Vyhledávání
Domácí výroba woblerů
V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 10. září 2012 ve 20:04® gomz
-
BigMike> Dik za poklonu, je to porad improvizace, akorat na vyssi urovni.Teda malinko.
- Pondělí 10. září 2012 v 11:56® BigMike
-
Jinak jsem chtěl dnes dělat lopatky, ale vzalo mě zápěstí, jsem v háji:(((
- Pondělí 10. září 2012 v 11:54® BigMike
-
Kazan> den předtím na Lipně – 2 candátci asi 40 cm, 2 štičky to samé, ale jak flétničky, navesloval 9 km, úpal, plná huba oparů, zimnice a asi na 99% kupuji elektromotor:)) Den nato na Hněvkách, byl jsem totál KO, tak jsem ani loď nesundaval, koukal na otce a kámoše jak se snaží o bílou rybu, párkrát hodil nalehko na gumku okolo, foukalo, +12°C, tak jsme po zralé úvaze utekli na Lužnici, kde to na plavačku nebylo také nic moc. Já lupnul pár okounků do 15 cm, pak nasadil 13 cm a spadla jedna lepší mírovka. Ve 13:: už jsem dával siestu doma.)) Takže bída, Hněvky na dravce jsou pro mě zakleté!!! Včera u Paluby po noční jeden pěkný tah, ale vyplo se to, jedna lepší mírovka spadla, vytáhl vojenský svetr ( snad mi bude.)))),kamarád chytil pěkného kapra – 72cm. Já odpoledne pod Tá. ani záběr, pak u nás 2 x k 60 cm štičky a vzali mi i ten 13 cm 2 candátci tak 40 cm.
- Pondělí 10. září 2012 v 10:55® Kazan
-
BigMike> woby máš dobrý, fiškám se líbí a to je hlavní. Jak jsi dopadl na Hněvkách?
- Neděle 9. září 2012 ve 22:48® BigMike
-
gomz> ty voéééééééé, to je pro mě vyšší dívčí – takhle odborně na to tedy nepůjdu, to si budu „preludovat“ s pilníkem na zahradě po svém a ty rozdíly cm tam a cm sem už vstřebám:))) Poklona, pane mistr, je vidět, že to máš pod kontrolou!!! To já vlastně pořád improvizuji a pak u vody čekám zázraky.)) Mimochodem, dnes se zase povedly nějaké ty zubaté, začali i ti zubatí:))))Spokojenost!!!
Tento příspěvek byl editován 9.9.2012 22:49:17 uživatelem BigMike. - Neděle 9. září 2012 ve 22:45® BigMike
-
upbraider> já nad tím nepřemýšlím, mě by z toho jeblo, moc dokonalosti není můj šálek čaje:))) A hlavně, neumím jinak než po našem, trošku pak jihomoravsky a slovensky.)))
- Neděle 9. září 2012 ve 21:39® upbraider
-
Pánové, ještě k tomu japonskému videu, co jsem vkládal dole, netušíte, čím potírá výrobce wobbler v čase 6:14?
Tu samou proceduru dělá i Ginei na svých nástrahách na tomto videu:
v čase 5:15 s popisem „getting out grain of wood“
Neodborným překladem bych to přeložil tak, že tento nátěr by měl zahlatit rozdíly v letokruzích dřeva, ale nedělá to spíš proto aby se zbavil povrchové „chlupatosti“ po šmirglování? Není tady nějaký truhlář, co by výše popsané objasnil? Snažil jsem se to vygooglit, ale potupně se ptám, protože se zatím nezdařilo a vrtá mi to hlavou..
Tento příspěvek byl editován 9.9.2012 21:39:36 uživatelem upbraider. - Neděle 9. září 2012 ve 14:21® osprey
-
jepice> Tlustej fluorocarbon je do jisté míry taky řešení, ale jak je tlustej, má trochu humpolácký projev.
Řekl bych, že je to hodně o konkrétní situaci a typu nástrahy, velikosti kudly, kterou to má udržet a tak.
Wolfram je fajn, ale pokud potká pár vázek nebo pár ryb, stane se z něj péro z gauče. O něco lepší jsou tenká ocelová lanka, je jich na trhu kopec. Ta struna (Bungee steel) se mi zohýbala dvakrát na rybě a jednou nebo dvakrát na vázce a to za dvě sezóny počítaje v to i návštěvy Aland. Proti tomu je nakonec wolfram drahej.
- Neděle 9. září 2012 ve 12:33® jepice-zruseno
-
osprey> Děkuji za rydy s lankama. Co ten tlustej flourokarbon? Přemejšlel jsem to udělat z něj. Sice to neni lanko, ale taky se to v poslední době používá. Přeci jenom by to mohlo bejt pro ty tlouště míň viditelný.
- Neděle 9. září 2012 v 11:53® gomz
-
BigMike> Doladeni tvaru brusnym papirem.Hrbetni linka mi porad ukazuje jaky byl puvodni tvar dle sablony.
- Neděle 9. září 2012 v 11:50® gomz
-
BigMike> Orez nozem na hrubo dle linek.
- Neděle 9. září 2012 v 11:49® gomz
-
BigMike> Po prebrouseni do hranateho tvaru a dokresleni pomocnych linek.
- Neděle 9. září 2012 v 11:48® gomz
-
BigMike> Slibovane foto. Lupinkopva pilka…
- Sobota 8. září 2012 ve 23:17® osprey
-
jepice> Bungee Steel nebo titan. Ty se nekroutí. Je to drahé jako prase, ale budeš s tím chytat dokud to neurveš. Výjimečně se to podaří zohýbat, ale dá to práci.
Když spočítám, kolik Wolframu a Microwiru jsem vyházel z důvodu kroucení, tak to není zas tak drahé.
Do vázek mám levná lanka za pár desítek korun 10 m.
- Sobota 8. září 2012 v 19:20® gomz
-
BigMike> Ja uz jedu taky wyrobu na pristi rok a to SR jsi zadal jako na objednavku
) Telo ma 10cm a lopata bude z materialu od tebe, tzn. betelna na preoravani dna
Jak je prubnu u vody tak ti pisnu.
- Sobota 8. září 2012 ve 13:10® BigMike
-
Jinak jsem poslední dny zase bodoval na ty Husky, byť přes 70 cm neměly a tak jsem už včera začal tělíčka – těch nebude nikdy dost.)) Přes zimu se zaměřím především na ty 13 cm a pak udělám pár štíhlých tak 9–10 cm. Klidně bych pak pár kousků s někým vyměnil za hlubokopotápivé ( styl shad rap ), do jejich výroby se mi vůbec nechce!:)
- Sobota 8. září 2012 ve 13:04® BigMike
-
jepice> používám Technosteel – http://www.rybarske-nej.cz/…nosteel-lovy, Navenek je obal z oceli, uvnitř nějaké vlákno. V pohodě se to navazuje na karabinky,dělám je tak 30 cm dlouhé, z druhé strany dělám jen očko na navázání šňůry. Používám ale 9 kg:)) Problémy jsem ještě neměl, jak chytám větší nástrahy, doposud mi to nikdy nic nesluplo až k lanku.
Tento příspěvek byl editován 8.9.2012 13:05:39 uživatelem BigMike. - Pátek 7. září 2012 ve 23:57® jepice-zruseno
-
BigMike> Já vim, jak to je. Prostě to je 20 cm hluboký a metr široký místo v potoce, kde jsem nikdy o kudlu nezavadil ani jsem tam nikdy neviděl náznak zálovu. Třeba jí tam časem drapnu a vyndám to, uvidíme, dříve na jiném revíru se mi to dvakrát povedlo, když jsem přišel o gumu. Když už jsme u těch lanek, většinou používám slabé wolframové, ale časem se zkrabatí. Nemáte nějaký tip na něco lepšího?
- Pátek 7. září 2012 ve 21:00® BigMike
-
jepice> mnooo, snažíš se a chytají!:)) Ale… Na jigový jednoháček netřeba lanko, ale když tam dáš woba, dej tam, prosím i lanko, tam už hrozí, že si těmi trojháky nějaká kudla či něco jiného sešije jícen a půjde časem ke dnu:( Neber to zle, jen jako dobrou zkušenost snad staršího:)))
- Pátek 7. září 2012 v 19:56® jepice-zruseno
-
Včera sem udělal 9 voblerů. Dneska sem je zkoušel a co hod, to záběr. Pak jsem přišel do jedné tůňky a nic nebralo, chvíli mi to bylo podezřelé a v tom pic ho, byla tam kudla. V životě tam kudla nebyla a tak sem tam samozřejmě neměl lanko, takže voblerů zbylo 8 a z toho sem už dva rozdal tatínkovi.
Tento příspěvek byl editován 7.9.2012 19:58:50 uživatelem jepice-zruseno. - Středa 5. září 2012 ve 20:11® Kazan
-
BigMike> gratulačka, hezká je ta načervenalá ocasní ploutev, kde jsi jí dostal? Kdyžtak mi to hoď do osobky
- Středa 5. září 2012 v 19:55® gomz
-
BigMike> Gratulka, ja na ryby mam casu velmi poskrovnu.Jednou to ale prijde
- Středa 5. září 2012 ve 14:24® olda
-
BigMike> balšojmike,lehoulilince závidím,ale přeju,to zase jo.Ať se daří.
- Úterý 4. září 2012 ve 21:36® BigMike
-
Sice ne na mého, ale dávám to sem. Dnes se povedla 87 cm, jedna Husky SD 13cm zůstala na dně, v pátek se tam potopím, dnes mi nebylo nikterak dobře po těle.. Včera dal krev, pak noční a není to ono:) Ale hlavně, že se daří! Bral jsem jí trošku zhurta, narovnala háky, ale spadla až na břehu, uffff:))
- Úterý 4. září 2012 v 17:31® upbraider
-
Pro potěchu ucha a oka trocha japonského umění..
- Pondělí 3. září 2012 v 17:15® džigit
-
gomz> šoupni mi do SZ,kam poslat tu pětibábu
- Pondělí 3. září 2012 v 17:13® BigMike
-
Kazan> Taktéž!!! Prostě záhada!!!.))))
- Pondělí 3. září 2012 ve 13:30® Kazan
-
BigMike> Mám za to že jsou to lepil tou dvousložkou z lidlu, čím jsi to tam vlepil ty?
- Neděle 2. září 2012 ve 21:09® BigMike
-
Doudleban> s tím poly či něčím podobným je to opravdu divné. Mám doma nějakou krabičku, udělal jsem z toho letos asi 10 lopatek. Tu samou jsem dal Kazanovi, udělal z toho také lopatky. Zalepoval jsem to dvousložkovým lepidlem, při testech se mi asi 6 lopatek ulomilo, zbytek OK. Hned jsem dal vědít Kazanovi, že je to průserové a on, že ne, že matroš OK, lopatky také OK. A pak babo raď!:)Tak jsem nakoupil už origoš poly a je klid! PS: nechcete někdo ty krabičky?:)))))))
Tento příspěvek byl editován 2.9.2012 21:13:14 uživatelem BigMike. - Sobota 1. září 2012 v 10:32® Ftmči
-
Musím sem dát jedno varování. Někdy loni jsem psal, že jsem si pořídil nový materiál na lopatky, byl to tento http://www.quinn-plastics.com/…g-10-071.pdf a bohužel musím konstatovat, že až do letošní sezóny jsem nevěděl, co je to ulomená lopatka. Letos už jich mám pryč několik. Ten materiál pravděpodobně hodně zkřehnul díky lepidlu, ale jak jsem psal výše, dřív jsem s tím problémy vůbec neměl. Zvláštní je, že u některých woblerů ta lopatka drží jak čert, ale u některých byla pryč po prvním kameni.
Gomz: Parádní kousky.
BigMike: Parádní úlovky.
Gomz + BigMike: Tak to má vypadat
.