Vyhledávání
Domácí výroba woblerů
V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 9. ledna 2013 v 17:34® regulus
-
Martin Mošna> dobrá rada nad zlato
- Středa 9. ledna 2013 v 16:26® Martin Mošna
-
Venca Zelenka> Tak svěrák si sežen někde v kovošrotu ne?
- Úterý 8. ledna 2013 ve 22:33® Old Wolf
-
Venca Zelenka> No to budu muset koupit pořádné kafé,ať mě nepomluvíš.
Hele co ta baňka,ta k woblerům nepatří.
Jinak vidím,že lepíš lopatky epoxidem ,nemám s tím moc dobré zkušenosti.Necháš v autě a jakmile teplota je příliš vysoká ,má to tendenci měknout a povolit.Ale asi bude záležet i na typu lepidla.Já už se chystám na tohle.
- Úterý 8. ledna 2013 ve 21:23® Venca Zelenka
-
Old Wolf> O víkendu jsem si chtěl k vám zajet zachytat plotice a stavit se za tebou, ale hlásí blbé počasí. Jestli bude trochu slušně tak dorazím.
- Úterý 8. ledna 2013 ve 21:04® Venca Zelenka
-
vlcak38> Nechcu ti do toho kecat, ale udělej si každej jinej. Jak je na fotce, tělíčka stejné a pak každý trošku jinak vyvaž, případně jinou lopatku. Mě se to letos osvědčilo, pokaždé mají náladu na jiný pohyb.
- Úterý 8. ledna 2013 ve 20:55® vlcak38
-
Venca Zelenka> Já to taky dělám podobně,ale je důležité že nás to baví a že ti to chytá ryby. U mě se to teprve uvidí. A když ne,tak mám alespoň o čem přemýšlet a co upravovat.
- Úterý 8. ledna 2013 ve 20:49® Venca Zelenka
-
vlcak38> Já dělám všecko na koleně a to doslova, nemám ani svěrák a na ty lomené lopatky mi fakt chybí, to ohýbám kleštěma a vypadají hnusně.
- Úterý 8. ledna 2013 ve 20:44® vlcak38
-
Venca Zelenka> Kdyby byli alespoň pořádné mrazy,tak by se dalo jít na dírky.Jenže když to v prosinci zamrzlo a chystaly jsme se vyrazit,tak se prudce oteplilo a bylo vymalováno.
- Úterý 8. ledna 2013 ve 20:40® Venca Zelenka
-
vlcak38> Tady je to jak sklo a za mazrzají kraje už i v rýchlejších úsecích. Asi si budu muset udělat splávek z bruslema
- Úterý 8. ledna 2013 ve 20:38® vlcak38
-
Venca Zelenka> Brousíš to v ruce,nebo máš nějakou frézku?
- Úterý 8. ledna 2013 ve 20:36® vlcak38
-
Venca Zelenka> Moc pěkný,až to bude stát za to,tak sem taky hodím foto.S tou teplotou to tak horký nebude,už se má začít ochlazovat.A na ryby by to taky asi nebylo,moc vody a barvou připomíná kafe.
Tento příspěvek byl editován 8.1.2013 19:37:55 uživatelem vlcak38. - Úterý 8. ledna 2013 ve 20:29® Venca Zelenka
-
vlcak38> Všeci sů v teple, enem já žiju na sibiři, no aspoň mám čas na kraviny
- Úterý 8. ledna 2013 ve 20:24® vlcak38
-
Venca Zelenka> Nedělám,teď jsem byl kouřit a je tam +5.
- Úterý 8. ledna 2013 ve 20:23® Venca Zelenka
-
vlcak38> Si děláš prdel, teď jsem byl ze psem asi hodinku venku a přišel jsem zmrzlý jak haferové hovno.
- Úterý 8. ledna 2013 ve 20:18® vlcak38
-
Venca Zelenka> Tak u nás je 6 nad nulou,dalo by se jít na ryby jen nemuset do práce.
- Úterý 8. ledna 2013 ve 20:15® Venca Zelenka
-
vlcak38> Já se tím bavím taky jenom v zimě, ale taky mě to báví jak sviňa
No co chceš jinak dělat, když je venku – 10 chtělo by to nějaký testovací bazén, nejlíp přímo v obýváku
- Úterý 8. ledna 2013 v 18:46® vlcak38
-
Venca Zelenka> Tada,netušil jsem že to vybroušení bude ta nejlehčí práce.Momentálně zápasím z drátkama a to si neumím představit malování. Ale dal jsem se na vojnu,tak musím bojovat.Říkám si sice zlatý gumy,ale baví mě to.
- Úterý 8. ledna 2013 v 18:42® vlcak38
-
Martin Mošna> Není za co.
- Pondělí 7. ledna 2013 ve 22:19® Venca Zelenka
-
No až budete chtít vidět tele, tak se můžete podívat na mě. včera jsem celý večer řezal lopatky, že je dneska nalepím a já jsem vyřezal k jiným modelům, no už mám druhé a stih jsem je aj nalepit.
- Pondělí 7. ledna 2013 ve 21:12® Martin Mošna
-
vlcak38> díkec.
- Pondělí 7. ledna 2013 v 19:30® vlcak38
-
Martin Mošna> Já s tím problém nemám,ale je pravda že jsem měl z toho taky strach,tak jsem ze začátku ty formičky troch stříknul olejem ve spreji,nechal ho nasáknout a vytřel do „sucha“.Ten olej se do ní vsáknul a udělal takový film.
- Pondělí 7. ledna 2013 v 19:05® Martin Mošna
-
vlcak38> Ještě mě napadlo jestli se to nelepí k tý formičce..
- Neděle 6. ledna 2013 ve 22:40® Venca Zelenka
-
Old Wolf> Až budu hledat jehlu v kupce sena, tak si tě pozvu
- Neděle 6. ledna 2013 ve 22:35® BigMike
-
Ono je možné všechno! Kdysi jsem na Rapalku 9 cm RT za jedním kamenem na řece objevil sakra pěknou štiku. Na nic jiného nereragovala, jen na tuto. Vždy vzala, klidně jsem jí i 20–30 vt.vodil, pak to z klidné jízdy u dna pustila, w.prokousaný, háčkům se vyhýbala. Ten den už nereagovala, další den opět záběr a to samé! Dokonce mi to jednou utrhla, 2 dny jsem sháněl 9 cm RT a vzala zase, pustila… Už jsem byl na prášky, pak se zvedla voda a odjela někam pryč. Odhadoval jsem jí hodně k metru.
- Neděle 6. ledna 2013 ve 22:32® Old Wolf
-
Venca Zelenka> Tak jsem ti něco našel.
- Neděle 6. ledna 2013 ve 22:15® Venca Zelenka
-
Jinak všeci co si občas zavláčí asi znají to takzvané ozobávání (drbance) ucvaklé ocásky u gum, zkušený dravec, když si zobne do tvrdého už ho jen stěží přesvědčíš, spíž si zapamatuje vibrace na které se spálil, u gum ještě jistou šanci máš. Aspoň tolik moje zkušenost.
- Neděle 6. ledna 2013 ve 21:53® Venca Zelenka
-
No chlapci debata se pěkně rozhořela a červíček pěkně hlodá
Pogumování woba, je cesta asi nejedonuchší, ale neplní mnou zamýšlený účel. Ale díky všem za příspěvky.
- Neděle 6. ledna 2013 ve 21:10® Old Wolf
-
BigMike> Hm Míšo čoveče ,u mně to tak striktní není.Stalo se mi mnhokrát ,že jsem měl tvrdý úder do woba a nic.Wob z boku podřený,ale ryba nikde.Nebo se trefila až na podruhé.Kdýž vemeš wob a z prstů si uděláš přední ,,zuby,, candáta a cvakneš na těle woba ,tak se nejspíš ani nepíchneš.Je tam moc proměnných,velikost wobu ,velikost trojháčků (trojhák je při pohybu vlasně přitisknut k tělu wobu)z jaké strany dravec zaútočil apod..Ale já jsem vlastně chtěl jenom pomoct Vaškovi ,on by rád takové vyzkoušel.Myslím si také ,že se chytavost nijak zásadně nezlepší.
- Neděle 6. ledna 2013 ve 20:30® BigMike
-
Mně nějak uniká smysl pogumování wobu! Já si myslím, že když mám na wobu alespoň 2× trojháček, je velká pravděpodobnost, že než dravec zjistí, že je w. pogumován a tudíž pro něho „asi“ stravitelný, bude na některém z háčků viset! A to nemluvě o 3 trojháčcích, tam je to víceméně na 99%. U těchto velkých wobů se mi tak na 50% stává, že jak se dravec po nástraze ožene, sám se „podsekne“, ani nemá trojháčky v tlamě. Dalších 49% je má v tlamě.))
Tento příspěvek byl editován 6.1.2013 19:31:31 uživatelem BigMike. - Neděle 6. ledna 2013 v 18:22® Old Wolf
-
lunimus> Ano máš pravdu,ale trošku si nerozumíme.Rozehřej pár kopyt v mikrovl.a potom to roztavené nalej na cokoli (dřevo,kachličku,no na cokoli)Potom to zkus odloupnout.Nejspíš zjistíš,že to jde velmi snadno.Jak už jsem psal,namočíš woba,necháš schládnout a potom zkus mírným tlakem povrch sloupnou.Myslím,že se ti to podaří velmi snadno.Povrch sloupneš úplně celý.A to jr to jsem chtěl říct.Každé drcnutí o kámen bude znamenat sloupnutí gumy dole.