Chytej.cz

Domácí výroba woblerů

V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 5. ledna 2013 v 16:32® Old Wolf

Venca Zelenka> Tohle myslíš Vašku? http://www.nachytano.cz/…obler/a/725/ Jinak už jsme se tom bavili.Udělat kombinaci balsového těla s pogumováním bude velmi těžké.Musels bys pracovat velmi přesně,jak na balsové výplni a jejím vyvážení,tak na gumovém povrchu (též je ji nutno vyvážit)Ploutvička na ocásku je zbytečná ,brzdí zadní kmit.Je to stejné jak kdybys háček obalil nějakými bavlnkami – zhoršíš chod.Pokud chceš moci mermo gumovou nástrahu woblerového charakteru,nechají se dnes už koupit.Nebo bych se poohlédl po gumovém plovoucím gumovém materiálu. Viz duté gumy co jsme se o nich bavili. Pokud to ale budeš chtít s kostrou a trojháčky,bude to zas problém.

Sobota 5. ledna 2013 v 16:16® vlcak38
vlcak38

Venca Zelenka> S názvama jsem na tom podobně.Ale dneska jsem listoval knížkou od Vaška Fikara-Přívlač na mimopstruhových vodách a na str.29 jsem tam narazil na něco podobného.Vyrábí to Finská firma Storma je to kombinace ripperu a wobu. Je ale možné že to vyrábí ještě někdo,ta kniha je 9 let stará.

Sobota 5. ledna 2013 v 15:44® Venca Zelenka
Venca Zelenka

olda> No ruční malování je vždycky potíž, barvy se neprolínají, okraje jsou moc ostré, jediné co může pomoct je malovat nějakou malířskou technikou, ale bude to morda.

Sobota 5. ledna 2013 v 15:39® Venca Zelenka
Venca Zelenka

vlcak38> No stouhle nástrahou bych potřeboval asi pomoct, někoho z odbornýma znalostma, nebo mě napadlo upravit již hotvou nástrahu, hodila by se ta od Spročka Air body shad, nebo tak nějak podobně, ji ty názvy moc nepamatuju.

Sobota 5. ledna 2013 v 11:24® olda
olda

Ruční malůvka mi fakt nejde,ale budou žrát co je.:-)

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2013/th-img91267.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2013/th-img91268.jpg
Sobota 5. ledna 2013 v 7:51® vlcak38
vlcak38

Venca Zelenka> Myšlenka je to bezvadná a až se ti to povede dostat do vody,tak se dravci asi zblázní.Pamatuji si když začal pan Vyhlídka vyrábět twistery,tak nám to málem candáti na Nechranicích trhali z rukou.

Sobota 5. ledna 2013 v 1:53® Venca Zelenka
Venca Zelenka

vlcak38> No nějaké prototipy už jsem vytvořil, ale má to ještě hodně mušek k vychytání :-) ale myšlenka není až tak úplně zlá, má to balzové jádro a pokud by se mi podařilo to rozchodit podle mých představ tak by to bylo eso v rukávu.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2013/th-img91262.jpg
Pátek 4. ledna 2013 ve 22:00® Martin Mošna
Martin Mošna

vlcak38> Až sežerou ty karasi :-D

Pátek 4. ledna 2013 ve 21:39® vlcak38
vlcak38

Martin Mošna> Prostě se někdy stává,že i když se snažíš sebevíc tak prostě nežerou. Ale neboj,ono se to jednou zlomí.

Pátek 4. ledna 2013 ve 21:36® vlcak38
vlcak38

Venca Zelenka> To zní zajímavě.Až to budeš mít,tak sem hoď fotku.

Pátek 4. ledna 2013 ve 21:07® Venca Zelenka
Venca Zelenka

vlcak38> No tak to jsme dva, no došel jsem k názoru, že na wobler vydráždím víc ryb, ale na gumu jich víc sedí, ti opatrnější si zobnou a jak ucítí tvrdé tak se na to vyprdnou, na tu gumu se jim zaboří zuby a je to pro ně takové víc přirozrnější, proto se snažím vytvořit takového mutanta, vpodstatě plovoucí guma z lopatkou.

Pátek 4. ledna 2013 ve 21:04® Martin Mošna
Martin Mošna

vlcak38> Sem říkal že sem zkoušl všechno…

Pátek 4. ledna 2013 ve 20:54® vlcak38
vlcak38

Venca Zelenka> Tak to jsem ještě nezkoušel,ale myslím že by to mohlo jít,akorát nevím čím bych to lepil.

Pátek 4. ledna 2013 ve 20:52® Venca Zelenka
Venca Zelenka

vlcak38> No u sádry jsem skončil a máš nějaké zkušenosti z lepení dvou půlek gumy k sobě?

Pátek 4. ledna 2013 ve 20:43® vlcak38
vlcak38

Venca Zelenka> To naštve,naštěstí drátu mám dost.

Pátek 4. ledna 2013 ve 20:42® vlcak38
vlcak38

Venca Zelenka> Dělám si smáčky. Používal jsem sádru,ale nebylo to ono,tak jsem si z práce donesl samonivelační hmotu a dělám formy z toho.Akorát to déle schne.

Pátek 4. ledna 2013 ve 20:41® Venca Zelenka
Venca Zelenka

vlcak38> Dobrý tip, ale Baumax taky v doshu 20km nikde nemám, no knasrání jak dělané, jediné co bylo otevřené bylo železářství, ale nejtenší nerez 2,5mm tak si vyber :-)

Pátek 4. ledna 2013 ve 20:37® vlcak38
vlcak38

Venca Zelenka> Kolega z práce si šel dneska koupit do Baumaxu barvu tak jsem šel s ním.Docela jsem se divil,jaký tam mají výběr balzy. ale musel jsem se zeptat,jinak bych jí nenašel.

Pátek 4. ledna 2013 ve 20:34® Venca Zelenka
Venca Zelenka

vlcak38> Píšeš, že si odlíváš twistry, v loni v zimě jsem začal dělat takový gumo wobler, ale nedotáh jsem to do konce jak děláš formy?

Pátek 4. ledna 2013 ve 20:27® Venca Zelenka
Venca Zelenka

vlcak38> Jo všude jsou inventůry já taky potřeboval na víkend lak a kroužky, no tak jsem se aspoň prošel :-) U nás žádné modelářství projistotu žádné není taky by mi bodla balza 7mm.

Pátek 4. ledna 2013 ve 20:23® vlcak38
vlcak38

Venca Zelenka> Abych se přiznal,tak s výrobou wobů teprve začínám i když jinak si vyrábím všechno možný-třpytky,gumy a tak. dneska jsem konečně sehnal balsu,netušil jsem že bude takový problém najít po Novém roce otevřené modelářství.

Pátek 4. ledna 2013 ve 20:17® Venca Zelenka
Venca Zelenka

No a krom toho, že chytáte Lochnesky :-) tvoříte nějakou novinku ze dřeva

Pátek 4. ledna 2013 ve 20:14® jajco
jajco

Martin Mošna> Jestli ti karasi nesežraly ty dravce!Taky možnost né?

Pátek 4. ledna 2013 ve 20:06® vlcak38
vlcak38

Martin Mošna> Přesně jak to říká Venca.Agresivní chod,agresivní barva nebo kombinace obojího a mohlo by to fungovat.

Pátek 4. ledna 2013 ve 20:06® Martin Mošna
Martin Mošna

vlcak38> jo já tyky já mam tvistra kterej má svítivje zelený tělo a svitivje ruzouvej ocasek…

Pátek 4. ledna 2013 v 19:59® vlcak38
vlcak38

Martin Mošna> Je to dravec,reaguje na pohyb.Ale já spíš myslel nějakou nástrahu. Mám několik nástrah a to woblery i gumy,které mají vyloženě šílené barvy.Moc často je nepoužívám,ale když už selže všechno ostatní tak umí někdy mile překvapit.

Pátek 4. ledna 2013 v 19:56® Venca Zelenka
Venca Zelenka

Martin Mošna> Tak si zvolil špatnou nástrahu, teď bude teplo a snad ti to rozmrzne zkus něco z agresivním chodem, zkus zapůsobit ne na hladovost, ale na přirozenou agresivitu občas se to vyplatí.

Pátek 4. ledna 2013 v 19:44® Martin Mošna
Martin Mošna
vlcak38> Já na you tube vyděl jak ji jeden dráždil na kapesník…
Pátek 4. ledna 2013 v 19:34® vlcak38
vlcak38

Martin Mošna> Ale občas se mi povedlo je vydráždit na úplnou šílenost.

Pátek 4. ledna 2013 v 19:32® vlcak38
vlcak38

Martin Mošna> Tak to jsou asi opravdu přežraný.