Vyhledávání
Domácí výroba woblerů
V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 19. prosince 2008 v 11:58® BigMike
-
Díky hoši za ten typ na Letoxit. A ještě pár dotazů: v jak velkém balení se to nechá sehnat a kolik je cena?
- Čtvrtek 18. prosince 2008 ve 23:42® LuboO
-
Pokus c. 2: Ako na chod woblera vplyva tvar lopatky? Sklon, velkost neriesim, skor mi ide o prednu cast, ked je do hrotu, oblucika ci rovnej plochy, pripadne ako sa prejavuje ta rapalacka lomena lopatka.
- Čtvrtek 18. prosince 2008 ve 12:46® gomz
-
3stan:mozna otestuji tvuj zpusob, ale az nebudu mit doma zenu…pokud ti e-mail odesel v poradku tak se neco stalo po ceste.nic mi neprislo(zatim).
- Čtvrtek 18. prosince 2008 ve 12:36® 3stan
-
gomz-poslal som ti mail
- Čtvrtek 18. prosince 2008 ve 12:35® 3stan
-
gomz-skus drazku zaliat riedkym letoxitom. staci len trochu,nemusi to vyplnit celu drazku. potom tam len napikuj pasky balzy a daj zapiect do rury na povedzme 10 minut a potom to nechaj len dojst. usxhne to za pol hodinu. letoxit nabobta a mozno niekde vyjde von. len to oskrabes alebo orezes. Malo roboty a vysledok vid wobler,ktory som ti poslal. Ani naznak po drazke. Pevne to bude dostatocne.
- Čtvrtek 18. prosince 2008 ve 12:15® gomz
-
3stan: s tim rozdelenim olova a chodem wobka mas pravdu.tady najdes fotku kam davam olovo: 5. prosince v 11:19
- Čtvrtek 18. prosince 2008 ve 12:04® gomz
-
3stan:ty male wobky na fotce nize maji jen pasek olova v drazce pro kostru-jsou 4cm dlouhe a maji byt plovouci takze to staci.ten vetsi ma jak pises ty rozsirenou drazku vrtackou a olovo je v jednom miste 3× vedle sebe.je plovouci, ale ma tak agresivni chod, ze nevim jestli se ho ryby nebudou bat.ohledne toho lepidla-je to pry nejaka tekuta ocel s kovovym plnicem.podle vyrobce je urceno i pro svarovani za studena.je to hustejsi hmota po smichani obou slozek tak je trosku problem dostat ji do drazky, ale nikam ti to z povrchu neutika a nesteka.davam toho „na kopec“ a po zaschnuti to nejdriv vezmu pilnikem a teprve potom brusnym papirem.driv jsem taky pridaval trisky z balsy, ale toto mi pripada lepsi.jak budu mit zalepeno a obrouseno dam foto.
- Čtvrtek 18. prosince 2008 v 10:23® 3stan
-
gomz-ako davas zavazie do woba. Ja robim len uzku drazku,len taku aby sa vmestil drot a v mieste zavazia si vrtazkou urobim sirsi otvor,kde natlacim olovo. Odlievam si take pasy asi 5×3mm,ktore podla potreby nastriham. Ta koncentracia olova na jedno miesto dost vplyva na chod toho woblera. Ked je to roztahane,tak ten chod byva vacsinou taky lenivejsi. Do drazky dam potom trochu epoxidu a vycpem ju tenkymi pasmi balzy. V mieste kde je olovo prilepim tiez kusok balzy. potom to mozes pekne obrusit,ze ani nie je poznat,kde je drazka. Navyse usetris na epoxide. Pripadne nerovnosti este dolepujem sekundakom a prikladam kusky balzy.
- Středa 17. prosince 2008 ve 22:52® LuboO
-
Moj nazor na patenty, nevravim, ze spravny, je: Ak to nepredavame, myslim uplne kopie, je mi to sumafuk. A potom, staci, ked trochu pozmenim dlzku, vysku, chrbatik, lopatku, uz to nie je original, tak si myslim, ze to netreba riesit.
Skor by ma zaujimala ina vec. Ako na chod woblera vplyva tvar lopatky? Sklon, velkost neriesim, skor mi ide o prednu cast, ked je do hrotu, oblucika ci rovnej plochy, pripadne ako sa prejavuje ta rapalacka lomena lopatka.
- Středa 17. prosince 2008 ve 21:23® gomz
-
Doudleban:diky a uz se tesim na tve foto.ty patenty nevim.trapi te to?
Michal:taky zastavam tvuj nazor na patenty.ohledne airbrush-zalezi hodne na barvach, ktere pouzijes.jedny nemaji zadnou kryvost jine jen napul.pokud mas moznost nekomu nahlidnout pod ruce pri praci tak mas obrovskou vyhodu, aspon proti moji malickosti.
- Středa 17. prosince 2008 v 15:02® Michal/
-
Doudleban: já si myslím, že něco takovýho určitě mají. Ale nás se to netýká
gomz: Já je položim mezi polistyren. Taky funkční, a taky dobrý. Jinak minulý týden sem byl u kamaráda co stříká tou pistolkou jako máš ty. Dělá s tím různý blbosti na autech. Zkusil jsem si to a je to sranda, akorát to chce nějakou tu zručnost a být kreativní
- Středa 17. prosince 2008 ve 14:46® Ftmči
-
gomz: Dobrý systém. Já používám při schnutí jiný držák, je opravdu jednoduchý na výrobu a velmi funkční. Později dodám fotky.
All: Už delší dobu přemýšlím, jestli mají firmy vyrábějící woblery nějaká autorská práva nebo patenty na jednotlivé typy woblerů?
- Středa 17. prosince 2008 ve 14:05® gomz
-
wobcimra uz ma lepsi svetlo tak snad budou i lepsi fotecky.drzaky kam odkladam wobky na schnuti.ty latecky jsou z vyrobny skladacich drevenych metru, ktere meli jit vyhodit.
- Středa 17. prosince 2008 ve 13:35® Michal/
-
a vo tom to je
- Středa 17. prosince 2008 ve 13:33® gomz
-
Doudleban:nemusis mit strach…nez jsem prisel na to co to chce tak jsem mel sto chuti s tim nekam hodne daleko prastit.
Michal:ja s tim uz problem nemam.pokud davkujes vse podle vyrobce, dodrzujes teplotu atd. by melo byt vse v poradku a normalne natirat.nevim kolik si toho chystas, ale ja na jednu davku mam 1+0,45ml do vrsku od mineralky a podle velikosti natru 10–20wobku. diky za ohodnoceni susaku, ale do patentu nejdu.co nevyrobim opravdu nevim, ale pokud mi to jen trochu jde tak to skoro vzdy musim prubnout.
- Středa 17. prosince 2008 ve 12:57® Michal/
-
gomz: No jako tvrdý, já myslel to, že se to nedá štětcem pořádně napiplat. Dělám to špachtličkou. Jinak ten sušák je originální
Hej fakt, řekni mi co nevyrobíš. Nech si to patentovat
- Středa 17. prosince 2008 ve 12:37® Ftmči
-
gomz: Tak to jo. Já nepoužívám ten letoxit, ale 24h epoxid a ten se v tomhle ohledu chová jinak.
- Středa 17. prosince 2008 ve 12:10® gomz
-
3stan:souhlasim.pred barvenim je to asi jedno a po prvni vrstve na barvu to mirne vezmu brusnym papirem.je mozne, ze pokud by ty horni vrstvy sli jen tak muze to delat problem s loupanim.
- Středa 17. prosince 2008 ve 12:06® gomz
-
Doudleban:z letaku vyrobce:vytvrzeni 24hodin pri 20–25 stupnich C,dotvrzeni 15h pri 50st.C az 15min. pri 150st.C.
- Středa 17. prosince 2008 ve 12:06® 3stan
-
gomz-podklad je asi jedno ake su vrstvy,hlavne aby to bolo rovne a tvrde. ten vrch davam len jednu hrubu, viac som neskusal,lebo nebolo treba. je mozne ,ze pokial su silnejsie,tak sa to nelupe.
- Středa 17. prosince 2008 v 11:59® Ftmči
-
gomz: Myslíš, že to zahřívání epoxidu něják prospívá? Pokud já vím, tak epoxid se chová tak jak má za zhruba pokojové teploty.
- Středa 17. prosince 2008 v 11:53® gomz
-
pohani to motor na gril a dole v bedne jsou 2× 60w zarovky, ktere zahrivaji susku.
- Středa 17. prosince 2008 v 11:48® gomz
-
3stan:prvni nater a brousim at je povrch hladky pak dalsi 2vrstvy at muzu jit koupat.barvy a 2vrstvy.zatim se nic neloupalo. Michal:pokud tam das moc silnou vrstvu tak to muze stekat.jinak mam susak, ktery se otaci.kdyz najdu dam foto.kdyz si rozdelas letoxit tak to mas uz tuhe?jinak nechapu jak to, ze ti to nejde stetcem.
- Středa 17. prosince 2008 v 11:40® Michal/
-
Tak jsem tady dlouho nebyl a hned mám něco k vysvětlení.
3stan: Mě ta pryskyřice přestala dělat ty oka jak říkáš po tom co sem to přetřel odmašťovačem. Ale moc jsem si s tím ještě nepohrál. Jinak divím se , že to nanášíte štětcem. Mě to na štětec ani nechtělo vlízt, jak je to tuhý. No ale to je jedno. Spíš sem měl největší problém se schnutím. Když sem je někam pověsil tak mi toz nich slezlo a pod wobem to udělalo tuhé kapky. Jak řešíte to sušení?
- Středa 17. prosince 2008 v 11:38® 3stan
-
gomz-pred farbenim 2 vrstvy-jednu riedku a jednu hustu. po nafarbeni jednu hustu. Daj pozor,ked das 5× tenku tak sa ti to bude lupat
- Středa 17. prosince 2008 v 10:43® gomz
-
3stan:no jo, ale i tak…20ks do laku na jeden stetec.kolik davas vrstev?ja minimalne 5=5 stetcu. necham ti v e-mailu dotaz, ale mozna az vecer.
- Středa 17. prosince 2008 v 10:16® 3stan
-
gomz-riedidlo nepouzivam. Ked natieram,tak vacsinou serie 20ks a viac,takze to az tak neboli. Kupoval som to priamo v obchode,ale nejaku chemiu som uz postou kupoval
- Středa 17. prosince 2008 v 10:12® gomz
-
3stan:da se vycistit stetec.mam S 6300-redidlo dvouslozkovych epoxidovych naterovych hmot.stetec vydrzi cca 10 pouziti. jeste dotaz:poslali ti postou?ja musel jet do Brna, protoze mi pani rekla, ze je to chemie a neposle mi to.
- Středa 17. prosince 2008 v 8:02® 3stan
-
BigMike-v drogerii som to nevidel. mavaju to v miektorych modelarstvach alebo na nete. Treba sa s tym naucit pracovat a potom je to super. problem je,ze zo stetca sa neda odstranit a musis ho zakazdym menit. preto je lepsie robit vacsie varky alebo kupovat najlacnejsie stetce. Niekedy sa ti moze stat,ze pocas schnutia sa ti na woblerovi urobia take oka. je to pravdepodobne sposobene mastnotou alebo zlou konzistenciou a vtedy to treba viackrat pretierat a kontrolovat pocas schnutia. Ale vysledok je fakt dobry. nerozpusta to farby, je ciry a celkom pekne vyzdvyhuje tie farby. Ked ho nechas poriadne uschnut,tak sa ti nebudu robit mliecne skvrny ako u niektorych inych epoxidoch. Hrubku konecneho laku mozes regulovat podla toho,ako ho nechas zhustnut.
- Středa 17. prosince 2008 v 0:16® BigMike
-
Gomz: a kde, v modeláři nebo drogerii? Dnes bylo u vody vcelku příjemně, vzal loďku, projel úsek Lužnice, zmapoval dno a jámy a na jedné ode dna!!! vytáhl bolena 60cm na banjo a většího okouna. Husky a jiné balzové výtvory dnes nebodovaly, asi až v létě:))