Chytej.cz

Domácí výroba woblerů

V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 3. října 2008 ve 20:39® gomz
gomz

Salmo:jsi rychlejsi…

Pátek 3. října 2008 ve 20:38® gomz
gomz

Salmo: nehledej,dle popisu vim o co jde…videl jsem.prohne se ti drevo pokud zaberes nehtem?zustane stopa v laku?

Pátek 3. října 2008 ve 20:37® Salmo
Salmo

gomz> www.chytej.cz tady to máš,ta fotka je asi v půlce stranky

Pátek 3. října 2008 ve 20:34® gomz
gomz

Michal:uz se ti prestava trepat ruka s fotoaparatem,gra­tulace.

Pátek 3. října 2008 ve 20:33® Salmo
Salmo

gomz> Na té láhvi je napsáno MOTIP LACKSPRAY.Pár stran z5 jsem sem dával foto,když chvíli vydržíš tak to najdu.

Pátek 3. října 2008 ve 20:29® gomz
gomz

Salmo:promin.ale co to je za autolak?ja jich uz par prubnul,ale takovy asi nebyl skladem nebo co…

Pátek 3. října 2008 ve 20:27® Salmo
Salmo

gomz> Po 3 vrstvách je to jako sklo – pevný,tvrdý a krásně lesklý.

Pátek 3. října 2008 v 19:56® gomz
gomz

Salmo:a jak mas tvrdy povrch wobka?proslapnes ho nehtem?

Pátek 3. října 2008 v 19:55® gomz
gomz

Michal:uz jsem psal,koupil jsem materialu trochu vic pri jednom 2× 10mm,2×15mm a 2× 20mm vse v deskach.za ty prachy se mi s tim moc topit nechce.navic delam co mi sirka dovoli, takze skoro bez prorezu.jinak woba mam za cigaro(delkove)cca 5min.

Futurerive:na charitu nemam.....taky bych neco uvital.

Doudleban:net­vrdim,ze mi z toho asi nemr......ale trosku se na to „kabatovani“te­sim,uz diky novym nastrojum… na rybech jsem nebyl uz 2 mesice,ale si to snad pujdu dohnat.

Michal:mam na povrchovku taky nejakou potvoru a ta mi dela problemy, kdyz je vysoka vzdusna vlhkost.bud je povrch mlecny nebo trochu min,ale neni pruhledny…

Pátek 3. října 2008 v 19:47® Salmo
Salmo

Michal> (auto)lak ve spreji můžu jenom dpporučit, mám ho a 100% spokojenost :-))

Pátek 3. října 2008 v 19:03® Michal/
Michal/

semo tamo jde ještě vidět vzorek dřeva, ale to musím ještě doladit lak. Potřebuju koupit lak na konečnou úpravu. Ten co mám mi zbělá. Asi zkusím lak ve spreji.

Pátek 3. října 2008 v 19:01® Michal/
Michal/

Doudleban: To já mám zase barvení nejradši :-D Pořádně se u toho vyblbnu.

Tady je poslední serie malých. Musím počkat na materiál.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img28002.jpg
Pátek 3. října 2008 v 18:31® Ftmči
Ftmči

gomz: Fakt pěkná práce, ale při představě barvení a lakování 100 woblerů by mě asi kleplo, protože tuhle činost mám na výrobě nejméně rád :-) . PS: Stíháš vůbec chytat?

Pátek 3. října 2008 v 17:11® Futureriver
Futureriver

Ahoj kokám že to tady žije :-) nechcete mi poslat nějaký na charitu..:)

Pátek 3. října 2008 v 15:41® Michal/
Michal/

gomz: Ty jedeš jak drak :-D CCA 100 kusů? :-D Prosímtě kolik ty si objednáváš té balzy :-D Jo a pak to máš snad jednoho woba za 10 minut ne? :-D D

PS: Děláš to z desek nebo z trámků?

Pátek 3. října 2008 ve 14:35® gomz
gomz

Kuba:nooooo dva pomocniky mam.(pravou a levou ruku)

Pátek 3. října 2008 ve 14:22® Kuba

Gomz> na to mas lidi ne ??? pekny :-)

Pátek 3. října 2008 ve 13:04® gomz
gomz

Michal:stejne mam pocit,ze bych tu vyrobu mohl jeste nejak urychlit bo zima asi bude dlouha…

Pátek 3. října 2008 ve 13:02® gomz
gomz

prvni foto=5cm,dalsi foto=7cm a uprostred 9,5cm

Pátek 3. října 2008 ve 13:01® gomz
gomz

Michal:si trosku prihreju polivcicku…drz se stolu!nejakou takovou reakci jsem cekal…tak tady mas dalsi+ty co mam v laku jsem napocital neco kolem 100ks.hral jsem si asi 3–4 dny.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img28001.jpg
Pátek 3. října 2008 v 7:58® Michal/
Michal/

gomz:40 wobů !!! Jak dlouho jsi to dělal! Málem sem spadnul ze židle :-D

Čtvrtek 2. října 2008 v 19:47® gomz
gomz

BigMike:tak na to uz se mooooc tesim.nejaky clanek bych taky uvital…nechci te do toho nutit,ale kdy asi tak bude?

Michal:jsi psal nekde neco o bezicim pasu?

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img28000.jpg
Čtvrtek 2. října 2008 v 17:44® Michal/
Michal/

no a já už se těším až mi přinde materiál :-) Ještě musím koupit plátky do pilky :-)

Čtvrtek 2. října 2008 v 17:31® BigMike

Zdar! Jen tak letem, už se s laky nepachtím, 2–3 vrstvy z lodního laku stačí, kor když se to pak hned trhá:))) Jinak v nejbližší době jdu k známému, prý má také asi 500 ks doma dělaných w., tak jsem zvědav|! Dělá i devony, plandavky… Kdyby to stálo za to, napíši článek + fotky!Fotky vlastně určitě:))

Čtvrtek 2. října 2008 v 17:24® Michal/
Michal/

Tak a tady je druhá část- Barvení. Akorát by mě zajímalo, jestli to v čem ty woby pak máčí je lak :-D

www.youtube.com

Čtvrtek 2. října 2008 ve 12:18® gomz
gomz

novas32:nekdo tu psal,ze pouziva dvouslozkovy epoxid.s tim nemam zkusenosti(zda je pruhledny).ja pouzivam dle rad jinych letoxit, ale nevim jestli se ti oplati jej koupit na jednoho wobka.

Čtvrtek 2. října 2008 ve 12:11® novas32
novas32

gomz: aha, muzes mi tedy doporucit nejaky jiny lak, ktery mam pouzit? dekuju :-)

Čtvrtek 2. října 2008 v 11:31® gomz
gomz

3stan:diky za rady.je super,kdyz nemusim zkouset vse jen na sobe a muzu se poucit ze zkusenosti jinych.

novas32:muj nazor je,ze muzes a nic se nestane,ale budes mit ten povrch mekky.

Čtvrtek 2. října 2008 v 9:11® novas32
novas32

ahoj, mam dotaz k oprave woblera – muzu na jeho pretreni pouzit lak, co se pouziva na plastove modely? mym na mysli synteticky lak, např. Revell, Humbroll

Čtvrtek 2. října 2008 v 7:52® 3stan

gomz-gratulujem k pistolke. Ako som ti pisal,mozes pouzit aj syntetiku. Ocenis to hlavne pri podkladoch,pretoze ma ovela lepsiu kryciu schopnost ako liehovky alebo vodou rieditelne. Bratranec robi profi airbrush a pouziva len syntetiku. Samozrejme klasicke revellky,ktore ja pouzivam su pouzitelne,ale existuju origo farby. Moje postrehy su zatial take,ze s liehovkami(hum­brol) sa strieka lepsie,ale ich krycia schopnost je mensia,az slaba,ale to nie je na skodu. Pekne tym vynikne podklad a farbou len doladis odtien. Vyskusaj aj laky na nechty,hlavne perletovy,ktory rozriedis odlakovacom-perletovu farbu totiz standardne v obchodoch nezozenies