Chytej.cz

Domácí výroba woblerů

V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 23. prosince 2012 v 16:14® lunimus

BigMike> nie … urcite to nechcem urobit preto, ze by mi sumci trhali kruzky … toto som uviedol len ako jeden z argumentov, preco by to mohlo byt kusok lepsie :-)

Old Wolf> Ja si prave chcem nechat poradit :-) … len som technik a argumenty typu „nemyslim, ze ti to bude chodit“, alebo „to sa neda vyvazit“ neberiem … resp. neberiem od ludi, co takuto verziu nevyskusali … Tieto argumenty mozem zobrat len od toho, co to uz ma v praxi vyskusane. Od ostatnych tieto argumenty mozem zobrat len do tej miery, ze mi povedia, kde ocakavaju uskalia a hlavne PRECO …

Na 90% po odskusani tohto modelu ostanem pri klasike, ale vzhladom k tomu, ze to este nikto nevyskusal, s vynimkou jednoho cloveka, co skusal nieco podobne, tak ten test asi ostane na mne :-) Aj Edisonovmu vynalezu sa najskor vsetci smiali a nedavali mu vopred velku nadej :-)

Neberte prosim nikto moje otazky tak, ze si nechcem nechat poradit, ak by som o vase rady nestal, tak by som sem nepisal :-) … kazda vasa rada ma posuva o kus dopredu. Dakujem:)

Neděle 23. prosince 2012 ve 14:58® gomz
gomz

BigMike> Michale, mas nejakou predstavu o velikosti a gramazi tech wobu do hloubky?

Neděle 23. prosince 2012 ve 14:44® BigMike

Dokud to člověk neprubne, je to jen teoretizování:))) Ale myslím, že jestli to děláš jen kvůli tomu, že ti sumci trhají nekvalitní očka u w., rovnají nekvalitní a malé kroužky a natahují nekvalitní trojháky, je to zbytečné!!!:) Ale jak říkám, zkušenosti jsou nepřenosné a kdo nezažil, nepochopí:))

Neděle 23. prosince 2012 ve 13:45® gomz
gomz

lunimus> Kazda cesta ma neco do sebe, ty jsi si uz vybral. Preju at se dari i at je uspesna.(bez ironie)

p.s.: pisni pak jak to dopadlo, diky

Neděle 23. prosince 2012 ve 13:28® Old Wolf

lunimus> Sám jsi vymyslel,sám si zkus.Pokud si nechceš nechat poradit od lidí,kteří tomu rozumí (tím nemyslím sebe),neptej se.

Neděle 23. prosince 2012 ve 12:49® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

Venca Zelenka> pekne voblerky :-) no treba skúšať a keď človek dojde k okonalosti tak už vie čo má robiť :-)

Neděle 23. prosince 2012 ve 12:34® lunimus

poacher> hehe … ja to nechcem napichnut na drot, ktory povedie az k navijaku :-) … ked navúäzujes woblera a ocakavas velku stuku, nedavas na vodiace ocko woblera wolframove vlakno, ktore potom naviazes na snuru/silon? Ak pouzijes mäkke spletane lanko a das ho durch cez celeho woba, odpadne ti spoj medzi woblerom a lankom, tak nemam pocit, ze by sa to malo spravat inak, ako v prvom pripade … A co sa tyka vyvazenia, tiez si nemyslim, ze sa to neda vyvazit … dokonca by to malo byt uplne rovnako, ako keby som pouzil wobler s klasickym drotenym ockom, ktore by bolo v bode, odkial bude vychadzat lanko …

urcite takyto wobler skusim urobit … nechcem sa vzdat svojho napadu len preto, ze to este nikto neskusal a niekto sa toho boji … Co sa tyka vplyvu hydrodynamiky na lopatku i na woblera, nieco malo o tom viem :-) … studoval som na strojarine … okrem ineho aj prudenie na lopatkach turbin a podobne …takze vyskusam a dam vediet :-)

Neděle 23. prosince 2012 v 11:02® Venca Zelenka
Venca Zelenka

TOMMY CATFISH> Co jsem zatím vypozoroval tak šířka lopatky musí být úměrná tlouštce telíčka a nebo požít úzkou tvarovanou do U, ale tam je trochu jiné vyvážení tuhle variantu však ještě nemám pořádně doladěnou.

Neděle 23. prosince 2012 v 10:49® Venca Zelenka
Venca Zelenka

Tak lak je suchý a hurá na výlet, doufám, že je hned neurvu, no kdyžtak mi zbude fotka :-)

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2012/th-img90772.jpg
Neděle 23. prosince 2012 v 10:21® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

Venca Zelenka> ahaa :-) niekedy pri tých vobov čo majú očko v lopatke sa mi stalo že nechceli moc plávať keď bola lopatka úzka. Teraz som si spravil novú maketku nový tvar vobu ktorý som odkukal z jedného článku ktorý som našiel už dávno v mojých začiatkoch s výrobou

Neděle 23. prosince 2012 v 8:49® gomz
gomz

Venca Zelenka> Ty by mohli fungovat, jsou urcite neokoukane.:-)

Neděle 23. prosince 2012 v 1:15® Venca Zelenka
Venca Zelenka

TOMMY CATFISH> šak ony sa už zaoblí o ty šutry samy :-) , ale vážně, já je udělal tak schválně experimentuju, některé lomím, některé ohýbám do oblouku, nebo do U a sadím je jak prohlubní nahoru tak dolu a sleduju jak se to bude chovat.

Neděle 23. prosince 2012 v 1:08® poacher
poacher

lunimus> Ahoj takovy wobler nevyvazis aby chodil a kdyby chodit chtel, tak to lanko ten chod nedovoli, protoze to bude natuho. Jak kdybys woblera uvazal natvrdo k lanku, nebo i silonu. Teda pokud jsem to spravne pochopil.

Neděle 23. prosince 2012 v 0:08® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

Venca Zelenka> pekne pekne :-) len ja by som viac vybrusil tie lopatky tak aby sa moc neotrepali o kamene tak zaobliť by si ich mal trošku

Neděle 23. prosince 2012 v 0:00® lunimus

regulus> Ved prave v tom by bola ta krasa … wobler bude mat dieru … cele lanko len vytiahnes a das nove/ novy trojhak :-)

Sobota 22. prosince 2012 ve 21:16® Venca Zelenka
Venca Zelenka

Trocha lidové tvorby

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2012/th-img90766.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2012/th-img90767.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2012/th-img90768.jpg
Sobota 22. prosince 2012 ve 20:49® gomz
gomz

Venca Zelenka> Trosku se pletes, delaji je i v 9cm. Ja je mam v 6, 8 a 9cm, ale ta 9cm verze uz ma +/- 45g v plovce.Samo, ze ty rucne delane:-) At se dari, preju.

Sobota 22. prosince 2012 ve 20:24® Venca Zelenka
Venca Zelenka

gomz> Jestli se nepletu, tak originály se dělají největší 6cm a já menší jak 8cm nedělám, ale máš pravdu děláme si to sami tak může mít klidně aj 16cm :-) aj v tom je krása našeho snažení :-)

Sobota 22. prosince 2012 v 19:07® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

gomz> tak tak ja idem struhať aspon tak na hrubo šmirgľovať v izbe nebudem na to mam pivnicu :-)

Sobota 22. prosince 2012 v 18:58® gomz
gomz

TOMMY CATFISH> Jasne, kazdy si musi svoji cestu najit sam.

Sobota 22. prosince 2012 v 18:53® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

a z dneška

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2012/th-img90762.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2012/th-img90763.jpg
Sobota 22. prosince 2012 v 18:50® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

nejake rozpracovane

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2012/th-img90760.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2012/th-img90761.jpg
Sobota 22. prosince 2012 v 18:49® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

gomz> no aj ja stále prerezávam bruško tak sa mi to zdá najpevnejšie s tým vlepovaním to len tak pre inšpiráciu som napísal :-)

Sobota 22. prosince 2012 v 18:33® gomz
gomz

TOMMY CATFISH> Taky narezavam bricho a nez prijit o rybu, radeji to udelam tak aby to vydrzelo.Tim myslim vsechny wobky co delam, jestli ma 3 nebo 15cm je jedno.

Sobota 22. prosince 2012 v 18:30® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

gomz> :-) to určite nie myslel si to zo srandy však :-) na tie malé ryby do 60 cm w pohode ale ja som stále vob rozrezával je s tým viac práce ale mne to nevadí

Sobota 22. prosince 2012 v 18:25® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

Venca Zelenka> ja robím malinké hornety do 3,5 cm a práve som začal vyyrezávať z balyz skúsil som kúliť ako sa s nou pracuje a zatiaľ veľká spokojnosť

Sobota 22. prosince 2012 v 18:24® gomz
gomz

TOMMY CATFISH> Na sumce?

Sobota 22. prosince 2012 v 18:22® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

lunimus> dá sa to spravičť viacerými spôsobmi jeden spôsob ktorý je tiež dobrý navŕtaš si dierky na očká vsunieš do nich taký zatočený drôt ktorý zatočíš pomocou vŕtačky a len dáš do dierok a zalepíš nejakým poriadnym lepidlom

Sobota 22. prosince 2012 v 17:42® Old Wolf

lunimus> Tak lanko jsem nezkoušel,ale prostý nerez drát ano.Nemusíš rozřezávat woba ,když nechceš ,provrtáš ho podélně a na obou stranach uděláš očko.Před tím,ale uděláš kolmou díru z bříška wobu směrem do středu.Uděláš dvojočko ,které vsuneš do vyvrtaného otvoru v břichu woblera a tím prostrčíš podélný drát.Tak máš zajištěný spodní hák.Zaepoxiduješ.Na zátěž navrtáš jenom malou dírku.S tím lankem bude nejspíš víc starostí než užitku.

Sobota 22. prosince 2012 v 17:21® regulus
regulus

lunimus> a v případě poškození toho lanka nebo trojháku budeš dělat co??? Vyhodíš wobler?

Já ti nevím, myslím že to vidíš už dopředu moc černě, sumec ti narovná trojhák když za moc nestojí, když chytneš megafisch tak ti možná narovná i ty kroužky, ale pokud půjdeš na sumce budeš mít na ně vše dimenzované, alespoň předpokládám, dáš lepší trojháky, pevnější kroužky … .

Vyzkoušet to můžeš, ale dle mýho to nebude příliš šťastný řešení.