Vyhledávání
Domácí výroba woblerů
V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 26. prosince 2012 v 17:18® Venca Zelenka
-
jepice> No ještě že mi nebylo zdechlo, ještě jsem něco zapřáh, ale narovnalo mi to trojháky asi sumík.
- Středa 26. prosince 2012 v 11:13® jepice-zruseno
-
Venca Zelenka> Jediný ryby, který sme viděli, byly ty, co chytla volavka. Ta stála za takovou hrázkou na takovejch rozlitinách, prostě mimo náš dohoz. Tam asi byly ty ryby ztažený. Aktivní asi ryby budou, protože je teplíčko, ale my jsme nic na přívlač nechytli.
- Středa 26. prosince 2012 v 7:47® Venca Zelenka
-
jepice> No to mi ani neříkej, že jsou vody kalné, právě balím, dopiju kafe a vyrážím, ale nemám žádné světlé modely no projistotu sebou vezmu nějaké svetlé gumy, dík za zprávu.
- Úterý 25. prosince 2012 ve 21:23® jepice-zruseno
-
Venca Zelenka> Koukám na tu tvou zamrzlou řeku. My jsme šli dneska s tátou na ryby a kde to nebylo zamrzlý, tam to bylo ukrutně kalný. A to i hned pod hrází přehrady, i v přehradě.
- Úterý 25. prosince 2012 ve 14:29® TOMMY CATFISH
-
Venca Zelenka>
viem čo myslíšš
- Úterý 25. prosince 2012 ve 12:41® Venca Zelenka
-
TOMMY CATFISH> Dobrý, zkuz je vyvážit podél osy kostry budou mít takový jak bych ti to posal podobný chod má salmo trill akorát ty budeš mít plovoucí verzi, tenhle pohyb se mi na některých vodách mimořádně osvedčil (ke konci sezony)
- Úterý 25. prosince 2012 ve 12:08® TOMMY CATFISH
-
Venca Zelenka>
ja wonawku čiapku a celkový rodinný darček nový LED televízor uhlopriečka 117 cm
pridawam niečo nowe
trošku sa bawkam nieje čo robiť žena moja doma tak mi je smutno za nou a strúhamm., Dúfam že ich dobre vyvážim a budú makať tie úzke mi nikdy nešli dúfam že teraz pôjdu závažie by som mal dat k lopatke ak sa nemýlimm
- Úterý 25. prosince 2012 v 11:55® Venca Zelenka
-
Tak co jste dostali pod stromek pánové a dámy, já sadu laků a nové světlo, abych si nekurvil očí
- Pondělí 24. prosince 2012 v 17:40® BigMike
-
…
- Pondělí 24. prosince 2012 v 15:03® Martin Mošna
-
lunimus> Tak sem to video nenašel :/
- Pondělí 24. prosince 2012 ve 14:42® TOMMY CATFISH
-
Venca Zelenka>
dikks aj tebe
ja dúfam že jedna rybačka ešte aspoň bude
- Pondělí 24. prosince 2012 ve 13:48® Venca Zelenka
-
TOMMY CATFISH> No mi vykládej, všude rozmrzlé akorát u nás musí být led a to jsem jel ještě 15km po proudu GRRRRRRRRRRR To jistě dostanu hromadu dárků
Jinak všem pěkné svátky a ať se ještě letos dostanete aspoň raz k vodě.
- Pondělí 24. prosince 2012 v 9:42® TOMMY CATFISH
-
Venca Zelenka> ajajaj nasralo by ma to
- Neděle 23. prosince 2012 ve 23:52® Venca Zelenka
-
Nevím koho jsem tam nahoře nasral, ale dneska to moc nebralo, zkouška nedopadla moc dobře.
- Neděle 23. prosince 2012 ve 23:50® Venca Zelenka
-
To prořezávání kostrou jde vyřešit, vložit do vývrtu nějakou trubičku jak u průběžného splávku, ale uchycení jde jde vyřešit aj jinak, pokud se ti nechce zadlabávat kostra, můžeš do woblera jednoduše zašroubovat samořezku s očkem, nebo si udělat z drátu a zalít to lepidlem, variant je povícero, pevnostní test nemusíš dělat na hotovém wobleru, stačí na stejném materiálu, napřed si ujasni jak chceš aby se tvá nástraha chovala, udělej si zkušební dozebiratelnou verzi a pak se ji snaž doladit a uvidíš kde ti to bude haprovat.
- Neděle 23. prosince 2012 ve 22:51® BigMike
-
lunimus> já nemyslel finanční náročnost, ale časovou. A hlavně tu lenost! Z mé lenosti nic ve prospěch lidstva nevzejde!:)) Snad jen to, že se nikomu nepletu pod nohy.)))
- Neděle 23. prosince 2012 ve 22:21® Martin Mošna
-
lunimus> Jo já ho zitra skusim najít…Bylo to tu v diskuzi o woblerech ale je to dost zpatky.
- Neděle 23. prosince 2012 ve 22:07® lunimus
-
Martin Mošna> bez toho videa mozeme len spekulovat … skus pridat link na video, ak je dlhe, tak oznac aj minutu v ktorej sa to cca nachadza a mozeme sa na to pozriet a odpovedat …ako som povedal, teraz su to len dohady …
- Neděle 23. prosince 2012 ve 21:48® Martin Mošna
-
lunimus> nevim z čeho ta kulička byla ale normálně ji zasadil do toho dřeva.řekl bych kulí vyvážení…
- Neděle 23. prosince 2012 ve 21:33® gomz
-
lunimus> Dekuju za poklonu, ta lenivost a hybna sila je pravdiva myslenka.
- Neděle 23. prosince 2012 ve 21:11® lunimus
-
Martin Mošna> neviem o ktorom videu hovoris, ale zrejme sa jednalo o ocelovu gulicku a dal ju do napr mosadznej rurky kvoli ozvuceniu woblera
- Neděle 23. prosince 2012 ve 21:09® lunimus
-
gomz> hehe … ale ty si amater, ktory uz dokazal, ze vie poskytovat profi vyrobky … ja zatial viac menej spekulujem a skusam
Je sice fakt, ze nieco uz za sebou mam, ale i keby som bol profik, tak ako som pisal v jednom z predchadzajucich prispevkov, som technik – strojar a navyse som desne lenivy
Lenivost je ale hybnym motorom celeho ludstva … ak by sme neboli lenivi nosit veci na chrbte, nevynasli by sme koleso. Ak by sme neboli lenivi nosit drevo na ohen, nyvymysleli by sme ustredne kurenie …takze z dovodu mojej lenivosti sa snazim niektore veci zjednodusovat … a sem tam dostanem aj nejaky napad … obcas sa sice ukaze, ze to bol krok vedla, ale po aproximacii tychto negativnych skusenosti na ine ciastkove podobne problemy mozem riesit ine zlozitejsie veci s väcsou lahkostou
… no a druha vec je, ze ma bavi tvorit nove veci … zvlast take, co este nikto nerobi (alebo aspon takmer nikto)
- Neděle 23. prosince 2012 ve 21:05® Martin Mošna
-
Na nějakym videu sem vyděl jak borec vyráběl woblery…A on Do prostředka woblera udělal válcovitou díru a do ní dal kuličku olova…Funguje to?
Tento příspěvek byl editován 23.12.2012 20:07:55 uživatelem Martin Mošna. - Neděle 23. prosince 2012 v 19:17® gomz
-
lunimus> Krom prvni vety bych se pod tvuj posledni prispevek podepsal.
Jsem taky amater.
- Neděle 23. prosince 2012 v 19:12® lunimus
-
BigMike> vies … ja som zaciatocnik – amater … mozem si dovolit robit chyby, lebo nikto odomna necaka profi vyrobky
Navyse pokus/omyl je sice financne nakladna cesta, ale clovek sa takto viac nauci, ako keby prijal jednu zauzivanu pravdu … sice potom bude robit dokonale vyrobky, ale ak mu raz nieco nebude fungovat, nebude vediet preco … ten, co pri vyvoji pokus/omyl dojde na podstatu fungovania/nefungovania ten problem bude vediet vyriesit - Neděle 23. prosince 2012 v 19:08® lunimus
-
gomz> Mas pravdu, to je asi jedina vec, ktorej sa obavam, ze sa mi bude postupne lanko zarezavat do wobu viac, ako drotena kostricka.
Ale vzhladom k tomu, ze na woby pouzivam tvrdsie drevo, mi to moc nevadi
Opracovanie tvrdeho dreva je uplne v pohode … pouzivam klasicky stojan na vrtacku, kde upnem vrtacku opacne. Do sklucidla dam brusny gumeny tanier + nalepim vhodny smirgel. Potom nemam problem rychlo opracovat aj tvrde drevo. Vyhoda je vo velkej odolnosti voci dravcim zubom
Co sa tyka kruzku vpredu, ten na radu jednoho uspesneho zavodnika davam dole a naväzujem priamo do ocka, cim je „volnost“ kruzku odstranena. - Neděle 23. prosince 2012 v 18:13® BigMike
-
lunimus> vyzkoušej, uvidíš, poreferuješ!:) Já už jsem tak pohodlný, že něco nového vychytávat stylem pokus-omyl není cesta pro mě:))
- Neděle 23. prosince 2012 v 18:10® BigMike
-
gomz> já bych to viděl na těch 9 cm a 12 g jako u rapaly SR, ale není to betonová zeď:) Nechci nic velkého, spíš to vyprubovat, kamarád takto dost boduje s candátama. Sice na jiné vodě než já na Lužnici, ale prubnu, uvidím.
- Neděle 23. prosince 2012 v 17:06® gomz
-
lunimus> Diky za odkaz, vetsinou delam barvy teda se snazim, dle pozadavku.Ale prinos to je.
Co se tyka tveho reseni kostra z dratu/lanko: nemam odzkousene, ale… Predpokladam, ze lanko na pevno se ti podari „prejet“ vrchnim lakem a v tom miste zustane tuzsi( u klasiky ta volnost wobu je v krouzku). Pri zdolavani na hranici pevnosti woba(celkove)a tahu mimo osu kostry dle meho bude mit lanko tendence wob rezat jakoby v jednom miste(kostra tu silu bude roznaset na vetsi delku).
Nechci aby to vypadalo, ze te odrazuju, jen muj nazor.
- Neděle 23. prosince 2012 v 16:20® lunimus
-
gomz> neviem, ci ti toto pomoze, ale tu mas tabulku, kde mas rozne velkosti woblerov + hlbka, kam su urcene http://www.predatek.com/1.htm
Po kliknuti do tabulky ti hodi komplet parametre vybraneho woblera + si mozes pozriet v akych farebnych variantoch to vyrabaju