Chytej.cz

Domácí výroba woblerů

V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 20. září 2008 ve 3:46® gomz
gomz

BigMike:opravdu jde o rucni vyrobu..se nemam kam schovat,ani nechci. Prutos:tohle uz by slo?

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img27975.jpg
Sobota 20. září 2008 ve 3:41® gomz
gomz

Salmo:diky Michal:urcite na to prijdes mikro neco?par jich mam..

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img27974.jpg
Sobota 20. září 2008 v 0:42® Salmo
Salmo

fish-team-voda> dělám to stejně jako gomz a drží to v pohodě

Michal/> odpovím za gomz,snad mi to promine :-)) ,je to tím že se dělají dráty z různých materiálů(měď,že­lezo,cín, různé slitiny atd.) a každý z nich jde buď dobře tvarovat(měď,cín) nebo huř tvarovat(žele­zo,slitiny).Já používám CO drát na sváření a nemůžu si ho vynachválit..

P.S. Právě dělám nějaký mikro wobky(2,5 cm) tak později přihodím fotky.Nic neslibuji,protože já si vždycky něco rozdělám a pak to měsíc leží ladem…:-D

Pátek 19. září 2008 ve 20:30® Michal/
Michal/

gomz jaktože ty ten drát tek snadno zformuješ? Já měl stejnej průměr a vůbec mi to nešlo. Dokonce ani kombinačkama. Ale to sem měl asi trochu hrubší.

Pátek 19. září 2008 ve 20:24® gomz
gomz
Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img27973.jpg
Pátek 19. září 2008 ve 20:23® gomz
gomz
Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img27972.jpg
Pátek 19. září 2008 v 18:31® gomz
gomz

fish-team-voda:co treba takto?dle meho nazoru je lepsi mit kostru jako jeden celek.pokud ti telo wobka ryba i rozstipe pak je porad nadeje,ze ji dostanes jen na kostru…telo nariznu od spodu a kostru tam vlepim vcetne zateze.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img27971.jpg
Pátek 19. září 2008 v 16:14® Michal/
Michal/

Jo díky Salmo. Zkusím tam dát víc olova. Včera sem ho odlíval z baterie :-D

Pátek 19. září 2008 v 11:50® inspo

fish-team-voda> koukni tady: chytej.cz nebo tady: chytej.cz

Pátek 19. září 2008 v 9:07® fish-team-voda
fish-team-voda

čau,potřeboval bych poradit jak vsadit do woblera ty očka na háčky,vždycky jsem udělal woblera a ty očka jsem udělal z malých hřebíčků a pak přišel záběr od sumce a ty hřebíčky mi to vytáhlo…:-((

Čtvrtek 18. září 2008 ve 22:31® gomz
gomz

BigMike:kdepak,zad­na piskovacka.proste kladivo a majzlik,trosku se tomu venuju…

Čtvrtek 18. září 2008 ve 22:04® Salmo
Salmo

BigMike> Konečně se tu někdo objevil :-)) Tak co jak jdou fišky na domácí wobky ??

Čtvrtek 18. září 2008 ve 22:02® BigMike

gomz: koukám, to pískuješ do žuly muhri? Nebo jak se jí u vás říká? Děláš do pomníků?:)))

Čtvrtek 18. září 2008 ve 21:42® Salmo
Salmo

Michal/> Sice nejsem žádnej profík ale nějakou dobu už se výrobou taky zabývám,takže dle mého názoru začínáš s moc složitými modely.Zkus udělat „Rapala Original Floating“ tu zvládne i opravdový začátečník.

P.S. Jak jsem tak četl tvoje problémy s chodem woba tak zkus umístit zátěž co nejblíže k lopatce nebo přihnout přední očko(když očko přihneš dolů tak wob bude rychle kmitat,když očko přihneš nahoru tak wob bude chodit „líně“ nebo vůbec,když očko přihneš nalevo,tak wob bude uhýbat do leva a když očko přihneš do prava tak wob bude uhýbat do prava).Doufám že jsem ti v tom neudělal bordel.Držím palce :-))

Čtvrtek 18. září 2008 ve 21:41® Salmo
Salmo

Teda bando vy jste modeláři :-))

Čtvrtek 18. září 2008 v 19:46® Michal/
Michal/

Tak mi opět woblerek nechodí. Vyvalí se na bok a táhne se jak kus klacku :-(( Zkusím ho ještě jinak vyvážit a dát novou lopatku. Jinak nevím.

Čtvrtek 18. září 2008 v 16:34® Michal/
Michal/

Aha, tak to řeknu kamarádovi ať mi to udělá na praxi :-D

Čtvrtek 18. září 2008 v 16:25® Michal7
Michal7

Pro ty co kupují kroužky tak mám jednu takovou vychytávku. Nechal jsem si u kamaráda v práci na soustruhu natočit z ocelového drátu pružinku dlouhou asi tak 20cm o průměru asi tak 4mm a potom sem si doma pružinku nacvakal na kroužky.

Středa 17. září 2008 ve 23:01® Michal/
Michal/

Tak, tak.

Středa 17. září 2008 ve 23:00® gomz
gomz

a vsem jedna na dobrou noc.spete sladce,ja odpocivam v pokoji.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img27970.jpg
Středa 17. září 2008 ve 22:59® Michal/
Michal/

Nevadí:D Mám tě jako základ pak zase přesedlám :-D Akorát sem zapomněl koupit OČI!! Kolikátky trojháčky jsi dal na toho woblírka. Myslím toho žlutého s černými pruhy, který je tu myslím na dvou fotkách.

Středa 17. září 2008 ve 22:55® gomz
gomz

Michal:pokud ti opravdu stoji za to nejakeho dravce „okovat“pak tam nech klidne vsechny 3haky… …a tu tvoji imaginarlni hranici asi brzo pokorim,ale nech se prekvapit,jo? jinak si opravdu myslim,ze jsou i daleko lepsi „domaci“ nebo rucni vyrobci.pokud jsem te zklamal tak pardon.

Středa 17. září 2008 ve 22:50® Michal/
Michal/

Jo gomz užtě chápu:DD K večeru mi to málo myslí:DD Jinak ty woby vypadaj tak na 8cm a ne na 13 :-D Ty fotky ale klamou:DD

Středa 17. září 2008 ve 22:49® Michal/
Michal/

Stetek: Pomocí kroužků. Tady je máš na fotce.

gomz: Co tím myslíš okovat? Nějak jsem tě nepochopil. Kuba: Dík;)

Jo a gomz já mám tvoje woby jako takovou imaginární hranici, přez kterou když se dostanu, tak budu dobrej :-)

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img27969.jpg
Středa 17. září 2008 ve 22:46® gomz
gomz

Kuba:osobne bych sundal ten predni,ale…

Stetek:lipa je dobra,ale dle vyrobcu jde o material spise na sumce atd…(dle moji zkusenosti)balsa je na opracovani daleko rychlejsi a navic je lehci. jinak si projdi toto forum z5 a pokud budes cist pozorne tak urcite se dozvis spoustu veci o kterych jsi ani netusil.

Středa 17. září 2008 ve 22:39® Stetek

Zdravim už jsem si doma vyrezla pál wobleru ale neim jak pridelat trojhaky mohli by ste mi nekdo popsat navod jak tam pridelat ty dratky? a jeste z ceho je delate ja si je vyrezlal z lipy a co balza co je lepsi?

Středa 17. září 2008 ve 22:35® Kuba

Michal/ pekny a spis sundej ten prostrední

Středa 17. září 2008 ve 22:34® gomz
gomz

pardon…jeste malickost.hlavne neber moji vyrobu nebo rady jako NEJ! par veci jsem vytvoril co snad stoji za to,ale nemyslim si,ze jsem nejaka jednicka.je tu spousta lidi,co jim to jde lip.pockej az zamrzne voda…

Středa 17. září 2008 ve 22:31® gomz
gomz

Michal: pak,ze to nepujde.jen se snaz.ty moje fotky pod tebou jsou o 13cm a nemyslim,ze je treba mit „okovano“ na max. pokud chces sundat hacek tak se nejdriv podivej co ten wob dela,az sundas tak se podivej na rozdil v chodu a treba ti to neco napovi.

Středa 17. září 2008 v 18:28® Michal/
Michal/

A pak tady mám jednoho co jsem si dneska koupil. Má 3 trojháčky a měří 12,5 cm. Myslíte, že by se něco stalo, kdybych ten trojháček co je nejblíž lopatky oddělal?

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img27968.jpg