Chytej.cz

Domácí výroba woblerů

V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 5. listopadu 2008 ve 20:40® sidonius
sidonius

gomz>to bude pěkná dílnička

Tady posílám foto jak zatím vypadá ten SALMO thrill , jen základmí barva ještě bez očí(ty budou žluté podle origoše někde poslanýho dole).Foto není moc kvalitní(foceno mobilem s bleskem) zitra dodělám zbytek , nalakuju a bude hotový. Ještě jedna otázka,jaké používáte laky na woby?

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img28083.jpg
Středa 5. listopadu 2008 v 18:35® gomz
gomz

jdu z rodicaku do prace na wobmistnost…

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img28082.jpg
Středa 5. listopadu 2008 ve 13:41® 3stan

gomz-som taky lenivy to stiahnut a hodit do compu. Nejak teraz nic nerobim,nie je chut,tak to necham az na tuhu zimu.

Středa 5. listopadu 2008 ve 13:01® gomz
gomz

sidonius:tecky jako supiny pres TYL a kosoctverce jako supiny pres mrizku.vse jsem kupoval v galanterii 1m cca 15k.tu mrizku meli ve dvou velikostech ocek.maji to na spulkach jako treba masle apod.ten sprej musis drzet hodne daleko a dat jen slabou vrstvu jinak se ti to slije.(vyhoda fixirky nebo airbrush pistole-da se seridit na opravdu minimum barvy)

3stan:kdy budou fotky tvych vytvoru?

vsem:ja si ted chystam misnustku kde bude teplo at muzu delat pres zimu.az bude co tak pridam foto.

Středa 5. listopadu 2008 v 9:55® 3stan

BigMike-sorry,skomolil som ti nick

Středa 5. listopadu 2008 v 7:42® 3stan

bikmike,sidonius-Trochu vas dam do obrazu. Nie je celkom pravda,ze je bez akcie. Je tam jemne kmitanie a to snad koli tomu,aby ho bolo mozne tahat co najrychlejsie. Lopatka je tam kolmo,takze na ponor nema vplyv. Ten wobler je potapavy a predpokladam,ze zataz bude rozmiestnena po celej dlzke,to len koli domu,aby mal co najmensiu akciu.

Úterý 4. listopadu 2008 ve 22:44® cormaxx
cormaxx

sido:Přes síťku,ale musíš sprejem.Štětcem to jde hodně špatně:-((

Úterý 4. listopadu 2008 ve 22:33® sidonius
sidonius

BigMike>já si myslím že ta lopatka tam je jen proto , aby se wob dostal do nějaké hloubky(asi do 0,5m možná o něco hloub).Jak jsem koukal tak výrobce má lopatku rovnou,ale já ji mám trochu prohnutou tak uvidím jak bude fungovt až ho vyzkouším jestli bude trochu kmitat.Až bude wob hotovej tak pošlu fotky.

Jo a ještě dotaz.Jak děláte ty malé šupinky na woby, někde jsem viděl že přes punčochu,ale vubec nevím jak. Dík

Úterý 4. listopadu 2008 ve 22:19® BigMike

Když ta origoš obluda salmo na boleny nemá žádnou akci, tak proč je tam ta lopatka? Táhne ho trošku pod vodu nebo co? Jede 20 cm pod vodou a ani se nehne? Sakra, asi ho koupím, ale tady nikde v okolí v prodejně Salma nemají, nebo mi někdo poradí kam z Tábora a okolí za nimi vyrazit? Pro jednoho woba nebudu u Mavepu platit poštovné!!!

Úterý 4. listopadu 2008 ve 22:10® Salmo
Salmo

Konečně to tady někdo oživil :-)

Úterý 4. listopadu 2008 ve 21:52® inspo

není důležité zda se líbí nám, důležité je, aby fungoval a bolenům se líbil

Úterý 4. listopadu 2008 ve 21:50® sidonius
sidonius

a poslední ještě zespodu

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img28081.jpg
Úterý 4. listopadu 2008 ve 21:49® sidonius
sidonius

další foto

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img28080.jpg
Úterý 4. listopadu 2008 ve 21:48® sidonius
sidonius

tak mám už vyrobenýho,ale ještě nenamalovanýho SALMO thrill na boleny.Podle fotek níže.Nevím jak se vám bude líbit , ale mě se docela líbí a snad bude fungovat.Zasílám nějaké fotky

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img28079.jpg
Neděle 2. listopadu 2008 ve 14:00® proutnik
proutnik

jojo dekuji za radu

Neděle 2. listopadu 2008 ve 13:29® skwor
skwor

proutnik: Nahodit, špičku k nebi a navíjet co to jde :-) Zní to praštěně, ale je to pravda. Akci nemá vesměs žádnou, to taky není chyba. Jak.novi: U thrilla je ti škubání platné jako mrtvému zimník.

Neděle 2. listopadu 2008 ve 12:59® Jak.novi
Jak.novi

proutnik: můžeš to zkusit. to kmitání a cukání. většinou to bývá velmi učinne

Neděle 2. listopadu 2008 ve 12:40® proutnik
proutnik

jo taky ho mam ale este sem na nej nic nechytil a chtel jsem se zeptat tech kdo maji stymhle woblerem nejake zkusenosti jetli by mi neporadili jak mam zpravne zachazet stymhle woblerem bo me pripada ze nema zadnou akci zadne kmitani atd… tak jestli se stym nema nejak cukat nebo neco takoveho?????? prosim poradte

Sobota 1. listopadu 2008 ve 22:59® sidonius
sidonius

BigMike>tady je foto z boku

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img28078.jpg
Sobota 1. listopadu 2008 ve 22:57® sidonius
sidonius

BigMike>posílám ti fotku toho SALMA je to prý nejlepší wobler na boleny tak bych to chtěl zkusit udělat

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img28077.jpg
Sobota 1. listopadu 2008 ve 22:42® BigMike

Vyvážením neurčíš hloubku chodu, pokud to není potápivý typ:) Hloubku chodu dělá lopatka. Nevím co to je za Salmo typ, ale jestli chceš něco při povrchu na boleny, klidně do půl metru, myslím, že stačí olova přiměřeně aby to lépe lítalo a pak klasickou lopatku! Pokud se tedy nepustíš materiálově i tvarově do něčeho jak shalow shad rap.

Sobota 1. listopadu 2008 ve 22:26® sidonius
sidonius

BigMike>díky za tvou odpověď,určitě to vyzkouším.Toho woba dělám podle vzoru SALMO thrill,ten ji má téměř kolmou , ale nevím jak ho mám vyvážit,tak aby šel max.do metru tak mi prosím poraď jestli víš jak díky

Sobota 1. listopadu 2008 ve 22:24® BigMike

Gomz: no to ještě, barvit to pistolkou a pak to čistit, to koupím radši origoš, jsem tak línej:)))))

Inspo: jasně, normál na krámě! Zkoušel jsem zpočátku ladaccos, ale toto nemá chybu! Jde to po ose a nemám problémy s nějakým dovažováním, vyvažováním brokama, dělat díry do rybky… Maximálně když to přepísknu jde o potápivý typ:)Dát olovo rovnou do těla je nejlepší a je klid! Tahle obluda je odlehčená, nechci urazit špičku při náhozu:)),v klidu na hladině se naklání, ale rozjede se OK. Trojháčky jí srovnají:)

Sobota 1. listopadu 2008 ve 22:18® BigMike

sidonius: mrkni na tu mou obludu, je tam pěkně vidět úhel, tak si ho přeměř, udělej v poměru k velikosti tvého tělíčka a víc jak do metru ti nepude. Jestli ho budeš chtít víc k hladině, postav lopatku trošku kolměji k směru pohybu a nebo: nechal bych úhel okolo 45°, jen bych jí zkrátil a rozšířil. Prubni a kdyžtak jí jen vyměň za jiný typ!

Sobota 1. listopadu 2008 ve 21:57® inspo

BM> no tak doufám, že na tom nebudu podobně a nakonec se do toho barvení nějak dostanu :-) … ještě se chci zeptat … to olovo (spirála) co máš na fotkách se dá normálně koupit v rybářském krámě?

Sobota 1. listopadu 2008 ve 21:57® gomz
gomz

BigMike:hezke fotostory. ja se na barvy tesim, ale nebavi me cisteni pistole…

Sobota 1. listopadu 2008 ve 21:47® BigMike

inspo: jo,jo, ce mně se doma válí nedodělaných tělíček:)) Někdy už i s vlepenou kostřičkou, jen dát lopatku a pak -grrr: barvu:) Asi je budu nechávat v balzovém šatečku a holt se budou muset rybky přeorientovat na „dřevo“:)))

Sobota 1. listopadu 2008 ve 21:11® inspo

BM> tak to jsme na tom zatím stejně…vyřezávání a vybroušení mi vůbec navadí, ale když jsem se dostal k bodu, kdy bych měl vlepit kostru a dát výslednému dílu nějakou barvu, tak mě to přestalo bavit :-)

Sobota 1. listopadu 2008 ve 21:03® BigMike

Kdyby to řád dovolil, dal bych ještě po každé straně jeden a na hřbet také:) A pak tahat jen v bazénu, utrhnout bych ho nechtěl:))

Sobota 1. listopadu 2008 ve 21:01® Michal/
Michal/

Všimnul jsem si, jak jsi ji okoval :-D To je plovoucí jehelníček :-D