Vyhledávání
Domácí výroba woblerů
V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 27. září 2013 ve 20:57® Blondak11
-
lunimus> Ok časem se přispusobím dík ! Ted hlavne vychytat ty detaily aby to chodilo atd.
- Pátek 27. září 2013 ve 20:52® Blondak11
-
Tak první pokusy
Tento příspěvek byl editován 27.9.2013 20:54:32 uživatelem Blondak11. - Pátek 27. září 2013 ve 20:07® Bigpista
-
JKemr> Vypadají jako originál. A jak ti šlapou?
Tento příspěvek byl editován 27.9.2013 20:08:03 uživatelem Bigpista. - Pátek 27. září 2013 v 16:43® JKemr
-
Tak jsem se opět pustil do výroby. Tohle je kopie boleňáku Hermes
- Pátek 27. září 2013 v 9:36® lunimus
-
Blondak11> Ako pise BigMike, kruzky maju v kazdej trochu serioznejsej rybarskej predajni a samozrejme aj trojhaky. Co sa tyka laku, je v principe pouzitelny, ale logicky nebude tak odolny, ako lodny lak (ktory ale schne niekedy aj 48hodin) alebo ako epoxidove zivice. V principe plati, ze tieto rychloschnuce laky su viac krehke a ked ti do toho kusne nejaka stuka, tak v miestach, kam si hryzne, bude presakovat voda a bude to treba opravovat. Ale po pravde, aj ja radsej pracujem s rychloschnucimi lakmi, aby som doma dlho nesmrdel pod nosom manzelke … to by ma vyhodila z domu
Co sa tyka vyvazovania. Najjednoduchsi sposob je, ze si budes lepit kusky zavazia pod woblera dovtedy, kym nebudes spokojny. Potom telicko navrtas a zataze umiestnis dnu a pri dalsich seriach uz mozes ist dost od oka
– teda ak mas pre to aspon trochu cit
Btw. Vidim, ze sa snazis pri wobleroch pouzivat lacnejsie, resp. alternativne materialy, tak ti este poradim, z coho robim lopatky. Nepouzivam lexan, ako miestni borci, ale pouzivam obycajny kanister od vody do ostrekovaca. Je to pruzne, takze aj ked ryjem o dno, tak sa nezlomi a dobre sa s tym pracuje. Jedina nevyhoda je, ze na tom az tak moc dobre nedrzi lepidlo a spoj je viac menej „tvarovy“ a drzi „natesno“ v drazke. Da sa tomu ale lahko pomoct dvoma fintami. Koren, ktory vlepujem do telicka zdrsnim brusnym papierom … v podstate ho len poskriabem. Druha finfa, ktoru pouzivam je, ze po vlepeni lopatky navrtam dierku tenkym vrtakom vo vnutri woblera tak, aby som prevrtal aj koren lopatky. Do tejto dierky potom vsuniem kusok drotika, ktory tak vytvori akusi „kotvu“ a dierku zakvapnem sekundakom.
- Čtvrtek 26. září 2013 v 16:32® Blondak11
-
BigMike> http://www.barvylakydrogerie.cz/…vy-lak-500ml!prettyPhoto
- Čtvrtek 26. září 2013 v 15:50® BigMike
-
Blondak11> kroužky na trojháky by měli mít v každé solidnější prodejně s rybařinou! Když ne, není to prodejna pro tebe!:) Když ti bude pomalu klesat ke dnu, není to na závadu, i klesající si najdou pod vodou svého obdivovatele:) Co budeš dávat za lak?
- Čtvrtek 26. září 2013 v 15:47® Blondak11
-
lunimus – BigMike – Ok pánové díky zkusil jsem to tím sprejem první pokus
zítra pokud to vyjde sem hodím foto.Jen jak dovažujete aby plaval myslím plovoucí . Dal jsem tam bročky jen aby stál ve vodě tak snad to bude stačit jen jsem nemyslel na kroužky a troj tak snad to nebude moc. Ještě kde kupujete ty kroužky na trojháky?
- Čtvrtek 26. září 2013 v 15:08® BigMike
-
Kazan> chodíš? Já teď moc ne, ale zase začnu, byť se voda pěkně zvedla! Spíš něco tak pozvolna brousím… Ten nejspodnější je pokus o masovou, nenáročnou výrobu:)) A chodí!
Tento příspěvek byl editován 26.9.2013 15:11:35 uživatelem BigMike. - Čtvrtek 26. září 2013 ve 12:18® Kazan
-
BigMike> on zrovna ten pašák co ji prodává nechodí do továrny bo je nemocný. Pokud budeš mít větší nákup tak se ti to určitě přes net vyplatí
- Čtvrtek 26. září 2013 v 11:59® BigMike
-
Kazan> ještě jsem tam ani nebyl. na netu jsem provozní dobu nanašel, tel. také ne. Tak uvidím. Stejně budu objednávat Letoxit, vteřiňák na netu, takže bych to vzal při to. ale třeba tam kouknu, není nad to ji omáknout, vidět:)
- Čtvrtek 26. září 2013 v 10:41® Kazan
-
BigMike> sehnal jsi tu balzu?
- Čtvrtek 26. září 2013 v 9:37® BigMike
-
Blondak11> já to kdysi barvil i vodovkama, dělají se dobře přechody, prolínání barev, ale ta barevná škála je omezená. Rovnou na balzu, na lak už by ti to nechytalo. Ale takový okoun byl vždy na 100%:) Pak „vyleštil“ lžičkou do kafe, tou oblou stranou, protože to trošku jako nabobtnalo a dal na to 2složkový, epoxydový lak a bylo to OK! Pro začátek, když máš 1. pokusy to stačí!!! Hlavně aby w. chodil!!! A že jde někdy divně není na závadu, rybám do hlavy nevidíš:))
- Úterý 24. září 2013 v 8:22® lunimus
-
Blondak11> Tempery sú vodou rozpustné farby, takže nebudú patriť medzi najvhodnejšie, ale čisto teoreticky sa to dá, ak po nafarbení použiješ fixátor a následne dokonale prelakuješ, prípadne hodíš pod vrstvu epoxidovej živice.
Osobne by som ich nevolil … to si radšej kúp úplne obyčajný farebný sprej na auto. Teoreticky ti stačí napr žltý + zelený. Woblera nastriekaš celého nažlto a potom cez maskovaciu fóliu dostrekneš zelené pásiky
Ešte lepšie ale bude použiť modelárske farby, napr. Revel a ak nemáš striekaciu pištoľ, neboj sa použiť štetec. Rybám nedokonalosť farebných vzorov neprekáža – tá je skôr pre oko rybára. Pre rybu je dôležitejší správny chod nástrahy, ako jej farebné podanie. Nehovorím, že by farba nemala žiaden význam, ale ak sa nástraha nebude hýbať ako sa má, tak si ju môžeš dať tak max do akvária
- Pondělí 23. září 2013 ve 22:12® Blondak11
-
JKemr> Ahoj jaký bych měl použít barvy myslím tím jestli tempery atd. dík
- Pátek 20. září 2013 v 6:01® JKemr
-
hanis93> Je fakt že podle lékařských knih jsem to nedělal
- Pátek 20. září 2013 v 1:18® hanis93
-
JKemr> S těmi lebečními švy tak trochu nemůžu souhlasit ale jinak pěkný
- Čtvrtek 19. září 2013 v 16:38® JKemr
-
Takhle jsem si dneska hrál s airbrushem
- Čtvrtek 19. září 2013 v 6:01® JKemr
-
To už je spíš lakovačka než airbrush. Bude se ti mizerně držet, když budeš potřebovat stříkat detaily.
- Středa 18. září 2013 ve 21:27® sobi38
-
Tahle je libová ! http://www.airbrush-potreby.cz/…dsdetail.asp?…
- Středa 18. září 2013 v 19:25® JKemr
-
rybarikkk> Z toho zatvrdnutí mám taky strach. Lepší bude když zůstanu u štětce.
- Středa 18. září 2013 ve 13:54® wopen
-
JKemr> zkoušel jsem jednou nějaký obyčejný lak, ale šlo to na prd, lítala mi z pistole jen pavučina a vyčistit to byl porod:))) Letoxit jsem nezkoušel, určitě by to šlo hned když se ty dvě složky promýchají, ale jak to začne být jako med, tak to bych nedělal, ale třeba má někdo jinou zkušenost. Více bych se ještě bál, že pak zůstane někde v pistoli něco nevyčištěného a ztvrdne to na šutr a to asi jen tak čističem na airbrush nepůjde:))) Já zůstávám u štětce:))
- Středa 18. září 2013 ve 12:34® JKemr
-
Zkoušel jste někdo stříkat lak letoxit airbrushem? Napadlo mě jestli by to nebylo jednodušší, než to patlat štětcem…
- Středa 18. září 2013 v 11:54® sobi38
-
JKemr> V jakém je stavu ?
- Středa 18. září 2013 v 11:42® JKemr
-
sobi38> Mrkni na aukro, jednu velmi podobnou fengdu tam prodávám. Cena je zatím na 500Kč
- Středa 18. září 2013 v 11:06® sobi38
-
Co myslíte ? =) http://eshop.lutoma.cz/…d-203-fengda
Tento příspěvek byl editován 18.9.2013 11:08:54 uživatelem sobi38. - Středa 18. září 2013 v 10:16® JKemr
-
A ještě dvě…
- Středa 18. září 2013 v 10:13® JKemr
-
Vcerejsi tvorba, zatim bez laku
Tento příspěvek byl editován 23.9.2013 16:05:44 administrátorem kerob. - Středa 11. září 2013 ve 13:07® lunimus
-
JKemr> no … ťažko povedať. Záleží od toho, čo považuješ za „rychloschnúce“
Ale keď vychádzame z predpokladu, že sú to profi modelárske farby, tak by ti to malo na woblery vyhovovať i keď sa budeš prplať s detailami ako šupinky a podobne
- Středa 11. září 2013 v 10:01® JKemr
-
lunimus> Díky moc. A ty Revell jsou rychloschnoucí? Já jsem právě zkoušel perleťovou od Createxu, ta je vodou ředitelná a doba schnutí byla příliš vysoká. Stávalo se mi, když jsem stříkal šupinky přes síťku, tak se mi často roztekla. To se u nitrobarvy nestane.