Chytej.cz

Domácí výroba woblerů

V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 21. června 2008 ve 23:02® Prichy
Prichy

Kuba.V: mooc hezke, jak to strikas?

Sobota 21. června 2008 v 10:07® Kuba V.

A zde jsou mikro kousky pokud se tak dají nazvat. Velikost se pohybuje od 2 do 3cm

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img27874.jpg
Sobota 21. června 2008 v 10:06® Kuba V.

Tady mám pár vyrobených woblerů. Nejsou to všechny ve velikosti 5cm dodám snad v brzké době. Tyto jsou ve velikosti 4cm.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img27873.jpg
Čtvrtek 19. června 2008 v 11:08@ ???

Dobrý den pánové nakoukl sem do diskuze protože kdysi dávno jsem vobléry pro vlastní potřebu dělal byla to drahá ale učinná nástraha trávil jsem dost času nad vychatávkama než jsem to doladil pokud si udělám čas udělam i nějaké fotky modelů, které mi zůstaly a které jsem nerozdal na ryby mi už nezůstalo tolik času…To je jedno ..Moje tipy: nač kupovat balzu …když děláte pstrukové potřebujete někam dohodit ale zároven potřebujete, aby to dřevo plavalo… já měl nejraději smrk.. bo není uplně tvrdý a ani měkky a ta hustota ideál..navíc dobře saje.. (lepidlo..) očka..: smrk je pevný, (ale jde to i do balzy..) nikdy jsem se nesnažil mít přední očko se zadním propojeno navzájem je to zbytečne a nepřesné. stačí si do míst, kde očka prijdou predvrtat tenké dírky do kterých se „zavrtají“ očka očko si uděláte jednoduše ..drátek daného průměru délky cca 5cm ohnete v polovině přez třeba hřebík tak aby to udělalo oblouček, a prěhnute konce zatočíte do sebe a tím udělátě jakoby závit.. nemusí být husty, stačí pár otáček, cvakačkamá ho zkrátíte od 1 cm až na 4 cm záleží kam budete očko dávat bříško a pod.. očko může jít do dírky volně jen s mírným tlakem a pro upevnění očka v dirce použijte obyčejné sekundové lepidlo,, to se na "zavit z dratu nakape trochu mužete kápnout na dirku.. a zasuňte to do vnitř..pak to zakápněte ještě jednou..sekunďák se dobře vsákne.. udrží to koňa.. když jsem to zkouše vždy sem urval očko ale ze dřeva to nešlo.. lopatky sem kdysi dělal z krabičky tiktaku a cede obalu… nezapomínejte do bříška pro lepší vyvážení zaříznout olověné bročky. když woblér neďelá to co by měl, dolaďuji vždy předním očkem do strán..vždy ohybám do té strany která se otáčí při vybraci ke dnu.. a barvy ? na ty jsem neměl nervy stačí si seknat obrázek rybky kterou v počítači nakopírují a zrcedlove ji otočím a jednoduše ji vytisknu na obyčejný papír… rybka se vystřihne a nalepí aby se to nerozpilo při lakovaní lepim opět sekunďákem nejdřív potřu tělo rybky počkám než se to vpije a oschne jde to rychle pak to natřu znova a nalepím obrázek (obrázek nepotírat) lepidla nesmí být moc.. sekunďák byrvy dobře zafixuje a lak to při lakování nerozpouští ( teda pokud máte obrázek tisknutý ingoustovou tiskárnou..) jak mile to máte nalepené a zaschlé zkontrolujte jestli obrázek papírku tvoří souvisle takový sklovitý povrch ..jestli je lepidlo vsákle do papíru když ne, nekapněte trochu lepidla..no a pak lakujte čirým lakem (já si hrál s lakem na nehty rychle schne..(břísko nabarvěte hřbet rovněž ..tak jak je to v reálu..).. dělal jsem i imitace pludku o velikosti 1 cm, lopatičky byly vystřihnuté s pet láhve aby byly pružne perfektní při prochytávaní kamených hrází mezi kameny.. haček byl muškařský bez očka se zářezy do ramínka (zdrsnení)v pod­statě zapíchnutý do ťelička a přilepený sekundovým lepidlem.. očko na ůvazek bylo (zavrtané 0,5cm).. nevýhoda je že při vázce se háček zlomí v ramínku a pak se to už huř opravuje.. woblérky je nutné opakovane natírat lakem bo zoubky dravcu … tak ať si ruky neslepíte tím sekunďákem)

Středa 18. června 2008 ve 23:18® Salmo
Salmo

A tohle je ten úspěšnej vzor

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img27872.jpg
Středa 18. června 2008 ve 23:17® Salmo
Salmo

A ještě jedna

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img27871.jpg
Středa 18. června 2008 ve 23:16® Salmo
Salmo

Další

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img27870.jpg
Středa 18. června 2008 ve 23:16® Salmo
Salmo

Kudla na domácího woba

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img27869.jpg
Středa 18. června 2008 ve 22:36® Salmo
Salmo

Já mám asi 5 kudel na domácího Shad Rapa.Přihodím fotečky

Úterý 17. června 2008 v 18:25® Futureriver
Futureriver

muf4 > ahoj a můžeš hodit foto úspěšných kousků? :-D Já bych asi ted jestě ani nenahodil… zatim se zotavuju po operaci :-(( -už bych jinak taky chtěl být u vody… Zdar

Úterý 17. června 2008 ve 12:15® muf4
muf4

Zdarec,tak mám zatím chycenejch 12 štik,nekolik tlouštu,okounu,bo­lenu a minimálně pulku na domací woblery,jo a jednu parmu 58cm.

Neděle 15. června 2008 v 17:54® Salmo
Salmo

yerrx> kanagon

Neděle 15. června 2008 v 17:54® Salmo
Salmo

pepos.93> já vím to jsem trochu nedomyslel a čekal jsem na tu chvíli až si někdo rejpne…:-D

Neděle 15. června 2008 v 17:29® yerrx
yerrx

este neni......cim zapiplavate tu diru na ocka?

Neděle 15. června 2008 v 17:27profil byl smazán

salmo.jinak se mi líbí začátek fóra : ......můžeme tu probírat z jakých materiálů naše balzová šidítka.....

Neděle 15. června 2008 v 17:12® Salmo
Salmo

A kde máš lopatku ??

Neděle 15. června 2008 v 17:10® yerrx
yerrx

jinak tady je ten muj prvni s habroveho…

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img27868.jpg
Neděle 15. června 2008 v 17:09® yerrx
yerrx

lipa je sice meka ale je zase krehka a ve vode se muze lehce rozmocit nebo praknout…taky je celkem lehka a spatne se bude nahazovat

Neděle 15. června 2008 ve 14:00® BigMike

Nejlepší je balza, existuje nepřeberné množství její tvrdosti! Dobře se opracovává již jen pilníkem, smirkovým papírem. Jinak možno cokoliv, ale z normál dřev je nejměkčí a na řezbářství nejvhodnější lípa!

Sobota 14. června 2008 ve 23:05® yerrx
yerrx

tak sem to dneska zkusil taky, jako drevo sem vzal habr ale je celkem vrdy…jake drevo je nejlepsi?

Sobota 14. června 2008 ve 20:42® Piranha
Piranha

LuboO> pekna pracicka.Udelej na ne vojenskyx maskovani :-D treba bude chytat.

Sobota 14. června 2008 ve 20:21® Kuba

toho nejmensiho bych nabarvyl celyho cerne a zezhora mu udelal zlaty pruhy

Sobota 14. června 2008 v 18:03® aspius
aspius

www.jerkbait.pl

Sobota 14. června 2008 v 11:55® Salmo
Salmo

LuboO> pěkní kousci ale jak je nabarvit ti neporadím,mám stejný problém

Sobota 14. června 2008 v 11:55® Salmo
Salmo

Já taky tvořím ale zase jsem línej to fotit…:-D

Pátek 13. června 2008 ve 20:38® cormaxx
cormaxx

Schne mi lak:-D No moc jsem jich nakonec nestihl,ale tak chvilku mi to snad vydrzi.Foto bude v neděli až se vrátim z turnaje…

Pátek 13. června 2008 ve 20:31® Kuba

Ja bych tvoril, ale neni balza.

Pátek 13. června 2008 v 19:05® spajda77

ne jen jsme líní kutilové a běháme po rybářskej potřebách a dolazujeme co se dá

Pátek 13. června 2008 ve 14:10® LuboO
LuboO

Co uz sem nikto nechodi? Mrtva tema? Teraz pred zahajenim?

Čtvrtek 12. června 2008 ve 22:19® LuboO
LuboO

Este nejake woblwry pred dokoncenim, nemam tucha, ako ich nafarbit, co poradite?

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img27867.jpg