Vyhledávání
Domácí výroba woblerů
V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 20. prosince 2007 v 15:30® 3stan
-
MadMack-mysli na to,ze 3D ocka maju rovnu spodnu plochu. Ked ich budes lepit na wobler,nemusia sediet.
- Čtvrtek 20. prosince 2007 v 15:07® MadMack
-
Sander – neboj budou
Jen se rozmýšlím jestli je malovat nebo koupit 3D a nalepit. Nevíš náhodou kde bych ty 3D mohl koupit?
- Čtvrtek 20. prosince 2007 ve 14:39® Sander
-
MadMack > hezká práce. Ale nevidím oči :o) Výrazná kukadla jsou dobrá věc.
- Čtvrtek 20. prosince 2007 v 11:33® MadMack
-
Tak tady je můj pokus o dvojdílku
- Úterý 18. prosince 2007 v 11:13® 3stan
-
Pablo – este stale sa mi oplati 8 hodin sediet v robote:). Pisem ti mail
- Úterý 18. prosince 2007 v 11:10® pablo
-
janči- ty si už elita, vykašli sa prosím ťa na statiku a začni robiť iba voblery – idú ti perfektne
- Úterý 18. prosince 2007 v 9:03® 3stan
-
tiez sa rad podelim o svoje skusenosti
- Pondělí 17. prosince 2007 ve 22:57® pablo
-
Prichy: dik za podporu. ale aj plavajuce voblery musia mat nejaku zataz, hlavne tie placate, inak by neplavali rovno a pri balze by ich ani trojhaky a povrchova uprava nedostala pod hladinu
- Pondělí 17. prosince 2007 ve 21:01® Salmo
-
hlubinné woby jsem zatím nezkoušel ale chystám se pustit do dělěných nemáte někdo zkušenost ??
- Pondělí 17. prosince 2007 ve 20:44® ART
-
panove jak děláte lopatku na hlubinové woby foto by se hodilo diky
- Pondělí 17. prosince 2007 v 19:17® Prichy
-
jeste doplnim pro pabla, zatez nemel vubec tvar byl stihly v oblasti oci (v hlavove casti) byl zplostely.....dle me to normalne jde.
wobler celkem dobre chytal okyse, ovsem na prute kamarada
- Pondělí 17. prosince 2007 v 19:14® Prichy
-
BM: jen te opravim periodou… jednou jsem mel takovy dam, krasne si klouzal vodou a jeho chod byl jako elegantni tanecnik.....ovsem jestli to byl metr, nevim spis tak 3/4
- Pondělí 17. prosince 2007 v 19:04® Salmo
-
to all> je pravda že se balza lépe opracovává lépe plave atd..... ale zase lípu nemusím X krát máčet v laku a s tím opracováním to není zas tak horký když je ostrý nůž tak to jde jak po másle a co se týká těch mých viditělných zářezů tak to není tím že by to nešlo lépe opracovat je to tím že už jsem celej nedočkavej tak ten wobler přehnaně řečeno odfláknu
- Pondělí 17. prosince 2007 v 18:43® Ftmči
-
pablo: Tak tady ti vůbec nepomůžu, neboť s jerky nemám ani ty nejmenší zkušenosti.
- Pondělí 17. prosince 2007 v 15:40® pablo
-
BigMike – dobre s tou aplitúdou som som to trochu prehnal, ale polovicu dokáže učite. kúpil som Salmo Slider a ten takto zaújmavo chodí, akuát neviem prísť na to ako má záťaž. KubaV.: predná plocha sa dobre robí z lexanu hr. 0.75mm – dá sa dobre tlakom tvarovať bez tepla.
- Pondělí 17. prosince 2007 v 15:02® Kuba V.
-
BigMike: můžu se tě prosím zeptat jak děláš u domácích popů přední plochu a z jakého materiálu a tvar vrtulky na propy díky Kuba V.
- Pondělí 17. prosince 2007 ve 14:03® BigMike
-
S tou amplitudou 1 metr je to dle mého blbost!Osobně jsem tedy neviděl chodit ani jeden origoš, ale spíš to docílíš pohybem špičkou prutu, nedovedu si představit jak to jeden metr jede do leva,což by ještě šlo a pak najednou doprava:)))Jo, u velkých woblerů už používám zvláštní plexík co dodal „guru“ všech domácích výrobců w. – Lerak!:)
A balza je balza!!! Rychle a přesně se opracuje,má dobrý vztlak, samé klady!:) Jen menší vada – při nekvalitním laku se od štiky lépe prokusuje:))Al ekéž bych měl každého vyrobeného w.prokouslého od pěkné štiky, ty menší jen poškrábou lak:))Tvrzený polystyrén je pasé,ten co dělali a dělají w. je pod tlakem do formy, kdyby jste chtěli opracovat tvrdou kostku poly, zblázníte se! Jak říkám, na pár w. do roka je ideální balza! I ta se dá sehnat v různé tvrdosti, někdy je jak vata, jiná je skoro jak lípa, záleží na co padnete a na jaké w. jí chcete!Osobně obludy nad 12cm dělám z té tvrdší, má i menší vztlak a nepotřebuji tolik olova na dovažování v břichu. Jo, Lerak teké dělá w. (já to pruboval též) z umělé desky na reklamy, tloušťka tak 1cm. Jinak propa 4 cm mám, ale nějak nepruboval na malých vodách, letos moc boleny neproháněl, nějaké mám, ale přes 60 nešel na Lužnici ani jeden. - Pondělí 17. prosince 2007 ve 12:22® pablo
-
máš pravdu, aj mňa ten prechod z lipy na balzu milo prekvapil- oveľa rýchlejšie opracovanie a sú pekne líniové. Doudleban- chcem sa ťa opýtať, keď si tu tam odborne opísal pohyb voblera a záťaž, nevieš mi poradiť ako dávať zátaž do voblerov typu jerk- glider (ak vieš), ktorý je plávajúci a pri prudšom pohybe udicou ide zo strany na stranu s amplitúdou aj 1 meter, vobler nemá však jedné chvenie, ani vrtenie ako normálne menšie voblery (neviem či som sa vyjadril dosť jasne)
- Pondělí 17. prosince 2007 ve 12:09® Ftmči
-
Tak jsem zase po roce začal s výrobou woblerů, přes rok na to něak není čas. Posílam foto včerejšího kousku.Dneska ho snad i nabarvím. Jinak k tomu jak se tu probírá ta lípa. Ja bych se do ní tolik nehrnul.Lípa je celkově dost tvrdá a má vekou hmotnost to znamená, že hůř plave (má větší hustotu než balza) a to má vliv na pohyb wobleru, protože pokud chce někdo wobler s ryclým kmitáním do stran (agresivní akce), tak musí být zátěž ve wobleru umístěna co nejblíže dopředu. Při použití lípy se toho docílí podstatně hůře, právě kvuli její celkově větší hmotnosti. Já taky s lípou před třemi lety začínal, ale až po přechodu na balzu jsem poznal ten rozdíl. Poslední věc kterou chci říct je, že se balza mnohem snáz opracovavá šmirglem a woblery pak nejsou takové hranaté. Snad to někomu ulehčí cestu domácí výroby woblerů.
- Pondělí 17. prosince 2007 v 11:57® pablo
-
aha ho- BigMike – počul som o ňom – posledný tajný typ- dravce je potrebné vnadiť – najlepšie voblermi, ale nie iba po vrstiach- najlepšie celým vedrom- viď obrázok (he-he). Ale nie, vážne, tie voblery sú veľmi pekné klobúk dolu. Pozerám, že lopatky už nerobíš iba z krabičiek na filmy.
- Neděle 16. prosince 2007 ve 22:27® skwor
-
BM: Zdar chlape, dlouho sem Tě tu neviděl. Nezkoušel jsi udělat propa kolem 4cm? Na tloušťáky by to mohlo fungovat…
- Neděle 16. prosince 2007 ve 22:24® BigMike
-
Nechytám na ně:)))Jednou na ně také snad dojde, zatím spíš proháním po hladině ty vrtulkové!
- Neděle 16. prosince 2007 ve 22:15® Jirka.:)
-
BigMike!to jsou pěkní kousco a co ty popy?? chytl sy na ně něco??
- Neděle 16. prosince 2007 ve 21:22® pablo
-
ak vas zaujmaju aj ine techniky a materialy na vyrobu woblerov, pozrite si jednak starsie otazky a clanky na tomto vebe a tiez na spriaznenom vebe www.mrk.cz / odporucam
- Neděle 16. prosince 2007 ve 20:13® Salmo
-
monaster> ta fotka je z dřívější doby to ještě byly na tom kmeni větve(teď už tam nejsou protože jsem je uřezal a opracoval)tak musím řezat polínka
- Neděle 16. prosince 2007 ve 20:06® monaster
-
salmo: za a jsi bobr a já mám korunky
a za b jaký polínku. vidím větev
za co jsi dobrej !!
- Neděle 16. prosince 2007 v 18:07® Salmo
-
cormaxx> já vím už několik lidí mi to tu vytýkalo ale šmigriju je ale mám hrubej papír každopádně si příště dám víc žáležet
monaster> lepidlo nepoužívám jenom tu drážku co vznikne po výřezu do bříška zaleju kanagonem a lípy máme na chalupě celej kmen tak vždycky vezmu polínko rozšípám ho na menší hranolky a potom vyřežu nožem tvar (viz foto)
- Neděle 16. prosince 2007 v 17:50® cormaxx
-
MadMack:Já bych řek, že to byl jen menší kopanec do toho,aby je měl lepší
Salmo: já jen když už se to tu zmínilo…Já si toho všimnul na tý fotce se 4 woblerama jak si sem nedavno dával.Šly na nich vidět zářezy od nože
Já na ně beru vždy 2 šmirgly.Hrubší a ten nejjemnější co doma najdu,aby byl wobler hladkej jak dětská prdelka
- Neděle 16. prosince 2007 v 17:20® ART
-
Já používám jenom lípu a jde to krásně. O polystirenu jsem taky slyšel, ale ještě nezkoušel.