Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 2. února 2008 ve 20:00® piskot
piskot

Alov> Chtěl jsem Ti toto taky nabídnout,ale nechi porušovat pravidla o reklamně. Já bych to už do ruky nevzal,ale pro to co hledáš je to ideal. Doporučuji,pro začátek dobrá volba.

Sobota 2. února 2008 v 19:38® Kubajs
Kubajs

Řek bych že nevypadá tak zle

Sobota 2. února 2008 v 19:25® Alov
Alov

www.e-rybarstvi.cz

Názor odborníků prosím :-)

Sobota 2. února 2008 v 17:33® Michal/
Michal/

Pokud chcete vědět ještě víc o feederu tak neprohloupíte když si koupíte DVD základy lovu na feeder které vyšlo v edici chytej.cz Já sám sem si ho koupil a jsem mile překvapen, protože tolik věcí se nikdy najednou nedozvíte. Je tam skoro všechno no prostě super dvd. A pak budete xhytat i takové ryby. Viz foto. :-) :-)

foto/diskuze/feeder/2008/th-img16138.jpg
Sobota 2. února 2008 v 16:14® piskot
piskot

Kubajs> O montážích je toho napsáno a natočeno tolik,že bych už tenhle dotaz nečekal :-) . Každopádně pak dle Tvého dotazu mluvíš o dvou montážích.Pokud dáš háček na kratší návazec a krmítko na dolní chytáš na tzv. balaton s jedním forpasem a pokud prut postavíš k nebi ,prezentuješ nástrahu nade dnem tedy ve sloupci,tedy na plotičky třeba. Pokud to uděláš obráceně máš háček na delším fousu chytáš na dně ať prut položíš špičkou k zemi nebo k nebi. Ovšem záleží jestli chytáš na řece,nebo na stojáku. Hlavně se ovšem zamysli nad touto montáží,neb mi vyplívá,že jak kmen tak návazec je z jedné síly vlasce,což je zejména nyní špatně,neb musíš prezentovat nástrahu co možná nejvěrohodněji a tudíž na návazci ze slabšího vlasce.Další výhodou je pak to,že když uvázneš,většinou utrhneš slabší návazec a kmen s krmítkem vytáhneš.

Přesto doporučuji projít vše o montážích co kdo kde už napsal,jsou toho kvanta,tak si dej trošku práci a hledej co už bylo tolikrát vysvětleno.

Sobota 2. února 2008 ve 14:36® Kubajs
Kubajs

Chtěl bych se zeptat tento týden se chystám jít zachytat s pickerem a jakomontáž jsem zvoli paternoster je lepší aby krmítko bylo na horním nebo dolním návazci?Na paternoster jsem dosud nechytal ale kvůli jeho jemnosti ho chci ted v zimě zkusit

Sobota 2. února 2008 v 0:57® HaD
HaD

Chcete si jen tak pokecat aniž by Vás někdo okřikoval, že jen tak hloupě plkáte? Nebo chcete rychlou odpověď na Váš dotaz? Máme pro Vás jako první „Rybářský chat“ www.chytej.cz . Zatím testujeme, proto vypněte ICQ, SKYPE a račte vstoupit a pokecat!

Pátek 1. února 2008 ve 22:32® piskot
piskot

crazykapr> Nepochybuj,mys­lím,že Ti Jirka Ouřada vyhoví :-) . Pokud by jsi s tím měl problém,napiš v pondělí dám Ti kontakty na obchodníky,nebo pak na velkoobchod.:-1

Pátek 1. února 2008 ve 20:01® crazykapr
crazykapr

Uz sem jim napsal,ale pochybuju

Pátek 1. února 2008 v 19:58® crazykapr
crazykapr

dam> Dik,jdu hledat kontakt )

Pátek 1. února 2008 v 19:50® dam
dam

crazykapr> napiš jim, nemusí to být na stránkách, mají tam mraky špiček

Pátek 1. února 2008 v 19:41® crazykapr
crazykapr

Piranha> Jako ted myslis ty 2mm?

Pátek 1. února 2008 v 19:38® Piranha
Piranha

crazykapr> pockej to jsou takhle slaboucky spicky?

Pátek 1. února 2008 v 19:37® crazykapr
crazykapr

dam> Dik ale je tam jenom 2,8 a ja potrebuju 2,00 ale asi si koupim 0,75 na feeder medium

Pátek 1. února 2008 v 17:09® dam
dam

crazykapr> mrkni se na www.fish-pro.cz

Pátek 1. února 2008 v 16:54® crazykapr
crazykapr

Shanim pickerové spicky s prumerem 2mm nejlepe v cervene barve-kdo ma a proda piste na profil

Pátek 1. února 2008 ve 14:08® sramas

piskot> Máš recht. Nejsem závodník, tak budu sušit rohlíky a kopat žížaly. Ten práškovej posilovač jsem koupil jen jednou. A protože jsem se nikdy neodhodlal to krmení ochutnat, tak se těžko odhaduje výsledek :-| Díky

Pátek 1. února 2008 ve 13:01® piskot
piskot

sramas> Hm,posilovač je až nejzažší možnost,kdy nezafunguje nic,změna nástrahy,montá­že,postavení prutu atd. Jeden kolega(špičkovej závodník),vždy,když už neví coby prohlásí,že mu na flek lehnul sumec.

Posilovače používám,až když si nevím rady nebo před koncem závodu,kdy už defakto není co ztratit. vyjímkou jsou tekuté posilovače,které je možno rozředit vodou a přimíchat do krmení během jeho tvorby.tam sem se nikdy nezklamal,kdežto posilovače sypké jsou opravdu loterie.krmení spálíš jen pár zrnky navíc,nebo naopak začneš chytat velmi intenzivně,ale třeba jen 15 min. a pak absolutní šlus.Navíc každej posilovač funguje na každé vodě jinak a to i sohledem na skladbu ryb ,průtok,teplotu vody atd.

Jako typ,doporučuju třeba obyčejné MAGI (tekuté koření do polévky),plotice na něj reagují velice rády,ale zase jak na které vodě.

Je třeba hlavně si uvědomit,že všechny tyhle srágory jsou jinak většinou jen prodejním artiklem,neb rybář sní o zázračné ingredienci,která ho spasí.Blbost.Vět­šinou jen provázek na peníze .-):-93;

Pátek 1. února 2008 v 11:58® sramas

piskot> Napsal jsi to zcela jasně. Já se ptal hlavně proto, že dost receptů tady od kolegů končí slovy „a nějaké ty posilovače“.

Čtvrtek 31. ledna 2008 ve 23:13® Alov
Alov

skwor> Dík za info, ale já měl na mysli něco jemnějšího na menší bílé ryby a spíš tak na tu zábavnou chytačku s očkama a cejnama. Ale dík :-))

comaxx> Tak navijáků mám bych řekl dostatečně, ale radě vč. navijáku se nebráním. Když to vemus navijákem, tak bych se chtěl pohybovat někde kolem 2t +/-…

Čtvrtek 31. ledna 2008 ve 22:33® piskot
piskot

sramas> No to je otázka zase na článek,ale zkusím bejt stručnej.To co popisuješ je jinýma slovama asi takto: Mám dobrou směs a její sílu a aroma zředím šrotem,jenž pouze zvedne oběm,ale pak mi je to slabé tak to znovu okořením něčím ostrým.

Zkusím to ještě s polévkou: Polévka je standartní chuti,ale raději ji trochu zředím,no ale teď je zase mdlá a nechutná,tak jí opepřím ,osolím,omagu­ju,nasypu sušenou petrželku atd.

V té polévce jsem se našel :-) ,tedy představ si jak do porkové polévky naleješ hevězí vývar a pak se to snažíš zachránit spoustou pepře,no hnus a nedá se to jíst:-)

Tedy pokud krmení zředíš šrotem už tam nic nedávej a raději směs vylepši živou složkou. Proč? Protože posilovač jen opět nastolí původní stav a to musí bejt stejné příchuti,průšvih se stává když přesolíš,pak je krmení spálené stejně jako přesolená polévka :-)

Snad sem svůj názor popsal pochopitelně.

;-)
Čtvrtek 31. ledna 2008 ve 20:47® sramas

Rád bych se přidal do diskuze o krmení. Když rozmíchám jakoukoliv koupenou směs třeba s kuku šrotem a chci přidat ještě posilovač, měl by mít stejnou vůni jako to koupené krmení?

Čtvrtek 31. ledna 2008 v 19:08® jarek b
jarek b

piskot>musim rict ze pouzivam vesmes krmani oznacene jako feeder a nic proti nemu (overeno i zavody).mimo jine rad sahnu i po zminenych posilovacich.jednu dobu jsem chytal jenom na ne i na jine znacky,ale traper byl o naco lepsi:-D asi nejdulezitejsi je prave ta priprava a zpusob nabidnuti. dik za nanoz a radu:-)

Čtvrtek 31. ledna 2008 ve 14:00® skwor
skwor

Alov> Na www.obchodupetra.cz je teď sleva na pruty Mivardi spectrum feeder 3m a 3,3m. Ten kratší jsem si včera objednal taky.

Čtvrtek 31. ledna 2008 v 0:26® cormaxx
cormaxx

Alov: kolik do toho chceš vrazit? chceš prut i naviják?:-)

Čtvrtek 31. ledna 2008 v 0:16® piskot
piskot

Alov> To je na každém co mu padne do ruky.Myslím kup nějakou bazarovku 3.60ku medium.Pokud Tě to chytí stejně budeš postupně cajk měnit ,než najdeš to co ti sedí.Pokud Tě feeder neosloví,alěspoň nevyhodíš peníz zbytečně. Značky psát nebudu,to je na článek.Mimochodem nebude naškodu,když projedeš otázky a pokec hodně dozadu,najdeš hodně rad a i odpovědí.:-93;

Středa 30. ledna 2008 ve 23:26® Alov
Alov

Jen taky trošec okrajově bych se chtěl zeptat, jaký by jste mi doporučili feeder. Chci to odzkoušet, tak asi zřejmě nějaký univerzál průměr. Dík za rady. Vůbec nevím,na co bych měl při koupi dávat bacha atd. Dík všem a petrův zdar :-)

Středa 30. ledna 2008 ve 22:33® piskot
piskot

jarek b> Tak na stoják mohu dopručit Lorpio Kapr Ořech.Přidat trochu sušenky ,aby krmení psalo více do sloupce.Samozřejmě není na škodu přidat od Trapera hlínu rozprašojoncu(roz­padavou a to v barvě dna).Pokud by jsi chtěl vyloženě selektovat drobnější rybu,naopak můžeš krmení udělat světlejší,neb drobná ryba se na světlém podkladu necítí dobře. Osobně sem dojmu,že na značce až tolik nazáleží,mohu zde popsat dalších X značek,ale nemyslím,že by byly v něčem lepší s ohledem na způsob lovu. Taktéž naopak vůbec nemám dobré zkušenosti s krmením,které je označováno Feeder přímo v názvu.
V podstatě je to vždy jen jinak obarvená a hrubější směs:-) . Pokud jsi ovšem dojmu,že plotice a cejn zaberou a reagují na všechno při lovu kaprů,musím oponovat. Na tyto dva druhy se na závodech rybář většinou orientuje a nevěřil by jsi jak moc tomuto v minulosti nazývanému plevelu se dopřává.:-) Jen pro pobavení: 1kg řeka speciál,cejn sekret 2kg,melasa cejn sekret 50ml,maczka orzechova,bulka zolta a cervena,nebo fluo,a pak posilovače,na skaláky a cejny od každého pět druhů. Na skaláky do krmení hafo červů(masňáků a na cejny naopak nasekené hnojáky a to všechno mnohdy nestačí.
O ploticích ani nemluvě. Každopádně na běžné chytání jsou tohle všechno zbytečné blbosti a vyhozené peníze. Protu sem psal ty Trapeří 5kg.Navíc každá várka tohoto krmení vždy voní jinak a má jinou strukturu,takže vždy chytáš na něco jiného :-) . Vyrábí se to ze všeho možného,ale většinou je to dostatečně funkční a nechá se s jeho jalovostí hezky experimentovat s posilovači,jak tekutýma tak sypkýma. Toliko keců ,snad dosti :-) :-D

Středa 30. ledna 2008 v 19:38® crazykapr
crazykapr

big-fish1> Nejlepsi to bude u nejaky reky ale nechci radit :-D

Středa 30. ledna 2008 v 17:46® big-fish1

zdravim nevite nedko kam v plzni na parmy???? diky moc