Vyhledávání
Feeder
V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 2. června 2009 v 18:14® CeP
-
BlueShark> no ja to pochopil velmi dobre.
- Úterý 2. června 2009 ve 14:43® BlueShark
-
Už mi z práce hrabe, (lince) je nyní synonymum pro (diskuzi)
- Úterý 2. června 2009 v 11:38® BlueShark
-
Piranha: Kde je psáno, že na této lince se řeší pokročilé věci ve feederu? Nějak nepobírám. Koukám ty jsi už předseda feeder maniaců
- Úterý 2. června 2009 v 11:25® BlueShark
-
Divil by ses, ale prut na lysce fakt existuje.
- Úterý 2. června 2009 v 6:33® Piranha
-
Kubajs> za 1. nikdo ho tu nekamenuje to jsou silna slova a za druhy uz se to tu neresi jak vidis, tak nefoukej do okne,OK.
- Pondělí 1. června 2009 ve 21:14® Kubajs
-
Piranha:ale ten kluk tu z toho samýho důvodu aby se dozvěděl to hovno který víme my chápu že číst to do kola neni med na chledu,ale nemusíme ho hned kamenovat
- Pondělí 1. června 2009 v 10:13® Flid
-
filip111> pokud chces prut na lysce tak musí být uplně čistý bez reklam a názvu prutu jinak bohužel lysce nechytneš.A pokud budeš na ten prut chytat neco jiného než lysce ,tak to jenom proto že prostě ryba neumí číst
- Neděle 31. května 2009 ve 21:19® filip111
-
BS: jakej si mám koupit prut? chci chytat jen lysce
myslel jsi něco takovýho.
- Neděle 31. května 2009 ve 14:30® BlueShark
-
Každý začínal a měl nejapné dotazy
A já je mám někdy pořád
- Sobota 30. května 2009 ve 20:34® lubo OV
-
Piranha> OK
- Sobota 30. května 2009 ve 20:33® lubo OV
-
Piranha> no jo, plky hold jsou v každé diskuzi. S tím se člověk musí smířit, to nezměníš. Taky jsem se např. nedávno u sousedů ptal jak daleko se dá dohodit s jedním konkrétním typem prutu. A místo konkrétní odpovědi se mi dostalo poučení, že feeder není o lovu na velkou vzdálenost, atd. Pravda dalo by se tomu dotyčnému „vysvětlit“, že na rozdíl od něj rybařím 30 let a s feederem 10 let a že když se na něco konkrétně ptám, tak vím proč a nestojím o základní poučky, které jsou vzhledem k tomu mému dotazu mimo mísu. Ale proč bych to dělal. Chci si přece (jak sám uznáváš) jen pokecat a něco se dovědět. A když ho seřvu, příště se možná nic dedozvím nejen od něho, ale ani od jiných. Proto tyhle věci prostě filtruju Mě to někdy taky štve, ale nenapadlo by mne … no však víš. Neber to jako poučování, ale třeba jako radu, pokud chceš.
- Sobota 30. května 2009 ve 20:23® Piranha
-
Nemam rad hadky a zasirani diskuzi blbinama, mozna se nekomu zda ze sem konfliktni osoba, ale nevyhledavam tyto veci a nerad se s nekym přu, dycky se do toho zamotam a nema to konce.Ja to hazu za hlavu.OK
- Sobota 30. května 2009 ve 20:20® Piranha
-
lubo OV> jak se ja chovam tak jsem s tim spokojen a jsem na to hrdy.Ty jsi po mne vyjel prvni tak jsem jen vracel uder.Podivej chodim sem dlouho a chci si tady precist neco pro mne a pobavit s lidma co znaj vic nez znam ja, abych se zdokonalil.Posledni dobou tu ctu plky jakej prut a libi se vam tohle a tamto a je to vsechno vo hovne, páč stejne to bez omaku nepoznaj.Pak sem napise par teenageru jak se chyta na feeder a po tejdnu sem pise co to ten feeder vlastne je, tak se na ne nezlob, ale co mu mam napsat.Rad poradim pokud to znam ale opravdu to bylo jak u blbecku na dvorecku.
- Sobota 30. května 2009 ve 20:14® lubo OV
-
Piranha> vo vidíš, super. Odvolávám co jsem odvolal …
- Sobota 30. května 2009 ve 20:13® lubo OV
-
Piranha> že zrovna ty mluvíš o mindráku chlapče, který hned vystrkuje rohy a každého uráží, když s tebou náhodou nesouhlasí. To je jako bych se já nad tebou vytahoval, že jsi a chováš se jako obyčejný instalatér. Cítíš, jak by to bylo stupidní? Jinak proti tobě nemám vůbec nic.
- Sobota 30. května 2009 ve 20:13® Piranha
-
Pro ty zacinajici kdo jsou lini si precist a najit clanek prave pro ne sem kopčim tenhle clanek.Autor snad promine.Jen abych zase nebyl za mistra
Lov na feeder je skutecně nádherná disciplína. Při své jemnosti, která se blíží lovu na plavanou, nám nabízí podstatně více záběrů, a tudíž i úlovků než klasická položená.
Další jeho předností je zvýšená mobilita oproti lovu na „těžko“. Používám totiž zásadně pouze jeden prut, takže se snadno přesunuji po revíru. Tím samozřejmě ryby najdeme snáze, než když bezduše sedíme na jednom „beznadějném” místě a na ryby pouze trpně čekáme.
feederova spicka Co se feederových prutů týče, ze své zkušenosti mohu potvrdit, ze na trhu jsou pruty, které při cenách okolo dvou tisíc korun nejsou dobré ani jako brodící hul a dokáží začínajícího adepta feederu nadlouho odradit. Já mám zkušenosti se značkami Byron a Shimano.
Byron, edice Joe Young, jsem si pořídil jako první. Měří tři metry padesát a má tři špičky, které dokáží pokrýt většinu našich požadavků. Musím říci, že vodit rybu na tomto kousku je opravdu radost. Časem, jak jsem pronikal do tajů feederového lovu, jsem však zjistil, ze akce tohoto prutu je silně parabolická, tudíž viditelnost záběru na špičce není tak dokonalá. Pořídil jsem si tedy druhý prut.
Zvolil jsem, jak už asi tušíte, značku Shimano, a sice Solstage – 3,6 m. Tři výměnné špičky jsou samozřejmostí a dokonale splňují mé požadavky. Tento feederový prut má poměrně velmi tvrdou páteř, a proto skvěle signalizuje záběry do špice. Další, celkem velmi dobré pruty za solidní ceny, prodává i firma Trabucco. Požadavky na pruty jsou tímto myslím dostatečně přiblíženy, a tak je nebudu více rozvádět.
Co se navijáku týče, vystačíme s poznatkem, ze je nutný kvalitní, víceložiskový s jemnou brzdou a zarážkou zpětného chodu v každé poloze – pro dokonalé vypnutí vlasce. Velikost vyhoví 30 až 40. Vlasec používáme co nejkvalitnější. Já osobně ten kmenový ne silnější než 0,16 mm. Na návazce vystačíme podle momentálních podmínek se sílou 0,10 až 0,14. Můžeme samozřejmě používat jednu sílu, čili bez návazce, ale zvyšujeme tím nebezpečí ztráty krmítka, jehož cena je vcelku trestuhodná (já si krmítka vyrábím sám a bude–li zájem, můžeme si o tom povědět někdy příště).
- Sobota 30. května 2009 ve 20:11® crazykapr
-
Piranha>
:D:D ja z vas nemůžu
:D:D
- Sobota 30. května 2009 ve 20:04® Piranha
-
lubo OV> ty mas nejakej mindrak, nebo problem.Chybej ti kamaradi, nebo co.Tak nerej do mne a pis si OZ ty samaritane.
- Sobota 30. května 2009 v 19:50® lubo OV
-
Magnusak> pokud ti mohu doporučit, vyplň si pořádně kartu (nerad komunikuju s anonymem) a potom se mě klidně ptej. Ale možná to bude lepší přes osobní zprávy, aby na otevřené diskuzi někteří „mistři na úrovni“ měli klid na řešení detailů a špeků
- Sobota 30. května 2009 ve 13:58® Flid
-
Leník> jj a o tom feeder je
- Sobota 30. května 2009 ve 4:21® Piranha
-
lubo OV> podivej, kdyz nevi ze ma bejt na feederu hacek a kosicek tak nevim co na to mam rict, ty povisenej.Tak mu to detailne vysvetli ty.To sem mam skopirovat nejakej clanek?Uz toho tu je tolik je to jen jeho lenost si to najit, tak se pta po sto a padesaty.
- Pátek 29. května 2009 ve 21:43® Bubo.b
-
tak koukam,ze jsem se o ty novy rade klacku od Shimana hodne dozvedel.Chlapi to ho nikdo jeste nemel v parade?Ze nemusim byt prvni,kdo ho bude zkouset
Tak co poradite nekdo? Jak je to s temi Aerocasty? Dikec
- Pátek 29. května 2009 ve 20:53® Leník
-
Flid> Mohl by, ale asi nechce
Feeder jsem si zamilovala kvůli různorodosti úlovků.
- Pátek 29. května 2009 ve 20:42® Flid
-
Leník> tak at sem hodí trochu na zkoušku
Tento příspěvek byl editován 29.5.2009 20:43:09 uživatelem Flid.Jinak pěkná divočina s feederem. :-
- Pátek 29. května 2009 ve 20:18® lubo OV
-
Piranha> nóó, tos to teda Maknusakovi nandal. Už je ti líp, když jsi se tak povyšil? Hochu, pravý chlap „na úrovni“ jak jsi se sám pasoval, se chová jinak.
- Pátek 29. května 2009 ve 20:15® Leník
-
Piranha> Tak to je hustej model
- Pátek 29. května 2009 v 17:48® Piranha
-
Leník> prej fakt 3
- Pátek 29. května 2009 ve 14:01® Leník
-
holatkojan> Kecáš, fakt 3???
- Pátek 29. května 2009 ve 13:48® Flid
-
holatkojan> 3?