Vyhledávání
Domácí výroba woblerů
V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 18. dubna 2013 ve 21:11® JKemr
-
Tak jsem koupil perleťovou bílou a stříbrnou barvu od Createxu a nějak s nimi neumím pracovat. Trvá hrozně dlouho, než barvy zaschnou(několik minut). U nitro barev je to cca 1–2 sekundy. Barvy ředím originálním ředidlem od Createxu. Zkoušel jsem i bez něj, ale to se mi celkem často ucpávala tryska (0,3mm). Můžete mi někdo poradit v čem je problém? Chtěl jsem stříknout vzor šupin přes síťku a v podstatě to vzhledem k době schnutí nejde a roztéká se to.
- Čtvrtek 18. dubna 2013 v 18:25® ocemkoliv
-
upbraider> Můžeš ho napojit na jakýkoliv tip kompresoru tedy kromě toho na zbíječku.Tyto pistolky jsou konstruovány stejně jako velké lakýrnické pistole a tlak vzduchu se dělá podle velikosti trysky a druhu barvy neboli jak má hrubý pigment.Já do ní pouštím bez problému 4atmosféry a doštelovávám tlak vzduchu na sání barvy přímo ventilkem na pistolce ale to je spíše pro retuš a jemné detaily.Spíš dej pozor na kvalitu pistolky a aby měla těsnění z teflonu.Dopuručuji na stříkání woblerů 0,35–0,5 velikost trisky a s barvami Wicked a Createx kolor ti odpadá ředění neb jsou stavěné na velikost trysky 0,3 bez ředění…Jako začátečníkovi ti doporučuji tuto http://www.airbrush-online.cz/…-HP-CR-0-5mm Já používám tuto
- Čtvrtek 18. dubna 2013 v 18:16® Dredaty
- Čtvrtek 18. dubna 2013 v 18:11® Dredaty
- Čtvrtek 18. dubna 2013 v 16:57® JKemr
-
Kazan> Ahoj, mohl bys mi sem hodit nějakej odkaz na ty rentgeny? Nějak se mi nedaří najít
Díky moc
- Čtvrtek 18. dubna 2013 ve 13:57® lunimus
-
upbraider> pistole maju bezne srobenie 1/2 alebo 1/8 … zarucene k tomu existuju redukcie a k väcsine je standart dodavana redukcia na hadicu, takze v principe akykolvek kompresor bude pouzitelny … ide uz len o to, ci bude mat dostatocny tlak a prietok vzduchu
… ale v principe je pouzitelny aj autokompresor za par drobnych, ak ho napojis na tlakovu nadobu (lubovolny zasobnik)
… napr klasicka PET flasa toho vydrzi naozaj vela
… ale aby mi to bachlo pod stolom, to by som nechcel … Na homemade pistolku som mal svojho casu spraveny zasobnik z bicyklovej pneumatiky – treba vystrihnut jednu malu dierku, kadial sa dnu dostane ventil s kuskom inej pneumatiky (s vybratymi vnutornostami) a toto treba z vnutornej strany nalepit klasickym lepidlom na opravu defektov. Toto som v danom okamihu plnil klasickou ručnou cyklo hustilkou … ale s profi airbrush to odskusane zatial nemam … ale nakolko som nedavno dostal na narodky jednu pistolku, zatial bez kompresora, tak to zrejme otestujem znova
- Čtvrtek 18. dubna 2013 ve 13:33® upbraider
-
ocemkoliv> odvlhčovačem ani štelováním výstupního tlaku si přiznám se jistej moc nejsem…ještě na to kouknu. Jde mi o to abych nekoupil pistoli co je nekompatibilní s kompresorem. Jak říkám nerozumím tomu .
Tento příspěvek byl editován 18.4.2013 13:37:14 uživatelem upbraider. - Čtvrtek 18. dubna 2013 ve 13:05® ocemkoliv
-
upbraider> Ten kompresor je ok pokud má odvlhčovač a štelování výstupního tlaku.Radši bych ti doporučil vyšší kategorii pistolek Iwata sám po čase zjistíš že se ti ty vložené penízky opravdu vyplatili investovat.Míra
- Čtvrtek 18. dubna 2013 ve 12:49® upbraider
-
poacher> Předem předesílám, že o airbrushi vím kulový. Nicméně pokukuju jedním okem po pistolích a tak se zeptám..jde tahle Iwata (nebo pistole na airbrush obecně)připojit na jakýkoliv kompresor? Nebo musíš mít takovej, co fouká určitým výkonem, případně dokoupit regulaci?
Máme doma kompresůrek používanej dřív pro práci v zubním lékařství, fučí ale hodně a na airbrush wobblerů mi to přijde až moc.
Tento příspěvek byl editován 18.4.2013 12:52:32 uživatelem upbraider. - Čtvrtek 18. dubna 2013 v 0:57® poacher
-
JKemr> U tech RH mas malo naredenou barvu, nebo malo tlaku. Pak to prska. Ja jsem strikal tech 2,5–3bar. Barvy createx. Cim mensi tryska, tim vetsi starost a narocnost na kvalitu barvy! Jinak to mas fajne
Jinak kdybys do budoucna resil airbrush tak tahle polocina je za ten peniz uplne luxus
http://www.airbrush-shop.cz/…Iwata-NEO-CN
- Čtvrtek 18. dubna 2013 v 0:02® ocemkoliv
-
JKemr> Ahojky vyvažoval jsi někdy doma splávky speciálním přípravkem? Vem jerka dej přez něj gumičku a přivaž jí k vyvažovátku abys zjistil kolik zátěže máš přidat aby jsi dosáhnul správného potápění.A aby jsis zvolil správný ůhel potápění jerku posunuj tou gumičkou po jeho těle a pak už jen navrtat a vsadit závaží do místa co se ti líbý…ale nikomu to nevnucuji jen se snažím oživit diskusi…Míra
- Středa 17. dubna 2013 ve 23:55® ocemkoliv
-
jepice> Je to různý auta už se stříkají akrylovými barvami už dlouho viz.Standox a jiné.
- Středa 17. dubna 2013 ve 23:22® ocemkoliv
-
Old Wolf> Myslím že by to chtělo lepší pistolku nebo správně naštelovat vzduch a jemně tlačit na spoušt pak si u toho nezastříkáš ani prsty bez rukavic. A nebo používat jiný druh barev Wicked Colors atd používáním House of Kolor se jen připravuješ o korunky,jsou to barvy pro práci na auta,motorky atd.Ale je to tvá volba…
- Středa 17. dubna 2013 ve 21:27® JKemr
-
Kazan>diky zkusim neco najit
Tento příspěvek byl editován 17.4.2013 21:28:15 uživatelem JKemr. - Středa 17. dubna 2013 ve 20:58® Kazan
-
JKemr> Kubo koukni na rentgenové snímky, je jich na netu spousta včetně jerků. Určitě je najdeš, dokonce byly tady a u sousedů odkazy na stránky s rtg. snímky.
- Středa 17. dubna 2013 ve 20:48® JKemr
-
Chtěl bych se zeptat, jak rozmisťujete zátěž při výrobě jerků. Chtěl bych si pár kousků udělat, ale nevím, kam zátěž umístit. Jde mi o potápivou verzi. Díky moc za rady.
- Středa 17. dubna 2013 v 19:38® jepice-zruseno
-
ocemkoliv> Taky si obecně vzato myslím, že akrylát není žádná pecka (co se barvení týče). Akrylát se rozšiřuje a vylepšuje hlavně kvůli předpisům pro používání VOC.
- Středa 17. dubna 2013 v 16:10® Old Wolf
-
ocemkoliv> No nevím pane kolego.I akrylové originál barvy práší a dost.Svědčí o tom všudepřítomný prach.Než doporučíš stříkání bez masky,přečti si o airbrushi něco.Aribrush barvy na bázi rozpouštědel určitě kryjí lépe např. House of Kolor atp..
- Středa 17. dubna 2013 ve 14:00® ocemkoliv
-
JKemr> Ahojky nejlepší je používat originální airbrush barvy jsou netoxické můžeš dělat bez masky neb se nikam nerozprašují a mají výborné krycí vlastnost a v hromadě odstínů a s možností zprůhlednování vrstev.A to nej na nich je že jsou to barvy na vodní bázi a rychle schnou a nesmrdí..Hezký den Míra
- Středa 17. dubna 2013 ve 12:43® JKemr
-
arim> já jsem ten větrák zrušil, už jen proto, že stříkám nitro barvama a nerad bych aby to bouchlo. Jinak se ale s airbrushem dělá parádně. Je to vážně úplně jiná práce
- Středa 17. dubna 2013 v 6:52® arim
-
JKemr> Vidím že ses do toho dobře dostal vypadá to pěkně, díval sem se na ten odsávač chtělo by to větší průměr hadice aby byl účinnější a vyvect ven
- Neděle 14. dubna 2013 ve 13:24® JKemr
-
BigMike> Díky moc. S tím airbrushem je to úplně o něčem jiném. Nevěřil jsem jak jednoduché může barvení být.
- Neděle 14. dubna 2013 v 9:53® BigMike
-
JKemr> chlape, ty se lepšíš každou minutou!!! Já už bych měl začít také barvit, ale mně na to stačí štětec:)
- Sobota 13. dubna 2013 ve 14:36® JKemr
-
Dnešní výtvory
- Pátek 12. dubna 2013 v 18:14® JKemr
-
První várka stříkaná airbrushem. Zatím ještě bez laku.
- Středa 10. dubna 2013 v 11:28® voksi
-
arim> jasný…díky
- Úterý 9. dubna 2013 v 19:35® arim
-
voksi> Akrylovou barvu sem ještě nezkoušel tak nevím, finální lak znova používám Letoxit. Při stříkání Acetonovýma barvama používám taky uhlíkovou masku a hlavně hodně větrat.
- Úterý 9. dubna 2013 v 19:33® JKemr
-
první pokus stříkání airbrushem. Zatím bez laku. Je to vážně úplně o něčem jiném
- Úterý 9. dubna 2013 v 6:19® gomz
-
Old Wolf> Musim ti dat za pravdu, Pepo.Pokud ten motor odsavace zajiskri a to muze bez problemu tak pri spravne koncentraci vyparu je nestesti na svete.O uhlikove masce na oblicej se bavit nebudu, mela by to byt samozrejmost v ramci uchovani si zdravicka. Mam taky strikaci box s motorem na odsavani, ale vyvedeny mimo mistnost – ven, strikam syntetiku.Motor na kuchynsky odsavac bude uplne jinde s mnozstvi vzduchu za hodinu provozu.
- Pondělí 8. dubna 2013 ve 23:35® Old Wolf
-
Hoši neblázněte s tím nitrem.Dyť vám to bouchne v tom malém prostoru.Do tohohle jenom akryl a snad syntetiku,ale i ta už je s otazníkem.Pokud nitro tak nevýbušnou komoru a super odsávání.A masku na pusu.