Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.754 příspěvků, z toho 22754 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 10. dubna 2009 v 10:28® crazykapr
crazykapr

Bubo.b> Každýmu sedí něco jinýho. Já ted mít finance,vybral bych si tady… http://hanackyrybar.cz/…/default.asp?…

Koukni třeba i na Semu,Shimano atd…

Pátek 10. dubna 2009 v 10:24® Bubo.b

http://www.awashima.cz/index.php?…

Pátek 10. dubna 2009 v 10:23® Bubo.b

pivo , co treba tyhle klacky? Co jsem tak cetl,tak k nim nikdo nic nemel. Spis jsou chvaleny. Ale je to jak pozoruju boj mezi Shimanem a ostatnima:-93;

Pátek 10. dubna 2009 v 10:07® Bubo.b

crazykapr> Tak vodu pro zacatek jsem popsal. Je to spodni tok Vltavy,takze zadna divocina.Mam tu kousek od sebe jez,vorovinu,nahon, takze klid i proud.A spousta tunek.Finance?No nikdy jich neni dost,ale mam poukaz na 2,5 tis a cca 2,5 bych jeste pridal.;-) (baba me zastreli)

Pátek 10. dubna 2009 v 10:00® Bubo.b

:-( Tak jeste jednou ja. Od kamosu jsem dostal Shimano 2500 FA,ted jaky prut? Mam jit do kategorie lepsich cca 2.500,– a vice neby mi pro zacatek bude stacit neco z nizsich no name produktu?Nemyslim si, ze jsem uplny drevak,ze bych hned neco lamal,ale dam na radu.No apak bych vas rad poprosil o nejake rady ohledne prislusenstvi.Co podberak,staci mi pro zacatek,klasiky se 190 cm ruckou?Velikosti hacku a silonu asi nema cenu resit,to jsem si nacetl a nakoukal,spis treba vyrobce a typ.A pak asi to posledni,jake ideal vnadeni a nastrahy v teto dobe?Zacnu asi tady u nas na tunich a rece – Vltava 1–2(Kralupsko). Diky moc za vase rady,porady,nazory. Bubo pivo

Pátek 10. dubna 2009 v 9:50® crazykapr
crazykapr

Bubo.b> To bude na dlouho… Určitě bych kouknul na nějaký články a fora o feederu.Někde jsem i viděl článek jak vybrat první feeder,o prutech a navijácích se řeči vedou pořád. Taky záleží na množství financí které chceš investovat.Na vodě kde budeš chytat a na dalších okolnostech…

Pátek 10. dubna 2009 v 9:34® Bubo.b

Ahoj lidi, vsechny vas zdravim.Jsem tu novacek a tohle vase forum mi muze docela dost pomoci. Chytam nebo se nejak motam kolem vody uz od 80 roku, ale az ted me tak nejak zacal lakat feedr.Hlavne po zhlednuti filmu s Mirou Horackem a jeste nekolika dalsich dokumentu a par lidi v realu. K narozkam jsem dostal poukaz do naseho kseftiku a tak je rozhodnuto,za co letos utracet.Prosim tedy o nejake rady zacatecnickemu feedrari.Zitra mam jet nakupovat.Diky moc,zdravim Leos :o)

Pátek 10. dubna 2009 v 7:49® olda
olda

Já mám zkušenost když jsem začínal koupil jsem naviják za 400kč pět let sním není žádnej problém,potom jsem si koupil navijáky za 1500kč a už to začalo reklamace tak nevím,před 2roky šíma za 670kč žádný problém.

Pátek 10. dubna 2009 v 7:14® Piranha
Piranha

Navijak je dnes si myslim spotrebni zboi, je to v dosti pripadech sezoni zalezitost.Da se shnat navijak do litru, treba s bajtem, nebo bojovkou.Videl jsem plno navijaku a i jsem si nejaky kupoval na krame, co byly v akci.Lehky tela, odlehceny civky i lozisek mely dost.Ale ta cena cloveka nekdy vystrasi, nez potesi.Treba 400, nebo 700.Co to muze bejt.Čína!Ale ta cina, za ty maly koruny docela slapala a slape dobre treba rok, nebo dva, pak zacina jit do hajzlu.Nekdy vydrzi i mesic nebo 1/2 roku.To jsou navijaky, ktery se dela jak na bezicim pase, rychle, lidi je delaj v ukole a za hrst rejze, na zemi pod vlnkovym plechem.Proto je to tak levny.Obcas si takovej kus koupim, protoze se mi libi a davam mu zahul u vody a testuju, kolik mesicu tenhle kousek zase vydrzi. Proto pokud chci navijak, se kterym budu prednostne lovit, od ktereho cekam, ze mi bude slouzit nekolik let a jeste navic max. spolehlive, koupim si radeji znamou, ostrilenou znacku.Jestli je to shimano, daiwa, tica, to je uz kazdyho vec.Jsou to vsechno znacky co maji tradici a stali lesk.Dneska uz tyto znacky dokazali vyrobit kusy nesouci jejich nazev a za cenu dostupnou pestre verejnosti.Vzdyt i to shimano se da koupit za 600, ale…

Čtvrtek 9. dubna 2009 ve 21:49® Cudla
Cudla

Daj se sehnat ne zas do skonání ,ale proutek vydrží dost pokud ho nepřerazíš svojí blbostí,taky se mi to stalo,ale nikdy ne o rybu.Navijáky při slušnym zacházení taky něco vydrží,je fakt že přívlač i feeder jim na zdraví nepřidá.Můžu ti s klidným svědomím říct,že Tapy novější řady(1975–80 min stol.)by na feederu obstály i dnes,sice jsme zmlsaní jemnější brzdou,rychlejším během,ale čistota chodu a přesnost převodů byla za ten peníz supr.Určitě by obstáli i mezi elitou(kolikrát předraženou)pyšnící se světovou značkou.

Čtvrtek 9. dubna 2009 ve 21:20® gomz
gomz

Cudla:jen je problem sehnat neco za slusnou cenu a zivotnosti az do skonani(majitele).

Čtvrtek 9. dubna 2009 ve 20:43® Cudla
Cudla

Dodatek když si šáhneš tak si i zklamanej.Om­louvám se za přirovnání, ale je to tak.

Čtvrtek 9. dubna 2009 ve 20:38® Cudla
Cudla

Chlapcí to je stále šimáno brát nebo to je šmejd(berte jako příklad nenapadam žádnou značku).Rybařím skoro půl století 2/3 z toho jsem odchytal na TAPECH a STABILECH nyní když vybíram naviják nebo prut tak podle citu a jak mi sedí v ruce,pak na cenu jestli se vejdu do „sponzorinku“ pak teprve na značku.Je pravda že jsem si koupil naviják jedné značky,byl sním nadmíru spokojen,nechal jsem si poslat druhý protože jsem ho již nemohl sehnat v krámně a ten stál za h…o šel z domu .Proto je lepší si každej kousek ošahat.Ptaní je to vono toto nebo toto,je jako (po 22h bych řek poprvé si šáhnout na lalala…)

Čtvrtek 9. dubna 2009 v 18:36® Mladý Rybář
Mladý Rybář

Shimano Exage FB? někdo náká zkušenost?… doufám že bude šlapat :-) http://www.rybarskepotrebyklic.cz/…xage-fb.html

Čtvrtek 9. dubna 2009 v 11:53® Michal/
Michal/

Alov< Díky moc. Na navijáky s přední brzdou nejsem moc zvyklej. Ty, který sem měl tu brzdu moc citlivou neměly. Ale pokud je fajn, tak bych do něj později šel. Díky moc.

Čtvrtek 9. dubna 2009 v 9:32® Kubah

skwor> Já na rybníku letos ještě nebyl (nepočítám dírky). Sázava jde pěkně dolu :-) http://www.pvl.cz/…cz/index.htm

Čtvrtek 9. dubna 2009 v 9:29® skwor
skwor

Hany> Letos jsem zatím jenom feederoval, to je pravda. Teď už to bude zajímavější, až klesne řeka, vytáhnu i mouchu.

Čtvrtek 9. dubna 2009 v 9:28® Kubah

skwor> To jdeš letos poprvé s matchkou místo feedera :-) Nemá to cenu se s někým dohadovat, myslí si že když mají Shitmano chytí víc ryb :-)) V krámě jsem si točil shimana, a pak doma svoje Spra a neměnil bych ani náhodou :-))

Čtvrtek 9. dubna 2009 v 9:10® skwor
skwor

Hany> Jj, Daiwy jsou někde jinde. Jedna mi tu teď sedí na matchovce a čeká na dopoledne :-)

Čtvrtek 9. dubna 2009 v 8:18® olda
olda

Alov> Tento mám 2roky na feedru zatím bez sebemenšího problému brzda dobrá.

Středa 8. dubna 2009 ve 22:57® Kubah

Naviják nebo prut od Shimana? Nikdy, stačí že mám shimano na kole :-) BS- Daiwa má výborný navijáky, kam se na ně hrabe Shimano?

Středa 8. dubna 2009 ve 22:22® Alov
Alov

Konkrétně tento ve velikosti 4000. Cena něco kolem 750 kaček :-)

foto/diskuze/feeder/2009/th-img23025.jpg
Středa 8. dubna 2009 ve 22:19® Alov
Alov

MIchal> Mám Alivio, ale ten starší typ s přední brzdou. Mám to na feederu a zatím pohoda. Brzda docela citlivá. Sice mi hned při první vycházce prdlo pérko na překlápěči, ale to už je nahrazeno a šlape fakt v pohodě. :-)

Středa 8. dubna 2009 ve 21:51® Michal/
Michal/

Když jste tak u Shimana, co říkáte na řadu Alivio? Třeba na tenhle model http://www.rybarsky-katalog.cz/index.php?… Z řady alivio mám už feeder a je to perfektní, tak si říkám, jestli by za málo peněz nemohlo být trochu víc muziky :-)

Středa 8. dubna 2009 ve 21:48® cormaxx
cormaxx

BlueShark> Jakej kolovrátek máš? Já jen jestli by bylo něco podobnýho na porovnání;-)

Středa 8. dubna 2009 ve 12:50® BlueShark
BlueShark

skwor: No ty si se osočil něčím, co jsi sám hned udělal :-) To prostě neberu :-)

Jinak Shimánko je u mě nej, dejte mi do ruky jiný dobrý a rád porovnám :-)

Středa 8. dubna 2009 v 6:40® Piranha
Piranha

Tak za ty prachy radeji opravdu shimano.

Úterý 7. dubna 2009 ve 21:21® skwor
skwor

Tak ohledně navijáku už mám jasno. Letos to už do dravčí zahájené dokopu s tím co mám a na příští rok se koupí buď Ryobi zauber 2000 nebo Daiwa exceler 2500.

Úterý 7. dubna 2009 ve 20:15® Flid
Flid

amazon> do perníku :-D

Úterý 7. dubna 2009 v 19:21® amazon

čusze a tu heru valíte do jakeho krmení.