Vyhledávání
Domácí výroba woblerů
V diskuzi je 12.372 příspěvků, z toho 12372 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 23. prosince 2012 v 16:20® lunimus
-
gomz> neviem, ci ti toto pomoze, ale tu mas tabulku, kde mas rozne velkosti woblerov + hlbka, kam su urcene http://www.predatek.com/1.htm
Po kliknuti do tabulky ti hodi komplet parametre vybraneho woblera + si mozes pozriet v akych farebnych variantoch to vyrabaju
- Neděle 23. prosince 2012 v 16:14® lunimus
-
BigMike> nie … urcite to nechcem urobit preto, ze by mi sumci trhali kruzky … toto som uviedol len ako jeden z argumentov, preco by to mohlo byt kusok lepsie
Old Wolf> Ja si prave chcem nechat poradit
… len som technik a argumenty typu „nemyslim, ze ti to bude chodit“, alebo „to sa neda vyvazit“ neberiem … resp. neberiem od ludi, co takuto verziu nevyskusali … Tieto argumenty mozem zobrat len od toho, co to uz ma v praxi vyskusane. Od ostatnych tieto argumenty mozem zobrat len do tej miery, ze mi povedia, kde ocakavaju uskalia a hlavne PRECO …
Na 90% po odskusani tohto modelu ostanem pri klasike, ale vzhladom k tomu, ze to este nikto nevyskusal, s vynimkou jednoho cloveka, co skusal nieco podobne, tak ten test asi ostane na mne
Aj Edisonovmu vynalezu sa najskor vsetci smiali a nedavali mu vopred velku nadej
Neberte prosim nikto moje otazky tak, ze si nechcem nechat poradit, ak by som o vase rady nestal, tak by som sem nepisal
… kazda vasa rada ma posuva o kus dopredu. Dakujem:)
- Neděle 23. prosince 2012 ve 14:58® gomz
-
BigMike> Michale, mas nejakou predstavu o velikosti a gramazi tech wobu do hloubky?
- Neděle 23. prosince 2012 ve 14:44® BigMike
-
Dokud to člověk neprubne, je to jen teoretizování:))) Ale myslím, že jestli to děláš jen kvůli tomu, že ti sumci trhají nekvalitní očka u w., rovnají nekvalitní a malé kroužky a natahují nekvalitní trojháky, je to zbytečné!!!:) Ale jak říkám, zkušenosti jsou nepřenosné a kdo nezažil, nepochopí:))
- Neděle 23. prosince 2012 ve 13:45® gomz
-
lunimus> Kazda cesta ma neco do sebe, ty jsi si uz vybral. Preju at se dari i at je uspesna.(bez ironie)
p.s.: pisni pak jak to dopadlo, diky
- Neděle 23. prosince 2012 ve 13:28® Old Wolf
-
lunimus> Sám jsi vymyslel,sám si zkus.Pokud si nechceš nechat poradit od lidí,kteří tomu rozumí (tím nemyslím sebe),neptej se.
- Neděle 23. prosince 2012 ve 12:49® TOMMY CATFISH
-
Venca Zelenka> pekne voblerky
no treba skúšať a keď človek dojde k okonalosti tak už vie čo má robiť
- Neděle 23. prosince 2012 ve 12:34® lunimus
-
poacher> hehe … ja to nechcem napichnut na drot, ktory povedie az k navijaku
… ked navúäzujes woblera a ocakavas velku stuku, nedavas na vodiace ocko woblera wolframove vlakno, ktore potom naviazes na snuru/silon? Ak pouzijes mäkke spletane lanko a das ho durch cez celeho woba, odpadne ti spoj medzi woblerom a lankom, tak nemam pocit, ze by sa to malo spravat inak, ako v prvom pripade … A co sa tyka vyvazenia, tiez si nemyslim, ze sa to neda vyvazit … dokonca by to malo byt uplne rovnako, ako keby som pouzil wobler s klasickym drotenym ockom, ktore by bolo v bode, odkial bude vychadzat lanko …
urcite takyto wobler skusim urobit … nechcem sa vzdat svojho napadu len preto, ze to este nikto neskusal a niekto sa toho boji … Co sa tyka vplyvu hydrodynamiky na lopatku i na woblera, nieco malo o tom viem
… studoval som na strojarine … okrem ineho aj prudenie na lopatkach turbin a podobne …takze vyskusam a dam vediet
- Neděle 23. prosince 2012 v 11:02® Venca Zelenka
-
TOMMY CATFISH> Co jsem zatím vypozoroval tak šířka lopatky musí být úměrná tlouštce telíčka a nebo požít úzkou tvarovanou do U, ale tam je trochu jiné vyvážení tuhle variantu však ještě nemám pořádně doladěnou.
- Neděle 23. prosince 2012 v 10:49® Venca Zelenka
-
Tak lak je suchý a hurá na výlet, doufám, že je hned neurvu, no kdyžtak mi zbude fotka
- Neděle 23. prosince 2012 v 10:21® TOMMY CATFISH
-
Venca Zelenka> ahaa
niekedy pri tých vobov čo majú očko v lopatke sa mi stalo že nechceli moc plávať keď bola lopatka úzka. Teraz som si spravil novú maketku nový tvar vobu ktorý som odkukal z jedného článku ktorý som našiel už dávno v mojých začiatkoch s výrobou
- Neděle 23. prosince 2012 v 8:49® gomz
-
Venca Zelenka> Ty by mohli fungovat, jsou urcite neokoukane.
- Neděle 23. prosince 2012 v 1:15® Venca Zelenka
-
TOMMY CATFISH> šak ony sa už zaoblí o ty šutry samy
, ale vážně, já je udělal tak schválně experimentuju, některé lomím, některé ohýbám do oblouku, nebo do U a sadím je jak prohlubní nahoru tak dolu a sleduju jak se to bude chovat.
- Neděle 23. prosince 2012 v 1:08® poacher
-
lunimus> Ahoj takovy wobler nevyvazis aby chodil a kdyby chodit chtel, tak to lanko ten chod nedovoli, protoze to bude natuho. Jak kdybys woblera uvazal natvrdo k lanku, nebo i silonu. Teda pokud jsem to spravne pochopil.
- Neděle 23. prosince 2012 v 0:08® TOMMY CATFISH
-
Venca Zelenka> pekne pekne
len ja by som viac vybrusil tie lopatky tak aby sa moc neotrepali o kamene tak zaobliť by si ich mal trošku
- Neděle 23. prosince 2012 v 0:00® lunimus
-
regulus> Ved prave v tom by bola ta krasa … wobler bude mat dieru … cele lanko len vytiahnes a das nove/ novy trojhak
- Sobota 22. prosince 2012 ve 21:16® Venca Zelenka
-
Trocha lidové tvorby
- Sobota 22. prosince 2012 ve 20:49® gomz
-
Venca Zelenka> Trosku se pletes, delaji je i v 9cm. Ja je mam v 6, 8 a 9cm, ale ta 9cm verze uz ma +/- 45g v plovce.Samo, ze ty rucne delane
At se dari, preju.
- Sobota 22. prosince 2012 ve 20:24® Venca Zelenka
-
gomz> Jestli se nepletu, tak originály se dělají největší 6cm a já menší jak 8cm nedělám, ale máš pravdu děláme si to sami tak může mít klidně aj 16cm
aj v tom je krása našeho snažení
- Sobota 22. prosince 2012 v 19:07® TOMMY CATFISH
-
gomz> tak tak ja idem struhať aspon tak na hrubo šmirgľovať v izbe nebudem na to mam pivnicu
- Sobota 22. prosince 2012 v 18:58® gomz
-
TOMMY CATFISH> Jasne, kazdy si musi svoji cestu najit sam.
- Sobota 22. prosince 2012 v 18:53® TOMMY CATFISH
-
a z dneška
- Sobota 22. prosince 2012 v 18:50® TOMMY CATFISH
-
nejake rozpracovane
- Sobota 22. prosince 2012 v 18:49® TOMMY CATFISH
-
gomz> no aj ja stále prerezávam bruško tak sa mi to zdá najpevnejšie s tým vlepovaním to len tak pre inšpiráciu som napísal
- Sobota 22. prosince 2012 v 18:33® gomz
-
TOMMY CATFISH> Taky narezavam bricho a nez prijit o rybu, radeji to udelam tak aby to vydrzelo.Tim myslim vsechny wobky co delam, jestli ma 3 nebo 15cm je jedno.
- Sobota 22. prosince 2012 v 18:30® TOMMY CATFISH
-
gomz>
to určite nie myslel si to zo srandy však
na tie malé ryby do 60 cm w pohode ale ja som stále vob rozrezával je s tým viac práce ale mne to nevadí
- Sobota 22. prosince 2012 v 18:25® TOMMY CATFISH
-
Venca Zelenka> ja robím malinké hornety do 3,5 cm a práve som začal vyyrezávať z balyz skúsil som kúliť ako sa s nou pracuje a zatiaľ veľká spokojnosť
- Sobota 22. prosince 2012 v 18:24® gomz
-
TOMMY CATFISH> Na sumce?
- Sobota 22. prosince 2012 v 18:22® TOMMY CATFISH
-
lunimus> dá sa to spravičť viacerými spôsobmi jeden spôsob ktorý je tiež dobrý navŕtaš si dierky na očká vsunieš do nich taký zatočený drôt ktorý zatočíš pomocou vŕtačky a len dáš do dierok a zalepíš nejakým poriadnym lepidlom
- Sobota 22. prosince 2012 v 17:42® Old Wolf
-
lunimus> Tak lanko jsem nezkoušel,ale prostý nerez drát ano.Nemusíš rozřezávat woba ,když nechceš ,provrtáš ho podélně a na obou stranach uděláš očko.Před tím,ale uděláš kolmou díru z bříška wobu směrem do středu.Uděláš dvojočko ,které vsuneš do vyvrtaného otvoru v břichu woblera a tím prostrčíš podélný drát.Tak máš zajištěný spodní hák.Zaepoxiduješ.Na zátěž navrtáš jenom malou dírku.S tím lankem bude nejspíš víc starostí než užitku.