Vyhledávání
Domácí výroba woblerů
V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 28. května 2014 v 15:16® BigMike
-
Jednou se to někde probíralo a dospělo se k názoru, že pokud neurvu 100ks 5g ročně, nevyplatí se investovat čas a peníze do udělání formy i hlaviček. Tak jsem na to dal. Stačí výroba w., krabiček atd. Jednu na „divoko“ jsem dodělal včera, ale asi byl nějaký informační šum v hlavě – příhrádky měly být na délku, nyní je malá, 8,5cm woby nějak k vodě nenosím:) Anebo je to intuice, budu ji muset naplnit a letos na ně půjdou!
- Středa 28. května 2014 v 10:42® Ftmči
-
jepice> Určitě si dovedu představit i rychleší způsoby odlévání, ale pro mojí potřebu je tohle zcela dostačující. Gumy moc nechytám, ročně jich utrhnu maximálně 20, takže jsem se slušně předzásobil
Tento příspěvek byl editován 28.5.2014 10:43:27 uživatelem Ftmči.. Když bych do toho chtěl jít ve velkém, objednám pákovou formu (nejspíš z venku) a mám vystaráno.
- Středa 28. května 2014 v 8:31® Kazan
-
Doudleban> jsem rád že ti článek posloužil
BM> asi k vám letos budu jezdit jen když bude akce ,,V národě,, protože na vodu to nebude mít cenu
jepice> jednu formičku jsem opatřil pantíkem a držátky, je pravda že lití je pak jednodušší, na druhou stranu je s výrobou formy pak dost crcání navíc. Ale vše je o fortelu, po čase si člověk přijde jak na to aby to odsejpalo. Hodně tam dělá přesnost při výrobě a ne moc dlouhé kolíčky aby se pak forma dobře rozebírala. Potíž je taky materiál, hliník versus železo, železo tak rychle nenabírá teplotu, ale to už je daň za lehkou zhotovitelnost.
- Úterý 27. května 2014 ve 21:04® jepice-zruseno
-
Doudleban> Já jsem dostal podobné formičky, které jsou ocelové a navařené přímo na kleštích, takže jde výroba fofrem. Na malý hlavičky jsem si udělal toto (ale na dva háčky najednou) a musím říct, že i tak to je mnohem pomalejší na odlévání.
- Úterý 27. května 2014 ve 20:58® Hony
-
BigMike> Zubatejch jsi měl ale více.
- Úterý 27. května 2014 v 17:58® BigMike
-
Hony> ale loni jsi je plechem v K. plácal pořádně, já vyšel s vousáčem na prázdno:))
- Úterý 27. května 2014 ve 14:16® Hony
-
BigMike> Holt, každý má svůj způsob. Já je většinou mlátím po hlavách plechem a ty na ně jdeš sladkostmi. Pak není divu, že více nalapáš.
Tento příspěvek byl editován 27.5.2014 14:17:25 uživatelem Hony. - Úterý 27. května 2014 ve 14:12® Hony
-
BigMike> Krásné sladké barvy, jako pouťové žužu. Hezky jim sladíž život. To by bylo, aby se nechytly.
- Úterý 27. května 2014 v 9:36® BigMike
-
Kulva, tady se zbrojí, tady se zbrojí!!! Ten traktorový dotek je právě to, co jim něco říká!:)))
- Pondělí 26. května 2014 ve 21:14® Venca Zelenka
-
BigMike>Ty vlevo modrožlutobílé, jsou dobrá kombinace, mám takovou kombinaci akorát bez toho traktorového vzoru a docela to jde
- Pondělí 26. května 2014 v 17:34® Ftmči
-
Sic né woblery, ale taky domácí výroba a to včetně forem (dle Kazanova návodu, tímto mu děkuji, sám od sebe bych se do toho určitě nepustil). První formu jsem dělal asi 4 hodiny a stejně byla nakonec nepoužiltelná. Další čtyři už pak dohromady hodin pět
. Hmotnosti hlaviček jsou 5, 10, 12 a 16 g, liju na háčky velikosti 4/0 a 5/0.
BigMike: Dobře jedovatý
Tento příspěvek byl editován 26.5.2014 17:36:00 uživatelem Ftmči. - Pondělí 26. května 2014 v 17:29® BigMike
-
David H.> když už nebudou mít chuť, ať je aspoň něco ve vodě vyleká a nebo nasele a… Chňapnou!!!:)))
- Pondělí 26. května 2014 v 15:08® HaD
-
BigMike> Docela „wostrý“ barvy, ale proč ne
- Pondělí 26. května 2014 ve 13:28® BigMike
-
No vida, jen chytejte tlouštíky a ty pořádné ryby nechávejte na dráždění mně!:)) Já včera dodělal poslední úchyláky, zítra lak a pro tuto polovinu roku už asi končím. Teď zbývá jen trhat a trhat a trhat… Jak to říkal „velký“ učitel národů, známý to vůdce rudého teroru v zemi, kde předpředevčírem bude možná až za rok!
Tento příspěvek byl editován 26.5.2014 13:29:22 uživatelem BigMike. - Sobota 24. května 2014 ve 22:38® hanis93
-
začínám z hmyzem
hrozně se těším až půjdou do vody … chci udělat ještě další tvary a hmyzího popříka kolem 2 cm tak uvidíme
- Sobota 17. května 2014 ve 20:30® jepice-zruseno
-
kubix> Zase se to nemusíme bát hodit do křoví, viď
Hodinka a kousek zábavy ve sklepě. Doufám, že vydrží aspoň dvě hodinky chytání, než je všechny čtyři urvu.
- Pátek 16. května 2014 ve 13:25® lunimus
-
BigMike> nehovoriac o tom, ze cim viac ich clovek do vody pohadze, tym viac sa zlepsi v presnosti nahadzovania a tym menej ostane vysiet kde kade a treba tych woblerov o chlp menej
- Pondělí 12. května 2014 v 17:29® kubix
-
také si vyrábím woblery , chodí dobře, ale s těmi co vyrábíte vy se nedají rovnat
- Neděle 11. května 2014 v 9:11® BigMike
-
lukpf> nezoufej, to je normální! Proto si je dělám, že mohu trhat o 100péro i když mi to někdy také trhá žíly!:)Kdybys trhal w. za 250,– a více, asi by ti to vadilo také více, takhle uděláš nové, ještě lepší a… Musíš si jich holt udělat více, to je základ! a čím víc jich budeš dělat, tím více to budeš mít v ruce a tím více jich uděláš za kratší dobu, tudíž jich zase uděláš víc a zase se zlepšíš a zrychlíš, začneš plnit krabice a jsi v začarovaném kruhu:) Pak už jen občas k vodě a snažit se něco utrhnout!:) A chytit, to je jasné!!!
- Sobota 10. května 2014 ve 23:27® lukpf
-
Jak to tak vypadá, tak budu dělat woblery jenom na výstavku. Wobler se kterým jsem se páral celý den skončil zamotanej na dně v kořenech…
- Sobota 10. května 2014 ve 22:20® BigMike
-
Kdo umí, ten umí, líní a leví lidé jen čumí!:)) Naštěstí nejsem pstruhař, tito pidíci mě nechávají v klidu! Být to v 12cm a výše, už bych znejistěl, kor mít to někdo mimo mě na Lužnici!:)))
- Pátek 9. května 2014 v 17:10® strojnik
-
Z nové kolekce
Tento příspěvek byl editován 9.5.2014 17:18:32 uživatelem strojnik. - Neděle 4. května 2014 ve 20:44® BigMike
-
lukpf> tak udělej klesajícího! Dát víc olova nebo dát na stávajícího olov. plátky okolo trojháčků aby šel pozvolna ke dnu a nebo olůvko 30cm před w.
- Sobota 3. května 2014 ve 20:33® lukpf
-
BigMike> Oni v těch malých tůních jsou i potočáci 45+ ,ale než se wobler ponoří do hloubky, tak už mám tu tůň protaženou, příště zkusím twistery a smáčky.....
- Pátek 2. května 2014 v 15:51® BigMike
-
lukpf> no vida, když je tam rybka, tak vezme!:))) Já dnes lakoval asi letošní poslední várku, zásoba je dostatečná.
- Čtvrtek 1. května 2014 ve 20:28® lukpf
-
Dnešní test…
- Pondělí 28. dubna 2014 v 11:49® BigMike
-
A takhle to dopadlo. Něco na způsob naivistického J.Hlinomaze nebo F.R.Čecha!?:) Ten růžový je prostě boží, je to pěkná fluo, jsem zvědavý na podvodní odezvu.)Ten hrbáč? Čeče, ani už přesně nevím, ale chodí. Ti placatí jdou vodou zajímavě, tento i když má na hřbetě zářezy, jde stejně. Jakoby po čumáku dolů, lehce se v bocích vrtí a jak zrychlíš, do toho vrtění jakoby v té vodě občas poskočí dopředu – nevypočitatelně. Ti menší mi připomínají velké potápníky. Tak jsem také zvědav na odezvu. Ty výbrusy na cemru jsem dělal s ideou toho, že to může mít pod vodou jiný obraz vibrací, ale nevím, nevím. Spíš už někdy nevím co vymyslet za větší píč..inu:)))
- Neděle 27. dubna 2014 v 16:52® Venca Zelenka
-
BigMike> To tvoje malování mě prostě baví
Ten spodní hrbáč od matky boží chodí jak? A vedle ten růžáček je prostě roztomilý.
- Neděle 27. dubna 2014 v 10:25® BigMike
-
Dobarvování zbytků
- Sobota 26. dubna 2014 v 8:26@ Palivec
-
JKemr> Tobě by se už vyplatilo mít na ten podpis razítko…