Chytej.cz

Domácí výroba woblerů

V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 5. prosince 2008 ve 21:48® BigMike

Důležité je udělat tu první „smyčku“. Pak už si jí klidně těmi dvěma konci buď utáhneš nebo zvětšíš, to samé můžeš udělat už když to obtáčíš přes různý průměr těch čelistí.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img28133.jpg
Pátek 5. prosince 2008 ve 21:46® BigMike

LuboO: Nic na tom není! Mám na to kleště, asi se nějak odborně nazývají, ale kdybys to obtočil okolo hřebíku, asi by to bylo jedno:)Pro názornost jsem vzal pozink drát většího průměru.A na těch čelistech je jasně vidět, že nejsou také dokonalé.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img28132.jpg
Pátek 5. prosince 2008 ve 20:26® gomz
gomz

vanoce jsou za chvilku tady.....uz zdobite?

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img28131.jpg
Pátek 5. prosince 2008 v 16:29® gomz
gomz

Michal:pokud delam mensiho wobka tak mi staci davat jen platek do rezu pro kostru a je vse hotove za chvilku.da se strihat obyc. nuzkama.ja jsem spokojeny.

Pátek 5. prosince 2008 v 15:18® Michal/
Michal/

BigMike< Jo ještě pořád se to dá koupit :-D gomz: Ty rozvody, to nemusí být špatný.

Pátek 5. prosince 2008 v 15:03® BigMike

Čistě teoreticky…:))) Dají se sehnat fixírky na ústní pohon?:) Kdysi byly k dostání normálně, dělali jsme z nich dělíčka na malorážkové náboje:))

Pátek 5. prosince 2008 ve 14:27® inspo

proutnik> Neumíš číst? :-)

Pátek 5. prosince 2008 ve 13:52® proutnik
proutnik

cau prosimte za klik si ji sehnal ja jsem modelar a chtel bych si neco takoveho poridit a nemam predstavu kolik za to chtej

Pátek 5. prosince 2008 ve 12:28® BigMike

LuboO: pokusím se nafotit, žádná věda to není!

Pátek 5. prosince 2008 ve 12:27® gomz
gomz

LuboO:cena kolem 1150k, kupoval jsem ji v modelarske prodejne, ale da se poridit i na netu:hobby.ro­oya.cz.jinak ohledne barev.pokud ti lak na povrch neudela nejakou neplechu se spodni barevnou vrstvou tak se da pouzit temer cokoli.ja mam ted syntetiku, kupoval jsem v modelarske prodejne soucasne s pistolkou a kompresorem. .

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img28130.jpg
Pátek 5. prosince 2008 ve 12:20® gomz
gomz

LuboO:vysel na 3600k.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img28129.jpg
Pátek 5. prosince 2008 ve 12:19® gomz
gomz

LuboO:pouzivam platkove olovo ze starych rozvodu elektriky.jeden platek v pohode dam do rezu pro kostru.v pripade, ze chci narvat olova vic tak si vrtackou udelam sirsi diru.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img28128.jpg
Pátek 5. prosince 2008 v 9:20® 3stan

este raz k teme noritok. ja mam lexan 0,75mm na male woblery a 1,5mm na vacsie kusy. pekne sa to da strihat,je to dostatocne pevne,myslim,ze pri normalnom pouzivani nezlomitelne. je vas tu dost. kupte si celu platnu 2×1m a rozdelte si to. ja som tak kupil pred rokom a zasoby pomaly dochadzaju.

Čtvrtek 4. prosince 2008 ve 22:58® LuboO
LuboO

BigMike, este jeden question, na tvojej fotke z 22. listopadu ve 21:20 mas woby, na ktorych som si vsimol priam vzorove ocka. Prezrad mi technologiu vyroby, ja davam nerezovy drot a ten za b..a nejdem vytvarovat do takeho kruzku. Tvrdy jak svina. Prezradis know-how?

Čtvrtek 4. prosince 2008 ve 21:48® BigMike

LuboO: začínal jsem s býlími krabičkami od vitamínů, pak přešel na průhlednější krabičky od kinofilmů a jednou mě tak napadlo rozstřihat ten kanystřík, na některých místech je ten plast silnější než u těch od kinofilmů a jsem s tím spokojen. Je to měkké, při dopadu na kamen nebo u dna o kámen se neulomí!O nějakém rušivém efektu nevím, teď i někteří výrobci dělají červená nořítka i jiné barvy… Lak mi okolo nepraská. Dělal jsem i nějaké lopatky z polykarbonátu, ale přeci jen někdy se i ten ulomí. Vypadají sice opravdu jak origoš, ale to už neřeším, koukám na funkčnost! To samé barvy – nebaví mě w. barvit, natož třeba pistiolkou, fixírkou:) Vypadají zase úplně jinak, lahodí oku rybáře, ale rybám to je, dle mého naprosto fuk! Jen třeba ve správnou dobu, na správném místě trefit správnou barvu a co hlavního – aby žraly:)))a když nežerou, jít do nich fluo oranžem:))

Čtvrtek 4. prosince 2008 ve 21:42® BigMike

Doudleban: právě že je naturalistický hnusná, přímo vidím zplihlou myš ve vodě a ten její hnusný ocásek – povedl se ti:))

Čtvrtek 4. prosince 2008 ve 21:32® gomz
gomz

LuboO:vydrz poslu ti par fotek i s popisem a odkazy.

Čtvrtek 4. prosince 2008 ve 21:19® LuboO
LuboO

gomz, dakujem za odpoved. Je mi jasne, ze pevnejsi matros je lepsi, len ten plast z cd mi pripadal krehky. Ak tukne niekde na dne o skalu, mam obavu, ze sa zlomi. Otazka, kde si kupil tu pistolku a kolko to stoji? Presne po takom niecom sa zhanam, lebo mi to pripada lepsie, ako stetec. Tie farby, to su nejake modelarske? Slo by to aj s namiesanymi akrylovymi farbami napr. na nabytok, ktore sa mozu lakovat? Vdaka za odpoved.

Čtvrtek 4. prosince 2008 v 19:05® gomz
gomz

Doudleban:kratky a tenky!!!!!nic ve zlem-se mi tvuj vyrobek zamlouva.

Čtvrtek 4. prosince 2008 v 19:04® gomz
gomz

LuboO:dovolim si odpovedet za sebe.mekky plast ma jednu nevyhodu-pri ohnuti praska lak kolem nej.neco tvrdsiho i na ukor opracovani se mi zda lepsi vzhledem k zivotnosti vyrobku.nevim, zda dotaz byl od tebe, ale ohledne barveni pouzivam airbrush pistolku a barvy (zatim) humbrol.jinak poslu foto jak do minima prostoru ulozit max. zateze, ale vydrz.

Čtvrtek 4. prosince 2008 v 18:30® Ftmči
Ftmči

BigMike: Co se ti na tom ocasu nezdá? Rád bych vychytal případné chyby.

Čtvrtek 4. prosince 2008 v 16:27® LuboO
LuboO

BigMike, v jednom tvojom clanku som cital, ze pouzivas, resp. si pouzival na lopatky bandasku z kvapaliny do ostrekovaca, ako sa ti to osvedcilo? Nie je ta ciastocne mliecna farba rusiva? Ja som daval plast z cd, ale to sa mi moc nepaci, je to dost krehke a narocne na opracovanie. Ale na druhej strane je ciry. Dik za odpoved.

Čtvrtek 4. prosince 2008 ve 12:12® gomz
gomz

BigMike:ja s tim dratem byl na poste a musi to jit doporucene, aby se to dalo poslat na dobirku(za ty sluzby pani ptala cca77k)+obalka­.pocitali jsme do 50g hmotnost.dalo by se poslat jako obycejne psani s platbou predem, ale vypisy z uctu mi chodi 1× za mesic a to by trvalo moc dlouho. Popř.složenkou na jméno a pak pošlu jen obyč.psaní(lev­nější)

Středa 3. prosince 2008 ve 22:54® Michal/
Michal/

Myslím, že do půl kila to stojí 100 kč. Pak je to dražší. Ale když sem objednával balzu, tak tam byl obchodní balík do 5kg za 150 Kč.

Středa 3. prosince 2008 ve 22:51® BigMike

Já si to myslel, poštovné bude největší problém! Kolik těch 10 m váží? Mě se zdá, že 90,– je moc! Schválně to zvaž, třeba by to v normál obálce A5 jako normál psaní nestálo tolik!

Středa 3. prosince 2008 ve 22:40® gomz
gomz

Doudleban:hezke uz se tesim na unor…

VSEM:drat vychazi 10m na 100k, ale posta chce za dobirku 90k.pokud se najde nejaky dobrovolnik jako pokus pro overeni techto udaju, rad za 190k poslu.

Středa 3. prosince 2008 ve 22:11® Michal/
Michal/

Doudleban< Tak to by mě nenapadlo ani náhodou :-D

Jinak asi během příštího týdne se budu stěhovat z5, tak něco udělám.

Středa 3. prosince 2008 ve 22:01® Salmo
Salmo

Doudleban> Zajímavé výtvory.Jsem zvědavý co na to ulovíš :-D

Středa 3. prosince 2008 v 19:33® BigMike

Timotei: je třeba sehnat ten polykarbonát a naohýbáš a vytvaruješ si nové – brnkačka:)! A nebo je dej k prodeji, třeba se nějaký šikula přihlásí?!

Středa 3. prosince 2008 v 19:31® BigMike

Ten myší ocas je fakt hnusnej a „vranka“ hustá, o tu se budou rvát vydry s kormoránama jako gladiátoři:))