Chytej.cz

Domácí výroba woblerů

V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 7. prosince 2012 ve 12:24® Old Wolf

BigMike> Ale ne, jde mu o ,,kopyto,,– máster.Má představu,že odleje do sádry 1 máster (udělaný já nevím z čeho).Do vzniklé sádrové formy potom uleje 2 master z oné poptávané pryskyřice ,který použije jako formovací stranu kopírovací frézky.

Čtvrtek 6. prosince 2012 ve 22:18® BigMike

Pjota> Jestli jsem pochopil správně, z tvého dlouhého, leč pro mě značně nesrozumitelného příspěvku – jde ti o materiál na formu?! Rozumím dobře?

Čtvrtek 6. prosince 2012 v 16:52® Pjota
Pjota

Fuj tajbl ve spolek! Mám dotaz ohledně licí pryskyřice. Sháním nějakou vhodnou pryskyřici (nebo i jakýkoliv jiný vhodný materiál ), cenově dostupnou, co se prodává i v menších baleních, na odlévání „kopyt“ woblerů (http://www.chytej.cz/…y-ala-prichy-​ndash-vyroba-telicek/) do sádrových, nebo Lukoprenových forem. Nemusí jít o pryskyřici, může to být i klidně něco na způsob keramiky, nebo cokoli jiného, z čím máte zkušenosti. Nezáleží mi na době vytvrdnutí, ani na bublinkách v odlitku, ani na barvě, ale potřebuji něco, co bude po vytvrzení dostatečně tvrdé, bude mít nízkou viskozitu (dobrá zatékavost do formy) a pokud možno se při tvrdnutí nebude smršťovat. Zkoušel jsem Dentakryl, ale ten mi pro svoji medovitou konzistenci při odlévání nevyhovuje. Našel jsem nějaké vhodné materiály, ale vše je v min. 1kg baleních a takové balení já nezpracuji.

Tento příspěvek byl editován 6.12.2012 15:52:14 uživatelem Pjota.
Čtvrtek 6. prosince 2012 v 9:56® HaD
HaD

jepice> nádhera!

Čtvrtek 6. prosince 2012 v 1:08® jepice-zruseno

Protože se nikdo z vás nevyjádřil k woblerům typu ORENO, musel jsem bezoký prototyp zkusit na vlastní pěst. Wobler sice nechdí ideálně, ale dnes mi ho v půlce Vltavy v proudu načoudil potočák a předvedl u toho asi tak metrový výskok z vody. Ani by mne nenapadlo, že tam nějací potočáci budou. Byl úplně stříbrný a prozradily ho až červené tečky, které jsem spatřil, když byl u břehu (očakával jsem zde např. sivena, tlouště či bolena). Přesto, že jsem měl dva trojháky bez protihrotu, přečkal to hájenec podle všeho snad bez úhony. Foto proběhlo pouze letmo před vyháknutím ve vodě, proto se omlouvám za kvalitu.

Tento příspěvek byl editován 6.12.2012 00:14:19 uživatelem jepice-zruseno.
foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2012/th-img90173.jpg
Sobota 1. prosince 2012 v 19:16® Old Wolf

gomz> :-)

Sobota 1. prosince 2012 v 16:41® gomz
gomz

Old Wolf> Zdarec Pepo, jel jsem kousek od tebe, ale koncil jsem k polednimu v nedeli a nechtel v ten cas otravovat.

Jak budu na tom konci kde varis kafi, ozvu se. Nevyhrozuju:-) , slibuju:-))

Sobota 1. prosince 2012 v 16:07® Old Wolf

gomz> Ahoj Ondro a já čekám,čekám káva studená.:-))

Sobota 1. prosince 2012 v 15:35® olda
olda

gomz> děkuji,bylo mi podezřelé když jsem koukl na cenu třeba hranolku 20×20mm.

Pátek 30. listopadu 2012 v 19:54® gomz
gomz

olda> Ano, je to jak pises deska 2mm silna.

Deska silna 2cm ma uplne jinou cenu:-)

Pátek 30. listopadu 2012 v 19:44® olda
olda

http://www.rcm.cz/…:16539.eshop

rozumím tomu dobře? 100cm délka šíře 8cm a tloušťka 2mm ?

Úterý 27. listopadu 2012 v 9:49® BigMike

jepice> naštěstí nemám prasklou rotátorovou manžetu, jen takovou drobnost bez vaku se obejdu. I tak to není zatím žádná hitparáda. Mno, myslím, že i když je to pravačka, snad to rozhýbu a bude-li ještě počas, hodím si!:))Ale na loď a veslování po Lipně či Orlíku už to opravdu nevidím:)

Pondělí 26. listopadu 2012 ve 23:24® jepice-zruseno

BigMike> Ahoj. Také přeji rychlé uzdravení. Nemáš náhodou v podpaždí takovej ten „balón“? Ten měl kolega, rybář – vláčkař. Po nějaké době to nevydržel a chodil chytat. Jeho štěstím je, že upřednostňuje lov na gumy, takže nemusel nahazovat tak často, ale vzhledem k tomu, že to měl na pravé ruce, musel se při nahazování „otáčet celej“.

Pondělí 26. listopadu 2012 v 0:02® osprey
osprey

BigMike> Příjemné srůstání. Točit si nasucho kličkou, to můžeš? :-)

Sobota 24. listopadu 2012 v 19:34® BigMike

Díky hoši, budu se snažit co nejdříve zapojit do „naší“ hry:))) Ale nebude to hned: http://www.ortopedie-traumatologie.cz/…Posterior%29

Tento příspěvek byl editován 24.11.2012 18:35:39 uživatelem BigMike.
Pátek 23. listopadu 2012 v 19:23® gomz
gomz

BigMike> Hlavne ze to dobre dopadlo. Brzke rozhybani se, preju.

Pátek 23. listopadu 2012 ve 14:41® olda
olda

BigMike> Tak se drž chlape,ať ti dobře piluje.

Pátek 23. listopadu 2012 v 11:27® BigMike

Tak jsem zpět, celkem rychlovka. st.nástup, včera kudla, ted už dávám kafe a brufík doma.) Byla prasklá šlacha od bicepsu procházející ramenem. na jak dlouho to bude vůbec netuším. možná o Silvestru ještě hodím.)pilník a balzu asi také hned tak nepotkám.

Čtvrtek 22. listopadu 2012 ve 20:03® Tino
Tino

snažil jsem se najít nějakou diskuzi o nožích, nic jsem nenašel, proto jsem založil novou http://www.chytej.cz/forum/5961/noze , abychom nemíchali nože s woblery :-)

Středa 21. listopadu 2012 ve 14:09® jepice-zruseno

Ahoj. Máte někdo zkušenosti s voblery typ ORENO? Mluvilo se o nich v jiné diskuzi. Ten tvar jsem již dříve znal. Nyní jsem objevil ve sklepě kulatou dřevěnou tyčku a tak byla výroba prototypů otázkou několika minut. Dva experimentální kousky trochu chodí, ale tuším, že výsledek by mohl být i lepší. Podle pokusů ve vaně se to jeví tak, že při pomalém vedení nic moc (spíš nic), při rychlém vedení jdou ke dnu celkem solidně a trochu chodí. Při prudkém pocukávání dělaj bezva věci kousek pod hladinou. Tuším, že chod originálů byl asi lepší. Mé dva prototypy nejsou dovyváženy, pouze mají trojhák na bříšku. Myslíte si, že jiný způsob uchycení trojháku na originálech má zásadní vliv na vyvážení? Přiložené fotografie pochází z ebay. Detailní fotky jsou i zde: http://rynahk.freepage.cz/…anka-129769/

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2012/th-img88736.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2012/th-img88737.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2012/th-img88738.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2012/th-img88739.jpg
Úterý 20. listopadu 2012 ve 20:59® Tino
Tino

upbraider> no cena je docela tragická. Kdyby byl rozměr ve stopách a ne palcích, tak bych to za tu cenu bral :-))

Dneska jsem dodělal další fulltang. Ostří opět ze strojní pily a střenka z jabloně. Lepil jsem to UHU 300 (?), nýtoval měděným drátem (CYKY 3jx1,5, fáze a nulák :-)) ) a nejsem si jistý, jestli střenka dobře chytla na ocel. Dodělaný nůž jsem naložil střenkou do oleje s voskem a trochu zahřál, aby se nasákla. Když jsem stíral olej, tak to vypadalo, že se trochu oleje dostává z pod střenky.

Zítra, až bude světlo, udělám pár obrázků.

Asi si budu muset koupit ostří a nějaký plast na střenku a uvidím, jestli se to taky bude odtrhovat.

Neděle 18. listopadu 2012 ve 20:22® BigMike

Tak jsem na hodinku vyrazil a hned při prvním náhozu mi došlo, že jsem přestřelil!!!:((((( Je to holt 40 g prut, 275 cm dlouhý a odvykl jsem těžším, Destinka je přeci jen živější a lehčí! Do toho jsem zase utrhnul půleňáka woba, sice jsem pochytal pár štiček okolo míry, ale radši jsem mazal domů bylinkovat, zázvorovat, stuptusinovat. Počasí na lužnického candoše nebylo. Mno, prubnu ho vyměnit, uvidím jestli to vezme! Když ne, tak ho také uživím na těžší vláčku.

Tento příspěvek byl editován 18.11.2012 19:24:08 uživatelem BigMike.
Neděle 18. listopadu 2012 v 11:19® Kazan

BigMike> Nedá se nic dělat, pokud se už letos nedostaneš, zas o to míň utrháš wobů, stihneš o měsíc dřív dělat woby na příští rok a to pak bude mazec;-) Hlavně ať ti to tungáři řádně opraví.
Tak mě napadá, to aby pak natočili nové propagační táborské video, pokud vezmu tvůj herecký výkon na Lužce u chatek a po tunigu až budeš mít kurwskej švih.....:-D

Neděle 18. listopadu 2012 v 11:00® gomz
gomz

BigMike> Preju at se vse ve stredu vydari a co nejdriv jsi „schopen“ a bez nasledku.

Neděle 18. listopadu 2012 v 10:09® BigMike

Tak žádné větrání klacků se nekoná:(( Já ho snad neprubnu. Krchlám jak Holanďan, musím se z toho dostat, ve středu mi budou v ČB tunit rameno – to pak bude švih jak zamlada.))Bohužel, letos už si asi nenahodím:((( Karle, ještě jednou omluva!

Sobota 17. listopadu 2012 ve 22:42® Kazan

Tino> :-D , jistě, čeština je krásná:-D

Sobota 17. listopadu 2012 ve 22:37® Tino
Tino

Kazan> bavíte se stále o rybaření? :-D

Sobota 17. listopadu 2012 ve 22:34® Kazan

BigMike> zítra bych se stavil v Sobíku, můžeme na chvíli vyvětrat klacky.

Sobota 17. listopadu 2012 ve 22:31® BigMike

poacher> Jo, jo, kdo to má z rybářů lehký?!:))

Sobota 17. listopadu 2012 ve 21:56® poacher
poacher

BigMike> „Když to tak držím potají ve sklepě v ruce, aby mě manželka neodhalila“ Tahle veta me pobavila :-) Na druhou stranu zase nejsem sam:-) Prece zena taky koupi boty a pak rekne, ze uz je ma dlouho ;-)