Chytej.cz

Domácí výroba woblerů

V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 26. ledna 2013 ve 23:15® Venca Zelenka
Venca Zelenka

TOMMY CATFISH> Dobrý, ogare ty máš nervy, to já bych v těch svojich pařátách ani neužkružlal takové pidižvíky :-)

Sobota 26. ledna 2013 ve 23:06® Venca Zelenka
Venca Zelenka

Old Wolf> No když dělám serii stejných tak vyvážím jednoho a zbytek už valím podle kopírky, ale jak mám teď rozdělaných víc tvarů tak každého zavažovat zvlášť je hrozná práca :-) No tu váhu si budu muset pořídit, stou co mám tak vážím 0,5g a to si stím nejsem úplně jistý ta je přesná tak+ – 1g Ty nové jsem dneska nezavážil u lopatky dirka a cucly vodu, tak vybrousit usušit a znova zalakovat, zitra druhý pokus :-) Jinak banány jsem už nalakoval chybí jim už jen finál přelakování a ta jedna nepodara, chodí dobře, ale ten vrch je hrozný. Jo jak si psal, že máš v hlavě něco jiného jak tem pudr, tak mě se líbila ta malířská perleť co mi ukazoval ten malíř.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2013/th-img92065.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2013/th-img92066.jpg
Sobota 26. ledna 2013 v 19:01® Old Wolf

Venca Zelenka> Vaši já to kdysi počítával,než jsem zjistil ,že je to celkem na houby.Jak už jsem psal mnohokrát ,dvoustranná lepící páska ,kus olova a do vody (samozřejmě včetně háčků) U svých wobů vážím na desetiny gramu (viděl jsi to).Při neutrálech (hrozná práce)mi woba potom potápí i pouhá karabinka.

Sobota 26. ledna 2013 v 18:53® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

niečo nowe :-D

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2013/th-img91761.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2013/th-img91762.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2013/th-img91763.jpg
Sobota 26. ledna 2013 v 17:38® Venca Zelenka
Venca Zelenka

Old Wolf> Prosímtě nemáš doma někde nějakou obecnou poměrovou tabulku, tipu na 5g balsy 3–5g olova. Mě se zdá, že je mám hrozně lehké. Jinak ty banány co jsem dělal vypadají slibně, jsem je dneska tahal v akvárku a na metru se dostaly tak 50–60cm. Ty podisky co jsem dělal dopadly katastrofou, chce to jinou folii. Dneska zkusím vyvážit ty Star Trek woby :-)

Sobota 26. ledna 2013 v 15:59® olda
olda

JKemr> http://www.chytej.cz/vyhledavani/?…

Co vyhledávač ?

Sobota 26. ledna 2013 ve 13:43® JKemr
JKemr

Ahoj,

jelikož se nudím, rád bych se pustil do výroby malých wobů cca 2,5cm na UL vláčku v napodobeninách hmyzu. Nějaké tvary mám vyřezané dle předlohy, ale jelikož se výrobě wobů nevěnuji(dělám jen splávky a krmítka), potřeboval bych poradit se základními věcmi jako je:

1. Jaký materiál a kde ho sehnat na výrobu nořítka(lopatky)
  2. Z jakého materiálu vyrábíte očka pro háčky?
  3. Je třeba umisťovat do tak malých wobů nějakou zátěž?

Barvení a lakování mám v merku z výroby splávků, ale o zbytku nevím zhola nic. Kdo by měl chuť poradit, prosím třeba do osobky. Moc díky

Sobota 26. ledna 2013 ve 13:12® BigMike

Přesně jak píše a radí OW – říkám to pořád! Na začátek zvládnout tvar a typ alá Rapala Original plovoucí v různých velikostech a s různými tvary a polohami lopatek, zatížení (klidně i klesající) aby člověk získal zkušenosti co to dělá když… A teprve pak se vrhnout na něco složitějšího! On takový Origoš plovoucí zatížený 20–50 cm před olovem je také u dna pěkně jedlý:))

Sobota 26. ledna 2013 ve 12:56® Old Wolf

lunimus> Safra ,takového woba bych chtěl taky :-) Jistě máš doma nějakého štíhlého woblera třeba od Rapaly či jiný,prostě ho přesně zkopíruj.Nemusíš nic vymýšlet ,akorát si potom pohraješ se zátěží (aby byl vyvážený)

Sobota 26. ledna 2013 ve 12:52® Old Wolf

Doudleban> Ano ,ono obecně řečeno přední očko ve velké lopatce uložene jako DR nutí woba k rychlému kmitavému pohybu,což není problém u jednodílu.U dvou­dílu má za následek tento rychlý pohyb woba rozhodit (zadní díl nestačí reagovat na proudění vody kolem velké lopatky a předního dílu).Ale udělat to jde ,je to ,ale drba.ka.

Sobota 26. ledna 2013 ve 12:38® lunimus

pani … pekne to mate :-) … budem sa musiet niecim inspirovat :-)
Tie moje kusky … ste im teda pekne ubrali materialu :-D
Btw. mozem vas poprosit, ze by ste mi sem hodili par tipov na „zaciatocnicke“ tvary, ktore budu chodit pomaly i keby som dal lopatku na chvost :-) a zaroven to ryby zeru?
Dakujem :-)

Sobota 26. ledna 2013 ve 12:09® Old Wolf

BigMike> Tak ,říkám to taky ,,mají žrát co je a ne si vymýšlet,, :-)

Sobota 26. ledna 2013 v 10:39® BigMike

Doudleban> mno, očekávám od toho, že by to mohlo chodit a už jsem nervní jak prvnička.) Jenže mrzne, hloubkaře ve vaně neprubnu… A když bude chodit, už je jen na rybkách, jestli se jim bude mrskání ocásku líbit nebo ne. A budou žrát to, co je v krabičkách!!!:))) Jak říká nejmenovaný prvovýrobce těchto w. a dnes spíše 99% gumař Lerak.

Sobota 26. ledna 2013 v 10:36® BigMike

Venca Zelenka> drží to dobře, nestalo se mi, abych to vytrhnul To očko má „křidélka“ do stran, třeba i 3–4 cm na každou stranu, vložím to podél kostřičky co je přední a zadní očko, na to vložím olověný drátek, zakápnu vteřiňákem a pak to celé zaleju epoxydem. Plus ještě něco laku na konečnou úpravu vobu a spíš natáhneš trojhák než aby to povolilo.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2013/th-img91751.jpg
Pátek 25. ledna 2013 v 16:22® Ftmči
Ftmči

Old Wolf: Já mám s chodem dvoudílů stejnou zkušenost. Sladit zamýšlenou hloubku ponoru se zamýšleným chodem prvního a zadního dílu, je skutečně oříšek. Mám u dvoudílů rád takový ten hadovitý pohyb (alá rapala jointed) a nedokážu si představit, jak bych ho u wobleru s DR lopatkou dosáhl. Jednou jsem se pokusil o pětidíl a to byla hotová katastrofa, vůbec jsem ho nedokázal rozchodit.

Big Mike: Něják chodit bude určitě, otázkou je, co od něj čekáš. Právě mě zajímalo, jestli už máš nějaký praktický test za sebou.

Pátek 25. ledna 2013 v 16:18® Venca Zelenka
Venca Zelenka

BigMike> A netrpí ty vložené očka při větším tahu na vyškubnutí, já jsem použil podobnou techniku u jednoho dvoudílu, ale nemám vto moc velkou důvěru, běžné ryby do 5kg to udrží, ale přijít něco lepšího, nedej bože u vázky, kdy musíš trochu zabrat, tak bych se asi bál, že se to vyškubne.

Pátek 25. ledna 2013 ve 13:26® Old Wolf

BigMike> Pokud je už vyzkoušený (dvojdíl)tak asi chodit bude.Mě to příjde,že bude mít rychlý kmit zádní částí a to bude rozhazovat celého woba.Ale to je vysloveně subjektivní názor ,rozhodne a ukáže jenom voda.Ony ty dvoudíly jsou na různé úpravy ,hodně háklivé.Jednodíl se šteluje líp.

Pátek 25. ledna 2013 ve 13:18® Old Wolf

BigMike> Aha ,no i tak jsou jak když střelí.:-)

Pátek 25. ledna 2013 ve 13:17® Old Wolf

Venca Zelenka> Vaši nevadí ,mám v hlavě cosi lepšího.

Pátek 25. ledna 2013 ve 13:10® BigMike

…lenost…

Pátek 25. ledna 2013 ve 12:00® BigMike

Doudleban> ještě jsem ho nepruboval, jak není v provozu bazén, jsem omezen. Ale mám trošku obavy, já tyhle „hloubkaře“ moc rád nedělám, jak píše Jepice, klasika je jednodušší a rychlejší! Ale snad by chodit měl, origoš dělal kdysi Lerak na hlubinnou přívlač (obrázek) a chodil. Ještě jsem mu po dodělání dodatečně nacpal nějaké broky do břicha. Za to, že mu pod Táborem na tajném fleku neplením candáty nad 90 cm mi Lerak nechal pár rozdělaných tělíček, tedy spíš těl a já je dolaďuji k obrazu svému:) Ten „mělčák“ by snad chodit měl, tam se popřípadě lopatka kleštěma nebo pilníkem upraví snadněji.

Tento příspěvek byl editován 25.1.2013 11:02:38 uživatelem BigMike.
foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2013/th-img91716.jpg
Pátek 25. ledna 2013 v 11:54® BigMike

Old Wolf> jo, jo, ručně! Asi 99% lidí to ohýbá z jednoho kusu, já to „motám“ a ty spodní očka vkládám do tělíčka zvlášť. Přijde mi to rychlejší, ale asi je to spíš lennost to přesně vyměřovat na ohnutí a síla zvyku.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2013/th-img91715.jpg
Pátek 25. ledna 2013 v 11:43® jepice-zruseno

BigMike> Mě se snad nikdy nestalo, že by něco většího typu deep runner s velkou lopatkou nechodilo. Akorát to dáv víc práce udělat. A to jsem orptoi profíkům tady opravdu bastlil. Dělám ale raději klasické, protože ty deep nechám vždycky někde na dně :-D

Čtvrtek 24. ledna 2013 ve 22:29® Ftmči
Ftmči

BigMike> Ten hlubokopotápivý dvojdíl se mi opravdu líbí. Zkoušel už jsi chod? Takhle z fotky mi přijde, jako že je skoro až moc vodorovně, ale možná je to jen zdání.

Čtvrtek 24. ledna 2013 ve 22:27® Venca Zelenka
Venca Zelenka

Old Wolf> Dneska jsem byl v té prodejně a ten holografický, prach nemá, jen zlatý a a ten můžeš použít jen v nějakém voďáku, 10g za 63kč

Čtvrtek 24. ledna 2013 ve 22:23® Venca Zelenka
Venca Zelenka

Tak já si dneska zmastil pár splávků a jednu kostřičku :-)

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2013/th-img91707.jpg
Čtvrtek 24. ledna 2013 ve 22:22® Old Wolf

BigMike> Safra očka naohýbané jak z mašiny.:-) Děláš je ručně?

Čtvrtek 24. ledna 2013 ve 20:57® BigMike

Abych tady nedělal jen chytráka, něco přihodím:) Nějak se to dnes sešlo, udělal jsem pár lopatek, vlepil, zítra možná barvit. A ukázka, jak dávám olovo podél kostřičky.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2013/th-img91704.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2013/th-img91705.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2013/th-img91706.jpg
Čtvrtek 24. ledna 2013 v 16:35® Old Wolf

lunimus> Ano Michal má pravdu ,to jsou dost těžké tvary.Zkus to takhle.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2013/th-img91700.jpg
Středa 23. ledna 2013 ve 21:33® BigMike

Hoši, dříve než začnu dělat tělíčka, udělal bych si dopředu představu co vlastně chci! Tato tělíčka si z 90% říkají o lopatku alá deep runner a to je na začátek výroby dost těžký oříšek! Ale proti gustu žádný dyšputát!

Tento příspěvek byl editován 23.1.2013 20:34:45 uživatelem BigMike.