Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 18. prosince 2007 v 8:28® Honza2
Honza2

mastrof: díky, už to chápu

Pondělí 17. prosince 2007 v 17:17® mastrof

honza2:nevim jestli sem to správně pochopil ale jestli myslíš tu vidličku tak má takovej tvar aby se ti dobře sekalo do strany. s normalni vidličkou musíš prut nejdřív zvednout nahoru a pak až seknout do strany. což je značná nevýhoda když potřebuješ bleskovej zásek. samozřejmně s normální vidličkou jde taky chytat a občas to ani vůbec nevadí, jindy budeš sekat jak blázen a nic nechytneš.

Pondělí 17. prosince 2007 v 16:15® Honza2
Honza2

Nazdar holky a kluci. Mám takovej dotaz. Chci začít chytat s feederem, už jsem toho naštudoval dost ale pořád mi není jasný proč se používá ta široká rohatinka. Předem dík za informace. :-|

Pátek 14. prosince 2007 v 16:48® MiK
MiK

to all> těch 5 metrů a krmítko u špičky byla trochu nadsázka. Zapoměl jsem na :-)) ))

Pátek 14. prosince 2007 ve 14:26® osprey
osprey

Tu gumu může Piranha prostrčit zátěží a mít ji v kmeni – takže té scény s krmítkem u špičky může být ušetřen. Ale ani tak bych ji na tohle nepoužil. Moje chyba s gumou je, že ji dávám zbytečně moc (kolem 15 cm), což je, jak jsem nedávno zjistil, zbytečnost.
S Mikem budu v rozporu asi v jediné věci – nesoulad mezi kmenem na 6 kg a vlascem na 1 kg bych řešil v první řadě tenčím kmenem. Pokud se jedná o pletenku, pak je to jiná.
V mých očích guma nezvyšuje pevnost sestavy v tahu, ale absorbuje rázová přetížení – zejména škubání proti zátěži a obraty ryby. U lehkých zátěží klidně chytám s monofilním kmenem 0,12 a návazcem 0,08 mm, aniž by něco praskalo. Ostatně při plavané se s výjimkou děličky guma také nepoužívá – protože tam není těžká zátěž.

Pátek 14. prosince 2007 v 9:31® profo
profo

Piranha : souhlasím s MiKem. Sice uvedená délka je dost natažená, ale v podstatě má pravdu. Sám když feederovou gumu používám, tak maximálně v délce 15cm a to už je až až. Její průtažnost je opravdu obdivuhodná. Navíc při použití gumy v délce, kterou jsi se ptal si myslím, že i zásek by se mohl stát poměrně velkým problémem.

Pátek 14. prosince 2007 v 8:23® Piranha
Piranha

MiK> to je to tolik pruzny jo?Kravina nemuzu s 80 cm udelat 5 m Jako taky se mi to zdalo osobne dost divny dat tolik gumy.Proste jsem se ptal.

Čtvrtek 13. prosince 2007 ve 22:08® MiK
MiK

to all> vidím, že na feederovou gumu zde bylo již mnoho dotazů, ale stále někteří vysloveně tápou a nemají ani potuchy k čemu vlastně tato velice D ů l e ž i t á pomůcka feedraře slouží. Pokusím se tedy úplným začátečníkům vnést do tohoto problému alespoň trochu světla : Feederová guma slouží k vyrovnání různých nosností mezi kmenovým vlascem a návazcem. Má-li kmen nosnost např. 6kg, může mít návazec pr.0,09mm nosnost třeba 1kg. Při záběru a následném záseku , i přes pružnost feed. prutů , bez použití gumy návazec většinou neunese tíhu na něj kladenou a jednoduše praskne. Buď okamžitě, nebo při závěrečném zdolávání ryby na krátko. Tuto situaci vyřeší 8 – 10 cm feederové gumy, která je velmi pružná a část náporu na návazec pokryje. UF UF . Snad to bude pro začátek stačit. Já osobně chytám málokdy na návazec silnější než 0,12mm, takže feed. guma má na mojí sestavě takřka stálé místo. Lhostejno, zda jde o průběžnou sestavu, nebo jednoduchý páternoster. Piranha> kdyby jsi dal metr gumy, mohlo by se stát, že krmítko budeš mít u špičky a ryba bude bojovat někde pět metrů před tebou v černé hlubině. Stál bys tam jak tydýt a nevěděl co s tím.

Čtvrtek 13. prosince 2007 ve 21:43® MiK
MiK

piranha> myslel jsi opravdu 80 – 100 cm? Nebylo to mm ?

Čtvrtek 13. prosince 2007 v 18:55® Piranha
Piranha

osprey> dobá Mirečku ja to zkusim ale kaprovy klacky jsem tenkrat strelil, prechazel sem na musku a privlac.

Čtvrtek 13. prosince 2007 v 15:17® osprey
osprey

morho2: Návazec je kus materiálu, na kterém je navázán háček. Je slabší než kmen, se kterým ho obvykle spojuje obratlík nebo jen uzel. Většinou se používají návazce z monofilního vlasce (kvalitní, jemný a dost tenký, aby byl nenápadný). Někdy je lepší použít i tenkou pletenou šňůru. Sestavy se šňůrou jsou obvykle určené na velké ryby a připomínají kaprařské sestavy. Pokud tam není nic uvedeno, myslí se vlasec.

Čtvrtek 13. prosince 2007 v 15:11® osprey
osprey

Piranha: Z pohledu feedraře je tvoje situace hodně nestandardní. Řeknu k tomu ještě pár postřehů a nechám to na tobě. Já bych v této situaci na feeder nechytal – použil bych kaprový prut se zdolávací akcí a 0,25 mm až 0,35 mm monofil (podle velikosti těch štik), záběr sledoval na průvěsu vlasce a hledal tu pružnost v blanku prutu. Není to jen můj výmysl – takhle řeší podobné situace i řada kaprařů lovících na malých zarostlých vodách. Pokud nutně chceš ten feeder s gumou použít, tak si otestuj pevnost té gumy – běžně je to 3–4 kg u průměrů kolem 0,4 mm. Dělá se ale i průměr 1mm. Ta už by to zvládla. A mysli na tu gumu až budeš zasekávat. Je to dvojsečná zbraň.

Čtvrtek 13. prosince 2007 v 8:12® crazykapr
crazykapr

morho2> to je vlasec,to je tam vetsinou napsane ze je to pletenka treba 0,6 ......myslim :-)

Středa 12. prosince 2007 ve 23:11® big-fish1

morho2> je to vlasec

Středa 12. prosince 2007 ve 21:04® morho2

crazycapr-to mi bolo jasne len si pozri montaze a pri kazdej je navazec napr 0.14 a ja som nevedel ci to je vlasec alebo pletena snura…cize podla tvojho nazoru je to striedave ano???

Středa 12. prosince 2007 ve 20:56® crazykapr
crazykapr

morho2> Nevím jestli ti to vysvetlím spravne,asi ti to nekdo vysvetli lip ale podle me se za vlasec povazuje vlasec anebo pletenka(to je jedno-Meni se to podle druhu ryby a vyuziti)ktera se umistuje bud spojenim nebo pomicí obratlíku na hlavni vlasec a na nej se navaze hacek-Pletenka je jako vlasec akorat je to pletena snura mno :-D

Středa 12. prosince 2007 ve 20:21® morho2

zdar chlapi…co sa tyka feedru som zaciatocnik a pri montazach som narazil na 1 problem…vsetci pisete ze davate kmen a navazec-ZA NAVAZEC SA POVAZUJE VLASEC ALEBO PLETENKA???sorry je to primitivna otazka ale nemam v tom jasno :-))

Středa 12. prosince 2007 v 16:30® Piranha
Piranha

osprey> ale pokud mi veme stika montaz nejakych cca 5m od brehu jako treba na biline ktera je mala tak to je pane atak jako bejk.I kdyz mam brzdu serizenou tak aby proklouzla nemohu ji dat vic, chyta se tam na miste cca 5×10 a vsude vazky koreny stromy tak ji nemuzu povolit tolik.Je to extrem, chytame tam doslova pod nohama.Myslim si ze kdyz necham pritahlou brzdu da mi guma nejakou setinu navic nez s monofilem.Zkusil bych dat treba 80–100 cm gumy jak se to bude chovat v praxi ale nevim

Středa 12. prosince 2007 ve 12:18® osprey
osprey

Piranha: Co si tam od té gumy slibuješ? Dravci dvě setiny na síle návazce navíc vadit nebudou. Guma tlumí rázy při pohybech ryby a uplatní se v případě, že používáš slabé návazce. U dravce s nějakým návazcem od 0, 16 mm nahoru a rozumnou zátěží podle mě není třeba.

Středa 12. prosince 2007 v 8:13® Piranha
Piranha

MadMack> ok dik

Středa 12. prosince 2007 v 7:56® MadMack

Piranha> Feederová guma se prodává na cívkách většinou po 10m a cena je do 150,– za cívku, podle značky

Středa 12. prosince 2007 v 6:43® Piranha
Piranha

Chci se zepta feederova guma se prodava nejak na metry nebo je nejak ve špulkach a jak se pohybuji ceny.Rad chytam s feederem na rybicku a myslim si ze by to nebylo marny ji tam dat.

Úterý 11. prosince 2007 ve 20:06® Piranha
Piranha

HaD> ok mam icq tak v poho

Úterý 11. prosince 2007 v 19:38® HaD
HaD

Piranha> OK, v pohodě. Žádnou omluvu nechci. Já se omlouvám za komplikace. DVD odesíláme nové. Dál to řešme plís na mailu, tohle s feederem opravdu nesouvisí. Díky.

Úterý 11. prosince 2007 v 19:06® Piranha
Piranha

HaD> Dejve ja vim a cenim si toho ale kdyz jsem zjistil ze HaD jses ty jako distributor DVD, tak jsem ti chtel radeji napsat.I jsem nize psal ze nechci nikoho poskozovat, kor tvoji osobu. Jen mne mrzelo ze jsem si obednal neco, co mi prislo nekvalitni a po reklamaci mi prislo DVD v poradku, ale jako bonus jsem mel dostat DVD jeste jedno a bylo opet poskozeny, tak nevim.Vim ze ty jses stejny zakaznik jako ja ktery to reklamuje po mne proste zakon padajiciho hovna.

Jinak pro ty co si mysli ze je P. Havliček lump, nebo nejakej podvodnik, tak je na omylu a ty co jsem nize psanym textem donutil si to myslet tak se omlouvam, neni to tak.

Omlouvam se i tobe Davide pokud si myslis ze jsem te nejak verejne poskodil, neuvedomil jsem si ze to muze vyvolat nejakopu verejnou kritiku.Cenim si serioznosti tvoji firma a urcite nezavrhuju.

Pokud budes trvat na osobni omluve i to se da zaridit.Ale prosil bych aspon na jare a u vody.

Úterý 11. prosince 2007 v 11:45® HaD
HaD

Piranha> co mě na tom celém nejvíce mrzí je to, že se tady potvrzuje pravidlo. „Pro dobrotu, na žebrotu“. DVD sumce jsme Ti dali grátis a dostalo se nám veřejné kritiky. To vážně nepotěší.

Úterý 11. prosince 2007 v 10:29® HaD
HaD

Piranha> aha, ok, no problem, vyměníme. To si s výrobou vyřídím.

sus1> problém asi není, jelikož 99,8% DVD je v pořádku a asi polovina z těch, která nehrála byla poškrábaná, ale i přes to jsme je bezplatně vyměnili.

Úterý 11. prosince 2007 v 9:37® sus1

Piranha> Čoveče já sem taky reklamoval,tak s tim asi něco bude,něco neni v pořádku.

Pondělí 10. prosince 2007 ve 21:19® Piranha
Piranha

HaD> Dádo dnes mi prisly dve dívka, ten feeder co sem reklamoval a k tomu mi pani dala jeste ty tvoje sumíky, ktery nefungujou,jeste zkusim u nasich jestli nepojede u nich, ale ukazalo se mi kousicek videa jak tam drzis malou káču a hned se to kouslo tak sem to vypl a uz sem se nedostal dal nez na menu a z menu uz nic nefunguje jako to predtim s federem.Kaslu na to uz.Tim te nechci nejak poskodit jako osobu, je to spis nejaka spatna serka.