Vyhledávání
Domácí výroba woblerů
V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 28. února 2013 v 10:36® arim
-
JKemr> Tady je matroš na odlévání zatím sem to nezkoušel je to dost drahý http://www.silikonycz.cz/index.php?…
- Čtvrtek 28. února 2013 v 10:07® JKemr
-
lunimus> Moc diky za rady
- Čtvrtek 28. února 2013 v 9:56® lunimus
-
JKemr> Co sa tyka vyroby odlievanim/ striekanim tak klasicka PUR pena nie je celkom vhodna … tieto pokusy mam uz za sebou
Wob je sice vzhladovo pekny, ale ta pena ti zakazdym inak vytuhne a porobi inak huste struktury … skratka to, ci budes mat niekde materialu viac, niekde menej neovplyvnis …
Nasledne nastava problem s vyvazovanim … a i tak sa ti bude wob klatit na stranu, alebo bude mat tazsi chvost a druhy hlavicku …Pre odlievanie je celkom fajn dvojzlozkovy polyuretan, ale tiez to nie je tak jednoduche
Btw. ked sa do toho budes pustat, nezabudne na „vyfuky“
- Čtvrtek 28. února 2013 v 9:52® lunimus
-
JKemr> dole si sa pytal, ako sprevodovat motorcek. Ked uz si schopny vyrobit kolotoc, tak ti asi nebude robit problem spravit na hnaci hriadel kolotoca koleso (kladku napr na klinovy remen) s priemerom napr 10cm a na motorcek dat priemer napr 3,5cm a prepojit bud silnejsou gumickou, alebo ak mas, tak original klinovy remen. Tento prevod je rel. jednoduchy a celkom spolahlivy … a pre tvoje potreby viac nez dostatocny …
- Čtvrtek 28. února 2013 v 7:24® JKemr
-
Mam jeste jednu otazku. Ma nekdo zkusenost s nejakou tekutou tvrzenou penou a vyfouknutim wobu do formy? Porad premyslim jak vyrobu ulehcit, abych nemusel pracne vyrezavat. Spousta znackovych wobu se dnes vyrabi z peny, tak co je to za material?
- Středa 27. února 2013 ve 22:26® arim
-
JKemr> Ten letoxit bude tak 4 hodiny vláčný až potom začne lepkat a tuhnout to trvá nějakých 8 – 12 hodin ale po 24 hodinách je tvrdý jako sklo to poznáš je to mnohem lepší jak kde jaký laky. Já sem ho dřív používal na laminování leteckých modelů ale teť sním nesmím pracovat,mám na to alergii – ekzém.
- Středa 27. února 2013 ve 22:22® arim
-
Venca Zelenka> Díky za radu budu to muset odzkoušet, máš to opravdu pěkně nabarvený
- Středa 27. února 2013 ve 21:24® Venca Zelenka
-
JKemr> Sice nepoužívam letoxit, ale myslím, že to bude podobné jako ten můj já to míchám 100:40 a čekám nejmíň 15min.
- Středa 27. února 2013 ve 21:14® JKemr
-
Jakým poměrem se mají míchat složky letoxitu? V návodu je objemový poměr 100:44 a hmotnostní 100:37. Použil jsem do stříkačky ten objemový 100:44 Je to tak správně? Zdá se mi, že to nějak netuhne
- Středa 27. února 2013 v 18:03® JKemr
-
Venca Zelenka> To beru
- Středa 27. února 2013 v 16:54® Venca Zelenka
-
arim> No vidíš, pro mě je barvení Achylovka kde mám hodně co dohánět. Můžeš požít jakoukoliv síťovinu co doma najdeš, docela pěkný vzor dělá aj cedník na nudle, ale nejvíc používám záclony, můžeš si udělat ráměček na ten napneš zvolenou síťovinu, nebo jednoduše woba do síťoviny zabalíš, nebo to stříkneš přes cezák trochu z odstupem nebude to mít tak ostré okraje, těch technik je víc a určitě je ani všechny neznám, múžeš použít aj štětec z tvrdým krátkým chlupen a tak jakoby vypíchat přes daný vzor, taky to nevypadá špatně. Šak vyzkoušej napřed na papír a uvidíš co se ti bude líbit.
- Středa 27. února 2013 v 16:19® Venca Zelenka
-
JKemr> Je to jasné, vosa a beruna bude tvůj osud, už se toho nestřepeš
- Středa 27. února 2013 ve 12:07® arim
-
Venca Zelenka> Máš to moc pěkně nabarvený, jenom nevím jak děláš ty šupiny co je to za materiál a kde se to dá sehnat, já používám drátěný sítko ale špatně se sním pracuje nedá se to nijak tvarovat – prosím o radu
- Středa 27. února 2013 v 7:18® JKemr
-
Venca Zelenka> delal jsem to podle nejakeho noname co jsem nasel v krabicce, ktery dobre chodil. Dnes mi ma prijit letoxit tak jsem zvedav, jak to bude vypadat. Ani to nebyl umysl aby to bylo jako vosa, spis jsem popustil uzdu fantazii
- Úterý 26. února 2013 ve 22:54® Venca Zelenka
-
JKemr> Vidím, že jsi udělal vosu aj z woblera
To jsi zkoušel Rapalku jointed deep husky jerk?
- Úterý 26. února 2013 ve 22:49® Venca Zelenka
-
vlcak38> Nedělej žádné hvězdné války a pro začátek úplně jednoduše zkopíruj nějaký kus co máš doma v krabičce, udělej stejný tvar, délku a lopatku. Obkresli si vše na papír a pak to přenes na dřevo.
- Úterý 26. února 2013 ve 22:06® JKemr
-
Kompletní série. Čekám už jen na vrchní letoxit, který přijde zítra.
Tento příspěvek byl editován 26.2.2013 21:07:15 uživatelem JKemr. - Úterý 26. února 2013 v 19:35® vlcak38
-
BigMike> Zkoušel jsem je jenom ve vaně. Nic lepšího není k dispozici.
- Úterý 26. února 2013 v 19:34® vlcak38
-
Venca Zelenka> Já bych bez krytu nedělal,mě do oka nafoukal jenom vzduch a ne poprvé. Znáš to stokrát nic a po sto první se to trefí. Vím že s lopatkama asi bude problém,chybama se člověk učí. Mám k dispozici jenom vanu.
- Úterý 26. února 2013 v 17:47® JKemr
-
Poradíte někdo, jak zpřevodovat motorek na sušičku wobů? Sehnal jsem jen bez převodů a je moc rychlý
- Úterý 26. února 2013 v 15:33® Old Wolf
-
lunimus> No to asi taky vyzkouším,ale hlavní účel je jiný.Kdyby to někdo znal ,dej prosím vědět.
- Úterý 26. února 2013 ve 13:37® BigMike
-
lunimus> jo, jo, do balzy bych to také nevlepil.)) Je fakt, že jsem do dřeva očko zapustil, postupně díru zakapával vteřiňákem až z toho byl beton a drží! Ty co ve videu dělal nebyly tedy na žádné pidíky, tam bych viděl i pletenku na 100kg.)) ..................................... O balze mi povídej! Tuhle špalík asi 10 cm na 8 cm, délka 15 cm. Z jedné strany pomalu jako dub, z druhé to nešlo ani pilníkem opracovávat, hned se to drolilo jak stará malta!
- Úterý 26. února 2013 ve 12:06® lunimus
-
BigMike> zasadny rozdiel je v tom, ze v nasich krajoch sa pouziva na vyrobu telicka balza … na nu sa skaredo pozries a rozsype sa
chlap na videu pouzil jemne tvrdsie drevo a tam verim, ze to udrzi
… ono to zrejme neudrzi slona, ale samotny spoj bude asi podstatne pevnejsi, nez vlasec, na ktorom budes vlacit a daleko skor sa ti urve vlasec, nez by sa ti malo vytrhnut ocko - Úterý 26. února 2013 v 11:54® BigMike
-
Fascinuje mě, jak zalepují do dřeva očka! Jen lepidlo, ani ne 3 cm trn s očkem a hotovo!!! A my se tady zaobíráme jestli se kostřička nevytrhne z těla wobu, kterým prochází po celé délce!!!
- Úterý 26. února 2013 v 1:25® FANY
-
jestli vám to pomuze
- Pondělí 25. února 2013 ve 22:29® Venca Zelenka
-
Dneska další hec a pár kousků v lakovně.
- Pondělí 25. února 2013 ve 22:23® Venca Zelenka
-
BigMike> No já nedělám z letxitem, jak jsem psal, ale je to taky epoxid, já to rozmíchám dám na radiator a pak to valím štětečkem, dám na háček a jdu do kostela se pomodlit ať to dobře dopadne
No a Včak 38 když popraví lopatky tak by moh ještě ledaco zachránit.
- Pondělí 25. února 2013 ve 21:50® BigMike
-
Venca Zelenka> nezoufej, i bez kolotoče to jde! Když lakuji 2–3 woby letoxem, vždy počkám až je to jak med před zatuhnutím, nanesu pořádnou vrstvu a je hotovo. Když více w., počkám až to zatuhne na řídký med a dám se do toho. Věším je za přední očko, občas mrknu a když se udělá někde mapa bez laku, doopravím štětečkem. Je to náročné na pozornost a čas, ale jde to.
- Pondělí 25. února 2013 ve 21:46® BigMike
-
vlcak38> už jsi je zkoušel? Nechci být špatným prorokem a nebo budu třeba za pitomce, ale pár ti jich chodit určitě nebude!
- Pondělí 25. února 2013 ve 20:15® Venca Zelenka
-
Old Wolf> A safra, tak to asi protočím víkend
eště bych to moh dát do ždímačky, akorát nevím jestli nebude těch 700ot. už moc