Chytej.cz

Domácí výroba woblerů

V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 27. června 2008 v 10:21® Futureriver
Futureriver

Nazdar, tak 1. tři okouni na domácího woblera, foto toho největšího (26cm) Ale fakt to potěší víc,když je to na domácího woblera.. :-D

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img27883.jpg
Pátek 27. června 2008 v 8:31® Prichy
Prichy

Kuba.V: jj, rucni vyroba

Čtvrtek 26. června 2008 ve 23:17® EDYS
EDYS

kdybych chtel zacit..poradil bys mi co a jak..at to nedelam na 10*..jako vim ze o tom to je ale trosku poradit by to chtelo..:-D

Čtvrtek 26. června 2008 ve 23:15® EDYS
EDYS

moc pekny jsou jak original z tovarny..

Čtvrtek 26. června 2008 ve 22:32® Kuba V.

Prichy: co je to prosím Tě za smáčky? To je domácí výroba?

Čtvrtek 26. června 2008 ve 22:21® Prichy
Prichy

nejsou to sice woblery (porad se chystam zavest vyrobu a dokonce uz mam i technologii vyroby z „peny“ porad mi to nevychazi financne, jak dobre shrnul maik) ale mozna oko potesi i toto ;-)

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img27882.jpg
Čtvrtek 26. června 2008 ve 22:06® BigMike

Ani je nepočítám, budou jich stovky, tad yna té hromadě nejsou všechny:))Ale jak šly roky a člověk je vylepšoval, ty staré, „morálně“ zastaralé se kupí a kupí, člověk se tou nedokonalostí radši ani nechlubí, nerozdává je přátelům, uchytat nejdou, pořád potřebuji jiné a jiné barvy:))a tak to takto dopadne!
A co se týče toho je prodávat, to prostě nejde! Takových už bylo… Na výrobu ve větším bych se už musel vybavit i něčím jiným než pilkou, pilníkem a smirkem:)A nejde o výrobu, jde o to prodat.Tak mám radši svůj klid občas na rybách:)))

Čtvrtek 26. června 2008 v 19:42® Kubajs
Kubajs

BigMike:tak začni dělat woby a prodávat je v rozumné cenové relaci a qwoblery zn.BigMike půjdou do světa

Čtvrtek 26. června 2008 v 19:27® Salmo
Salmo

Já tipuju že na tý hromadě jich je ke stovce

Čtvrtek 26. června 2008 v 19:20® ART
ART

Big Mike – ty voe kolik jich mas?

Čtvrtek 26. června 2008 v 18:52® Salmo
Salmo

To taky :-D

Čtvrtek 26. června 2008 v 18:52® BigMike

A o rukách:)))

Čtvrtek 26. června 2008 v 18:33® Salmo
Salmo

BigMike> jenom jedna připomínka – když jsem začínal tak jsem měl problém udělat klasického woba(rapalácky Original floating) a Shad rapy mi chodily daleko líp než klasika…Ale jak jsi už psal je to jenom slovíčkaření :-)

Čtvrtek 26. června 2008 ve 12:39® cormoran
cormoran

Ty voe, tak z tý haldy bych si nevybral. Pěkný:)

Čtvrtek 26. června 2008 v 9:00® BigMike

Já měl tu výhodu, že otec dělal už kdysi balzové splávky, tak jsem ten matroš objevil první v řadě. Jako amatérs.řezbář používal v dílně lípu, takže jsem viděl, jaký je rozdíl v opracování! Také jsem udělal asi 2–3 w. ze dřeva,ale když chce člověk udělat 4–5 ks stejné série, nechá na dřevě ruce a jde to pomalu. Z balzy to vyštrejchnu skoro hned a přiznávám, že dělat ten tvar mě baví na celé výrobě nejvíc:)Svářecký drát jsem také používal (od Dědka:) – je výborný, ale když došel a ptal jsem se tady souseda co má svářeckou dílnu, dělal takové ofuky, že js. to vypustil a zvolil ten tvrdý zubařský.Ale používal jsem i silnější zinkovaný drát, také dobrý. Vlastně jde o to, dát tomu tvat, nějakou barvu a pak hlavně aby to chodilo:))Těch cest je mnoho.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img27881.jpg
Čtvrtek 26. června 2008 ve 3:09® gomz
gomz

BigMike:je pravda a nebudu se dohadovat,ze jsem taky zacal s tema co jsem myslel,ze budou plavat…jen mi to nejak neslo…ale taky je dobre pro zacatek prubnout drevo co je doma.ja koupil balsu po cca 4 letech vyroby wobliku.jen jsem se pak nestacil divit jak je mozne, ze to proste nejde.co dam olova do borovice vs lipa neni mozne doladit v balse.a ocka+hacky?dalsi kapitolka…jen je treba zacit a prubnout,ne?

Čtvrtek 26. června 2008 v 0:15® BigMike

Už si nevidím na konec nosu – myslel jsem 2 cm, pochopitelně:))

Čtvrtek 26. června 2008 v 0:14® BigMike

2,3cm – oprava

Čtvrtek 26. června 2008 v 0:13® BigMike

Když už jsme u těch začátků, nejlepší je tedy malý špalík a nařezat dle potřeby. Já mám doma prkénka 1 cm, 1,5 cm i 23 cm:)S tím 1 cm jsem vycházel z předpokladu, že kdo bude začínat, bude se pokoušet o klasické plovoucí „original“ w.v délkách od 5 do dejme tomu 11 cm a to tloušťka 1 cm stačí, pokud ne, snadno vteřiňákem na 1 –2 kousky buclatějších, bez ztráty matroše řezáním 2 cm slepí:)Myslím, že začínat hlubokopotápivým s očkem v lopatce je šílenství:)Tady jsem jich (shad rapů)viděl dost, ale někdy pochybuji, jestli to vůbec může ve vodě fungovat:)Ale to už je věc názoru, už jen slovíčkaříme. Mám zkušenost, že kdo začíná, má problém už jen vyříznout tvar, pak pilníkem a sm.papírem doladit tvar k originálu!!!Tím nechci říct, že nejsou lidi, co to nedokáží hned napoprvé!:) Jinak ty 4 kousky mají asi tak 6–7 cm. Před lakováním chodily v bazénu jinak než po laku a jinak než po ověnčení háčkama, pořád je třeba dolaďovat chod, ale to víme každý:)A proč to nepřiznat, někdy je třeba „přesadit“ i lopatku aby chodily jak mají!!! S nějakým vyvažováním problémy nemám, to je spíš u těch shad rapů.Ale moc na ně stejně nechytám, tak je už nedělám. Vlastně už toho moc nedělám celkově, za poslední 2 roky pár kousků.

Středa 25. června 2008 ve 22:34® gomz
gomz

BigMike:jeste pardon,ale muzes priste hodit meritko k fotkam?diky.

Středa 25. června 2008 ve 22:32® gomz
gomz

BigMike:nekde „pred“par strankami jsem o TOBE cetl: BigMike ma vzdy pravdu,alebo je velky.(nemyslim to zle)z balsy2cm silne se da vzdy riznout 1cm.ja to vzal jako pokus a pokud chci „bachratejsi“ telo,protoze je delam jako jeden kus(dve poloviny se mi nelibi)nemam problem.o co jde?70 nebo 120k?dyt je to fuk.v kazdem pripade je toho mat. dost ne?k dratku:pou­zivam nerez do svarecky CO.je to uricite levnejsi,ale uznam,ze kazdy nema zname co mu jej prinesou.A taky nechci nikoho odradit od VLASTNI vyroby.za sebe muzu rict,ze jen v te vane z wobu doma udelanych mam vetsi radost nez z obchodu.teda pokud chodi.

Středa 25. června 2008 ve 21:50® BigMike

Myslím, že 1 cm silná stačí!A rozměr 10 cm na metr za 70,–je super.Akorát to poštovné, ale většinou v každých pořádných modelářských potřebách balzová prkénka mají. Když to přeženu, i kdyby stálo 100,–, zubařský drátek 100,–,dvousložkové lepidlo 100,–, barvy minicolor dalších 100,–, obyčejný lodní lak další 100,–, něco krouceného olůvka do bříška tak je do začátku za 500,– „zaděláno“ na moře pokusů o woblera. A kdyby stál pěkný wobler v krámě 100,– což stojí víc, místo 5 kousků kupovaných je výhled na minimálně 50 ks originálů z vlastní produkce. Snad mi nic neuniklo:)

Středa 25. června 2008 ve 21:47® gomz
gomz

uz opravdu posledni…jeste cekam na oci pak je dodelam.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img27880.jpg
Středa 25. června 2008 ve 20:26® gomz
gomz

farnas:v podstate mam shodny nazor s Doudlebanem.ja zacal se drevem z borovice pak lipa a ve finale balsa.kazde jedno drevo se chova uplne jinak ve vode.pokud te to bavi tak nelituj nakladu v zacatku. spajda77:nevim jak to vyjde cenove,ale kupoval jsem nove spunty a pekne jsem se prohybal.cena balsy je na www.rcm-pelikan.cz ja ji koupil na vystave v Brne jen o 5kc levneji.je to kousek cca 1000×100×20mm.coz je dost pro vyrobu jen „na doma“

Středa 25. června 2008 ve 20:03® spajda77

nemám s tím moc zkůšeností ale co vím tak záleží jak a z čeho ho budeš vyrábět můžeš použít lípu co máš kousek od baráku bebo balzu nevím jaká je cena ale jako nej matroš se mi zdá korek ano korek ty z lahve od vína takže pokud použiješ tento postup tak by to mělo vyjít levnějc

Středa 25. června 2008 v 19:56® Ftmči
Ftmči

farnas: Těžko říct, na peníze jsou levnější určitě doma dělaný, ale na čas… Nejdražší jsou určitě počáteční náklady (barvy, laky, balza…). Utržení dělanýho mě bolí skoro víc než kupovanýho, protože si s tím člověk hraje a chytá na ty nejpodařenější, pak o něj příjde a stejnýho už se mu třeba ani nepodaří udělat.

Středa 25. června 2008 v 19:27® farnas
farnas

poradite vyrobeny je levnejsi nebo drazsi nez kupovany newite

Středa 25. června 2008 v 19:10® gomz
gomz

Kubajs:mozna to zni divne,ale nemuzu se dostat k vode.na ty prvni par pstruhu,ale na soukrome vode coz nepovazuju za uspech.a ten tisk obrazku ryb mam ruzne z netu.pak je upravuju na velikost jaka mi vyhovuje.

Středa 25. června 2008 v 17:01® Kubajs
Kubajs

gomz:a kde sháníš ty rybky??

Středa 25. června 2008 v 17:00® Kubajs
Kubajs

gomz:nádhera skutečně máš už na ty woby něco zajímavého??