Vyhledávání
Domácí výroba woblerů
V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 6. června 2013 v 17:30® BigMike
-
sobi38> najdi články a i kdybys měl snad místo rukou protézy, jde to zvládnout! Hlavně se nepouštěj do žádných složitých tvarů!
- Čtvrtek 6. června 2013 v 16:53® sobi38
-
BigMike> Není co zkasit? To bych snad mohl zvládnout…
- Čtvrtek 6. června 2013 v 16:09® BigMike
-
sobi38: také myslím, že w. alá BigMike (Rapala Original Floating) je nejjednodušší na výrobu, z 99% se také do ničeho jiného ani nepouštím.))))) Návodů je tady dost a myslím, že není co zkazit!!!
- Čtvrtek 6. června 2013 ve 13:00® sobi38
-
Děkuji za radu.
upbraider> Pěkně ti wobleři chodí
- Čtvrtek 6. června 2013 v 10:11® Ftmči
-
upbraider> Woblery s očkem v lopatce jsou háklivé na dvě věci. Úhel, který svírá lopatka s osou wobleru, nesmí být příliš malý (souvisí i s vyvážením) a očko se nesmí posunout příliš ke špičce lopatky. Sám jsem se o tyhle woblery v začátcích pokoušel, ale úspěchy nebyly valné. Pak když už člověk trochu ví, tak to jde snadno, ale pro úplný začátek bych doporučil typ ,,klasický BigMike" v nějakých osmi centimetrech. Obzvlášť když tady na chytej jsou polopatistické články s podrobnou fotodokumentací o výrobě těchto woblerů.
Tento příspěvek byl editován 6.6.2013 10:12:26 uživatelem Ftmči. - Čtvrtek 6. června 2013 ve 2:25® upbraider
-
sobi38> Pokud chceš univerzál jednoduchej na výrobu, asi nejlepší volba je dle mého „PN KID wobbler“ Je to nezákeřnej design wobblera ze Švédska, kterej se už od 70ejch let doporučuje v různejch woblerovýrobních příručkách jako blbuvzdornej a prý ho není možný udělat tak, aby plaval vyloženě špatně. Myslím, že se jím inspiroval i GOMZ, nebo mi alespoň jeho wobblery právě PN KID připomínají (kulatá lopatka, ±kulatý průřez tělíčkem wobblera)
Tady videjko na trubce od německého výrobce:Tady jednoduchý plánek: http://realiserad.netai.net/…ar/pnkid.php
Jinak líp se vždycky rozchodí baňatý kratší wobbler, něco jako Fat Rap nebo z této stránky třeba ten prostřední na poslední fotce od Doudlebana, než delší typy wobblerů. Kratší mají krátkou amplitudu kmitání,kmitají rychleji a nejsou tolik náchylní na rozmístění zátěže.
- Středa 5. června 2013 ve 22:41® sobi38
-
jaký wobler je nejlehčí na výrobu pro mě jako uplneho začátečníka? :P
- Středa 5. června 2013 ve 21:52® BigMike
-
Doudleban> „TOP SECRET“ Ono o tom to je – věřit nástraze!!!!!!!!! Jak říká jeden kamarád, pro mě Guru ( co má Guru:):) : „Budou žrát to, co je v krabičkách!“ A to je základ, nasadit nástrahu které věřím a máčet, máčet a zase máčet!!! Je to téma na seminární práci nebo samostatnou příručku vláčkaře a stejně, co člověk, to názor.)) Ale jak se říká, v jednoduchosti je síla! Pro ideální chytání je dobré být každý den u vody 8–10 hodin, pak prostě člověk na jakoukoliv nástrahu trefí dobu a místo, kdy ryba žere a skočí po čemkoliv!!! Pak je tu ale případ 95% vláčkařů, kteří jdou k vodě kdy jim povinnosti a čas dovolí. A to je loterie!!! Záleží na počasí, druhu zvolené cílové ryby atd. atd. atd. Prostě není vše na 100% toho, co ryba k bezhlavému braní potřebuje. Myslím, že v tomto případě opravdu citu, intuici rybáře, záleží na velikosti, pohybu i barvě nástrahy. A pak nastává pohyb v krabičkách – zkoušet, měnit, kombinovat nástrahy!!! Viz loni Lužnice. Nasadil jsem od zahájení osvědčenou nástrahu, w. samodoma okoun 8 cm. Pár náhozů a nic, v klidné partii u břehu 2× jakoby škrtnutí o vázku, ale věděl jsem, že tam nic na dně není. Prostě něco po w.vyjelo, ale nedobralo natvrdo, čas vyměnit nástrahu. Když je to 2× a více po sobě, přichází v úvahu jen štika! Tak jsem nabídl nástrahu o dost větší, jiné barvy a na první nához dobrala poctivě – štika 93 cm. Třeba by vzala i nástrahu jiné barvy, v 8 cm, třeba v gumě, ale to jsou teorie. Od toho dne ten w. co lapnul dostal důvěru a chytal!!! Občas se líbila jiná barva, ale u w. +13 jsem už na lov štik zůstal. Candáti na Lužnici, to je jiná písnička. Pak si už člověk myslí, že ví jak na dravce, ale ouha! A je mi jasné, že letos bude v „kurzu“ jiná barva, jiná velikost, jiné fleky…
Tento příspěvek byl editován 5.6.2013 22:00:02 uživatelem BigMike. - Středa 5. června 2013 ve 21:16® Ftmči
-
BigMike> Na Lipno nejezdím, ale Vltava i Malše celkem čisté jsou a tak ty jedovky mám jen jako doplňkové barvy. Přírodním odstínům něják víc věřím a o tom to je
. Na tůně už jsem taky myslel, jsem celkem zvědav, co tam bude, až voda opadne…
PS: Docela by mě zajímalo, jak dravci ty signální barvy vnímají. Jestli když veme RH, tak jestli by stejným způsobem vyjel po stejném wobleru třeba v FT a naopak.
- Středa 5. června 2013 v 16:10® BigMike
-
Tak tady je – RB! Ten dravcům pořádně pomotá hlavu – hit letošní sezóny.)))
- Středa 5. června 2013 v 15:53® BigMike
-
Doudleban> pěkné, ono jich pár stačí, nemusí člověk blbnout jak Majk.)) Decentní, přírodní barvy, to je na Vltavu, Lipno, že? Na věčně jakoby podkalenou Lužnici mám vždy ještě něco navíc ve fluo:)Ale RH je No.1! Letos jim nabídnu i RB:) Až dobarvím, nafotím. Jinak ty tůně jsou teď pěkně schované pod vodou.))
- Středa 5. června 2013 ve 12:12® Ftmči
-
A ještě poslední tři.
- Středa 5. června 2013 ve 12:10® Ftmči
-
Taky přihodím letošní výtvory, letos jich je jen pár.
arim: Vskutku povedení kousci.
Bigmike: Neboj, nejsi sám, kdo pořád ještě patlá štětcem. Ti vysocí s lomenou lopatkou se musí mlít jak vítr v bedně, ne?
- Pondělí 3. června 2013 v 15:19® BigMike
-
arim> paráda, nemám slov! Ty si tedy vyhraješ. Já pořád patlám jen štětcem.
- Neděle 2. června 2013 ve 20:27® majrou
-
arim> Moc pěkná práce
- Neděle 2. června 2013 v 15:16® arim
-
ocemkoliv> Díky ještě jsem udělal posledních pár kousků v délce 12 cm a 7 cm
- Sobota 1. června 2013 ve 14:41® ocemkoliv
-
arim> Moc krásná práce.
- Neděle 26. května 2013 v 0:04® hanis93
-
tvrdý drát, spousta letoxitu na vrchu- připraven na pořádnou obludu
Tento příspěvek byl editován 26.5.2013 00:04:51 uživatelem hanis93. - Pátek 24. května 2013 ve 20:15® billy717
-
Nazdar chlapi, už poriadne dlho som tu nič nepridal, hoci na web chodím statočne aj bez prihlásenia
Wobíkov som si síce vyrobil len pár ale boli úspešné
Dva kúsky som na želanie daroval známemu a ten vraj na nich čo-to pochytal. Mne na vlastného woba skočilo len pár menších potočiakov ale aj jeden dúhak cca 35cm… No a asi pred dvoma týždňami som na smáčka oklamal takýto 47cm klenot
- Čtvrtek 23. května 2013 v 18:00® hanis93
-
chodí bezvadně
jen být rybou tak plesnivou raději nežeru- já měl posledně nějaký starší rybí salát a můžu povídat
- Čtvrtek 23. května 2013 ve 14:23® BigMike
-
hanis93> to neřeš, jak píše HaD, rybám to bude fuk, vypadá jak plesnivá rybka:) Hlavně mu dej důvěru, 99% času ve vodě a on si svoje lapne.)))
- Čtvrtek 23. května 2013 ve 12:57® HaD
-
hanis93> rybám to bude putna. Pokud bude chodit, je takový detail nepodstatný. To je spíše pro naše oči, než pro ryby
- Čtvrtek 23. května 2013 ve 12:33® hanis93
-
kdybych si nerozmazal mokrýma rukama kus potisku asi by to bylo lepší
- Pondělí 20. května 2013 v 19:33® BigMike
-
Tak jsem dnes rekapituloval, něco už je skoro hotové:)))
- Středa 15. května 2013 v 15:19® BigMike
-
Něco z dneška, „plotice“ má 17 cm.
- Neděle 12. května 2013 ve 20:49® poacher
-
BigMike> jsem si delal srandu
- Neděle 12. května 2013 v 16:16® majrou
-
Zdar, máte někdo zkušenost s kruhovou lopatkou, jak má salmo whacky? Zkoušel jsem vyseknout kroužek z lexanu a pak jej ohnout kolem trubky, ale výsledky nic moc teda.
- Neděle 12. května 2013 ve 12:19® BigMike
-
gomz> přesně tak! Dělám jen pro osobní potřebu! A že jich ročně urvu!!! Neprodávám, občas někoho podaruji, ale musí být alespoň 150 km od mých revírů – aby mi komplet nepopíchal obsádku.))
- Neděle 12. května 2013 v 8:39® JKemr
-
BigMike> Moc pěkný kousky!
- Sobota 11. května 2013 ve 21:51® gomz
-
poacher> Mam zato, ze posilat bude, ale do vody