Chytej.cz

Domácí výroba woblerů

V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 14. října 2008 v 18:30® Ftmči
Ftmči

Michal: Podle mě je hlavní chyba u toho shada v tom, že ta lopatka má úhel k ose prakticky 0°, lopatka se pak nezapírá o vodu, ale pouze jí projíždí, takže nedochází k pohybu do stran. Všimni si, že woblery od gomze i Salma, mají úhel takových 20–30°. Tam pak lopatka klade ve vodě odpor, který se přes osu otáčení (očko na vlasec) přenáší do protipohybu na tělo wobleru (ten kmitá ze strany na stranu). Zátěž za hlavou wobleru slouží jednak ke snazšímu kmitání, protože zátěž má pak menší páku k ose, než kdyby bylo závaží na konci wobleru. Další funkce závaží u hlavy je směrování hlavy wobleru ke dnu , což má vliv na sklon lopatky vzhledem k vodnímu sloupci (stejný princip jako výše). Chtělo by to vylepšit i to očko na vlasec, ale to už ti vysvětlili dost dobře předemnou. Ještě jedna maličkost. Všimnul jsem si, že máš wobler navázaný normálním uzlem (griner?), což má na chod woblera zásadní vliv, aby pracoval správně, musí být v uchycení volný. Alternativ jak to vyřešit je hodně : spojovací kroužek, karabinka s kulatým koncem, rapala uzel. Snad je to napsaný srozumitelně, pro snadnější ilustraci přidám obrázky toho, jak na lopatku wobleru naráží voda.

Salmo: Půjčil jsem si fotku, doufám, že ti to nebude vadit.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img28035.jpg
Úterý 14. října 2008 v 18:01® gomz
gomz

ohledne lopatky jak pise Salmo.pokud to nahrati dratu prezenes tak zlikvidujes lopatku.kdyz nemas trafopajku tak nahrej drat(ne kostru) a tim si tu diru udelej dle libosti.jinak delam radeji tu diru malinko vetsi a v pripade potreby prihnout ocko mam na to prostor.pokud ji zatavis na tvrdo tak uz to nepujde.

a ted:umim vysvetlovat ja?

Úterý 14. října 2008 v 17:57® gomz
gomz

Michal:tebe to asi doopravdy bavi.....jen se snaz.

Úterý 14. října 2008 v 17:54® Michal/
Michal/

jj tohodle sem myslel. A ren serialek už znám skoro na zpaměť

Úterý 14. října 2008 v 17:33® Salmo
Salmo

Michal> Tak ještě do třetice.Asi jsi myslel trohodle SH,nebo ne ??

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img28034.jpg
Úterý 14. října 2008 v 17:23® Salmo
Salmo

Michal> Tady máš seriálek,třeba ti to pomůže – www.chytej.cz je to asi v půli strany.

Úterý 14. října 2008 v 17:21® Salmo
Salmo

Michal> Dík,zahřálo mě to u srdce :-) .Myslíš toho Shada ??

Úterý 14. října 2008 v 17:16® Michal/
Michal/

Salmo: vysvětlovat umíš dobře, pochopil jsem to :-) A s tou soutěží souhlasím :-D

Jo potom se mi líbí ten stříbrný wobík co jsi dělal když se tohle forum rozjíždělo, asi to zkusím podobně :-)

Úterý 14. října 2008 v 17:14® Salmo
Salmo

Michal> Tak si dáme soutěž,kdo udělá nejlepší kousek,a použijeme ho jako národní klenot vláčkařů :-)) )) Jinak pochopil jsi tu lopatku nebo ne ?? Potřebuji to vědět,abych zjistil jestli umím vysvětlovat.

Úterý 14. října 2008 v 17:07® Michal/
Michal/

Salmo: Já sem rád, když to ohnu vůbec :-D Ale jo zkusím to ještě vylepšít. Jo a ty vlajky není špatnej nápad. Možná udělám českýho woba :-D

Úterý 14. října 2008 v 16:54® Salmo
Salmo

Michal> Hlavně nacpi co nejvíc zátěže pod lopatku,pak chodí woby o hodně argesivněji.Taky mi to dělalo problém ale časem to vychytáš.Jo a k tý lopatce,myslím že tvar není zas tak špatnej ale to očko by chtělo vylepšit.Já to dělám tak že ho ohnu přes tenoučký šroubovák(je pak pěkně pravidelné),naříznu tělo woba,vložím do něj lopatku a pak začnu zapalovačem zahřívat drátek a do lopatky se protaví „akorát“skuli­na,kterou proleze očko.Doufám že to pochopíš.Nejde to moc dobře popsat :-D

gomz> Ne vlajku zase ne,ale jako do budoucna to není špatnej nápad… :-D Bude to něco jako tmavě modrá makrela s bíločervenýma proužkama.No uvidíš,fotky budou večer

Úterý 14. října 2008 v 16:49® gomz
gomz

mckvak8: tak ti preju at se ti dari

Úterý 14. října 2008 ve 13:28® ART
ART

doufam ze letos v zime budu mit nejakej cas taky si nějaký přivyrobit zkusim podle vašich vzorů ty shady

Pondělí 13. října 2008 ve 22:33® Michal/
Michal/

gomz: to zase ne :-D Mno je to vrtane. Pořád ještě zápasím s lopatkama, materiálem atd. Jo hold lexan je nedostupne zboží :-) Ale jednou ho určo najdu. Ještě jednou díky.

Pondělí 13. října 2008 ve 22:29® gomz
gomz

Michal: abych se prestal holit nebo co…vidim,ze diru v lopatce mas vrtanou.pokud se dostanes k elektrikarske trafopajce tak se da dobre udelat dira, ktera je ovalna a mas vic prostoru na ocko.

Pondělí 13. října 2008 ve 22:17® Michal/
Michal/

gomz: díky!!! Jsi pro mě jako druhý Ježíšek :-D Mno a to očko budu muset ještě potrénovat :-) Udělám očko, ale pak to stejně musim ete ohýbat do díry v lopatce.

Fakt moc ti děkuju. Zítra se ozvu.

Pondělí 13. října 2008 ve 21:54® gomz
gomz

Michal:budes se muset trosku snazit aby ocko v lopatce vypadalo podobne jako na fotce jinak ti nebudou delat dobrou praci.taky se podivej do e mailu.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img28033.jpg
Pondělí 13. října 2008 ve 20:40® Michal/
Michal/

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img28032.jpg
Pondělí 13. října 2008 ve 20:38® Michal/
Michal/

Tak konečně přišel materiál. Balza je ještě měkčí a to se mi líbí. Tady je pokus o shad rap. Opět mám problém s chodem wobu. Je to v lopatce. Wob zajede pod vodu, ale nekmitá, nechá se jen táhnout.

Proto mám gomzi na tebe prosbu. Nenaskenoval by jsi mi tu lopatku co jsi dal u shad rapu co jsi dělal asi před dvouma týdnama? Už si nevím rady. Dělal jsi u toho fotky jak děláš kostru atd.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img28031.jpg
Pondělí 13. října 2008 v 8:54® gomz
gomz

Salmo:diky a tesim se na fotecky.ten barevny je jako statni vlajka?

Neděle 12. října 2008 ve 23:04® Salmo
Salmo

gomz> Pěkná práce,už mám hotovýho jednoho Original Floatinga v „nevšední“ barvě a jednoho mikrowobka přeplácanýho barvama(měděná lopatka,modro-červeno-bílá barva a k tomu ještě zlatý flitry).Fotky sem hodím zítra.

Neděle 12. října 2008 v 19:57® gomz
gomz

Michal:diky.na soustruhu jsem delal z lipoveho dreva jinak bych na tom nechal ruce.balsa je pro vyrobu lepsi teda dle meho mineni.

Neděle 12. října 2008 v 19:49® Michal/
Michal/

myšleno v dobrém slova smyslu :-)

Neděle 12. října 2008 v 19:28® Michal/
Michal/

gomz: Ty se asi hodně nudíš co? :-D Jde ti to skvěle. Jen tak dál :-)

Neděle 12. října 2008 v 19:27® Michal/
Michal/

gomz: aha tak to jo. Jsem si právě procházel forum z5 a četl jsem, jak jsi psal, že je děláš na soustruhu bo něco tak.

Jinak včera sem byl po dlouhé době na závodech a naposledy za dětské :-D Skončil jsem 7 z 16. Pořádně sem vymrzl, a tak raději zůstanu v zimě u wobů :-D

Neděle 12. října 2008 v 19:26® gomz
gomz

jedna z jineho soudku

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img28030.jpg
Neděle 12. října 2008 v 19:00® gomz
gomz

Michal:kdepak fse rucni prace s nozikem a brusnym papirem.

Neděle 12. října 2008 v 18:48® Michal/
Michal/

gomz: ty sou dělané na soustruhu?

Neděle 12. října 2008 v 15:05® gomz
gomz

chrbat

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img28029.jpg
Neděle 12. října 2008 v 15:01® gomz
gomz
Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img28028.jpg