych chtěl znát tajemství jsem hrozně zvědavej.