Vyhledávání
Domácí výroba woblerů
V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 3. prosince 2008 v 18:27® Ftmči
-
Čelní pohled na myš.
- Středa 3. prosince 2008 v 18:25® Ftmči
-
Vranka ze předu.
- Středa 3. prosince 2008 v 18:23® Ftmči
-
Takovýhle nesmysly páchám už teď na začátku zimy, děsím se, co budu dělat koncem února. Ta ryba s ploutvičkami má představovat vranku a je narvaná olovem, mám v plánu s ní poskakovat po dně s delšími přestávkami, určitě to bude úplná bomba na pstruhy a tlouště
).
- Středa 3. prosince 2008 v 17:51® timotejkoooo
-
jo jo origoš. je mi ich luto, bo bez lopatky su nepoužitelne.
- Úterý 2. prosince 2008 ve 22:26® BigMike
-
Kdysi jsem zkoušel jen w. vyříznout a nechat mu hrany, chodil pak divně, je prostě třeba ho na těch hranách zaoblit. Sem tam bradavice nemá vliv, pokud to není jak ropušnice a i to by myslím ve voděš fungovalo. Jak má z pohledu zepředu tvar kruhu nebo elipsy a je jedno jestli na výšku či šířku, vhodnou lopatkou ho oživíš v pohodě!!! Když jsem chtěl tak maximálně do půl metru, tak sklon k ose w. okolo 60° a při pohledu zepředu měla lopatka spíš tvar do kruhu, ale klidně stačí při tom úhlu udělat lopatku menší než u klasiky a má hned menší odpor a netáhne tak dolů – zase prostě vyzkoušet pokus-omyl! A jestli ho nevidíš, tak chodí prostě hluboko:)) To jde poznat dle hloubyky ve které s enachází, když ho přitáhneš pod špičku! Jestli jde už pár metrů od tebe z vody je to jasné. Jestli se ti pořád „vrtá“ ke dnu a táhne naplno i když už by měl být pod špičkou a pak jakoby z vody vycouvá zadkem z hloubky je to také jasné:) Se zátěží také pokus omyl. Třeba Lerak vůbec nazatěžuje, většina lidí ano! A kolik, to záleží na tobě! Dle potřeby dohodit, jeho akce a pod. Záleží jestli chytáš na potoce, větší řece nebo stojáku, hloubce vody – je to prostě věda a nikdy není nic universální! Prostě pokus-omyl:) Každý výrobce testuje a ani my nejsme vyjímkou:))) Musíš jich udělat desítky ba stovky abys už věděl vše jak starej L. Rapala:))
- Úterý 2. prosince 2008 ve 21:49® LuboO
-
Mike, dakujem pekne za odpovede.
K tej prvej, vlastne ma zaujimalo, ako velmi sa mam snazit, co sa tyka symetrie, nejakych nerovnosti, jamiek, hrbolcekov a tak. Ci to velmi vplyva na chod.
K druhej, je jasne, ze sa bavime o plavajucich woboch, islo mi skor o to, aku velku, siroku, tvarovanu lopatku a pod akym sklonom mam dat na woba pri jeho urcitej hmotnosti a objeme, aby som dosiahol urcitu hlbku, resp. nedosiahol dno, ktore je plne prekazok. Viem, ustriehnem to rychlostou tahania a spickou prutu, ale aj tak. Alebo ako zistim ponor woba, ktory mam uz hotovy. V tej vode mimo ludi to nevidim, ako hlboko vosiel. A vana je dost neobjektivna, lebo ma hlbku par cm:)
K tretej, asi to budem riesit, ze co tam narvem, to tam bude, podla velkosti. Mam aj nejakych tlustochov, pridam foto, ale mam vsetko len vo faze semifinisa. Najvacsi problem je pre mna farbenie, nemam cim a neviem ako…:))) - Úterý 2. prosince 2008 ve 20:37® BigMike
-
LuboO: tak popořadě:)
1. – první otázku nikterak neřeším, snažím se kopírovat origoše a nebo prostě udělám něco nového, nic neteoretizuji a buď to chodit bude nebo ne:) V podstatě když máš zaoblený tvar rybky, co se blíží origošům a je jedno jestli Rapalám nebo Nilsům či jiným,„život“ mu vdechne lopatka! A to už pak záleží na tobě, jakou tam dáš, jaký sklon, jakou plochu, čelní tvar a pod. Záleží na zkušenostech, ale i mistr tesař se někdy utne:) 2.- ponor? Bavíme se o plovoucích. Prostě tvarem lopatky (nepočítám shady s velkou lopatkou a očkem v ní, před tělem-tam je to dané předem, že půjdou rychle dolů)Zase vycházím ze zkušeností, pokusů a okoukávání origošů! A reálně ponor zjistím už při testech v koupacím bazénu a nebo jdu někam za „roh“ na vodu, kde to testuji ještě bez háčků. To hned poznáš jestli lopatka „bere“ a rybka táhne ke dnu a nebo se bude „plácat“ do metru či i méně. 3. – 5–6 g zátěže nevím, nevážím je a ani nemám představu kolik ty mé váží. Je jasné, že 6 cm štíhlý jako original rapala 6 g nepobere a když, jde ke dnu jak „obydlené“ sudy na Orlíku. Pokud uděláš nějakého buclíka s tělem buldoka, klidně 6 g pobere a ještě se sluní u hladiny:))
- Úterý 2. prosince 2008 ve 20:26® BigMike
-
timotei: to máš zlámané lopatky u origoš Rapal?
- Pondělí 1. prosince 2008 v 19:38® LojzaRybka
-
timotejkoooo>koukni někde kde opravujou bourané auta,čirá optika na autech je z tvrzeného polikarbonátu a když si stoho lopatku vybrousíš,tak ji nahřátim i naohýbáš
- Pondělí 1. prosince 2008 v 18:23® timotejkoooo
-
uz som ich zlomil asi 10 a tieto pokazene voblery su nanic, ak nemaju takuto lopatku
- Pondělí 1. prosince 2008 v 18:20® timotejkoooo
-
zdravim, nevie niekto, ci sa da kupit/kde?/, alebo vyrobit/z coho a ako/ lopatka na tento tip voblera
- Pondělí 1. prosince 2008 v 18:11® Mar10
-
Zdravím chtel bych se zeptat jak stříkáte (spíš čím)stříkáte vaše voby. Můžete přihodit o foto díky za odpovědi.
- Pondělí 1. prosince 2008 v 15:58® LuboO
-
Priatelia, mam tri otazky. 1., Ako vplyva tvar tela woblera na jeho chod, myslim tym asymetria, nerovnosti, resp. ako by ste percentualne rozdelili vplyv lopatky (tvar, symetria) a vplyv tela (tvar, symetria) na jeho chod? 2., Ako zistite ponor u doma vyrobeneho woblera? Da sa to nejako empiricky vypocitat na zaklade hmotnosti woba, hustoty balzy, sklonu a plochy lopatky, hustoty a odporu vody a rychlosti tahania? To by bol asi poriadne velky matematicky problem, co? Alebo si to odsledujete pocas prvych tahani vo vode? To vidim tiez ako problem. Alebo spekulujem o nesmrtelnosti chrusta? Mna by to vsak celkom zaujimalo. 3., Ako dokazete do 6 cm woba narvat 5–6 g zataze? Mozno su to hluposti, ktore ma nemusia trapit, ale ja som uz taky, zvedavy… Vdaka za odpovede.
- Neděle 30. listopadu 2008 ve 14:53® Michal/
-
gomz: řezníka nemáme. Táta to umí sám. Jinak pašík kupodivu kleknul na první ránu sekyrkou to hlavy. Dostal to přímo mezi světla. Mno a teď právě zavařujeme paštiky, krájíme maso a zamražujeme
- Neděle 30. listopadu 2008 v 0:31® inspo
-
albin> koukni o stránku zpět a uvidíš
- Sobota 29. listopadu 2008 ve 23:26® albin
-
Pardon,pardon.Projel sem stránky od rapaly a mají jich tam dost.Stejně,ale děláte si je někdo?Přijde mi,že všechny fotky co sem dávate mají u tenkých typů lopatku s tupým úhlem.
- Sobota 29. listopadu 2008 ve 23:18® albin
-
Ahojky.Letos mi strašně chyběl tenký typ voba,který je hlubokopotápivý.Ani nikde v krámu sem nespatřil žádného takého doutníčka s dlouhou lopatkou.Mám objednanou balsu na lednové večery.Tak dejte nějaké typy.Prosím.
- Sobota 29. listopadu 2008 ve 23:12® gomz
-
Michal:kdo vyhral?reznik nebo pasik?
Hony:mam, ale chvilku vydrz.
- Sobota 29. listopadu 2008 ve 12:43® Michal/
-
Tak právě zabijame. Vypadá to dobře
- Sobota 29. listopadu 2008 ve 12:18® Salmo
-
inspo> To říká každej,že v jeho okolí je to na hovno.Zkus spíš změnit úsek revíru nebo způzob lovu.Já třeba na řece za boha nemohl chytit kapra a jak jsem přišel s feederem tak jsem jich dostal i několik za vycházku
- Pátek 28. listopadu 2008 ve 22:10® inspo
-
Michal/> no tak záleží na tom kde byli…ale když vidím fotky kolegů z lovu, tak se mi nezdá, že by to tady za něco stálo
- Pátek 28. listopadu 2008 v 19:33® Michal/
-
Salmo< Tak já zkusím kurýra
inspo> kajsik sem to četl a taky tam párkrát jel kroužek od nás, takže říkali, že to tam je super. Nevím. Jak to tam u tebe teda je?
- Pátek 28. listopadu 2008 v 18:46® Salmo
-
Michal> Z Opavy do Jihlavy je to kousek a když jsou venku teploty pod nulou tak by to mohlo dojít i nezkažený
P.S. Neplatím poštovný
- Pátek 28. listopadu 2008 v 17:58® inspo
-
Michal/> to by zajímalo odkud máš ten blud, že to tu vypadá dobře s rybama
- Pátek 28. listopadu 2008 v 17:48® Michal/
-
gomz.
inspo: Mno jo fakt, nemáš to tak daleko. Navíc kolem Háje to s rybama vypadá prý dobře. Šťastný to člověk. Já chytal na řece jen jednou. Jinak uvidím co zbyde
Možná pošlu, ale pošťačky sou potvory
- Pátek 28. listopadu 2008 v 17:40® gomz
-
Michal:byt to v lete tak bych objednal taky zivou nastrahu…
- Pátek 28. listopadu 2008 v 17:37® inspo
-
Michal/> Já chci taky
. Do Dolních Životic to mám kousek
.
- Pátek 28. listopadu 2008 v 17:33® Michal/
-
Salmo< Já ti něco pošlu poštou
- Pátek 28. listopadu 2008 v 16:41® Salmo
-
Michal> Jitrnice nejím,tlačenku zbožňuju.Rejpale,že jsem ti vůbec radil jak udělat Shada
- Pátek 28. listopadu 2008 ve 14:50® farnas
-
Losfedos: opravdu peknej hlavne ten ornament.,_