Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 23. července 2009 ve 12:00® Kubajs
Kubajs

osprey:každého to zajímá

Čtvrtek 23. července 2009 v 10:52® crazykapr
crazykapr

Zcuter> To ti asi neřekne…když je to tajemství :-) Ale mě by to zajímalo taky…

Čtvrtek 23. července 2009 v 9:13® Zcuter
Zcuter

osprey> jaké tajemství?

Středa 22. července 2009 ve 23:24® osprey
osprey

Hany: Jak vidíš, můžeš. Já mám letos taky prd:-)

Ale dneska jsem chytil tlouště na popa a viděl ten záběr ze dvou metrů. To mě hřeje taky. Člověk se musí radovat z toho, co je.

Tento příspěvek byl editován 22.7.2009 23:25:12 uživatelem osprey.
Středa 22. července 2009 ve 23:09® Kubah

osprey> S Mistrem Rybářem se srovnávat nemůžu… Myslím to vážně.

Moc jich nechytám, jen pár za rok. Letos nemám ani jednoho…

Tento příspěvek byl editován 22.7.2009 23:09:57 uživatelem Kubah.
Středa 22. července 2009 ve 23:06® osprey
osprey

Hany: Tak to už umíš to, co já. Příště to David natočí s tebou:-))

Můžu ti říct, že já o ně letos ještě nezavadil. Na obvyklých místech nejsou – ostatně průtokový režim je holé šílenství. Udělal jsem pár pokusů mrknou se po nich, ale prostě jsem je nenašel. Mimo jiné proto, že víc vláčím než feedruju.

Tento příspěvek byl editován 22.7.2009 23:06:48 uživatelem osprey.
Středa 22. července 2009 ve 22:54® Kubah

osprey> Ahoj, před chvílí jsem asi po 5× dokoukal 2. díl DVD a ty říčáci mně zase dostali. Až mi trochu klesne Sázava tak na ně zas vyrazím… Doufám že chytím podobnýho jako loni – můj osobáček byl 64 cm :-))

Středa 22. července 2009 ve 22:28® osprey
osprey

Zcuter: Neboj, za pár dní to rozjedem. Vím jedno malé tajemství:-))

Středa 22. července 2009 ve 21:27® Zcuter
Zcuter

osprey> taky mi ot připadá že tu je na chytej poslední dobou celkem nuda..

Středa 22. července 2009 v 10:23® BuBu99
BuBu99

cau schanim vozejk na lod nevite o necem

Úterý 21. července 2009 v 9:11® crazykapr
crazykapr

MiK> To mě nenapadlo…jed­noduché a funkční :-) Dík moc

Úterý 21. července 2009 v 9:09® MiK
MiK

crazykapr> černá elektrikářská lepící páska udělá z velkého světýlka miniaturní. Jak je libo.

Pondělí 20. července 2009 ve 12:58® crazykapr
crazykapr

lubo OV> To bude právě největší problém…jdu na líny a jemný záběry budou pořád. Ale celkem mě ta noc láká tak uvidim :-) Snad se něco pověsí

Pondělí 20. července 2009 ve 12:11® osprey
osprey

Zcuter: S MISTREM se nehádej, toho člověka neznám, kdoví, co by ti udělal. Se mnou můžeš.

Třeba se konečně pár lidí přidá a začne to tu žít:-))

Pondělí 20. července 2009 v 11:50® lubo OV
lubo OV

crazykapr> to by mohlo být lepší, ta menší chem. světýlka. Dej pak vědět. Samotného by mě zajimalo, jestli budeš mít stejnou zkušenost, jako já. Jemné záběry, kdy se splávek úplně nepotopil (světlo tím pádem nezmizelo) se mi těžko dařilo rozeznat. Pak jsem si vycvičil oko. Ten světelný bod splávku se vlastně odrážel od vodní hladiny, takže byly ve tmě vidět dva světelné body nad sebou, vzdálené od sebe pár cm. Pokud byl tedy jemný záběr, kdy se splávek nepotopil úplně, ale špička se světlem zůstala na hladině, projevilo se to přiblížením obou svetýlek k sobě.

Tento příspěvek byl editován 20.7.2009 11:52:33 uživatelem lubo OV.
Pondělí 20. července 2009 v 11:32® crazykapr
crazykapr

lubo OV> Já si zkusím nakoupit menší světýlka, ty co mám ted dělaj celkem velký světelný efekt :-)

Pondělí 20. července 2009 v 11:08® lubo OV
lubo OV

crazykapr> jako bývalý dlouholetý plavačkář jsem takto chytával. Měl jsem takový svítící splávek na baterii, kde byla malá led-dioda jen ve špičce. Tenkrát to u nás prakticky nikdo neznal. Já měl štěstí, že jsem tehdy pracoval se synovcem od Balzera, který se tehdy začínal prosazovat na českém trhu s ryb. potřebama a tak jsem měl k těmto věcem přístup s první ruky. A můžu s klidem říct, že ani na mělčině to světlo rybám nevadilo. Je ale pravda, že světýlko tohoto splávku bylo třetinové proti chemickému světlu. Ve tmě to byl malinký i když jasný bod. A úspěchy tedy byly. Pamatuju si, že to tehdy chodili všichni okolo okukovat. Zvláště při přehazování, kdy jsem měl splávek vytažený na břehu jsem ho pokaždé novým zájemcům musel rozebírat a ukazovat princip :-)) )

Pondělí 20. července 2009 v 10:43® Zcuter
Zcuter

osprey> asi máš pravdu…S MISTREM na feeder se hádat nebudu…

Pondělí 20. července 2009 v 10:27® osprey
osprey

Zcuter: ale zátěž je třeba pro případ, že to vlny nebo ryba pohrnou k němu. Taky s tím mám málo zkušeností, ale chytal jsem s feederem úplně bez zátěže a tam musíš sekat každé povolení vlasce, takže je lepší buď těžší sousto nebo aby to lehce napínal proud.

Neděle 19. července 2009 ve 23:51® Zcuter
Zcuter

tak ono stačí povolit brzdu a poslouchat cvrčka anebo na feeder normálně na hladinu a pozorovat osvětlonou špičku…nevadí že to nebude napnuté…jak to rybka vcucne tak s tím prostě pojede, takže dříve nebo později s tou špičkou prostě pohne..(můj osobní názor odskoušené to nemám…)

Sobota 18. července 2009 v 11:02® crazykapr
crazykapr

Tohle jsem taky řešil, chci chytat na plavačku na mělčině u rákosí, je tam cca 70cm vody. Ale nevim jestli by to světýlko v noci ryby neplašilo…

Sobota 18. července 2009 v 10:49® Sander
Sander

Alov > my to zkoušeli na chovňáku asi před deseti lety. Ty ryby to prostě plaší, a nikdo mě nepřesvědčí o opaku :-)

EDIT: od té doby jsem na to takhle nikde nechytal, třeba je dnešní zbytek fišek trošku víc tolerantní :-)

Tento příspěvek byl editován 18.7.2009 10:50:46 uživatelem Sander.
Sobota 18. července 2009 v 10:28® Alov
Alov

hecht> Čoveče, taky jsem nad tím ze začátku uvažoval.Pak jsem začal používat to modré by LIDL a bylo po starostech.Ale běžně používám i to červené. Nedokážu porovnat ubytek záběrů. protože vždy chytám na 1 prut při tomto způsobu lovu. Ale je fakt, že za tmy je těch ryb míň. Nevím, jestli to je tím světýlkem nebo menší noční aktivitou u hladiny. To fakt netuším..

Sobota 18. července 2009 v 10:18® hecht
hecht

Alov> A neplaší ti to světýlko ryby, když je to pouze metr od nástrahy ???

Sobota 18. července 2009 v 10:02® Alov
Alov

Já osobně používám pro lov z hladiny tyto 2 montáže.První se smyčkou s feeder gumy je v podstatě nastražení nástrahy mimo háček. Utrhnu kus rohlíku (cca 1/3), vytvořím smotek a 2× až 3× ho omotám smyčkou. Má to tu výhodu, že když do toho dlube drobotina, tak se po nějaké době pod tlakem feeder gumy vytvoří dost pevná kulička, něco jako docela velké rohlíkové boili, které se začne pomaličku nořit ke dnu a je dost reálná šance při propadu na slušný úlovek.Většinou to při propadu vezme kapr nebo slušný tloušť, pokud se tedy v revíru nachází.Takže se lov z hladiny v podstatě změní na 2/3 lov z hladiny a 1/3 na lov na propad :-D . Druhou montáž s anglánem používám za tmy. Je rovněž dost jednoduchá, jen si člověk musí trošku vychytat záběry. Většinou nejsou tak razantní jako za světla. Při záběru se anglán většinou nepotopí. Jen se mírně nakloní a pomaličku rozjede. S oběma způsoby jde nahodit cca 20 – 25 m. Ale chce to trošku trénink :-)

foto/diskuze/feeder/2009/th-img25295.jpgfoto/diskuze/feeder/2009/th-img25296.jpg
Sobota 18. července 2009 v 9:22® crazykapr
crazykapr

Sander> Říkal jsem že s tímto lovem nemám zkušenosti…chtěl jsem to s feederem zkusit, tak jsem to zkusil. Příště asi dám tu matchku. Stejně sem chytil NIC, házel jsem to k rákosu kterej každou chvíli ožírali. Ale drbali mi do toho jen perlíni.

Pátek 17. července 2009 ve 22:40® osprey
osprey

Hany: Jehlička byl můj idol. Dodneška si ten článek pamatuju. S tím mušákem jsem to dělal někdy před 15 lety – tenkrát jsem křížil rybářské techniky jak Mičurin jabka s hruškama.

Pátek 17. července 2009 ve 22:18® Kubah

osprey> Já jsem kdesi ve starém rybářství četl článek od J.Jehličky, muškařil ve městě a ani záběr. Pak pochopil že jsou ryby zvyklý na chleba, tak na háček dal kus molitanu a házel s co největším plesknutím o hladinu – představovalo to dopad chleba na hladinu…

Pátek 17. července 2009 ve 21:58® osprey
osprey

Sander: Dokud na to vidím, nedám se ošidit o to, jak ta kůrka zmizí a vzápětí vlasec prořízne hladinu. Nicméně chtěl feeder, má ho mít. Z mého pohledu bych po něm sáhl, kdybych to házel někam do mělčiny v noci.

U nás máme málo zkušeností – málo stojáků, málo velkých vod, málo amurů,…

Já kdysi házel kostku chleba i mušákem. Z pohledu muškaře je to zvěrstvo, ale kapr na mušáku je fajn.

Pátek 17. července 2009 ve 14:31® Sander
Sander

crazykapr > s mačkou a kusem rohlíku dohodíš strašně daleko. Musíš ho ale dobře napíchnout (obvázat) a nezapomeň ho před hodem položit na hladinu, aby ztěžkl.

Mě se ten feeder nelíbí už z toho důvodu, že zdánlivě pomalé ryby jako kapr a amur zařadí po vcucnutí rohlíku vyšší rychlostní stupeň. Dost možná za to může háček, který ucítí v tlamě, nebo konkurence ze strany okolních ryb. Zabravší ryby proto nechávám jet i více jak dva metry a přesto se často stane, že rybu neseknu, nebo se během zdolávání vypne.

Tento příspěvek byl editován 17.7.2009 14:32:40 uživatelem Sander.