Vyhledávání
Domácí výroba woblerů
V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 11. září 2013 v 8:34® lunimus
-
JKemr> používam modelárske farby Revel. prípadne sa pozri na http://airbrushshop.sk/…rush/72.html Farba bude v byte smrdieť v princípe akákoľvek, ale napr. vodou riediteľné farby by mohli byť pre teba prijateľné. … len to trochu dlhšie schne ako nitro
… na druhú stranu si myslím, že vzhľadom na to, že ty woby odlievaš, asi ich odrazu farbíš niekoľko možno aj desiatok a tým pádom môžeš hodiť do airbrushu napr žltú farbu a postupne nastriekať všetky na žlto a keď skončíš s poslednou, tak môžeš na prvého woba hodiť zelený chrbátik
- Úterý 10. září 2013 ve 21:18® JKemr
-
Potřebuju poradit. Jaké barvy používáte pro barvení airbrushem? Já používám nitrobarvy ve spreji, ale problém je v tom, že v bytě hodně smrděj, tak chci zkusit nějaký přímo určený pro airbrush, který nebudou cejtit. Potřebuju rady, jak rychle schnou, čím se ředěj atd. Výhoudou u nitrobarev bylo, že byly suchý vlastně okamžitě, tak nevím, jak je to u jiných. Předem díky za rady.
- Úterý 10. září 2013 v 16:09® JKemr
-
David H.> OK pošlu ti to
Tento příspěvek byl editován 10.9.2013 16:09:37 uživatelem JKemr. - Pondělí 9. září 2013 v 11:09® HaD
-
JKemr> Jasně! Pošli!
- Neděle 8. září 2013 ve 13:57® Blondak11
-
JKemr> Ok to by bylo super !Pokud mužeš tak klidně do e-mailu
- Neděle 8. září 2013 v 8:35® JKemr
-
Blondak11> Mam napsanej celej clanek, tak muzu poslat, nebo ho nechat zverejnit tady, pokud se bude HaDovi libit. K PC se ale dostanu az ve stredu.
- Neděle 8. září 2013 v 8:27® Blondak11
-
JKemr> Ok dík nemáš nějaké fotky při přípravě těch wobu?
- Sobota 7. září 2013 v 11:03® lukpf
-
Venca Zelenka> jj díky…
- Pátek 6. září 2013 v 16:04® Venca Zelenka
-
lukpf> Pokud to bude tou mastnotou tak jo a bylo by dobré ho ještě odmastit. Mě se stalo něco podobného v loni po zkončení sezony jsem takové ty moc potlučené wobky neodmastil a přelakoval. Některé mi udělaly to samé jak jsi psal, co šlo jsem oloupal nožíkem lechce přebrousil a znova nalakoval, sice už nebyly tak krásně hladké, ale barva zustala a na funkčnost to taky takový vliv nemělo.
- Pátek 6. září 2013 v 15:46® BigMike
-
JKemr> Ta lopatka co jsem dělal vypadá v origo takto:
Tento příspěvek byl editován 6.9.2013 15:46:46 uživatelem BigMike. - Pátek 6. září 2013 ve 13:30® JKemr
-
BigMike> OK díky, zkusím
- Pátek 6. září 2013 ve 13:10® BigMike
-
JKemr> ohýbej to za studena! Na shallow shad rapa jako nic.) Polykarbonát to zvládne, dělal jsem s tím svého času i lopatky na magnumy – lopatka do V a pak řízlá a ještě u čumáku lomená do tělíčka. Prubni a uvidíš.
- Pátek 6. září 2013 v 8:51® JKemr
-
Chlapy, chci udělat woba s ohnutou lopatkou. Lopatky dělám z polykarbonátu. Poradí někdo jak ohýbat aniž by se výrazně změnily mechanické vlastnosti materiálu? Dá se zahřívat? Díky za radu.
- Pátek 6. září 2013 v 8:50® JKemr
-
Blondak11> Ahoj odlévám z pěny
- Čtvrtek 5. září 2013 ve 22:21® lukpf
-
Venca Zelenka> a zustane mi na něm barva..?
- Čtvrtek 5. září 2013 ve 21:06® Venca Zelenka
-
lukpf> Občas to udělá, když ho máš zamaštěný, někdy to jde oloupat, pokud to drří tak to přebruš.
- Čtvrtek 5. září 2013 v 16:32® lukpf
-
Mám dotaz, nalakoval jsem woby a jeden z nich se mi při schnutí zvrásnil. Stím už asi nic nenadělám co.....
- Středa 4. září 2013 v 19:49® Blondak11
-
JKemr> Ahoj z jakýho materiálu děláš ty woblery ? Dík
- Pondělí 2. září 2013 v 9:27® lunimus
-
lukpf> nie je lodný lak, ako lodný lak
… v prvom rade si pozri návod na plechovke od laku. Tam máš určite uvedenú dobu, po akej je vhodné spraviť druhý náter a určite je tam uvedená aj doba vyzretia laku. Obvykle býva lodný lak pretierateľný po 8–12 hod, niektoré až 24 hod a vytvrdnutý po 48–72 hod. To ale závisí tiež od nanesenej vrstvy a okolitých vplyvoch (teplota a prúdenie vzduchu)
Pre schnutie laku neodporúčam proces urýchľovať extrémnym zvyšovaním teploty. Lak potom môže vytvoriť praskliny, ktoré síce nemusia vadiť dizajnovo, ale woblery môžu začať vlhnúť. - Sobota 31. srpna 2013 ve 14:15® lukpf
-
Jen tak jsem zkoušel funkčnost ještě nenabarveného woba a olá
…
- Sobota 31. srpna 2013 ve 14:01® lukpf
-
BigMike> JJ..díky
- Sobota 31. srpna 2013 v 10:49® BigMike
-
lukpf> jestli na to nechvátáš, tak počkej 2–3 dny. Jestli chvátáš, tak 1–2 dny a nebo to vystav většímu teplu. Troubu jsem nezkoušel.)). Ono to celkově potřebuje hodně dlouho na vyzrání, nejlépe přes zimu, ale to je pro masochisty.))
- Čtvrtek 29. srpna 2013 ve 13:38® lukpf
-
Zdravím, dneska poprvé lakuju (woblery od 4–7cm) mám lodní lak, a chtěl bych se zeptat, jak dlouho mam počkat než nanesu další vrstvu. Woblery nenatírám, ale ponořím je do laku. Díky
- Středa 28. srpna 2013 v 17:51® wopen
-
hanis93> že by to mělo vliv na chod oproti stejné kulaté, to bych neřekl, jen se mi to takhle více líbí, obrušovat hrany musím tak jako tak, ale trochu lépe a rychleji se vyrábějí. A taky, všichni mají kulaté, tak jsem chtěl mít odlišné:)))
- Středa 28. srpna 2013 v 16:48® hanis93
-
rybarikkk> jsou krásné
ta hranatá lopatka má nějaké opodstatnění nebo jsi byl jen líný ji po vystřihnutí brousit?
- Středa 28. srpna 2013 v 8:47® wopen
-
JKemr> souhlas, s airbruskou to je opravdu o nějaký level lepší, akorát ta pakárna s čištěním pistole, to mě fakt nebaví:(
- Středa 28. srpna 2013 v 8:45® wopen
-
poslední dokončené kousky:)))
- Úterý 27. srpna 2013 v 18:59® JKemr
-
lukpf> S airbrushem se člověk dostane rázem o dva levely dál a naučit se to dá za pár dní.
- Úterý 27. srpna 2013 v 18:55® JKemr
-
Kdyby někdo chtěl, jednu Fengdu můžu prodat. Více v osobce.
- Pondělí 26. srpna 2013 v 15:10® wopen
-
lukpf> určitě, tě to možná také napadlo, ale já koupil airbrusku na nějakém bazárku za pár stovek, je to klasická fengda, byl k tomu kompresor, hromada barev, šablony,…nějaká kočka si s tím barvila nehty a přestalo jí to bavit, měl jsem trochu štěstí:)))