Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 10. prosince 2007 v 9:10® profo
profo

crazykapr : jednoduše si kup Lorpio, nebo trapera nebo jinou směs na kapry, přidej TTX nebo kuku šrot, nějaký ten partikl a na háček to co jsi přidal jako partikl buď samotné, nebo s červem a nebo jen červa.

Neděle 9. prosince 2007 ve 20:08® crazykapr
crazykapr

Napiste tady please nekdo nejaky JEDNODUCHY recept na feederovou smes na kapry na stojak a reku,a co na hacek

Sobota 8. prosince 2007 ve 14:26® HaD
HaD

crazykapr> proč bys nemohl. Kámoš jí má a chodí s ní i na parmy a to je jiná síla než kapr. Souboj si užiješ. Jen je třeba si uvědomit, že to celé „užívání si“ je na úkor ryby, která se dlouhým zdoláváním více vyčerpá.

Sobota 8. prosince 2007 v 10:03® crazykapr
crazykapr

To tu nikdo nechodí ze se tu nic nepíse ??? myslíte ze bych mohl s lehkou bolonkou shimano catana chytat kapry do 60? :-D

Středa 5. prosince 2007 ve 12:34® sus1

osprey> Necham přemotat na rezervní cívku a natočim tu menší jak řikáš.D.

Středa 5. prosince 2007 ve 12:33® sus1

osprey> Přesto em ho včera vyměnil za čtyřicítku,je trochu větší jak tělo tak rolna tak i střeva budou bytelnější tak uvdíme.Zatim díky za odpovědi.

Středa 5. prosince 2007 ve 12:26® osprey
osprey

sus1: Ten prut je naprosto OK. Kdybych jich už neměl několik, sám bych o něm uvažoval.
S Martinem jsem chytal a on na těch velkých vodách jižní Moravy loví v trochu jiných dimenzích – nahází krmítkem několik kilo směsi, další litry raketou, vytahá metrák ryb (50 – 60 cejnů kolem 2 kg se občas za den fakt podaří)… Má na tu rasovinu heavy feedery a baitrunnery od Shimana a vůbec se nedivím. Jenom tahat ty krmelce sem a tam je hrozný záhul pro naviják – jak těžké wobblery při vláčce.

Normálně to tak strašný není. I ten naviják, co máš, ve většině případů naprosto stačí. Jediné, co bych upravil – kmen 0,22 mm je na feederu extrém na ryby kolem 5 kg, zarostlé vody apod. Zkus 0,18 mm – líp se to chová, citlivěji reaguje na záběry a kapra to vydrží. Klasická stojáková sestava na otevřené vodě na kapry od 40 do 65 cm je 0,18 mm kmen s návazcem 0,16 mm.

Úterý 4. prosince 2007 v 16:59® sus1

osprey> Tu větší vzdálenost sem myslel na rybník,ha,ha,jinak na řeku tak15–20 max.Mam tet namotanou 22 vlasec feedrovej.Na delší odhozy preferuješ teda větší naviják?četl sem ty články na mrku jak si mi psal jo,tak ten Martin používí 80 to sem teda nečekal.koukal sem na ně v rybářství to je ale lauf jako blázen?!Jakej prut bys mi doporučil ty?se kterým je dobrá zkušenost?Díky.Já používam taky ten baituner a sem spokojenej,do­brá věc.

Úterý 4. prosince 2007 v 16:43® crazykapr
crazykapr

osprey> JJ souhlasím :-)

Úterý 4. prosince 2007 v 16:42® osprey
osprey

sus1: Ta amnesie je velmi chválený prut, ale ještě se mi nedostala do ruky. Myslím, ale, že je to dobrá volba. Naviják bych dal pro 100 m čtyřicítky, pokud hodláš víc lovit na těch 40 – 50 m (u nás by to leželo na druhém břehu na poli).
U těch hodů na velkou dálku je dost motání a větší navijáky se mi jeví příjemnější. Ten naviják, co máš, se ale na feeder nechá používat. Jestli ti ho nevymění, žíly bych si kvůli tomu netrhal – odchytal bych s ním sezónu dvě a pak šel do jiného. Na krátkou vzdálenost nebo teď na zimu bude úplně v pohodě.

Úterý 4. prosince 2007 v 16:20® sus1

osprey> Ještě k tomu krmítku:drátěné –15, 20gr+směs a tak do40–50 metrů- maximum,asi tak.Na řeku pak krmítko 30–40gr +směs.

Úterý 4. prosince 2007 v 16:09® sus1

osprey> mám feedr prut- Amnésii od semy 3,60 – 90gr.Píšeš abych ho vyzkoušel ten naviják ale jetej mi pak už nevymění.Novej stojí 1100kč a co potom s tadytim kterej nebude vyhovovat??

Úterý 4. prosince 2007 ve 13:02® osprey
osprey

Piranha: Díky za pochvalu. Pokud budeš něco chtít, napiš mi tady na chytej osobku.

Úterý 4. prosince 2007 ve 13:01® osprey
osprey

sus1: Ten naviják je starý Shimano, velikost 3000. Nově se tahle velikost zase vyrábí. Tam je spíš problém jakým prutem, do jaké dálky a jakou zátěž házíš. Ta Okuma ti může klidně stačit a kdyby nestačila, tak mi věř, že to poznáš. Jestliže ji už máš, odchytej s ní pár vycházek a uvidíš, co by požadoval od jejího nástupce. Moje navijáčky taky vydržely házet 120 g krmelce dvakrát do roka, když jsem jel na Moravu na cejny. Ale mám je moc rád na to, abych je takhle proháněl pořád.

Pondělí 3. prosince 2007 v 16:23® crazykapr
crazykapr

Dík vsem

Pondělí 3. prosince 2007 v 0:19® Hora
Hora

crazykapr>jestli chceš jít na Ostravici pod žel.most,tak jedině medium.Picker by Ti tam byl naprd.Nezapomeň,že máš teď zvýšenou hladinu.I tak budeš mít dost práce s přehazováním,ve vodě je tam dost bordelu-listí apod.:->

Neděle 2. prosince 2007 ve 21:25® big-fish1

skwor> skwor mas pravdu

Neděle 2. prosince 2007 ve 21:23® skwor
skwor

crazykapr> Vzal bych medium. Když jdeš cíleně na parmy, tak je blbost tu rybu zbytečně vysilovat na pickeru.

Neděle 2. prosince 2007 ve 21:22® big-fish1

crazykapr> cus zalezi kam chces jit jestli na malou ricku tak spise picker ale jestli na vetsi reku tak to medium idealni

Neděle 2. prosince 2007 v 19:52® cormaxx
cormaxx

crazykapr: nahoď oba a uvidíš…Pak ti to stejně zabere na picker,aby sis zabojoval:-D

Neděle 2. prosince 2007 v 19:40® crazykapr
crazykapr

Cus lidi,chcu se zeptat,sli by jste na parmy s pikrem v zime?nebo radeji medium?

Neděle 2. prosince 2007 v 19:11® crazykapr
crazykapr

Ohi> Omg Ondra,Já si az ted vzpomel ze más i ohi na skypu :-D

Neděle 2. prosince 2007 v 19:06® crazykapr
crazykapr

Ohi> Ohi> Ohi pod jakym splavem?pod 3?A kde byslis v ostrave?Nechodis nahodou pod ten vlakovej u ty cisticky,tam je parem hodne,chodim tam taky!A neznás náhodou Ondru ohanku?

Neděle 2. prosince 2007 v 16:08@ ???

jasne ja pujdu v utery to vyskouset a pak napisu !!

Neděle 2. prosince 2007 v 11:52® big-fish1

Ohi> no ted v zime bych dal tak 16 a to tam ty parmy sou i v zime???

Neděle 2. prosince 2007 v 11:33@ ???

cus ja je chytam pod splavem na ostravici celkem je tam proud tak na 20 krmitko.Muzes mi poradit jaky mam dat davazec kdyz mam hlavni 22 ???

Sobota 1. prosince 2007 v 1:04® Piranha
Piranha

osprey> Osprey mas pekny DVD, koukal sem na to páč mne ted posledni dobou zajima, feeder,je to pekna technika,ja sam jsem uz prosel mnoho technikama zacal jsem jako kaprar,pak jsem se preorientoval na privlac a musku,kterou preferuji do dnes,ale muj rybarskej duch mi napovida ze sem blazen a mam jet dal do jinyho.Je to peknej a zajimavej zpusob lovu.Uz jak malej kluk jsem takto chytal,rikl sem tomu na spicku :-D , a vlastne sem mel pravdu.Konec roku zatim necham co se vybavy tyce, takovou, jaka je.Neni to ono, ale i tak, se da vyndat slusna ryba, ale po novym roce si pridam jeste dva feederklacky do sve vybavy a pristi rok prevazne venuju feederu.Jinak je pecka chytat dravce s rybickou mrtvou na feederzpusob,a­drenalin jako krava, chlape fakt, aspon u mne.Tiky v rukou a tlukot srdce je na max.Jinak preju hodne zdaru a posli kontakt,abych se mohl spojit pak ohledne nejakyho cajku.

Pátek 30. listopadu 2007 ve 22:15® big-fish1

Ohi> cus a kde je chces chytat???? jestli nejaka velka reka tak si najdi nakou zatocinu nebo nekde kde voda tolik neproudi ale ted tam ryby jsou no a pak uz jenom krmeni a nastahu napr hnojaka nebo bilaky jetli pottrebujes jeste neco tak se zeptej

Pátek 30. listopadu 2007 ve 20:23® sus1

osprey> Ještě- normální velikost ?kolik to je v číslech?

Pátek 30. listopadu 2007 ve 20:22® sus1

osprey> Vidím odpověd tak odepisuji.Já mam již zmíněnou Okumu 30 s baitunerem a zdálo se mi že je malá podle toho co jsem viděl ve filmu,tak jsem se tady ptal ostatních na názor.Ve filmu se nemluví o velikosti- navijáku-.Jinak film je O.K.