Vyhledávání
Domácí výroba woblerů
V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 22. prosince 2012 v 16:56® lunimus
-
jepice> Vlacim väcsinou na Dunaji, pripadne na spodnej Morave, Hrone a na Vahu … vsade vyskyt väcsich sumcov … Preto riesim narovnavanie kruzkov
Moj napad bol velmi podobny tvojmu … cize nejaka trubicka krizom cez wobler. Chod woblera je mozne doladovat okrem polohy droteneho ocka aj samotnou lopatkou … robim ich z bandasky od vody do ostrekovaca, takze ak mi nevyhovuje, nerobim si problemy ich ostrihavat cvikackami na nechty rovno pri vode
Vseobecne som takto chcel riesit hlavne woblery cca 5–10cm … este nemam totiz presne vymysleny system uchytenia spodneho trojhaku (ale aj to nieco vymyslim)
Co sa tyka napadu, nejde ani tak o to, ze by som bol vo vlaceni tak dobry, ze by som chcel posuvat mety dopredu … Skor pravy opak .. som taky zaciatocnik, ze mam (ako technik – strojar a lodno-letecky modelar) v hlave kopec napadov, ktore su mozno davno vyskusane ako nefunkcne … preto spekulujem a pytam sa
A zrejme to znova dopadne tak, ze sni nieco taketo vyrobim a poreferujem
- Sobota 22. prosince 2012 v 16:48® jepice-zruseno
-
lunimus> Zkušenost nemám, ale mohu ti říct, jakou výhodu má dle mne očko z drátu. Dá se naklápět do stran a nahoru dolu a tím se doladí chod voblera. Tvoje řešení by bylo dobré dle mne na jerky a popry, se kterými ale já nemám mnoho zkušeností. U voblera s očkem v lopatce by se dala udělat ďoura do loptaky a provlíknout to tudy. Taky jsem v tomto duchu přemýšlel. Nevím, jak si to představuješ ty, ale můj nápad byl myšlen, že by se vobler navlíkl jako trubičková muška a za něj navázal trojháček. Důe tebe by se zřejmě mělo jednat o větší voblery, když tam chceš dávat tlustou šňůru a nebo lanko a navíc to řešíš kvůli problémovým kroužkům. Tyhle starosti bych chtěl mít: ještě mi žádná ryba kroužek nenarovnala a to kvůli tomu, že chytám samý čudly
EDIT: Pokud je problém s kroužkylze je tam vůbec nedávat a dát tam rovnou trojháky, tak se to dříve také dělalo. Nějaké obrázky a odkazy jsou i v mých nedávných příspěvcích.
Tento příspěvek byl editován 22.12.2012 15:51:22 uživatelem jepice-zruseno. - Sobota 22. prosince 2012 v 16:25® lunimus
-
Pani … dostal som jednu kacirsku myslienku a idem sa vam vyspovedat zo svojho napadu a som zvedavy, co si o tom myslite
Napad spociva v tom, ze miesto ocelovej kostricky vo wobleri by som mal natiahnutu kevlarovu snuru (priemer 1mm), alebo ocelove/ wolframove lanko. Krizom cez wobler by bola navrtana diera, cez ktoru by som prevliekol nadväzec s trojhakom. Odpadla by nutnost pouzitia „nespolahliveho“ kruzka … dalsia vyhoda by bola v tom, ze by nebolo treba pred wobler pouzit ocelove lanko, lebo by tam uz bolo … a odpadli by dalsie kriticke body – teda spoje.
A teraz „babo rad“ … myslite si, ze by to mohlo byt pouzitelne, alebo ste to uz niekto skusal a je to blbost? … v com su silne a slabe stranky tohto riesenia?
- Sobota 22. prosince 2012 v 11:43® gomz
-
Venca Zelenka> Na to jsi prisel jak, ze jsou hornety male?
- Sobota 22. prosince 2012 v 10:29® Venca Zelenka
-
TOMMY CATFISH> Hornety jsou dost malé,něco mám rozdělané večer to blejsknu a dám sem
- Sobota 22. prosince 2012 v 8:34® TOMMY CATFISH
-
no čo nejako je tu ticho bez nejakých fotiek ) ja dnes niečo pridám rozpracované
robí niekto niečo ako hornet ? šupnite sem už niekto niečo
- Pátek 21. prosince 2012 ve 20:11® Venca Zelenka
-
Old Wolf> To já o sumcích taky a jak jsem letos dopad, řekněme si upřimně nic moc a ty stěma svojima candátama taky žádná sláva, ale máš pravdu příští rok je roznesem na kopytech, se ještě budou divit ploutvonožci
do června jim nachystáme noviky a budou se divit
- Pátek 21. prosince 2012 ve 13:33® Old Wolf
-
Venca Zelenka> Tak to je fajn,že jsi sehnal.Jinak abys věděl,,o candátech vím všechno,,uvidíš příští rok.
- Čtvrtek 20. prosince 2012 v 0:19® Venca Zelenka
-
Old Wolf> Jo a začal sem ti dělat imitaci hrouzka, podle jedné železné nástrahy na ty tvoje candáty, abys konečně taky něco chytnul
- Středa 19. prosince 2012 ve 23:54® Venca Zelenka
-
Old Wolf> Tak měli tam půlmetrový odřezek za 75kč, už mastím lopatky, dneska jsem udělal 3 opravy starších kousků a několik málo návrhů na ty nové strašáky
- Úterý 18. prosince 2012 v 16:30® Venca Zelenka
-
Old Wolf> zítra pro ně jedu mají aj nějaké odřezky, tak snad aj lepší cenu.
- Úterý 18. prosince 2012 v 15:31® Old Wolf
-
Venca Zelenka> Ahoj.No dle okolností.Ale do 2mm.3mm už je moc velké ,,kopyto,,
- Úterý 18. prosince 2012 v 7:43® Martin Mošna
-
Venca Zelenka> Jo už sem to našel…Já to hledal v přívlači.
- Pondělí 17. prosince 2012 v 19:47® Venca Zelenka
-
Old Wolf> Ahoj jakou dáváš tloušťku lopatek 2–3mm
- Pondělí 17. prosince 2012 v 19:39® Venca Zelenka
-
Martin Mošna> Tak se podívej pořádně teď jsem se díval je to tam. Pod (domácí dílna)
- Neděle 16. prosince 2012 ve 22:28® Martin Mošna
-
Venca Zelenka> Nic takovího sem tam nenašel :/
- Neděle 16. prosince 2012 ve 22:14® Venca Zelenka
-
Martin Mošna> Nevím já jsem samouk, ale možná něco bude na – nachytano.cz Redaktor je vláčkař a ten tam nějaké takové věci dává.
- Neděle 16. prosince 2012 ve 22:08® Martin Mošna
-
Venca Zelenka> A nevíš o nějakém českém návodu?
- Neděle 16. prosince 2012 ve 22:06® Martin Mošna
-
olda> Díky ale nevím jestli to pomůže…
- Neděle 16. prosince 2012 ve 22:06® Venca Zelenka
-
Martin Mošna> No tak to zkus, ale asi si pěkně mákneš a absolutně nemám tucha jak to vyvážíš, aby jsi s toho vyloudil nějaký pohyb, no aby to nebylo moc těžké a nešlo ke dnu jak Titanic, když to bude moc těžké tak abys to udržel v pohybu tak to budeš muset hrozně rychle tahat a to taky není moc dobré, jedině, že by jsi s toho vytvořil nějakou bolenovou nástrahu, tam by to mohlo fungovat.
- Neděle 16. prosince 2012 ve 21:57® Martin Mošna
-
Venca Zelenka> Já to chci zkusit z toho..Ono Je to těžký a potápliví…
- Neděle 16. prosince 2012 ve 21:46® olda
-
Pro začínající,snad to pomůže.
- Neděle 16. prosince 2012 ve 21:36® olda
- Neděle 16. prosince 2012 ve 21:32® Venca Zelenka
-
Martin Mošna> No bývá plastový, ale jen proto, že pro kluky s číny je jednoduchší slepit dva plastové výlisky a prdnout tam kulu z ložiska jak opracovávat dřevo
jerky jsou aj plovoucí a občas neutrální a těžké jsou jen tak kolik je na nich materiálu.
- Neděle 16. prosince 2012 ve 21:23® Venca Zelenka
-
Old Wolf> Převážně balsa, ale mám tam aj z lípy a topolu, jo a jeden z borovice, ale ta je tvrdá jak sviňa, mám nahoblované a vysušené desky z lípy a topolu až bude vyřezávačka a bruska tak to budu nastit ze dřeva se mi na tom líbí, že tam nemusíš rvát tolik olova a odolnost je taky mnohem větší, o ceně ani nemluvím. No tak to budu must dodělat tu dílnu, abych ten vercajk měl kam narvat, komín už je doma jenom ho postavit, no mám toho moc, ale až to všecko dodělám tak to bude pohodička, udělám si novů postel (tu starů mi zežral červotoč) a nábytek.
- Neděle 16. prosince 2012 ve 21:12® Martin Mošna
-
Old Wolf> No jo ale já myslel že jerk je plastový těžký a potáplivý…
- Neděle 16. prosince 2012 ve 21:05® Old Wolf
-
Martin Mošna> To opravdu nebude to pravé ořechové.Chce to dřevo.(balsa,lípa,abachi.)
- Neděle 16. prosince 2012 ve 20:22® Martin Mošna
-
BigMike> Z čeho dělaš woblery?Chtěl bych s tím začít ale nevim nevim
- Neděle 16. prosince 2012 ve 20:20® Martin Mošna
-
Old Wolf> Nevím to jistě ale myslím si že se to potápí tak že bych udělal jerky (nevím jak se to píše…
- Neděle 16. prosince 2012 ve 20:04® BigMike
-
Martin Mošna> udělej z nich pramici, na woby je plno lepších matrošů!