Chytej.cz

Domácí výroba woblerů

V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 9. ledna 2013 v 17:34® regulus
regulus

Martin Mošna> dobrá rada nad zlato :-(( :-(

Středa 9. ledna 2013 v 16:26® Martin Mošna
Martin Mošna

Venca Zelenka> Tak svěrák si sežen někde v kovošrotu ne?

Úterý 8. ledna 2013 ve 22:33® Old Wolf

Venca Zelenka> No to budu muset koupit pořádné kafé,ať mě nepomluvíš.:-) Hele co ta baňka,ta k woblerům nepatří.:-) Jinak vidím,že lepíš lopatky epoxidem ,nemám s tím moc dobré zkušenosti.Necháš v autě a jakmile teplota je příliš vysoká ,má to tendenci měknout a povolit.Ale asi bude záležet i na typu lepidla.Já už se chystám na tohle.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2013/th-img91347.jpg
Úterý 8. ledna 2013 ve 21:23® Venca Zelenka
Venca Zelenka

Old Wolf> O víkendu jsem si chtěl k vám zajet zachytat plotice a stavit se za tebou, ale hlásí blbé počasí. Jestli bude trochu slušně tak dorazím.

Úterý 8. ledna 2013 ve 21:04® Venca Zelenka
Venca Zelenka

vlcak38> Nechcu ti do toho kecat, ale udělej si každej jinej. Jak je na fotce, tělíčka stejné a pak každý trošku jinak vyvaž, případně jinou lopatku. Mě se to letos osvědčilo, pokaždé mají náladu na jiný pohyb.

Úterý 8. ledna 2013 ve 20:55® vlcak38
vlcak38

Venca Zelenka> Já to taky dělám podobně,ale je důležité že nás to baví a že ti to chytá ryby. U mě se to teprve uvidí. A když ne,tak mám alespoň o čem přemýšlet a co upravovat.

Úterý 8. ledna 2013 ve 20:49® Venca Zelenka
Venca Zelenka

vlcak38> Já dělám všecko na koleně a to doslova, nemám ani svěrák a na ty lomené lopatky mi fakt chybí, to ohýbám kleštěma a vypadají hnusně.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2013/th-img91346.jpg
Úterý 8. ledna 2013 ve 20:44® vlcak38
vlcak38

Venca Zelenka> Kdyby byli alespoň pořádné mrazy,tak by se dalo jít na dírky.Jenže když to v prosinci zamrzlo a chystaly jsme se vyrazit,tak se prudce oteplilo a bylo vymalováno.

Úterý 8. ledna 2013 ve 20:40® Venca Zelenka
Venca Zelenka

vlcak38> Tady je to jak sklo a za mazrzají kraje už i v rýchlejších úsecích. Asi si budu muset udělat splávek z bruslema :-)

Úterý 8. ledna 2013 ve 20:38® vlcak38
vlcak38

Venca Zelenka> Brousíš to v ruce,nebo máš nějakou frézku?

Úterý 8. ledna 2013 ve 20:36® vlcak38
vlcak38

Venca Zelenka> Moc pěkný,až to bude stát za to,tak sem taky hodím foto.S tou teplotou to tak horký nebude,už se má začít ochlazovat.A na ryby by to taky asi nebylo,moc vody a barvou připomíná kafe.

Tento příspěvek byl editován 8.1.2013 19:37:55 uživatelem vlcak38.
Úterý 8. ledna 2013 ve 20:29® Venca Zelenka
Venca Zelenka

vlcak38> Všeci sů v teple, enem já žiju na sibiři, no aspoň mám čas na kraviny :-)

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2013/th-img91345.jpg
Úterý 8. ledna 2013 ve 20:24® vlcak38
vlcak38

Venca Zelenka> Nedělám,teď jsem byl kouřit a je tam +5.

Úterý 8. ledna 2013 ve 20:23® Venca Zelenka
Venca Zelenka

vlcak38> Si děláš prdel, teď jsem byl ze psem asi hodinku venku a přišel jsem zmrzlý jak haferové hovno.

Úterý 8. ledna 2013 ve 20:18® vlcak38
vlcak38

Venca Zelenka> Tak u nás je 6 nad nulou,dalo by se jít na ryby jen nemuset do práce.

Úterý 8. ledna 2013 ve 20:15® Venca Zelenka
Venca Zelenka

vlcak38> Já se tím bavím taky jenom v zimě, ale taky mě to báví jak sviňa :-) No co chceš jinak dělat, když je venku – 10 chtělo by to nějaký testovací bazén, nejlíp přímo v obýváku :-)

Úterý 8. ledna 2013 v 18:46® vlcak38
vlcak38

Venca Zelenka> Tada,netušil jsem že to vybroušení bude ta nejlehčí práce.Momentálně zápasím z drátkama a to si neumím představit malování. Ale dal jsem se na vojnu,tak musím bojovat.Říkám si sice zlatý gumy,ale baví mě to.:-)

Úterý 8. ledna 2013 v 18:42® vlcak38
vlcak38

Martin Mošna> Není za co.:-)

Pondělí 7. ledna 2013 ve 22:19® Venca Zelenka
Venca Zelenka

No až budete chtít vidět tele, tak se můžete podívat na mě. včera jsem celý večer řezal lopatky, že je dneska nalepím a já jsem vyřezal k jiným modelům, no už mám druhé a stih jsem je aj nalepit.

Pondělí 7. ledna 2013 ve 21:12® Martin Mošna
Martin Mošna

vlcak38> díkec.

Pondělí 7. ledna 2013 v 19:30® vlcak38
vlcak38

Martin Mošna> Já s tím problém nemám,ale je pravda že jsem měl z toho taky strach,tak jsem ze začátku ty formičky troch stříknul olejem ve spreji,nechal ho nasáknout a vytřel do „sucha“.Ten olej se do ní vsáknul a udělal takový film.

Pondělí 7. ledna 2013 v 19:05® Martin Mošna
Martin Mošna

vlcak38> Ještě mě napadlo jestli se to nelepí k tý formičce..

Neděle 6. ledna 2013 ve 22:40® Venca Zelenka
Venca Zelenka

Old Wolf> Až budu hledat jehlu v kupce sena, tak si tě pozvu :-)

Neděle 6. ledna 2013 ve 22:35® BigMike

Ono je možné všechno! Kdysi jsem na Rapalku 9 cm RT za jedním kamenem na řece objevil sakra pěknou štiku. Na nic jiného nereragovala, jen na tuto. Vždy vzala, klidně jsem jí i 20–30 vt.vodil, pak to z klidné jízdy u dna pustila, w.prokousaný, háčkům se vyhýbala. Ten den už nereagovala, další den opět záběr a to samé! Dokonce mi to jednou utrhla, 2 dny jsem sháněl 9 cm RT a vzala zase, pustila… Už jsem byl na prášky, pak se zvedla voda a odjela někam pryč. Odhadoval jsem jí hodně k metru.

Neděle 6. ledna 2013 ve 22:32® Old Wolf

Venca Zelenka> Tak jsem ti něco našel.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2013/th-img91300.jpg
Neděle 6. ledna 2013 ve 22:15® Venca Zelenka
Venca Zelenka

Jinak všeci co si občas zavláčí asi znají to takzvané ozobávání (drbance) ucvaklé ocásky u gum, zkušený dravec, když si zobne do tvrdého už ho jen stěží přesvědčíš, spíž si zapamatuje vibrace na které se spálil, u gum ještě jistou šanci máš. Aspoň tolik moje zkušenost.

Neděle 6. ledna 2013 ve 21:53® Venca Zelenka
Venca Zelenka

No chlapci debata se pěkně rozhořela a červíček pěkně hlodá :-) Pogumování woba, je cesta asi nejedonuchší, ale neplní mnou zamýšlený účel. Ale díky všem za příspěvky.

Neděle 6. ledna 2013 ve 21:10® Old Wolf

BigMike> Hm Míšo čoveče ,u mně to tak striktní není.Stalo se mi mnhokrát ,že jsem měl tvrdý úder do woba a nic.Wob z boku podřený,ale ryba nikde.Nebo se trefila až na podruhé.Kdýž vemeš wob a z prstů si uděláš přední ,,zuby,, candáta a cvakneš na těle woba ,tak se nejspíš ani nepíchneš.Je tam moc proměnných,velikost wobu ,velikost trojháčků (trojhák je při pohybu vlasně přitisknut k tělu wobu)z jaké strany dravec zaútočil apod..Ale já jsem vlastně chtěl jenom pomoct Vaškovi ,on by rád takové vyzkoušel.Myslím si také ,že se chytavost nijak zásadně nezlepší.

Neděle 6. ledna 2013 ve 20:30® BigMike

Mně nějak uniká smysl pogumování wobu! Já si myslím, že když mám na wobu alespoň 2× trojháček, je velká pravděpodobnost, že než dravec zjistí, že je w. pogumován a tudíž pro něho „asi“ stravitelný, bude na některém z háčků viset! A to nemluvě o 3 trojháčcích, tam je to víceméně na 99%. U těchto velkých wobů se mi tak na 50% stává, že jak se dravec po nástraze ožene, sám se „podsekne“, ani nemá trojháčky v tlamě. Dalších 49% je má v tlamě.))

Tento příspěvek byl editován 6.1.2013 19:31:31 uživatelem BigMike.
Neděle 6. ledna 2013 v 18:22® Old Wolf

lunimus> Ano máš pravdu,ale trošku si nerozumíme.Rozehřej pár kopyt v mikrovl.a potom to roztavené nalej na cokoli (dřevo,kachličku,no na cokoli)Potom to zkus odloupnout.Nejspíš zjistíš,že to jde velmi snadno.Jak už jsem psal,namočíš woba,necháš schládnout a potom zkus mírným tlakem povrch sloupnou.Myslím,že se ti to podaří velmi snadno.Povrch sloupneš úplně celý.A to jr to jsem chtěl říct.Každé drcnutí o kámen bude znamenat sloupnutí gumy dole.