Chytej.cz

Domácí výroba woblerů

V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 17. listopadu 2012 ve 21:24® BigMike

olda> mrknu, mrknu, žena tam pojede, tak proč jí nezaúkolovat!?.)

Sobota 17. listopadu 2012 ve 21:23® BigMike

osprey> možná jsem měl jít do toho 30 g, ale myslím, že to zvládnu:) Když dám prdu do záseku, ať to vydrží! Odpoledne jsem nikde nebyl, vyzkouším zítra. Ale co jsem na dvoře naprázdno švihal s Destinkou a Šogunem, přišlo mi to stejné, spíš jsem měl lepší pocit z Destinky.) Matroš a výdrž asi budou naprosto rozdílnné. Ale až u vody se uvidí!!!

Kazan: dopoledne už někam kouknu k řece, nebudeš mít cestu?

Sobota 17. listopadu 2012 v 19:01® Kazan

BigMike> koukám že budu muset udělat zdvořilostní návštěvu tzv. čumendu v Sobíku:-)

Sobota 17. listopadu 2012 v 16:50® osprey
osprey

BigMike> Říkal jsem, že je ostrý jako meč. V podstatě je to jedna z věcí, co jsem chtěl mít a asi nikdy nebudu (páč chci i jiné věci). Není to až moc hrubý kalibr s ohledem na to, co jsi chtěl?

Ten Battle byl za reálnou cenu. To, co za něj chtějí tady u nás, je silně nadhodnocené.

Sobota 17. listopadu 2012 v 15:43® olda
olda

Příští týden ve čtvrtek budou mít v Lidlu laky Baufix,zlatý,stří­brný a ještě s glitrem.Pokud by někdo měl zájem,cena tuším 99kč-400ml

Sobota 17. listopadu 2012 v 10:45® BigMike

Jinak mi včera dorazil proutek Fujitsu Shogun 8–42g. Neskutečný „tvrďák“ Osadím novým Penn Battle a odpoledne snad otestuji, jsem nachcípaný jak želva. A prozradím, že u výběru a tak nových milášků byl jakýsi všeznalý Míra H., alias Osp:)A to sestavu ještě plánuji vylepšit s Penn Atlantis! Tímto výše zmíněné osůbce děkuji!!! Když to tak držím potají ve sklepě v ruce, aby mě manželka neodhalila, na tuto kombinaci a její předpokládanou účinnost by asi nestačila ani má tajná supernástraha KUNA.

Tento příspěvek byl editován 17.11.2012 09:45:46 uživatelem BigMike.
Sobota 17. listopadu 2012 v 10:39® BigMike

Ale u nožů je tomu naopak, po 1–2 pokusech jsem zjistil, že se mám jako ten švec držet kopyta jinde a nechat to odborníkům. Prostě ztráta času, materiálu a hlavně nervů! I tak jich mám doma tolik, že bych vykrvil a rozboural menší jatka!:)

Sobota 17. listopadu 2012 v 10:37® BigMike

Nástrahu, co chytá vždy a všude a vše nad 70 cm jsem už vyvinul, byl s ní párkrát u vody a lekl jsem se toho jak Einstein účinků atomové bomby nebo Tesla paprsků smrti. Nástrahu i prototyp jsem zničil, žádost o patent jsem stáhnul a už chodím k vodě jen relaxovat! Protože vím, že kdybych chtěl, tak…

Pátek 16. listopadu 2012 ve 22:24® Tino
Tino

axiom> na oceli ze strojních pil testuji svoje schopnosti. Níže uvedené odkazy jsem prošmejdil (je to moje večerní čtení :-) ) a koupě čepele je jeden z dalších levelů. Nechtěl bych ji zprznit špatně provedenou střenkou. A udělat si kudlu z damaškové ocele je až někde kdesi za horami. :-)

Pátek 16. listopadu 2012 ve 21:44® gomz
gomz

upbraider> No jo, no.Na druhou stranu mit nastrahu, ktera bude chytat vzdy, vsude a vsechno… dyt by to uz nebyla zabava. Tak mame porad aspon co sperkovat a ladit a .......:-)

Pátek 16. listopadu 2012 ve 21:35® upbraider
upbraider

gomz> takhle vzniká tajemství:-)

horší jak ORO, to si člověk alespoň vygoogluje:-D

Pátek 16. listopadu 2012 ve 21:16® gomz
gomz

upbraider> Kam ty na takove slova chodis? Navic jeste tak pekne poskladane do vety… Uznej, ze to nemuzu Mirovi udelat.Sam si vybral barevne provedeni a asi te nastraze i veri, jinak by se valela v krabce bez moznosti koupele. Nemyslim tim skotske striky:-)) )

Pátek 16. listopadu 2012 ve 21:04® upbraider
upbraider

gomz> jen ti jejichž přítel nejlepší je ve sněhu skvěle maskován. ostatní stagnují nebo přispívají u sousedů.

my ale nechcem vidět menší nachystanou část, nýbrž onu magickou věc, co šla koupit na srazu, spokojeně chodí a umí chytit každou čtyřicítku. Nebudu psát kudlu, protože bych byl off topic:-)

Pátek 16. listopadu 2012 v 17:47@ axiom

Tino> Pilka není to pravé vořechové.

Pokud chceš dobrý nůž, tak si třeba ocel koupit. Nabídka je široká. I materiálů na střenku. Právě jsem známému dodal flák ocele na několik kudel s tím krásným „moaré“. Poslal mi to jiný známý direkt z SE. Ani jsem se nedíval, kolik to běžně stojí. S nožířem se rozdělím a on vyšolíchá kudlu. Umí i rytí, byl na kurzu rytí ve zbrojovce. Možná bych to na 3. pokus zvládl i já, ruce mám šikovné, ale radši budu malovat a vázat mušky. To už umím.

Pátek 16. listopadu 2012 v 17:38@ axiom

Tu máte inspiraci, mládenci: http://books.google.sk/books?…

Pátek 16. listopadu 2012 v 5:09® gomz
gomz

osprey> To je skvele, ze jsi spokojeny.Z me strany to vidim jako jednu z „nej“ veci a je to inspirace proc ve vyrobe pokracovat. Mam rozdelane nejake novinky, foto bude pozdeji.Diky za povzbuzeni.

Čtvrtek 15. listopadu 2012 ve 22:22® osprey
osprey

gomz> Ta věc, co jsi mi prodal na srazu, je zatím nejlepší, co od tebe mám.

Má teda chycenou nějakou čtyřicítku kudlu, ale s chodem jsem opravdu spokojen.

Čtvrtek 15. listopadu 2012 ve 21:00® gomz
gomz

… a wobky nekdo dela?

ja uz mam mensi cast nachystanou:-))

Tento příspěvek byl editován 15.11.2012 20:04:52 uživatelem gomz.
foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2012/th-img52980.jpg
Středa 14. listopadu 2012 v 16:20® upbraider
upbraider

Tino> dá se sehnat tady:

http://www.knifekits.com/vcom/index.php?…

Cena je ovšem příšerná.

Pokud rozumíš slovenské angličtině, můžeš kouknout i na video, jak si vyrobit materiál na střenky sám za pomoci svítícího prášku:

Středa 14. listopadu 2012 v 0:19® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Tino> I proto píšu, že NEMÁM pocit, že by to mělo přijít jinam :-)

Středa 14. listopadu 2012 v 0:10® Tino
Tino

BoBo-Falknow> ale nůž přeci rybář taky potřebuje… třeba píchnout nebo kuchnout rybu… :-))

Úterý 13. listopadu 2012 ve 23:38® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Tino> Dá, ale osobně nemám pocit, že by nože patřily jinam, to když už, tak na jiný web :-D Sem to pásne ;-)

Úterý 13. listopadu 2012 ve 23:15® Tino
Tino

bigmike> no, jsem… 8-( 9-)

je to v podstatě můj druhý nůž. První je ku podivu taky ze strojní pily, jen střenka je výlisek z plastu. Ten používám jako kuchyňský. Když ho dobře nabrousím, tak je nepřekonatelný…

ten na fotce jsem dal tátovi na ryby a on ho někde ztratil. Už jsem popustil kus dalšího pilového plátu, že mu vyrobím jiný. :-) Ale když jsem projeli níže uvedené odkazy, tak mě láká si objednat nějaké udělané ostří a zkusit prezentovatel­nější nůž…

Nevíte někdo jestli se dá sehnat nějaký kus fluorescenčního plastu vhodný na střenku? Pro rybáře ideální svítící kudla :-))

pro adminy> dají se diskuze o nožích přesunout jinam, abychom nezadělávali diskuzi jiným tématem?

Tento příspěvek byl editován 13.11.2012 22:16:11 uživatelem Tino.
Úterý 13. listopadu 2012 ve 21:45® BigMike

Tino> na úplný začátek dobrý. Pokud nejsi strojař jak já:) Já loni udělal také z pily, takový skladný k vodě, ale jako vždy, ztráta motivace, zájmu a někde leží, střenky nemaje:) Vlastně jsem objevil nože Mora a bylo hotovo! Kvalita za sakra rozumnou cenu a mám jich už všude dost a dost. Do toho pár Utonů, něco starých kudel z Mikovu z aukra a kam u nás šlápneš a sáhneš, tam se pořežeš:))

Úterý 13. listopadu 2012 v 0:18® Tino
Tino

když už se tady bavíte o nožích, jeden jsem si taky zkusil vyrobit.

Ocel je ze strojní pily, dřevo je jabloň. Tvar čepele jsem potom ještě upravoval, takže byla plynulejší. Průchozí trn s několika dírami, střenka zalita epoxidem.

Tento příspěvek byl editován 12.11.2012 23:19:52 uživatelem Tino.
foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2012/th-img52921.jpg
Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 19:39® upbraider
upbraider

Mrakoš> Na čepele a jiné komponenty můžeš kouknout i sem:

http://www.jatagan.eu/

nebo sem:

http://www.nozirske-oceli.cz/

dřevořezba je drahá. ostatně jako všechny specializované obchody. výrobci boiliesu by mohli vyprávět. Od špičáka (nožířské oceli) berou ale co vím hobíci i profesionální nožíři.

Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 18:05® Mrakoš

upbraider>Jo, hezký stránky. Trochu jsi mě inspiroval, koupím si nějakou čepel a zkusím něco vyrobit. Ceny dřeva jsou tam zajímavý. Třeba špalík co s ním v práci šmirgluju tady má cenu 650korun, teď si ho budu jinak považovat :-)

Jinak přines jsem dneska tři dobrý kousky ořechu na ten tvůj bowiják. Brzo toho bude dost na balíček.

Čtvrtek 8. listopadu 2012 ve 12:53® osprey
osprey

upbraider> Pěkné stránky. Líbí se mi tam i jeden nůž. Ale cenově je to mimo mé možnosti, navíc já zhruba každé 3 roky kudlu ztratím a toto by bolelo.

Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 10:29® Kazan

upbraider> díky, teď už je od čeho se odrazit

Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 1:18® upbraider
upbraider

Kazan> mám zkušenosti jen s lněným olejem. ponořit, nechat několik hodin, lépe dnů pořádně nasáknout pak vyjmout, otřít hadrem do sucha. Lněný olej sice z červené udělá hnědou, výsledek je ale také pěkný. Nakonec přeleštím povrch včelím voskem, pokud chci mít matný povrch, karnaubským voskem, pokud je cílem povrch lesklý.

Pokud bys chtěl zachovat barvu dřeva jaká je, měl by být vhodnější bezbarvý týkový olej. Je o něco dražší, dá se dá koupit i v barvě dalších dřev (týk,meranti,atd..) S ním ale zkušenost nemám.

Oba se dají sehnat v obchodech typu hornach, baumax, obi

pokud jsi fajnšmekr, můžeš zkusit oleje od firmy Ciranova nebo kouknout na tuto stránku: http://www.drevorezba.cz/kategorie.aspx?…