Vyhledávání
Domácí výroba woblerů
V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 3. května 2013 v 11:34® JKemr
-
Venca Zelenka> Když jich prodáš 15 máš na jednu děvku a jednoho panáka. To stojí za zvážení
Tento příspěvek byl editován 3.5.2013 11:34:56 uživatelem JKemr.Druhá varianta je, že za ty prachy koupíš ženě boty
- Pátek 3. května 2013 v 11:31® BigMike
-
Nebo to vhodně kombinovat.)))))
- Pátek 3. května 2013 v 10:52® Venca Zelenka
-
BigMike> Jestli jim toto nebude chutnat tak už nevím
prodávám pruty a kupuju včely
případně se dám na chlast a děvky
uvidím co mě bude vích bavit
- Pátek 3. května 2013 v 10:43® BigMike
-
Už na ně jen vletět a aby jim to chutnalo:))
- Pátek 3. května 2013 v 9:12® JKemr
-
Venca Zelenka> Super práce
- Čtvrtek 2. května 2013 ve 23:03® Venca Zelenka
-
BigMike> Tak já už taky hotovo, už to může začít
- Úterý 30. dubna 2013 v 17:27® BigMike
-
Něco hotovo, už jsou v láku:)
- Úterý 30. dubna 2013 v 11:58® BigMike
-
První letošní rozdělané pokusy, aby tady bylo na co kouknout. Jak jsem psal, moc se s tím barvením nemazlím.
- Úterý 30. dubna 2013 v 11:50® BigMike
-
Jdu barvit woby. Přijdu na jiné myšlenky a po včerejší poschůzové pivcovačce se mi nádherně třesou ruce – to budou vzory, jedná báseň:))
- Úterý 30. dubna 2013 v 11:48® BigMike
-
regulus> myslím, že ve většině případů rozhoduje ekonom:)) Hospodář by chtěl, ale když se to pak všechno spočítá dohromady a vyplivne to výsledek, je jasno!............................................................................................................ A vydry? Prostě je to móda, mít jich alespoň 50 v revíru.)) Ryby už tolik netáhnou, tak jsme založili takovou volnou farmu „vydrýsků“ a doufám, že až uzraje čas, jejich krásné kožíšky ozdobí drahé polovičky členů výboru a MO:))))))))))) PS: kormoráni jdou alespoň trošku řešit, ale tyhle hezké kulvy v mezích zákona nezvládám:((((
Tento příspěvek byl editován 30.4.2013 11:48:32 uživatelem BigMike. - Úterý 30. dubna 2013 v 11:18® regulus
-
jepice> s těma povolenkama to byl jen jakejsi hypotetickej příměr a vůbec nebyl namířenej na sváteční rybáře. Kam jsem mířil ti asi jasný je.
BigMike> samochovy jak kde a není to o malé MO. Dost MO je už zrušila, z různých důvodů, častej důvod je, že se to nevyplatí. To by ale měl rozhodnout hospodář a mít pro to důvod.
Jo, a proč si tam ty vydry pěstujete???
- Úterý 30. dubna 2013 v 8:54® BigMike
-
Já to jinak nepočítám, jen mě toto zarazilo:) Co se týče ceny povolenek, není daleko doba, kdy to opravdu bude o min. 1.000,– více. Včera jsme na výborovce konstatovali, že se nám ( a myslím, že asi i všem menším MO na menších rybnících )už pomalu nevyplácí pěstovat kapry, násadu! Vydry nám vyberou skoro všechno, letos nemáme z vlastního co nasadit, sháníme kde se co dá. Není obrany!!! Cena krmení roste, takže rok, dva a vyprdneme se na to, nasazovat se bude z krajského, kde nákup kapra vyjde dráž než když jsme si ho kdysi v pohodě udělali za poloviční cenu sami.
- Úterý 30. dubna 2013 v 8:16® jepice-zruseno
-
regulus> Nesmí zapomenout, že povolenku si při těhle cenách koupí i „sváteční“ rybáři, lidé kteří chodí k vodě pěšky nebo jezdí na kole a podobně. Když někdo vláčí nebo krmí při plavaný, nebo hodně jezdí, je cena 2000 za povolenku směšná. Ale když si někdo chodí posedět k vodě, nebo třeba při dovolené na Lipně občas nahodí když není počasí na kolo nebo na koupání, tak je to jiná.
- Úterý 30. dubna 2013 ve 2:13® regulus
-
BigMike> nevím jestli to je psychologický nebo úlet, ale asi je lépe to nepočítat a benzín už vůbec ne, protože to by tě mohlo taky trefit.
Je docela zajímavý, kolik lidí by strašlivě řvalo, kdyby se třeba (hypoteticky) zdražily povolenky na dvojnásobek. Ve finále by to nebyla ani tak velká katastrofa, byla by to ve většině případů plus mínus něco tisícovka na jednu územní povolenku, ovšem mnozí lidé si asi vůbec nespočítali, kolik peněz na ryby projezdí v benzínu nebo naftě. Když vezmu cenu teď a tuším před 3 lety, tak je to o čtvrtinu víc jen na ceně paliva.
Nijak moc na ryby nejezdím, ale když bych si to tak nějak zprůměroval třeba za posledních 5 let, tak se v počtu ujetých kilometrů za rok jen na ryby pohybuju někde v polovině mezi jedním a pěti tisíci kilometry. Vypadá to děsně, ale je to fakt a určitě jsou tací, co možná pokoří i tu desítku.
S wobama je to to samý, cena se ti zdá vysoká, ale nad tím se nesmí přemejšlet. Pokud úplně pominu to co jsem za ty roky urval, tak jen kdybych spočítal kolik peněz mi leží v těch krabičkách, tak je to asi na infarkt.
No a domácí výroba, to asi musí být především radost. Někdo to dělá jen pro sebe, někdo pro sebe a když už to dělá, tak na kšeft nebo pro kamarády, proč ne, ne každej je šikovnej nebo nemá možnosti a rád koupí něco co se běžně neprodává. Možná to někdo dělá víc na kšeft než pro sebe a třeba i bez té radosti, ale to je taky jeho věc. Myslím, že se nad tím nemá přemejšlet, kapraři si asi taky nepočítají kolik ročně utratí za návnady, koulís a já nevím jaký sračky a myslím si, že to je kolikrát víc peněz než za kolik toho ročně urve průměrnej vláčkař. Je to prostě náš koníček a utrácíme za něj peníze, každej za něco jinýho a každej jiný množství, podle toho co mu peněženka dovolí.Ještě jeden můj úlet když jsi to nakousnul. Kdybych měl dát za prut třeba 5 nebo 6 tisíc, tak ho asi nekoupím nebo se budu minimálně hodně kroutit a sám sebe přesvědčovat že už je to zbytečně drahý … . Z druhé strany jsem dal 5 tisíc za muškařskej kolovrátek, protože se mi líbil, 4 tisíce za multík, protože jsem ho chtěl a v neposlední řadě i za ten prut, protože když si sečtu co jsem dal za blank, očka a sedlo na prut na centrepin, tak su někde okolo 4 tisíc, korek na rukojeť, vázací nitě a epoxyd sice mám, ale taky jsem to musel koupit a ve finále se tedy podezřele blížím oné na začátku zmińované cifře 5 tisíc jen za materiál a to si ten prut musím ještě udělat. Jenže já se rozhodl, že si postavím speciál na centrepin a už se tak moc nekoukám kolik to bude stát, protože mám představu jak chci aby to vypadalo a přes to nejede vlak. Je to fakt, v některých věcech jsme asi docela divní, za stejnou hotovou věc se zdráháme zaplatit určitou částku a z druhé strany dáme stejný prachy za polotovary. Oni ve finále ti domácí wobleři taky nevyjdou za úplně málo peněz, balza něco stojí, barvy, epoxyd, matroš na lopatky, drát na kostřičky, kroužky a háčky taky nejsou zadarmo a tak si myslím, že materiálově se u valné většiny pod 50 Kč za kus asi těžko dostaneš. Pravda, je to míň než v obchodě.
- Pondělí 29. dubna 2013 ve 22:22® BigMike
-
Ono je to relativní, nebo aspoň na zamyšlení. Když jsem si v r. 1992 kupoval půlenou GFR Rapalu 11 cm, stála mě asi 120,– a to jsem bral v té době 2.700,–. Teď beru 7× víc a cena 240,–, což je 2× víc než v r. 1992, za jakoukoliv Rapalu mi přijde nekřesťanská!!!:) Asi je to spíš psychologická studie – prostě to tak nutně nepotřebuji a zdá se mi to moc drahé!!! Přitom ten w. ani nemusím urvat a mohu ho mít kolik sezón. Drahý benzin projedu a neřeším to, za jiné věci dám víc a neřeším to. Je to zajímavé, co vy na to?
- Pondělí 29. dubna 2013 ve 21:17® Venca Zelenka
-
BigMike> To víš doba je zlá a kouzelné dřevka sů drahé
- Pondělí 29. dubna 2013 v 19:30® JKemr
-
Několik popíků. Už jsem nevěděl, jakou barvu zvolit, tak jsem použil všechny
- Pondělí 29. dubna 2013 v 17:42® BigMike
-
Jak tak koukám, snad každý 2. vláčkař maká doma:)) Máte to hoši pěkné!!! Já začal barvit včera a moc se s tím nepárám. Kde jsem loni vykresloval okouní pruhy, dnes párkrát šáhnu štětcem a hotovo. Na to trhání a oblouznění dravčíků to stačí a moje oko to na pohled také snese. Snad budou zítra 1. hotovky – foto dodám.
- Pondělí 29. dubna 2013 v 17:26® ocemkoliv
-
JKemr> Tak pak dej vědět jak na to jdou ju? Já jsem dal na radu máho polského kámoše a začal jsem u nás lovit sumce na menší typy woblerů kde se sundá spodní trojhák a dozadu se dá jeden velký trojhák a osvědčilo se mi to i když nechytám žádné obry ale aspon něco.
- Pondělí 29. dubna 2013 v 11:52® JKemr
-
ocemkoliv> Ještě jsem s nimi nechytal, ale chtěl bych prubnout candáty
- Neděle 28. dubna 2013 ve 13:19® ocemkoliv
-
JKemr> No jéje to by nebylo aby se nechytli já bejt štikou tak už po tom chnápnu hned ted…
Tento příspěvek byl editován 28.4.2013 13:21:30 uživatelem ocemkoliv.Na koho používáš ty banánky?
- Neděle 28. dubna 2013 ve 12:23® JKemr
-
Taky přidávám pár svých kousků. Zásoba na sezonu je myslím dostatečná
- Sobota 27. dubna 2013 ve 22:09® ocemkoliv
-
BigMike> Jestli myslíš ty potvůrky tak od 7cm až po 15cm,váha 20g až 70g.První dva jsou ty menší a ti druzí dva veliký.No a pak mám ještě spec velký 20 cm zde nepublikované.
Tento příspěvek byl editován 27.4.2013 22:16:27 uživatelem ocemkoliv. - Sobota 27. dubna 2013 ve 20:31® BigMike
-
ocemkoliv> jak je to velké?
- Sobota 27. dubna 2013 v 19:22® ocemkoliv
-
poacher> Díky, všichni se snažíme tak snad nás za to sv. Petr obdaří…
- Sobota 27. dubna 2013 v 18:01® poacher
-
ocemkoliv> Pěkná práce!
- Sobota 27. dubna 2013 v 11:35® ocemkoliv
-
Ještě pár…
- Pátek 26. dubna 2013 v 18:17® ocemkoliv
-
David Havlíček> Děkuji ,každý si tu zaslouží potlesk za to že jen nečučíme doma do bedny ale máme své koníčky a snažíme se o nějakou činnost,snad se mladý víc chytnou a přestanou se nudit u pc a telefonů,není nad supr den venku u vody.Hezký večer
- Pátek 26. dubna 2013 v 18:15® ocemkoliv
-
jepice> Já je používám hlavně k tomu že jde víc do hloubky, bouchá o kameny a ryje bahno a nechtějí se mi dělat lopatky u ůmělé hmoty.Můj názor je ten že než sériově vyráběné okoukané a stejně chodící je skusit něco co ryby bud zaujme nebo odradí nezbívá než skoušet co se dá a hledat ten nej a vo tom to je…Hezký den
- Pátek 26. dubna 2013 v 18:11® ocemkoliv
-
Venca Zelenka> Ju už chápu,jde stejně jako každý wobler typu jerk,po potáhnutí jde ze strany na stranu a když chceš hloubějc tak u toho sekáš prutem směrem k vodě a já mu dal závaží víc k hlavě tak stojí mírně nakloněný jako když je rybka nemocná,mám to okoukaný z akvárii