Vyhledávání
Domácí výroba woblerů
V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 5. ledna 2013 v 16:32® Old Wolf
-
Venca Zelenka> Tohle myslíš Vašku? http://www.nachytano.cz/…obler/a/725/ Jinak už jsme se tom bavili.Udělat kombinaci balsového těla s pogumováním bude velmi těžké.Musels bys pracovat velmi přesně,jak na balsové výplni a jejím vyvážení,tak na gumovém povrchu (též je ji nutno vyvážit)Ploutvička na ocásku je zbytečná ,brzdí zadní kmit.Je to stejné jak kdybys háček obalil nějakými bavlnkami – zhoršíš chod.Pokud chceš moci mermo gumovou nástrahu woblerového charakteru,nechají se dnes už koupit.Nebo bych se poohlédl po gumovém plovoucím gumovém materiálu. Viz duté gumy co jsme se o nich bavili. Pokud to ale budeš chtít s kostrou a trojháčky,bude to zas problém.
- Sobota 5. ledna 2013 v 16:16® vlcak38
-
Venca Zelenka> S názvama jsem na tom podobně.Ale dneska jsem listoval knížkou od Vaška Fikara-Přívlač na mimopstruhových vodách a na str.29 jsem tam narazil na něco podobného.Vyrábí to Finská firma Storma je to kombinace ripperu a wobu. Je ale možné že to vyrábí ještě někdo,ta kniha je 9 let stará.
- Sobota 5. ledna 2013 v 15:44® Venca Zelenka
-
olda> No ruční malování je vždycky potíž, barvy se neprolínají, okraje jsou moc ostré, jediné co může pomoct je malovat nějakou malířskou technikou, ale bude to morda.
- Sobota 5. ledna 2013 v 15:39® Venca Zelenka
-
vlcak38> No stouhle nástrahou bych potřeboval asi pomoct, někoho z odbornýma znalostma, nebo mě napadlo upravit již hotvou nástrahu, hodila by se ta od Spročka Air body shad, nebo tak nějak podobně, ji ty názvy moc nepamatuju.
- Sobota 5. ledna 2013 v 11:24® olda
-
Ruční malůvka mi fakt nejde,ale budou žrát co je.
- Sobota 5. ledna 2013 v 7:51® vlcak38
-
Venca Zelenka> Myšlenka je to bezvadná a až se ti to povede dostat do vody,tak se dravci asi zblázní.Pamatuji si když začal pan Vyhlídka vyrábět twistery,tak nám to málem candáti na Nechranicích trhali z rukou.
- Sobota 5. ledna 2013 v 1:53® Venca Zelenka
-
vlcak38> No nějaké prototipy už jsem vytvořil, ale má to ještě hodně mušek k vychytání
ale myšlenka není až tak úplně zlá, má to balzové jádro a pokud by se mi podařilo to rozchodit podle mých představ tak by to bylo eso v rukávu.
- Pátek 4. ledna 2013 ve 22:00® Martin Mošna
-
vlcak38> Až sežerou ty karasi
- Pátek 4. ledna 2013 ve 21:39® vlcak38
-
Martin Mošna> Prostě se někdy stává,že i když se snažíš sebevíc tak prostě nežerou. Ale neboj,ono se to jednou zlomí.
- Pátek 4. ledna 2013 ve 21:36® vlcak38
-
Venca Zelenka> To zní zajímavě.Až to budeš mít,tak sem hoď fotku.
- Pátek 4. ledna 2013 ve 21:07® Venca Zelenka
-
vlcak38> No tak to jsme dva, no došel jsem k názoru, že na wobler vydráždím víc ryb, ale na gumu jich víc sedí, ti opatrnější si zobnou a jak ucítí tvrdé tak se na to vyprdnou, na tu gumu se jim zaboří zuby a je to pro ně takové víc přirozrnější, proto se snažím vytvořit takového mutanta, vpodstatě plovoucí guma z lopatkou.
- Pátek 4. ledna 2013 ve 21:04® Martin Mošna
-
vlcak38> Sem říkal že sem zkoušl všechno…
- Pátek 4. ledna 2013 ve 20:54® vlcak38
-
Venca Zelenka> Tak to jsem ještě nezkoušel,ale myslím že by to mohlo jít,akorát nevím čím bych to lepil.
- Pátek 4. ledna 2013 ve 20:52® Venca Zelenka
-
vlcak38> No u sádry jsem skončil a máš nějaké zkušenosti z lepení dvou půlek gumy k sobě?
- Pátek 4. ledna 2013 ve 20:43® vlcak38
-
Venca Zelenka> To naštve,naštěstí drátu mám dost.
- Pátek 4. ledna 2013 ve 20:42® vlcak38
-
Venca Zelenka> Dělám si smáčky. Používal jsem sádru,ale nebylo to ono,tak jsem si z práce donesl samonivelační hmotu a dělám formy z toho.Akorát to déle schne.
- Pátek 4. ledna 2013 ve 20:41® Venca Zelenka
-
vlcak38> Dobrý tip, ale Baumax taky v doshu 20km nikde nemám, no knasrání jak dělané, jediné co bylo otevřené bylo železářství, ale nejtenší nerez 2,5mm tak si vyber
- Pátek 4. ledna 2013 ve 20:37® vlcak38
-
Venca Zelenka> Kolega z práce si šel dneska koupit do Baumaxu barvu tak jsem šel s ním.Docela jsem se divil,jaký tam mají výběr balzy. ale musel jsem se zeptat,jinak bych jí nenašel.
- Pátek 4. ledna 2013 ve 20:34® Venca Zelenka
-
vlcak38> Píšeš, že si odlíváš twistry, v loni v zimě jsem začal dělat takový gumo wobler, ale nedotáh jsem to do konce jak děláš formy?
- Pátek 4. ledna 2013 ve 20:27® Venca Zelenka
-
vlcak38> Jo všude jsou inventůry já taky potřeboval na víkend lak a kroužky, no tak jsem se aspoň prošel
U nás žádné modelářství projistotu žádné není taky by mi bodla balza 7mm.
- Pátek 4. ledna 2013 ve 20:23® vlcak38
-
Venca Zelenka> Abych se přiznal,tak s výrobou wobů teprve začínám i když jinak si vyrábím všechno možný-třpytky,gumy a tak. dneska jsem konečně sehnal balsu,netušil jsem že bude takový problém najít po Novém roce otevřené modelářství.
- Pátek 4. ledna 2013 ve 20:17® Venca Zelenka
-
No a krom toho, že chytáte Lochnesky
tvoříte nějakou novinku ze dřeva
- Pátek 4. ledna 2013 ve 20:14® jajco
-
Martin Mošna> Jestli ti karasi nesežraly ty dravce!Taky možnost né?
- Pátek 4. ledna 2013 ve 20:06® vlcak38
-
Martin Mošna> Přesně jak to říká Venca.Agresivní chod,agresivní barva nebo kombinace obojího a mohlo by to fungovat.
- Pátek 4. ledna 2013 ve 20:06® Martin Mošna
-
vlcak38> jo já tyky já mam tvistra kterej má svítivje zelený tělo a svitivje ruzouvej ocasek…
- Pátek 4. ledna 2013 v 19:59® vlcak38
-
Martin Mošna> Je to dravec,reaguje na pohyb.Ale já spíš myslel nějakou nástrahu. Mám několik nástrah a to woblery i gumy,které mají vyloženě šílené barvy.Moc často je nepoužívám,ale když už selže všechno ostatní tak umí někdy mile překvapit.
- Pátek 4. ledna 2013 v 19:56® Venca Zelenka
-
Martin Mošna> Tak si zvolil špatnou nástrahu, teď bude teplo a snad ti to rozmrzne zkus něco z agresivním chodem, zkus zapůsobit ne na hladovost, ale na přirozenou agresivitu občas se to vyplatí.
- Pátek 4. ledna 2013 v 19:44® Martin Mošna
- vlcak38> Já na you tube vyděl jak ji jeden dráždil na kapesník…
- Pátek 4. ledna 2013 v 19:34® vlcak38
-
Martin Mošna> Ale občas se mi povedlo je vydráždit na úplnou šílenost.
- Pátek 4. ledna 2013 v 19:32® vlcak38
-
Martin Mošna> Tak to jsou asi opravdu přežraný.