Vyhledávání
Domácí výroba woblerů
V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 4. února 2013 v 15:40® majrou
-
Přidávám pár kousků na štiky, příp. sumce. Zbývá akorát nalakovat
- Pondělí 4. února 2013 v 1:39® hanis93
-
tak mých pár prvních kousků pomalu začíná vypadat k světu
- Neděle 3. února 2013 ve 23:46® lunimus
-
Venca Zelenka> vidis … toto mi teraz ani nenapadlo … a to fyzika bol na VS moj oblubeny predmet
… uplne som zabudol na vahu motorceka s baterkou …
rozhodne to budem musiet prevazit, aby mi to ostalo cele plavat a zrejme sa bude jednat o riadne prerastenu muchu
tato nastraha inak bude mat okrem vibracii dalsiu neprijemnost pre ryby … kym klasicku muchu len rozvibrujes, toto navyse bzuci …
inak vzhladom k tomu, ze toto bude chrobak bez ozivovania prutom, nebude potrebovat lopatku
- Neděle 3. února 2013 ve 23:42® Venca Zelenka
-
JKemr> Však to prubni, vyměnit troháčky za jednoháčky a sladit velikost z váhou ti bude trvat jen chvilku. Jinak ty další verze jak píše O W, ten má vždycky pravdu
- Neděle 3. února 2013 ve 23:33® Venca Zelenka
-
lunimus> To by byla, ale hodinářská práce.Já myslím, že pokud by se ti to tam podařilo ddostat tak se to už neudrží na hladině. Nehledě na to, že vlnění ti vytváří ta lopatka, ale klidně to zkus, samotného by mě zajímalo jak by tenhle experiment dopad. Ale pokud chceš chytat na hladině na chvějící se hmyz, šel bych radši do muškaření, podobného efektu se dá docílit poťukaváním do blanku prutu, pokud teda voda moc nevalí ,ale na stojáku to jde imitvat krásně, sám jsem tak kdysi chytával.
- Neděle 3. února 2013 ve 23:31® JKemr
-
Venca Zelenka> teda ten jednohacek me vubec nenapadl. Asi to opravdu vyresim jednohackem.
Jinak chtel bych delat verzi jak potapivou tak plovouci s tendenci se mirne potapet.
- Neděle 3. února 2013 ve 23:18® Venca Zelenka
-
Old Wolf> Já myslím, že má na mysli skining a ta lopatka na to se mi zdá dobrá, no moh by to dát do pravého úhlu. A háček jasně že né žádná kotva
v případě místo kostřičky očko by šlo z hlavičky a oblouček z řitky, v případě zavěšení jednoháček bude lehčí než trojháček a nebude su mu to ani tak přetápet na prdel.
- Neděle 3. února 2013 ve 22:50® lunimus
-
pani … ked uz sme u tych hmyzacikov … mam momentalne k dispozicii 1 mikro motorcek s excentrom (priemer 3mm dlzka 8mm – s excentrom cca 1cm) … nieco podobne sa pouziva ako vibracne zvonenie v telefonoch, len s tym, ze motorcek v telefone nie je urceny na dlhsiu jazdu ako par minut – toto aj na hodinu „jazdy“
mam teraz hypoteticku otazku … ak by som toto dokazal zabudovat do hmyzu ako nam tu teraz predviedol dokonale kusky JKemr … spravalo by sa to na hladine ako topiaci sa hmyz a zrejme by to dokonale oklamalo ryby … … nebola by uz takato pomocka „jemne“ neeticka voci rybam?
- Neděle 3. února 2013 ve 22:27® Old Wolf
-
Venca Zelenka> Otázka zní ,jakou verzi chce.Jestli floting s tendencí se potápět ,či čistý sinking.V prvním případě by to chtělo lopatku trochu šikměji a zátěž bych nepřidával.V druhém případě lopatka zásadně kolmo popř. jenom mírně šikmo a přidat zátěž.Jinak bude orat dno.Velký háček u tak malých brouků dosti ovlivňuje chod ,takže přiměřeně…přiměřeně.
- Neděle 3. února 2013 ve 21:41® Venca Zelenka
-
JKemr> Teď tak přemýšlím, proč tak lpíš na malém trojháčku, dej tam jednoháček i ten kroužek bych se pokusil sehnat o žďobíček menší. Pokud ti něco zabere tak to bude mít stejnak celé vpapuli. Aj jsem přemýšlel, že by jsi nemusel dělat kostřičku a zrovna tam zabudoval větší jednoháček.
Tento příspěvek byl editován 3.2.2013 20:43:25 uživatelem Venca Zelenka. - Neděle 3. února 2013 ve 20:39® Venca Zelenka
-
JKemr> Uhel lopatky se mi zdá v pořádku i na potápivou verzi a to dovážení na potápivou verzi jak psal Old Wolf stejně jak je na fotkách z akvárka, ale budou to jen desetiny gramů, nesmíš tam toho dát moc, aby to nešlo ke dnu jak šutr.
- Neděle 3. února 2013 ve 20:06® JKemr
-
David Havlíček> Díky Davide. Mám jich po pokoji rozvěšených asi třicet. Čekám až doschnou a pak je nabarvím a pošlu jak vypadají v „roji“
Snad budou fungovat.
Ještě jedna věc, nemáte někdo radu, kde sehnat nějaké malinké trojháčky za rozumný peníz? Myslím tak velikost 14 nebo 16.
Tento příspěvek byl editován 3.2.2013 19:06:50 uživatelem JKemr. - Neděle 3. února 2013 ve 20:00® HaD
-
JKemr> vypadají bezvadně!
- Neděle 3. února 2013 v 19:29® TOMMY CATFISH
-
nemáte nejaké potlače na tvar horneta ?
- Neděle 3. února 2013 v 18:04® TOMMY CATFISH
-
JKemr> tak tak aj ja to zbožnujem ked chytam na moje vyrobene
už mám absťák
- Neděle 3. února 2013 v 17:57® JKemr
-
Venca Zelenka> Myslím si že to funguje dobře. Jde to jen kousek pod hladinu, což je asi u hmyzu v pořádku. Vlní se hezky. Přemýšlím jak udělat ještě potápivou verzi. Změnit velikost a úhel lopatky?
- Neděle 3. února 2013 v 17:52® JKemr
-
TOMMY CATFISH> Díky moc. Už se nemůžu dočkat až s nimi vyrazím k vodě. Je to vážně jiný pocit, když bude člověk chytat s vlastní výrobou. Těším se o moc víc.
- Neděle 3. února 2013 v 17:05® TOMMY CATFISH
-
JKemr> pekne pekne pači sa mi to veľmi len tak ďalej ) veľa úspechov nech plavú a chytajú
- Neděle 3. února 2013 v 16:11® Venca Zelenka
-
JKemr>Jestli máš pocit, že to funguje jak má tak nic už neměň a někde si poznač jak jsi to udělal. Ono na takovém prckovi stejnak není moc místa na nějaké velké operace už aj tak je to na lupu a pinzetu
- Neděle 3. února 2013 v 15:41® JKemr
-
Old Wolf> ja davam jeden brocek do hlavicky. Zkusim to tady nekde najit, jak to ma byt spravne, ale nastraha je vodorovne na hladine a maka dobre tak snad je to tak v poradku
- Neděle 3. února 2013 v 15:17® Old Wolf
-
JKemr>Upřímně ,tak malá nástraha moc vyvážování (olova) nepotřebuje,spíš vůbec nic.Pokud vyvedeš zadní očko směrem dolů ,ne do zadu ,tak to bude asi tak všechno.Pokud vyvážení přesto potřebuje,už jsem to tady psal 2× a V.Zelenka to i prezentoval v akváriu.Nevím ,líp to říct neumím.
- Neděle 3. února 2013 ve 14:45® JKemr
-
Old Wolf> ja jsem si hacky jen vypujcil z jinych wobu. Tyhle tam potom nebudou. Shanim kde koupit mensi za rozumny peniz. Uprimne s vyvazovanim bych potreboval poradit, protoze o tom vubec nic nevim. Nevim jak spravne ma byt vyvazeno, jestli to ma vliv na chod nastrahy a tak.
- Neděle 3. února 2013 ve 13:13® Old Wolf
-
JKemr> Nejde to úplně přesně z těch fotek odhadnout,ale háček se mi zdá dost velký a dost vosu stápí.Nezkoušels o stupeň menší.
- Neděle 3. února 2013 v 10:47® JKemr
-
Dnešní výtvory
- Neděle 3. února 2013 v 7:08® JKemr
-
Venca Zelenka> Chci toho udělat co nejvíc do jara, dokud je vysoká řeka a nedá se chytat. Jakmile opadne, vytahuju feeder a už mě doma nic nezadrží.
- Neděle 3. února 2013 v 0:35® Venca Zelenka
-
JKemr> Si teda dřel, co chceš strhnut normu, s takým tempem budeš mít splněnů pětiletku do jara
- Neděle 3. února 2013 v 0:30® Venca Zelenka
-
Old Wolf> To víš, že vyzkůšám
mám z toho sedačku a čelo v lodi, když to udržímě, tak to musí udžet aj velrybu
- Sobota 2. února 2013 ve 22:00® JKemr
-
Po dnešním celodenním broušení…
- Sobota 2. února 2013 ve 21:59® Old Wolf
-
Venca Zelenka> No netuším co to je.Však vyzkoušej.
- Sobota 2. února 2013 ve 21:30® Venca Zelenka
-
Old Wolf> Dneska jsem našel na hůře zbytek desky co mám na lodě, je to podobné jako polystyren, ale jo to odolné vůči styrenům, dá se to napustit plyskyřicí, je to nějaká sklokeramika. Asi z toho zkusím něco udělat, ta odolnost vůči poškození by mohla být značná.