Chytej.cz

Domácí výroba woblerů

V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 12. prosince 2008 v 0:09® jájá
jájá

BigMike: Dá se říct, že používám stejný postup. Jen kostřičky dělám v jednom kuse první-poslední i středové očko a to z drátu do svářečky CO- antikoro. Pro první fixaci používám také sekundové lepidlo a pro zalití bříška epoxid. Co se týče lopatek, tak mám kousky ohebného plastu asi 0,5 mm pro výrobu pracovních šablon na tvar těla i lopatky viz obr. z 8.12.2008. Pro dovážení používám olověné broky kde je označena gramáž na krabičce. Jo a lopatky vyřezávám ze starých obalů na audio kazety. Ale kanistrová verze je asi o dost jednoduší na vysochání.

Čtvrtek 11. prosince 2008 ve 23:45® BigMike

No, do barvy to dám asi zítra! Jednu dám čistě bílou a druhou asi nějakou do bílé ryby! Na nějaké polepování nemám chuť ani prostředky:)) Jinak vložím kostřičku přední – zadní očko, přidám očka spodní, lehce poolovuji, zaleji vteřiňákem a pak dvousložkovým lepidlem Lepox Tempo.A lopatky jsou z kanystříku od kapaliny do ostřikovačů:)) Na ty z polykarbonátu nemám nervy:))) Máte někdo typ na levnější a stejně pevné vyplnění bříšní dutiny? díky za typy!

Čtvrtek 11. prosince 2008 ve 22:23® jájá
jájá

BigMike: pěkná práce, jsem zvědav na hotové dílo. Budeš to dávat do barvy , nebo to polepíš paír – foto rybky? Jo jak zaděláváš spodek rybky: epox nebo tmel ?

Čtvrtek 11. prosince 2008 ve 21:46® BigMike

Už jsem to dával do rapalek, ale tady je to aktuálnější:)) Pokus o R.Husky 13cm. Barvení bude horší, to nějak nemusím:)) Možná jednu udělat jen v bílé barvě?

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img28149.jpg
Pondělí 8. prosince 2008 ve 23:15® BigMike
Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img28148.jpg
Pondělí 8. prosince 2008 ve 23:12® BigMike

Dám to detailně, na té hromadné to nebyl moc vidět a je pravda, je tam něco z SSH. Tady je vidět, že to nedělají dle úspěšnosti, ale pro oko rybářea hlavně peněženku:)))

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img28147.jpg
Pondělí 8. prosince 2008 ve 22:31® jájá
jájá

Ještě jsem stihl bratříčka. Ryby neberou, tak alespoň řežu do dřeva. (vždy si u toho odpočinu- skoro jak u rybačky)

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img28146.jpg
Pondělí 8. prosince 2008 ve 22:28® jájá
jájá

Tak dneska při koukání na tv, abych měl zas na co chytat. Snad bude plavat:)

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img28145.jpg
Pondělí 8. prosince 2008 ve 21:49® inspo

no tak až na takový extrém jsem nenarazil, ale je pravda, že v rámci jedné balsové desky jsem narazil na opravdu lehce opracovatelné části a stejně tak na části, kdy jsem si pěkně doničil ruce :-)

Pondělí 8. prosince 2008 ve 21:34® gomz
gomz

VSEM:uz se vam stalo, ze v jedne desce balsy byl pasek tak tvrdy, ze bych to materialove prirovnal k tvrdsi lipe?pasek na sirku ma cca 2–3cm a oriznout nozikem hranu je o ruce.a to mam nozik, kterym se da holit.

Pondělí 8. prosince 2008 ve 13:19® gomz
gomz

3stan:tak jo.pokusim se neco vytvorit a diky.

Pondělí 8. prosince 2008 ve 13:14® 3stan

gomz-tie vacsie uz nemam,ale na fotke by to asi ani nebolo vidiet. od velkosti 2,3 chodili vsetky. horsie je to s tymi najmensimi 000 a menej. tam mi chodi tak polovica,ale aj to je uspech.

Pondělí 8. prosince 2008 ve 12:56® gomz
gomz

oprava:muzes dat foto?

Pondělí 8. prosince 2008 ve 12:55® gomz
gomz

3stan:takze „vybouleni“ neni potreba?na nejakem mensim kousku jsem videl jen kraj posunuty o silu materialu k jedne strane a chodi.muze dat foto?tvar+v rezu?

Pondělí 8. prosince 2008 ve 12:50® 3stan

gomz-ked som robil vacsie,tak som list ohybal len v kliestach. v jednych kliestach som drzal list a druhym som zahol okraje. fungovalo to

Pondělí 8. prosince 2008 ve 12:11® gomz
gomz

3stan:diky.ja si delal vetsi a v zeleze jsem mel udelany otvor dle pozadovaneho tvaru.jen jsem to prehnal a plech byl moc „vybouleny“.mozna se do toho zase pustim.

Pondělí 8. prosince 2008 ve 12:06® 3stan

gomz-robim si len male rotacky 1 a mensie. polozim na drevo a trebars skrutkou so sosovkovou hlavou to vyklepem. je to celkom rychle. potom len kliestami doohybam.

Pondělí 8. prosince 2008 ve 12:00® gomz
gomz

3stan:kdyz pises o rotackach…na prohnuti plechu mas nejaky lis nebo naklepavas?

Pondělí 8. prosince 2008 v 11:36® 3stan

gomz-ahoj,vidim,ze pracujes. ja teraz nejak nerobim. akurat mam rozrobene rotacky a ked tie dokoncim,tak si skusim nejake wobleriky vyrobit. novas32-opravil som uz niekolko lopatiek na balzovych wobleroch. niektore uz vyzerali naozaj na vyhodenie. nie je sa coho bat

Pondělí 8. prosince 2008 v 11:22® gomz
gomz

novas32:nez pacit, radeji rezat.

Pondělí 8. prosince 2008 v 11:20® novas32
novas32

ok, diky za radu. konec vlaceci sezony se stejne blizi, budu na to mit cas. nevedel jsem, zestli drat lopatkou neprochazi, radsi jsem se zeptal, nez bych to pacil a treba znicil :o)))

Pondělí 8. prosince 2008 v 11:20® gomz
gomz

3stan:jsi rychlejsi…ahoj

Pondělí 8. prosince 2008 v 11:19® gomz
gomz

novas32:pokud budes narezavat drazku pro lopatku a bude tam drat tak to ucitis.nebal bych se toho.v pripade, ze se to nepovede-poslat wobka na vecny odpocinek muzes vzdy.

Pondělí 8. prosince 2008 v 11:19® 3stan

novas32-lopatka ma drazku,staci ak to prejdes ziletkou popri starej a novu len dolepis. skus sa s tym pohrat,ak ho znicis stejne uz nic nestratis:)

Pondělí 8. prosince 2008 v 10:48® novas32
novas32

je ulomena zaroven s telem woblera, telo porusene neni. ale nevim, jestli v tele tim zbytkem neprochazi drat a tim padem jestli pujde orezat a vyjmout.

Pondělí 8. prosince 2008 v 10:15® 3stan

novas32-takmer kazdu zlomenu lopatku mozes opravit,dokonca,aj ked ti ju odtrhne aj s kusom balzy. pokial ti tam ostal kus starej,tak je najlepsie,ked to po okraji toho plastu narezes ziletkou alebo orezavacom a len nahradis staru novou. Ak ti odtrhne celu lopatku aj s balzou,tak to chybajuce musis dolepit,nalakovat…

Pondělí 8. prosince 2008 v 9:34® novas32
novas32

ahoj, mam otazku tykajici se ne primo vyroby, ale trochu spolecneho to s tim snad ma. jedna se mi o ulomenou lopatku, myslite, ze se s tim da neco delat? vyriznout drazku a vlepit novou? je mi lito ho vyhodit :-) diky za pripadnou radu

Neděle 7. prosince 2008 ve 23:27® LuboO
LuboO

Toto som nasiel doma v krabici, ma asi 23 rokov a je z tvrdeneho polystyrenu, a naozaj neviem, ci bol niekedy vo vode…

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img28144.jpg
Neděle 7. prosince 2008 ve 22:07® LuboO
LuboO

Mike, tak ako, bolo nieco?

Neděle 7. prosince 2008 ve 21:46® skwor
skwor

Jestli se nepletu, tak tam vidím nekolik pokladů v podobě původní barvy SSH.