Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 19. května 2009 v 17:03® Piranha
Piranha

Nejdou vkladat obrazky nebo co?

Úterý 19. května 2009 v 17:02® Piranha
Piranha

Bubo.b> vazu ji k obratliku, klasickym zpusobem jako hacek s ockem.Musis to ale hodne natahnout, tak aby se ti guma ztencila a pak po povoleni se ti utahne jeste vic.Neboj se do toho oprit.Zbytkama nesetri at mas v ruce poradnej cancour, pk jej odstrihnes, ale bude to drzet.Jinak ty delky jsou celkem OK zalezi ale na vode kde chytas a cilovy rybe.Na labi nejdu s paterovym navazcem pod 40cm davam na podzim i metr.Lip tzo v prodny vode pracuje. Muzes si z dumy udelat taky ocko cca 30cm.Klasickou dvojitou smycku jako u navazcu, pekne to dotahnes a navleknec na to krouzek (podobnej klicovemu)muzes i pred tim, nebo obratlik s krabinkou je lepsi to je fuk.No a pak liščí smyckou tu gumu upevnis na obratlik u kmene a basta.Muzes si doma nadelat ty oka z gumy do foroty a ruzne dlouhy.Doporucuju slabsi gumu pri teto montazi.

Dole rychlo obrazek :-)) ) ale nejak tak.

Úterý 19. května 2009 ve 14:50® Bubo.b

Magnusak> Magnusak> Cauky,pokud muzu poradit,tak si zkus precist par clanku a podivej se na DVD s Mirou Horackem. Ja jsem tomu venoval pul zimy a myslim, ze jsem udelal dobre.Diky Mirovi a jeho popisu a samozrejme i diky vsem ostatnim zkusenejm feedrarum jsem nejen nasel novou techniku, ale dokonce uzasnou a casem poznas, ze i fakt ucinnou, pokud mas ale chut zkouset,vazat,poz­navat a ucit se. Myslim, ze pokud clovek prijde k vode s vecma z domu navazanyma a ocekava,ze bez jedineho prevazani ci uprave udice nachyta metrak, tak to rovnou koukni po necem jinem. Ja jsem si treba stahnul spoustu clanku publikovanejch na webu, prave Ospreyem nebo Mirou Matakem a samozrejme spousty dalsich(je to cca 300 stran,ale se spoustou obrazku a nakresu,takova feedrova kucharka). Zkus treba jen rady od Piranhy a ostatnich.Jen procitej v historii. Zdravim Leos

Úterý 19. května 2009 ve 14:41® Bubo.b

Piranha> Cauky chlape. Pokud uz tedy pouzit gumu, coz jsem si ted o vikendu odzkousel. Tak jak vazes? Vim, ze co chlapak, to skoro jinej nazor. uz jsem koukal a cetl tady i „vedle“ ale tak nejak jsem si nevybral to prave.Myslim tedy uzle, guma-kmen,guma-navazec,zda jen smyckou nebo pres obratlik a karabinku? Prisel jsem ted asi o 4 ryby jen diky kratkemu 0,12 forpasu a paternosteru. Kdyz jsem pouzil gumu, tak se ryba prestala trhat, ale prisla mi nizsi citlivost zaseku(priseku) Mel jsem 0,18 kmen,gumu 40(tusim) cca 20cm a 25 navazec 0,12.Asi vis, ze jsem letos s feedrem poprve,ale totalne chycenej, mamka mi uz chce odstehovat k vode i TV :o))) a pullitr :o))pivo Uz se mi povedlo dostat 52 bolena a nekolik kapriku 50–60, ale taky priznavam, ze jsem hodne potrhal,nepose­kal,nedosekal,vy­riznul,… no proste se ucim a zkousim. Jo a Katana od Sh…, nemam jedinou vyhradu. Uz koukam po druhem klacku,ale asi uz pujdu do heavy. Diky Leos

Úterý 19. května 2009 v 6:29® soj
soj

Piranha>jj,diky:-D

Pondělí 18. května 2009 ve 21:32® Piranha
Piranha

soj> forpas je koncovy navazec.To s tim hackem :-)) )

Magnusak> pokud si byl letos na candatech tak si pytlacil a porusoval řád.Pokud ovsem si nebyl na nejakym soukromaku.

Tento příspěvek byl editován 18.5.2009 21:35:16 uživatelem Piranha.
Pondělí 18. května 2009 v 18:45® EDYS
EDYS

Magnusak> No a nebo si kup nejakou knihu o feedru je jich celkem dost a kdyz nechces dat 2000–300 za knihu tak si zajdi do knihovny a mas to skoro zadarmo..

Pondělí 18. května 2009 v 16:33® Flid
Flid

Magnusak> http://edice.chytej.cz/…em_123_minut

koukni se sem a jeste na druhý díl a něco pochopis :-D .Jinak se samozdrejmne ptej

Pondělí 18. května 2009 v 15:49® Magnusak

Zdravim v rybareni jsem zacatecnik.Drive jsem chytal jako malej kluk a to bylo jenom takovy smudlani kdyz mi tam zabral cejnek bylo to neco extra. Pak jsem par let nechytal a ted me to zacalo bavit znovu.Jenze vubec netusim co to je Feeder a jakej je to styl lovu.Jinak sem byl ted u vody asi 10krat na kapra i Kandata:-) a ani brnknuti o vlasec jsem nemel.Tak studuju kde se da co delam spatne ale asi hledam jeste hur nez chytam muze mi nekdo poradit a nebo rovnou mi dat nejakej typ na nejakej web.Diky Magnusak

Pondělí 18. května 2009 v 15:48® soj
soj

Piranha>diky moc takze uz chapu,ta guma je tam jen kvuli propruzeni:-) a jeste se te zeptam:forpas-takto se jmenuje ten specialni vlasec na feedrove navazce?(vim ze to je blba otazka,le ve feedru nejsem znalec:-))

Tento příspěvek byl editován 18.5.2009 15:51:42 uživatelem soj.
Pondělí 18. května 2009 v 15:06® Flid
Flid

wab> ta guma jde krásně vycvrnknout (lépe než vlasec)pokud si nechaš trošku očko přes klip.

Pondělí 18. května 2009 ve 12:03® wab
wab

díky s tou gumkou už by to mohlo fachčit,ale i přesto tam píše: gumka se přetrhne,ale také nemusí taková 65 ta má někdy pěkně ostrej start a přitom přemýšlet nad gumkou??? máte ještě měkdo nějaký nápad?dík

Pondělí 18. května 2009 v 10:38® Flid
Flid

wab> Je to jednoduché. Nahodíš lehce došponuješ silon a než zaklapneš překlapěč na cívku nasadíš gumičku 2× nebo 3× omotáš a zasuneš ji do klipu pak jen namotáš zpět vlasec a každý další nához se ti zastaví o tu gumu.Pro lepší představivost posílám odkaz na postup.Hodně štěstí ;-) http://www.mivardi.cz/articles.aspx?…

Pondělí 18. května 2009 v 10:32® Flid
Flid

wab>počkej pošlu foto

Pondělí 18. května 2009 v 7:32® wab
wab

zdar chlapi,vím že pro délkovou přesnost při náhozech se používá tzv. zaklipování vlasce,toto jsem učinil bláhový,po prvním záběru od těžší ryby jsem se nestačil divit na 0´16 kmeni a 0,12 forpas jsem ho na fleku fakt neudržel prasklo to při prvním nárazu na klip.je nějaká finta jak to pak z toho klipu dostat?? dík

Pondělí 18. května 2009 v 7:00® Piranha
Piranha

kat> podoustev 44 je uz celkem trofejni kus.Ja mam nej 40 a potesili mne i tricitky z ohre jak krasne bojujou.Je to krasna sportovni ryba.Ostroretka to same.

Pondělí 18. května 2009 v 6:58® Piranha
Piranha

soj> nedavam krmitko pod gumu ani na gumu, ale na kmen. Pokud vazu krmitko ke gume, tak jen proto abych eliminoval mekkost spicky pri zaseku.Proste kdyz mam hodne mekkou spicku tak se mi stavalo ze jsem pri zaseku nejdriv ohnul spicku o vahu kosicku a pak teprve hacek strejchnul rybu a padaly mi tak ryby.Takhle kosicek lezi a ja seknu a cela montaz jde za zasekem a kosicek se treba ani nehne.Nevim jestli to chapes, vim ze se to takhle blbe pise a vysvetluje.

Tady ti posilal nejaky obrazky co pouzivam za montaze s gumou.Autor clanku promine ze jsem pouzil obrazky.

foto/diskuze/feeder/2009/th-img23995.jpgfoto/diskuze/feeder/2009/th-img23996.jpg
Neděle 17. května 2009 ve 23:30® kat

mate nekdo zkusenosti s lovem velkych podoustvi na feeder? uz se mi podarilo chytit 44 a ne a ne vetsi a vi m ze tam sou. dik

Neděle 17. května 2009 ve 23:11® čabi
čabi

Nevíte někdo kde se dá sehnat krmení Rameau?Nikde to nemůžu najít.V gammarusu mají jen dva druhy.

Neděle 17. května 2009 ve 22:17® soj
soj

Piranha>prosimte a ty to navazujes tu gumu jen kvuli propruzeni nebo i pro to aby se to nrzamotalo,akrmitko davas podni nebo nadni?diky

Neděle 17. května 2009 ve 22:06® soj
soj

EDYS>ano,to je,ale jestli je to opravdu ta dobre jak se zda tak bych si to koupil i za 200:-)

Neděle 17. května 2009 ve 21:54® soj
soj

Piranha>diky moc za info,asi to nebude to co myslis protoze tohle krmitko u sebe nema,neni to levny,ale kamos si to moc chvalil,pry mu tuhle gumu poradily feedrovy zavodnici,a ted se podrz tu gumu tam pry ma uz jednu a pul sezony a stale je dobra nehlede na to ze mu pry zachranila spoustu vazek ryb atd.ta guma se chova uplne jinak nez ty ktery se prodavaj na civkach PS chci se zeptat-tu gumu vazes jen kvuli propruzeni?a krmitko davas pod ni nebo nad ni?diky

Neděle 17. května 2009 ve 21:23® Piranha
Piranha

EDYS> plne s tebou souhlasim.

Neděle 17. května 2009 ve 21:16® Piranha
Piranha

soj> jestli je to co myslim, tak je kosicek na gume.To ja nemam v oblibe, protoze se pri odhozu cela montaz natahne.Po tom co si myslis ze chces pustit prst z vlasce, aby jsi uvolnil montaz k hodu se setrvacnosti cela vaha kosicku a krmeni vysponuje a hodis par metru pred sebe :-)) ) Uz jsem tuto montaz zkousel, je dobra kdyz mas hoooooodne jemny spice a diky nim neseknes rybu, protoze ti zasek tlumi ,,žvejkačková,, spicka.Zadny daleky hody s tim nevyrobis. Za 2. ja jsem koupil 10m gumy za 115 kč a navazu s tim mraky montazi.Tyhle ,,hotovky,, jsou sice rychly, ale drahy. Jinak misto feederovy gumy, ktera ma nizkou nosnost pouzivam amortizer na plavackovy delicky.Cena je stejna a delka take.Ftip je v tom ze je 10× pevnejzi nez feederovka.Ne­vyhody:mozna barva, ale tomu neverim a sila.Takova 1,2mm guma na plavanou je sice silnejsi o proti 0,80ce feederovy ale udelas na to kapra jak hovno a sestinasobne se natahne o proti feederovy gume ktera max 3× a to musi bejt. Nechci tim nokoho pobourit, mluvim ze sve zkusenosti. Dalsi varianta misto gumy je Body Glas ,,BG,, ktery pouzivam v muskarine na vazani telicek pakomaru.Je lacinej.Vyhody: vysoka pevnost jak samotny gumy tak vuzlu a jsou tenoucky. Nevyhoda: po vetsim, nebo soustavnym natahovani k hranici unosnosti zustava pamet.tzn. ze pokud mam 20cm BG a natahnu jej na max tak po vraceni ma treba 25cm a traci pruznost.Dalsi ze se nenatahne vic jak 3×.Je to dobry na plavanou kdy cudlikařim a pocitam tam s malyma kaprikama cejnama 30+ a karasama okolo kila.Proste, kdyz lovim na 0,14 kmen s navazcem 0,08 – 0,12 na bic bez amortizeru.Tam pak nacpu 50cm gumy. Snad ti to postaci jako info.Je to moje praxe nikomu to nevnucuju.

To zas bude kecu :-)) ) :-)) )

Tento příspěvek byl editován 17.5.2009 21:18:54 uživatelem Piranha.
Neděle 17. května 2009 ve 21:10® EDYS
EDYS

soj> za dve gumy ktere maj 30cm nebo kolik dat skoro 150kc je celkem dost ne?

Neděle 17. května 2009 v 19:57® skwor
skwor

Piranha> Počkej, ty chytáš na middynu a básníš tu o katáně? :-) To Middy je úplně jiná liga, o pár tříd výš.

Neděle 17. května 2009 v 19:01® soj
soj

Piranha>pred chvily se u me stavoval kamos a ukazoval mi novy navijaky na feedry a ptal sem se ho na tu feedrovou gumu a ukazal mi neco skvelyho:-) ,je to guma akorat ze neni v klubicku,ale uz je navazana:vypada to tak ze na jednom konci je obratlik na ten se pripevni kmenovy vlasec,na druhem konci je karabina a na tu se pripevni navazec,pak je jeste na ty gume navliknuta posuvna karabina a fixovana a de posouvat pekne z tuha a do te se pripevni krmitko a je to:-) takze cela montaz vypada takto:kmenovy vlasec z navijaku se pripevni k tomu obratliku, na ty posuvny karabine tam se cvakne krmitko a na druhym konci kde je karabina se da navazec a je to:-) vim zedna nova montaz to neni,ale s tou gumou je to super a nelze to zamotat protoze ta guma je takova tvrdsi,jednoduse receno proste parada:-) ty feedrovy gumy jsou od firmy ultimate a stoji asi 135kc a v baleni sou dve no proste lahoda,zejtra je hned du koupit,jeste ze mi to kamos ukazal:-)

Tento příspěvek byl editován 17.5.2009 19:03:39 uživatelem soj.
Neděle 17. května 2009 v 18:06® Piranha
Piranha

soj> neni zac, s gumou je to bezpecny :-)) :-)) )

Neděle 17. května 2009 v 16:44® soj
soj

Piranha>diky mocpivo

Neděle 17. května 2009 ve 14:02® Piranha
Piranha

soj> ja ji pouzivam.Pokud jdu na ryby a chci lovit vetsi ryby, jako parmy nebo kapriky tak mam kmen treba 0,18 a navazec stejnej nebo 0,16.Pokud ryby nejdou, nasadim jako konec treba 0,12 nebo 0,10 a protoze je velkej prumerovej rozdil mezi kmenovym vlascem a koncovym, nasazuji mezi ne gumu.Tim se mi i pri vetsim zaseku zasek odpruzi a neutrhnu tak rybu.Nebo pokud chytam s objemnym kosickem, tak bych se vyvarova utrzeni montaze pri odhozu, davam 0,20 mm vlasec jako kmen a slabouckej navazec.Samozrejme mezi to i gumu.