Vyhledávání
Domácí výroba woblerů
V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 30. ledna 2015 v 0:44® kendy.007
-
Ahoj nemá někdo na prodej nějaké pstruhové woblery hmyzáky a podobně.Dík za nabídky PK
- Čtvrtek 29. ledna 2015 ve 22:25® Venca Zelenka
-
BigMike> Až ti bude u kostřiček OUVEJ, tak si vzpomeň, že může být ještě hůř
1,7 svařovací, tvrdé jak čert.
- Čtvrtek 29. ledna 2015 ve 22:18® Venca Zelenka
-
Palivec> Ještě ne, ale co není može byť, zatím jen klasické signálni a fotoluminiscenční.
- Čtvrtek 29. ledna 2015 v 17:23@ Palivec
-
Mládenci, zkoušeli jste na woby UV barvy? Na mušky teď UV materiály frčí a zdá se, že to má smysl, i když pro to nemám rozumné vysvětlení. Ryba si na mušku baterkou s UV LED určitě nesvítí, ale jak známo, ono i sluneční světlo má UV složku. Nakonec nás tím opaluje…
- Čtvrtek 29. ledna 2015 v 15:16® Venca Zelenka
-
BigMike>
zvolil jsem teď tempo 2–3ks včetně kostry a jeví se mi jako optimální, ale zase se mi to začalo hromadit u kolotoče
kolotoč na 8ks a čtyři přebejvaj, tak já neví asi jsem odrbával na základce matiku nebo co
Šak sem to psal, že kostry jsou morová rána
- Čtvrtek 29. ledna 2015 v 11:36® BigMike
-
Lerak> letos se zaměřím na naše vody, moře a big fish dám asi příští rok.)
Tělíčka přibejvají, ale kdo do toho udělá kostřičky, zalepí, dá lopatky…
- Středa 28. ledna 2015 ve 22:34® Lerak
-
BigMike> To je hranol tak akorát na 2 pořádné woby – na bigfiš !
- Středa 28. ledna 2015 ve 22:02® BigMike
-
Tak včera dorazila balsa – hranol 10,2×8×94cm za 311,– včetně poštovného. A ujde – na jednom konci a v jednom rohu tvrdá, směrem k druhému konci měkne. Ale netřepí se, nedrolí… Pilkou si řežu krátká prkénka a brousím a brousím…
- Pondělí 26. ledna 2015 ve 23:30® kubas
-
Venca Zelenka> Tak to dík
.
- Pondělí 26. ledna 2015 ve 23:16® Venca Zelenka
-
kubas> Tak trencle mi snad ostanů, tam kde majů
Já už ty chlastací šampionáty mám za sebou, štafetu předám to tvých dobrých játer
- Pondělí 26. ledna 2015 v 19:51® kubas
-
Venca Zelenka> „Bez trenirovky, nět šampiona“… Je třeba řádné potrénovat
.
- Pondělí 26. ledna 2015 v 15:18® Venca Zelenka
-
kubas> Tak to si moc srandy neužijem, já dám zas 3–4 piva a hodím čelo na stůl
Ale jako základní plán dobrý
Abych pomalu začal trénovat, jsem ještě nestih dopit flašu od silvestra
- Pondělí 26. ledna 2015 v 0:48® kubas
-
Venca Zelenka> Opijeme se
?
- Neděle 25. ledna 2015 ve 23:41® Venca Zelenka
-
kubas> No a když už jsem tě tu chytnul, rýsuje se ti aspoň nějaký plán na tu výstavu ?
- Neděle 25. ledna 2015 ve 23:27® kubas
-
Venca Zelenka> Však jo
. Pěkné každopádně!
- Neděle 25. ledna 2015 ve 23:23® Venca Zelenka
-
kubas> Brzdi, brzdi panáčku až na jeden je to všecko nedokončený vývoj
krom toho co budu trhat a věšet po stromechjá já
- Neděle 25. ledna 2015 ve 23:07® kubas
-
Venca Zelenka> Pěkně se rozjíždíš, zamlouvám si toho 1.,2.,3.,4.,5. a 6. Dík
.
- Neděle 25. ledna 2015 ve 22:48® Venca Zelenka
-
Old Wolf> Dneska jsem měl asi banánový den
15,10,9 a ještě dva dvojdílky a když už jsem lámal ty lopatky tož jsem to flák aj na banána
Dneska se stavil na kafčo Adam a prej má ještě napuštěný bazén, tož asi pojedu na bazen testy
- Neděle 25. ledna 2015 ve 20:56® Venca Zelenka
-
Old Wolf> Šak já vím
enem sem ti ukázal jak si to zpříjemňuju
mnohé to sice netrápí jen zahnou drátky navolno a mají vystaráno, já takový hrdina prostě nejsu, ona mě ta slušná ryba taky nepříjde každý den a je škoda o ni přijít kvůli zdechlosti
Prej letos budou žrát větší kousky, tož jim to už chystám
- Neděle 25. ledna 2015 ve 13:38® Old Wolf
-
Venca Zelenka> Jo Vaši já jenom reagoval na to,že když máš dělat 20kostřiček ,tak,že je to opruz.
- Pátek 23. ledna 2015 ve 23:53® Venca Zelenka
-
Old Wolf> Drážka je 1,5mm, ty uzlíky mají kolem 2mm, do drážky vrtnu 2,5mm dirku a uzlíky tam uložím, ono se to do toho dřeva pěkně hryzne a nemá tendenci to nikde cestovat
Dřív jsem to děla, že konce jsem ohnul do pravého úhlu, zafixoval tenkým měděným drátkem, do drážky vrtnul dirky a usadil tam ty zahlé konce
úplně jednoduché
- Pátek 23. ledna 2015 v 17:24® Venca Zelenka
-
BigMike> Tak tu drážku zaprcni karosářským tmelem, umíšeš si kolik potřebuješ, tvrdé je to za chvílu, ale smrad pekelný
Mrkni ke mě do diskuze, tam jsem zkoušel něco nového, uvidíme jak se to osvědčí v praxi, ale zatím to vypadá nadějně
- Pátek 23. ledna 2015 v 17:19® Venca Zelenka
-
Old Wolf> Je fakt, že to dělám asi někdy zbytečně složitě
Tam kde mám dost nateriálu a můžu to zapustit aspoň 3–4 cm do tělíčka, klidně použiju ručně skroucený nerez, ale u těch s předsunutým očkem si to už nelajznu. Šak už jsem to aj kdesik psal, jak sem udělal testík s dvousložkovým, lípou a skrouceným drátkem, už si to nepamatuju přesně, ale vpohodě to ustálo asi 5kg puštěných s 50cm natvrdo.
- Pátek 23. ledna 2015 ve 12:34® BigMike
-
olda> budu muset po něčem kouknout, tím epoxidem je to opruz a asi i zbytečné. Ale zase – sichr je sichr:)
- Čtvrtek 22. ledna 2015 v 10:03® olda
-
BigMike> šlo by i tmelem na dřevo a přelakovat.
- Středa 21. ledna 2015 ve 20:13® BigMike
-
No vidíte a já zrovna s kostřičkama problém nemám a to je kroutím – asi už tady o tom bylo pojednáno dost. A přijde mi to hodně rychlé a jednoduché. Dokonce nyní zadělávám ty brázdy na břiše balsou. To už pakárna je, ale nechci tam lít moc epoxidu a když to olovo uvnitř na kostřičce zaleju vteřiňákem, je to jak beton. Zvažuji to pak zapatlávat jen klasickou dětskou modelínou:)) A vono od ruky udělat 2 stejné woby, kor nějaký atyp tvar je hodně těžké! Ale někdo to má prostě v ruce, jako když sochař dělá bustu, malíř postavičku… Já bych to prostě nedal.
- Středa 21. ledna 2015 ve 12:21® Old Wolf
-
Venca Zelenka> No Vašku vidím,že je to lípa,tam bych kostru nedával.V améru koupíš krásný,malinkatý očíčka z nerezu a máš hotovo.Jenom přední vodící očko bych udělal z drátu.Pokud ty kostřičky děláš tím kroucením,tak to dělá fakt blbě.
- Středa 21. ledna 2015 v 0:50® jepice-zruseno
-
Venca Zelenka> Já jsem ještě nikdy nevyrobil nic co by bylo vhodné k chlubení, na drhou stranu i tak na to chytnu sem tam rybu. Ale ještě jsem se nepokoušel udělat ty woblery dva stejný. Podobně to mám i s muškama, tam už je to trochu na pováženou, když mi někdo kouká do krabice, tak asi nevěří svým očím
Banánek vypadá super, prohnutý tvary jsou jedny z těch, který taky nedělám, protože vybrat ten materiál z břicha je moc práce
- Úterý 20. ledna 2015 ve 23:28® Venca Zelenka
-
Old Wolf> Dneska jsem dospěl k závěru, že jsem jednoznačně zkušební tip
Udělat 10 stejných kousků jsou nepředstavitelná muka
Tělíčka, vpohodě, lopatky ještě jdou, ale kostřičky to je smrt
2 hodiny ohejbat dráty není pro mě
- Úterý 20. ledna 2015 ve 12:17® Old Wolf
-
Venca Zelenka> Pěkné Vaši,pěkná očka,máš to pěknější a pěknější.