Vyhledávání
Domácí výroba woblerů
V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 10. ledna 2013 v 18:09® Old Wolf
-
lunimus> Laci ,ptáš se na věci které jsou na dva články.A obecně na ně opravdu nejde odpovědět.Kdysi jsem doporučoval u kolegů jako velmi dobrou pomůcku ,dvoustranně lepící pásku.Vyřež,zabrus tvar ,penetruj ho ať nesákne vodu.Ze spodu přilep intuitivně lepící pásku a na tu pásku přilep nějakou zátěž.No a pak jenom vyměňuj a posunuj zátěž ,dle nutnosti.
- Čtvrtek 10. ledna 2013 v 16:42® BigMike
-
lunimus> dle nákresu? V první řadě bych postavil víc kolmo lopatku. A vyvážit? Já to dělám tak, že když ho mám rozříznutého, vložím do něho kostřičku a podél té kostřičky dávám olověný drátek nebo plátky. Klidně podél celé kostřičky od čumáku až po ocas, někdy jen okolo spodního očka, ale třeba 3 vrstvy horizontálně. To pak ten žlábek víc zapustím, tím pádem i kostřičku a je tam víc místa na olovo. V žádném případě nedělám do w. díry zespoda a neplním brokama atd. Vše hlavně odhadem, dle zkušeností.
Tento příspěvek byl editován 10.1.2013 15:43:34 uživatelem BigMike. - Čtvrtek 10. ledna 2013 v 15:17® lunimus
-
BigMike> ne ne … nerozumieme sa
…
tych 100g som povedal len kvoli pomeru
… kludne mi daj odporucanie na rozmiestnenie 10g olova a nech je to balza, plavajuci wobler, ktory ma ist do 1m pod vodu a dlzka woblera napr 7–8cm tvar podla nakresu - Čtvrtek 10. ledna 2013 v 15:13® BigMike
-
lunimus> pokud bys chtěl woba této velikosti a o hmotnosti 100g, rovnou to odlej z olova:)))
- Čtvrtek 10. ledna 2013 v 15:12® BigMike
-
lunimus> no, řeknu ti, nacpat 100g do w. je nářez!:) Jak je velký, jaký má tvar, z jakého je matriálu, bude mít lopatku, bude plovoucí, potápějící se? Zátěž bude z olova, wolframu, betonu?
- Čtvrtek 10. ledna 2013 v 15:11® lunimus
-
olda> Dakujem
… ak mozem este otazku, existuje nejake „univerzalne“ pravidlo, ze cim viac je zataz vpredu, je chod agresivnejsi a naopak? … pripadne ine pravidlo umiestnovania zataze?
Old Wolf> ano, je mi jasne, ze to bude kus od kusu. Ak by sme vzali do uvahy tento tvar, co som nakreslil. Ako by si rozmiestnil zataz ak by si chcel dosiahnut agresivny chod a ako by si rozmiestnil zataz pre kludny chod woblera?
Nepotrebujem zadefinovat presne, kolko zataze ma ist na konkretnu velkost. Staci mi to pomerovo … ak by som robil wobler takej velkosti, ze by som na idealne vyvazenie potreboval 100g olova, ako tychto 100g rozlozit? Dakujem
- Čtvrtek 10. ledna 2013 ve 14:13® Old Wolf
-
lunimus> To tak nejde říct.Bude to wobler o woblera.Umístnění a váhu zátěže ,,určuje tvar a vztlak polotovaru,,Musíš zkoušet,jinak to nejde.
- Čtvrtek 10. ledna 2013 ve 12:59® olda
-
Rozmístěním zátěže ovlivníš vybrace wobu,nějaké ukázky umístění zátěží.
- Čtvrtek 10. ledna 2013 ve 12:14® lunimus
-
Pani … mam na vas jednu otazocku. Ked vyrabate woblery, kam a kolko zataze umiestnujete?
Vezmime priklad, ze treba rozmiestnit napr 100g
Aby sme boli jednotni, nakreslil som schemu woba s jednotlivymi zonami, takze kam ano, kam nie a kolkoDakujem
- Středa 9. ledna 2013 ve 21:25® olda
-
Venca Zelenka> http://www.fler.cz/zbozi?…
- Středa 9. ledna 2013 ve 20:55® Martin Mošna
-
Venca Zelenka> určitě to vyjde levněji než z obchodu… a v Barku se to dá vykoupit…
- Středa 9. ledna 2013 ve 20:40® Old Wolf
-
Venca Zelenka> To je dost pracné,ale co naděláš.
- Středa 9. ledna 2013 ve 20:39® Old Wolf
-
Venca Zelenka> Mám.Jenom to potom případně namotáme.
- Středa 9. ledna 2013 ve 20:13® vlcak38
-
Venca Zelenka> Mě to nosí nevlastní syn z práce po kouskách.Vždycky tak 4–5 metrů.Z toho se nechá udělat nástrah.
- Středa 9. ledna 2013 ve 20:09® Venca Zelenka
-
vlcak38> no já to mám taky na svařování akorát 1mm.
- Středa 9. ledna 2013 ve 20:05® vlcak38
-
Venca Zelenka> Tak to ti věřím.Já tu mám ještě z rotaček 0,8 svářecí z CO.Dělá se s ním docela dobře.
- Středa 9. ledna 2013 ve 20:05® Venca Zelenka
-
Old Wolf> Snad jsem to zachránil, když to nažhavím v ohybu plynem, tak změkne a nepraská.
- Středa 9. ledna 2013 v 19:51® Venca Zelenka
-
Old Wolf> Máš to doma ? Kdybych přijel tak asi něco vezmu.
- Středa 9. ledna 2013 v 19:46® Old Wolf
-
Venca Zelenka> Mám dost 1mm.1kg/300Kč+poštovné.
- Středa 9. ledna 2013 v 19:42® Venca Zelenka
-
vlcak38> No mě asi mrdne, koupil jsem dnes nerez drát a on se láme.
- Středa 9. ledna 2013 v 19:29® vlcak38
-
Venca Zelenka> Bohužel mám všechny woby bez krabiček a hlavně jsem se tomu do loňska věnoval jenom okrajově. Kamarád ale vyprodával obchod a nabídl mi je za polovinu,tak jsem si jich pár nakoupil.Převážně menší Golgy 3,8 cm a nestačil se divit.Chytlo mě to ukrutným způsobem.Jinak jsem chytal převážně rotačky,peří a gumy.
- Středa 9. ledna 2013 v 19:18® Venca Zelenka
-
vlcak38> Jaká záhada ? Vytáhni si woby co máš doma, mrkni jak vypadají, podívej se na krabičku, kolik váží a do jaké hloubky se dostanou a logicky si to odvoď ztoho co máš doma. No a můžeš si je hodit aj do vody a podívat jak plavou.
- Středa 9. ledna 2013 v 19:11® vlcak38
-
Venca Zelenka> Díky za radu,tohle pro mě byla vždycky záhada.
- Středa 9. ledna 2013 v 19:06® Venca Zelenka
-
vlcak38> Teoreticky- čím víc ji postavíš k pravému úhlu vůči středové ose a dáš menší lopatku tím míň bude mít tendenci zajíždět do hloubky, ale nemusí to být vždycky tak, můžeš i nastavit lopatku na hluboký ponor udělaš ji kratší a širší bude ti chodit taky mělce, no a samozřejmě vyvážit tak akorát
- Středa 9. ledna 2013 v 18:51® vlcak38
-
Venca Zelenka> Loni jsem taky pochytal většinu štik na mělčinách. Ale chytal jsem většinou na rotačky. Jak je vlastně postavená lopatka aby to šlo mělce?
- Středa 9. ledna 2013 v 18:39® Venca Zelenka
-
vlcak38> No někdy se hodí aj wob s 0,5m ponoren, já sem letos natrefil na takovou mělčinu, osrtá hrana a pak 15m mělčiny, jsem myslel, že budou na hraně a houby všecky štiky byly napakované na mělké vodě, nebylo tam víc jak 70cm z metrovým ponorem jsem oral dno.
- Středa 9. ledna 2013 v 18:24® Venca Zelenka
-
Martin Mošna> Člověče já ti ani nevím, to asi neprojde. –Dobrý den, já su Zelenka a chtěl bych tam ten 2kg svěrák, tady máte 6kč děkuju a nazhle--- tak to asi fungovat nebude co myslíš ?
- Středa 9. ledna 2013 v 18:18® Venca Zelenka
-
Old Wolf> Jo- jeto jakési epoxy lepidlo, ale sušil jsem to na radiatoru, na kotlu bylo 70+ a drží ani jsem nesledoval, žeby se to mělo tendenci povolit, psali na papírku, že by měl být do 120 °C stálý.
- Středa 9. ledna 2013 v 18:07® Venca Zelenka
-
Old Wolf> Ale copak si to vytáh ze skříně, no to jsu zvědav jak si stím poradíš, má krásný profil není to náhodou ten izourek. No uvidíme jaké bude počasí, jestli bude těch –10 jak slibujou, nebo sviňská cesta tak na to prdím, dneska jsem málem 2× skončil v příkopě než jsem dojel dom, večer mráz a pak takové teplo, sem krútil volantem jak vtej F1
- Středa 9. ledna 2013 v 17:37® vlcak38
-
Venca Zelenka> Já jsem vděčný za každou radu.S tím vyvažováním to tak dělám,některý spíš na zadek a některý víc na střed,na hlavu jsem to radši nezkoušel protože se bojím aby to nedělalo bordel. S lopatkami se mi moc nechtělo experimentovat,ale asi si s tím taky pohraji. Myslím si že asi nic nezkazím,když budou víc nebo míň potápivé.