Chytej.cz

Domácí výroba woblerů

V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 13. listopadu 2014 ve 23:07® Venca Zelenka
Venca Zelenka

BigMike> Tak tady ještě větší :-) Včera jsem udělal jediný záběr a ten jsem ještě zpackal, ale přestali žrát modrobílé a začali ozobávat okouny, dokonce jsem o víkendu udělal aj záběr na můj oblíbený černobílý. Právě dělám zásobu lanek :-)

Čtvrtek 13. listopadu 2014 ve 22:49® BigMike

Venca Zelenka> hlavně neříkej kterej to je nebo to někdo hned okopčí.)) Jak u vás candáti? Tady bída, bída, přes 60cm jsem se letos nedostal:((

Čtvrtek 13. listopadu 2014 ve 22:39® Venca Zelenka
Venca Zelenka

BigMike> Právě jsem dolaďoval v akvárku chod trojhákama :-) Ten jeden jerk se při propadu naprosto špičkově vrtí, na ten vsázím a krásně si sedá na trojháky :-D ani jsem nečekal, že to tak napoprvé trefím :-)

Čtvrtek 13. listopadu 2014 ve 21:53® BigMike

Mám známého, ten to protáhne nástrahou bez trojháků, „okoukne“ i dno a když má kontakt s rybou, nasadí „ostrou“ s trojhákama.)

Tak dej reference.

Já dnes testnul ty šílenosti v bazéně, žádná sláva, ale bude to prostě o tom to drncat u dna, staví se na hlavu, hák nahoru, bude to dobré:)

A na zítra zprovozním tyto.

Tento příspěvek byl editován 13.11.2014 20:54:58 uživatelem BigMike.
foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2014/th-img110497.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2014/th-img110498.jpg
Čtvrtek 13. listopadu 2014 ve 21:15® Venca Zelenka
Venca Zelenka

BigMike> Obávám se, že ztráty budou veliké :-) Právě dělám přídavné zátěže na vymetání jam, akorát by bylo dobré je neurvat dřív než zjistím jak pracují, když jsou to ty prototipy :-) Dám měkčí háčky a 16kg pletenku tak snad občas něco zachráním, ale dřevo nerado pouští, se šutrů to většinou vybrnkám, ale dřevo je jiný kalibr :-)

Čtvrtek 13. listopadu 2014 ve 20:49® BigMike

:)), hodně tvarově odfláknuté – ale je mi to jasné – pařezy = ti budou mít životnost jako ruský vojín při protiútoku létě 1941:))

A myslím, že BM je ještě podkladově nestříká:))Ale chápu, aby nebyl porušen patent…:))

Tento příspěvek byl editován 13.11.2014 19:50:26 uživatelem BigMike.
Čtvrtek 13. listopadu 2014 ve 20:02® Venca Zelenka
Venca Zelenka

Pařezovky ala BigMik hotové a můžou do akce, už zítra :-D

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2014/th-img110496.jpg
Středa 12. listopadu 2014 v 5:21® jepice-zruseno

Kazan> Já jak nemám rád chrastítka, tak letos na stojákách mám snad nejvíc ryb právě na uplně nejlevnější woblery-chrastítka. Jsem si uplně řikal, že se stim nemá cenu pižlat, když žraly i ty modely za 55 Kč. Na řekách ale naopak jenom nechrastící. A věřím, že příští rok to bude zase všechno jinak.

Úterý 11. listopadu 2014 ve 22:37® BigMike

Kazan> uvažuji, že bych tak 1–2 ks zakoupil, okoukl, okopčil, navrtal, nalil lepidlo a hotovo:))) Asi to ale změní chod. Já to udělal lehčí, spíš aby se to jen tak lehce mrmlalo u dna, popotáhnout, zakalit a hlavně – moc neváznout!!!

Úterý 11. listopadu 2014 ve 22:05® Kazan

BigMike> k tý napodobenině, u tý nový rapaly mi štve, že z toho zas udělali chrastítko. Jinak by to mohla bejt docela zajímavá záležitost.

Úterý 11. listopadu 2014 ve 22:00® BigMike

:))) – jó, kdo nevláčí, nebrodí, neví co je to rybařina.)))Loni jsem pro změnu z lodi vypadl myslím někdy začátkem prosince a pak jsem ještě 1,5km vesloval k autu.)) Jinak krve jak z vola, ale je to tím, že se to ve vlhku nezavírá a hlavně – myslím, že mají štiky na zubech něco, co zabraňuje srážení krve nebo tak něco. Jak mě zuby štrejchne, je to vždy na dýl!Lepší něž pouštění žilou nebo pijavice:)

VZ: jo, jo, udělal jsem něco těžšího, s chráničem háčku. Jedno je neumělý pokus napodobit novou Rapalu 2015 a to druhé je prostě tw. hlavička s háčkem, za hlavičkou balza a na háček dám tw. ocásek. A bimcat to u dna na ca. Tedy, snad…:)

Úterý 11. listopadu 2014 ve 14:01® HaD
HaD

BigMike> Jsi správnej tvrďák :-)

Úterý 11. listopadu 2014 v 10:47® jepice-zruseno

BigMike> Hm, taky paráda. Byl jsem před měsícem pod Slapama, ale abych to neměl tak jednoduchý, tak jsem se v broďákách dokutálel z druhýho břehu pod hráz a usmyslel jsem si, že když je míň vody, tak to prolezu kolem tý myší díry a potom půjdu dolu po proudu. Když jsem byl zalezlej veprostřed mezi těma betonama, tak pustili z hráze vodu. Sotva jsem se vyhrabal ven, doteď mám v dražadle na prutu otisky zubů.

Pondělí 10. listopadu 2014 v 15:25® Venca Zelenka
Venca Zelenka

BigMike> Tak tomu říkám srdcař :-) Dívám se , že tam máš nějaké nové hitovky. Tak to já počítám, že tam letos ještě 2× –3× žblušnu minimálně po kolena, hlavně aby nebylo –10 jak se mi už kdysik podařilo :-)

Pondělí 10. listopadu 2014 ve 14:33® BigMike

Venca Zelenka> tak tak, hranatá je stejně účinná jak zaoblená, ale ta zaoblená vypadá na 1. pohled lépe!

Dnes jsem se snad naposledy koupal – špatně jsem šlápl ze šlajsny na jez, řasy klouzly a už jsem byl v nadjezí až nad čepici.))Ale mám výdrž, ještě jsem tomu 1/2 hodky dal. Pak mě ještě pokousala malá kudlička a radši jsem to vzdal.

Jdu lakovat, také jsem poslední dny nelítal jen okolo vody:)

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2014/th-img110452.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2014/th-img110453.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2014/th-img110454.jpg
Neděle 9. listopadu 2014 ve 21:46® Venca Zelenka
Venca Zelenka

jepice> Dělám z balzy aj dřeva a hranatá ti bude fungovat aj na větších, taky jsem je začal používat, míň práce, chodí to slušně akorát to na oko nevypadá nic moc.

Neděle 9. listopadu 2014 ve 21:15® jepice-zruseno

Venca Zelenka> Určitě si to sem už psal, ale nechce se mě hledat. Děláš je dřevěný, nebo balzový? Já se musím přiznat, že se poslední dva roky s lopatkama moc nepářu. Ideální je kulatá vyražená vytínačem a nebo hranatá. V poslední době mě hranatá moc mile překvapila. Ale mám to jenom na úplně malejch woblerech, tak nevím jak by to spolupracovalo s těma většína.

Neděle 9. listopadu 2014 ve 21:09® Venca Zelenka
Venca Zelenka

Doudleban> Možná je ta lomená kolikrát lehčí jak trochu tvarovaná kulatá :-) Dneska jsem domastil pár prototipů, tož jsem zvědav co zteho vyleze :-)

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2014/th-img110437.jpg
Neděle 9. listopadu 2014 v 19:42® Ftmči
Ftmči

jepice> Se vám do toho vmísím. Já lomenou lopatku taky rád a to potápky nedělám vůbec. Obzvlášť u dvojdílů (a taková SSR je taky pěkně chytlavá)to umí věci, kterých by se při takovém vyvážení s normální lopatkou snad ani dosáhnout nedalo. A složité to není vůbec. Chytnu rovně do kleští a na dvakrát ohnu jak potřebuju.

Tento příspěvek byl editován 9.11.2014 18:42:54 uživatelem Ftmči.
Pátek 7. listopadu 2014 v 19:02® Venca Zelenka
Venca Zelenka

jepice> Já je mám rád, hlavně u potápivých modelů, tam mají pro mě velký potenciál, když to dobře nastavím dá se stím velice zajimavě pracovat.

Pátek 7. listopadu 2014 v 18:48® jepice-zruseno

Venca Zelenka> Jak jseš spokojenej s tima lomenejma lopatkama? Já jsem měl takovou lopatku u Rapaly a také na nějakých starých dřevěných LuckyJohnech a nějak jsem nepozoroval žádnou velkou výhodu oproti klasické lopatce, takže nějak necítím touhu to složitě napodobovat v domácích podmínkách.

Pátek 7. listopadu 2014 v 18:17® Venca Zelenka
Venca Zelenka

jepice> Tak nechodí zle :-) Jeden z mnoha prototipů, sranda je, že tenhle je jinak vybroušený, zavážený, má jinou lopatku a chod má skoro identicky s předchozím :-) Věřím tomu, že kdybych si pohrál s vodícím očkem, docílím identický s předchozím.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2014/th-img110403.jpg
Pátek 7. listopadu 2014 v 0:26® jepice-zruseno

Venca Zelenka> To očko „pod nosem“ je suprová záležitost, viď? Sice to neleze tak do hloubky, ale maká to skvěle.

Čtvrtek 6. listopadu 2014 ve 22:35® Venca Zelenka
Venca Zelenka

BigMike> Tomu říkáš tmavé :-) Takhle vypadá dmavá :-)

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2014/th-img110399.jpg
Čtvrtek 6. listopadu 2014 ve 21:54® BigMike

Čistí se voda, občas i sluníčko a tuhle jsem zjistil, že nemám nic moc tmavého. Tedy ne že by nebylo, ale pořád to není ono:) Tak že by tihle?

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2014/th-img110397.jpg
Pondělí 29. září 2014 ve 22:31® JKemr
JKemr

Dnešní práce s airbrush…

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2014/th-img109751.jpg
Pondělí 29. září 2014 ve 20:51® Ftmči
Ftmči

JKemr> Máš to pěkný, ale zrovna tyhle by, podle mě, byly bez té síťky lepší.

Tento příspěvek byl editován 29.9.2014 20:52:10 uživatelem Ftmči.
Neděle 28. září 2014 v 18:19® JKemr
JKemr

Včerejší výtvory

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2014/th-img109724.jpg
Středa 24. září 2014 ve 13:24® BigMike

http://www.skala-grudziadz.pl/…_rentgen.php

Středa 24. září 2014 ve 12:27® jepice-zruseno

majrou> Já bych tu zátěž utopil trošku víc do tělíčka, vejš. Buď v těch stejnejch místech, nebo jednu a větší. Nebo můžeš nechat tam, kde je a přidet třetí někam nad kostřičku. Když s tim pořádně zacloumáš, tak to stejnak nechodí nějak zajímavě?