Chytej.cz

Domácí výroba woblerů

V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 26. března 2013 v 16:28® gomz
gomz

sethy> Nech toho, vlk taky sliboval:-) Nekaslu na to, akorat jsem musel neco prekonat…

Úterý 26. března 2013 v 16:27® gomz
gomz

BigMike> Nekdy ano, ziju:-) Bych mohl vyjet akorat na kanaly, na to by kapsa stacila:-)

Úterý 26. března 2013 v 15:23® Dredaty
Dredaty

Dá se to dvousložkové lepidlo z lídlu použít jako lak, stejně jako letoxit nebo je to jen na lepení? Mám ho doma, ale ještě jsem ho nezkoušel.

Úterý 26. března 2013 v 10:43® sethy
sethy

BigMike> Kdyby na kanárech. Zvlčil a kašle na nás. Žádný woby mu nepošlu a bude :-D

Úterý 26. března 2013 v 10:31® BigMike

gomz> ty žiješ? Tos byl půl roku na Kanárech, ne?:)) .............­.............­.............. JKemr: občas mají v Lidlu univerzální čistič štětců, tak ten. Jinak nějaké ředidlo – pokus – omyl:))

Pondělí 25. března 2013 v 19:59® gomz
gomz

JKemr> Redidlo dvouslouzkovych epoxidovych laku.Tak nejak se to jmenuje, koupil jsem v obycejne drogerii.

Pondělí 25. března 2013 v 19:44® JKemr
JKemr

Ahoj. Potřebuju poradit. V čem čistíte štětce od letoxitu? Díky

Neděle 24. března 2013 ve 12:12® JKemr
JKemr

A jeden dnešní

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2013/th-img96922.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2013/th-img96923.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2013/th-img96924.jpg
Sobota 23. března 2013 ve 23:03® JKemr
JKemr

Dnešní výtvor. Snad bude candátům sympatickej :-)

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2013/th-img96902.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2013/th-img96903.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2013/th-img96904.jpg
Pátek 22. března 2013 ve 20:10® regulus
regulus

BigMike> myslím si, že nejsme vyjímky, já snad neznám chlapa kterýmu by se líbilo nakupovat se svojí drahou polovičkou. :-D

Pátek 22. března 2013 v 18:29® BigMike

regulus: já se jinde také osejpám, když musím na „velký“ nákup s mojí drahou polovičkou, někdy trpím i v Lidlu. Vždy začnu zívat, jsem rád, že se držím vozíku a nepadnu:) Kor, když je najednou více lidí v okolí, hrůza!

Pátek 22. března 2013 v 18:22® regulus
regulus

BigMike> já obchody typu Tesco, Lídl, Albert atd. bytostně nesnáším a číst letáky by mě asi nikdo nedonutil. Je fakt, že do toho Lídlu se sem tam stavím pro žrádlo, mají občas něco jinýho než všude jinde a s jejich nářadím moc zkušenosti nemám, ale asi je fakt, že cena je velice zajímavá a na domácí použití to nejspíš vyhovuje. Kdysi loni jsem tam narazil na korunku na elektrikářský krabičky za tuším tři nebo čtyři sta ve více méně stejné kvalitě, jako ji koupíš jinde, ale za víc než dvojnásobek, vlastně tam ty korunky byly dvě, ještě jedna menší, ale i ta se využije. Včilka jsem koupil ten stojan na flexku, ne že bych to nutně potřeboval ale za ty prachy a když toho člověk potřebuje „nakrájet“ víc, tak se už vyplatí to do toho upnout. Podle obrázku jsem myslel, že to bude nějakej plastovej shit, ale kupodivu je to hliníkovej odlitek, značně vatiabilní a troufám si tvrdit, že do toho půjde upnout každá flexa 115 a 125 mm. Kudla na vyměnitelný břity se taky hodila, někde jsem ji ztratil, ta gumová (červená) páska za ty prachy byla taky za pusu a lepidlo jsem dal na tebe, že to k něčemu bude. Na woblery nemám čas, ale třeba se bude dat využít i na muchy a pokud ne, tak budu hold mít o jeden epoxyd víc. :-D

Pátek 22. března 2013 v 11:46® BigMike

regulus> já do Lidlu jezdím rád, byť tam toho už moc nekoupím:) Je tam prostor, klídek, letáky čtu také rád a pravidelně… Co se týče nářadí, mám z více zdrojů ověřeno, že kvalita přesahuje o dost cenu – aby tam na to nalákali lidi a ti kupovali hlavně jídlo a to okolo. Takže když nářadí, tak z Lidlu.

Tento příspěvek byl editován 22.3.2013 10:46:42 uživatelem BigMike.
Čtvrtek 21. března 2013 v 19:10® regulus
regulus

BigMike> dík za typ, ono tam těch zajímavých věcí bylo víc, nemyslím rybařinu i když i tam by se třeba dalo něco vybrat, regál byl obsypanej.

Středa 20. března 2013 ve 21:46® pietros
pietros

JKemr> Ahoj, trysku mam 0,3mm, ale ruku do ohne bych za to nedal. Se stetcem mi to moc nejde, takze pro me je to vyhoda. Stejne je porad co zlepsovat.

Středa 20. března 2013 ve 20:12® JKemr
JKemr

pietros> Ahoj, jak se s tím airbrushem pracuje? Příští měsíc mám v plánu ho taky objednat. Kolikátku máš trysku?

Středa 20. března 2013 v 19:59® pietros
pietros

Ty dlouhý mají 10cm a jsou dělaný airbrushem. Teda kromě ploutviček u dvou kousků. Ještě samozřejmě dodělám lopatky a bude to ok. Jinak je to všechno na alobal nebo alu pásku a ty hlavy jsou vyřezané tak, aby byly vystouplé.

Tento příspěvek byl editován 20.3.2013 19:03:13 uživatelem pietros.
Středa 20. března 2013 v 19:11® hanis93
hanis93

ti dlouháni jsou super :-> je na nich airbrush nebo jak si dělal ty pruhy na tělíčku a přechody na hlavě?

Středa 20. března 2013 ve 14:57® pietros
pietros

A ještě něco.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2013/th-img96861.jpg
Středa 20. března 2013 ve 14:53® pietros
pietros

Zdravím všechny výrobce, po dlouhé době taky něco zveřejním. Nějak jsem se k tomu všemu nemohl dokopat, až jsem se konečně donutil.

Tento příspěvek byl editován 20.3.2013 13:55:38 uživatelem pietros.
foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2013/th-img96859.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2013/th-img96860.jpg
Úterý 19. března 2013 ve 21:54® JKemr
JKemr

majrou> Formy si vyrábím sám z Lukoprenu(česká výroba). Pěna mě stojí 800Kč bez DPH a bez dopravy. Je toho 1,13 kg(asi 1,6 litru). Můžeš mi sem hodit odkaz přímo na tu pěnu, kterou používáš? Jakou má dobu zpracovatelnosti a za jak dlouho se dá vytáhnout z formy?

Úterý 19. března 2013 ve 20:20® majrou

JKemr> Ahoj, odlévám taky z PU pěny z elchemco.cz. Jsem taky spokojen, ale cena je kolem 700Kc i s dopravou. Jak jsem psal níž, tak polská pěna Progmar je trošku měkčí,ale na pstruhové woblery určitě dostačující a 1Kg stojí asi 240Kč. A přemýšlím, že bych ji zkusil obalit ještě skelnou tkaninou a na to dát letoxit. Za kolik bereš ten Feather Lite? a Jak řešíš formy?

Úterý 19. března 2013 v 18:00® JKemr
JKemr

majrou> Ahoj a z čeho odléváš? Já jsem začal z polyuretanové dvousložkové pěny FeatherLite a super, jen ta cena je trošku horší, ale srovnatelná s balsou. I tak ale hledám levnější řešení.

Úterý 19. března 2013 v 9:59® majrou

BigMike> Přiznám se, že hlavním důvodem, proč jsem přešel z dřeva na odlévání bylo, že mě nebavilo zalévat ty drážky:D

Pondělí 18. března 2013 v 11:07® BigMike

Už to netrpělivě vyhlížím, kor když dělám ty větší, mizí to hodně rychle. A to při zalejvání ještě vyplňuji hluboká místa odřezky z dřívka od nanuků, zakápnu vteřiňákem a drží to jak beton. Pak zaleju epoxidem.

Neděle 17. března 2013 ve 21:49® majrou

BigMike> Děkuji, že to hlídáš, už mi dochází:D

Sobota 16. března 2013 v 18:24® BigMike

Co jsem koukal na Lidl, ve čtvrtek tam opět budou mít to dvousložkové lepidlo + rybařinu. Já ho používám k zalepování bříšek. http://www.lidl.cz/…fferdate.htm?…

Sobota 16. března 2013 v 17:27® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

Venca Zelenka> tie slidery su maličke budu potapave na jalce a ostrieže bude sa s nimi dať chytiť aj duhak proste slidery na Ul a ľahku privlač

Čtvrtek 14. března 2013 v 19:03® Venca Zelenka
Venca Zelenka

TOMMY CATFISH> Ty slidery si děláš na sumíky, jsem se díval, že se koukáš po nějakém sumco prutu?

Čtvrtek 14. března 2013 v 19:01® Venca Zelenka
Venca Zelenka

BigMike> já jsem si dělal takový bezlopatkový dvoudíl a na první pokus nedopad tak nejhůř, hlavu jsem vybrousil naplocho s mírným žlábkem. Trochu posunu vodící očko a závaží a bude chodit jak má :-)