Chytej.cz

Domácí výroba woblerů

V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 6. ledna 2013 v 16:55® lunimus

Old Wolf> no … ale ked si uz ryba kusne tak velmi, ze by poskodila cely obal, tak ju budes uz mat na haciku :-)
… nehovoriac o tom, ze tato technologia vyroby je tak jednoducha oproti „zlepovaniu“ z dvoch casti, ze si to kludne opravis aj pri vode :-)
No a v neposlednom rade je tento postup podla mna lepsi, ako to davat do nejakej formy a potom lepit 2 polky proti sebe …
lepenie dvoch polovic proti sebe ma navyse nevyhodu, ze ti moze vytvorit nekontrolovatelne vzduchovu bublinu, ktora ti uplne rozhodi vyvazenie woblera … a tiez bude vysledok nachylnejsi na „zlupnutie“ povrchovej vrstvy pri jej naruseni :-)

Neděle 6. ledna 2013 v 16:27® Old Wolf

lunimus> Ano ,tak by to šlo,ale za předpokladu,že povrch nebude ze silikonkaučuku (kopyta,smáčky).On ten materiál separuje,takže jakékoliv ,,kousnutí,, či poškození by vedlo ke sloupnutí povrchu.Musí to být něco co se k balse připepí.Balsu by bylo nutno důsledně ochránit,proti vo­dě.

Neděle 6. ledna 2013 ve 14:27® Martin Mošna
Martin Mošna

lunimus> Taky sem si myslel že to bude takle. ale oni si chtěji udělat nejdřív jako skulinu a pak je slepit dohromady.ale jak chtějí udělat ty 2 časti to nevím…

Neděle 6. ledna 2013 ve 14:12® lunimus

Pani … nebude najjednoduchsi postup kombinovaneho woblera s gumenym povrchom nasledovny?

• urobim klasickeho dreveneho woblera ako zaklad s tym, ze drotene ocka budu vycnievat z telicka o kusok dalej
  • roztavim zvysky gumenych smackov vo vhodnej nadobke
  • ponaranim dreveneho woblera vytvorim postupne jednotlive gumene vrstvy az do pozadovanej vrstvy gumy

roztavenu gumu je mozne priebezne znovu zahrievat a tymto sposobom sa vytvori relativne rovnomerna vrstva, ktora bude pokryvat kompletne celeho woblera. Vysledny efekt bude ten, ze idealny chod bude nastrahe davat tvrde jadro, realistickost tela zivej rybky bude dodavat gumeny povrch.

Neděle 6. ledna 2013 v 11:50® vlcak38
vlcak38

Martin Mošna> Není zač.

Neděle 6. ledna 2013 v 11:47® Martin Mošna
Martin Mošna

vlcak38> jo díky.

Neděle 6. ledna 2013 v 11:43® vlcak38
vlcak38

Martin Mošna> Pár minut než to zchladne.

Neděle 6. ledna 2013 v 11:41® Martin Mošna
Martin Mošna

vlcak38> a jak dlouho to tvrdne?

Neděle 6. ledna 2013 v 11:33® vlcak38
vlcak38

Martin Mošna> V obyčejném starém hrnku v mikrovlnce.

Neděle 6. ledna 2013 v 11:25® Martin Mošna
Martin Mošna

vlcak38> aha…díky někdy to zkusím..a to děláš jak přesně? v čem to rozehříváš atd.

Neděle 6. ledna 2013 v 11:20® vlcak38
vlcak38

Martin Mošna> Dělával jsem je ze sádry a sloužily dobře.Pak jsem začal dělat pokusy a skončil jsem u samonivelační hmoty na podlahy.Je tvrdší a dá se i dobře upravovat.Akorát déle schne.

Neděle 6. ledna 2013 v 11:16® Martin Mošna
Martin Mošna

vlcak38> A z čeho máš udělány formičky?

Neděle 6. ledna 2013 v 11:10® vlcak38
vlcak38

Venca Zelenka> To máš pravdu o těch materiálech,je toho moc.Můj kolega z práce je bývalý truhlář,ten mi o tom dřevu říkal co je to zač.

Neděle 6. ledna 2013 v 10:58® Venca Zelenka
Venca Zelenka

vlcak38> No těch různých materiálů je na trhu ohromná zpousta, vždycky jak něco hledám tak jsem ztoho úplně v prd… a když už si konečně něco vyberu, tak to nemůžu sehnat. A pak přijde nějaká encyklopedie na dvou nohách jako třeba Pepa z něčím o čem jsem ani netušil, že existuje a jsem zas v prd… :-)

Neděle 6. ledna 2013 v 8:08® vlcak38
vlcak38

Martin Mošna> Taky jsem si je takhle opravoval,dneska už to odkládám a tavím je celé.Já vycházel z toho,že budeš mít dvě půlky a ty slepíš k sobě.Nějak podobně bych chtěl zkusit dělat smáčky z hlavičkou uvnitř těla.

Neděle 6. ledna 2013 v 7:58® vlcak38
vlcak38

Venca Zelenka> Díky za radu s těmi laky. Tvému tátovi to nezávidím,to bude šílená práce.A nebude té trnky na to škoda?Věděl bych o něčem lepším,co z ní vyrábět.

Sobota 5. ledna 2013 ve 23:41® Venca Zelenka
Venca Zelenka

vlcak38> Těch laků je hrozná spousta a každý výrobce má svou řadu, ale na konečnou vrstvou dvousložkový s přiměřenou hustotou, vtom už mám jasno. Pokud děláš z lípy, topolu nebo jiného dřeva bude stačit ta sintetika ve více vrstvách, je to dané tvrdostí víchozího materiálu. Tata se rozhod, že bude příští rok dělat woby s trnky :-) mu tu prácu teda nezávidí, ale použití tvrdého a těžkého dřeva má taky svoje jisté výhody, ale je stím hrozná dřina.

Sobota 5. ledna 2013 ve 23:38® Martin Mošna
Martin Mošna

vlcak38> ale kde ty 2 strany vemeš?Jo já myslel nahřát to,já je tak občas opravuju když sou natrhle nebo tak..Tak vemu zapalovač nahřeju to na dřežem a dam to do puv.stavu.

Sobota 5. ledna 2013 ve 23:28® Venca Zelenka
Venca Zelenka

vlcak38> jo na podklad a základní napuštění , ono to tak trošičku jakoby nabobtná a zvýrazní strukturu balzy, pokud chceš dokonalost tak pak mírně přebrousit a znovu přelakovat, já ty voďáky taky docela používám není s toho takový smrad a štětečky jdou dobře omýt, následné překrytí sintetikou nedělá bordel.

Sobota 5. ledna 2013 ve 22:25® vlcak38
vlcak38

Martin Mošna> To máš pravdu,lepší je to ale tavit v mikrovlnce. Já takhle tavím poškozené nástrahy a dělám z nich nové.Já spíš myslel nějak nahřát obě strany a slepit je k sobě.Možná horkovzdušnou pistolí.

Sobota 5. ledna 2013 ve 22:21® vlcak38
vlcak38

Venca Zelenka> Dneska mi v barvách nabízel nějaký polyuretan a nebo tu syntetiku.Já mám doma akorát vodou ředitelný lak,myslíš že by šel použít na tu spodní vrstvu? Nahoru určitě ne,protože není vodostálý.

Sobota 5. ledna 2013 ve 21:33® Venca Zelenka
Venca Zelenka

vlcak38> Já sintetiku v 5 až 8 vrstvách, ale není to ono, teď budu brát epoxid. Zkoušel jsem zbytek plyskyřice co mám na loď a to je to pravé udělá to silnější vrstvu a je výrazně tvrdší. Storm není špatná firma má pár zajimavých nástrah na určité použití za rozumný peníz.

Tento příspěvek byl editován 5.1.2013 20:36:04 uživatelem Venca Zelenka.
Sobota 5. ledna 2013 ve 21:30® Martin Mošna
Martin Mošna

vlcak38> Když vemeš twistra a dáš ho nad plamen tak se roztaví a ukápne ti kapka.Co takle rozehřát pár gumovejch nástrah a několikrát to do toho namočit?

Sobota 5. ledna 2013 ve 21:15® vlcak38
vlcak38

Venca Zelenka> Nikdy jsem na Stormy nechytal,jen mě zaujal ten obrázek. Měl bych ještě dotaz,jaký používáš lak na Woby?

Sobota 5. ledna 2013 ve 21:09® Venca Zelenka
Venca Zelenka

Old Wolf> No ty jsi hlavička Pepo, je vidět, že tu hlavu nemáš enem na klobůk :-) vznášivá guma, jedem z mých problémů.

Teď se vám budu snažit popstat mé myšlenkové pochody, problémy a dosavadní zkušenosti. No já vám radši pisnu do osobky, nerad bych aby toho někdo zneužil, vpřípadě dosažení úspěchu, by tato nástraha mohla v krátké době vychytat vodu do mrtva. Jinak ten Storm je dobrá nástraha, bohužel lze použít jen z loďi, oživit ji ze břehu je hrozná dřina.

Sobota 5. ledna 2013 ve 20:03® vlcak38
vlcak38

Martin Mošna> Bude to muset udělat ze dvou dílů a pak to slepit nebo nějak svařit.

Sobota 5. ledna 2013 v 19:58® Martin Mošna
Martin Mošna

Old Wolf> A jak to chceš potáhnout tou gumou?

Sobota 5. ledna 2013 v 19:37® vlcak38
vlcak38

Old Wolf> To jo,ale jestli se to podaří,tak to bude krutá zbraň.

Sobota 5. ledna 2013 v 19:26® Old Wolf

vlcak38> Ano celkem vím.On,ale chtěl vytvořit něco vznášivého – balsa vnitřek a povrch guma – zkus dravce do měkkého.To bude ,ale kumšt udělat ,aby to dobře chodilo.

Sobota 5. ledna 2013 v 17:47® vlcak38
vlcak38

Old Wolf> Já si myslím,že Venca chce asi něco podobného tomuhle http://www.bohemiafishing.cz/…kin-perch-04