Vyhledávání
Domácí výroba woblerů
V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 15. června 2012 ve 23:07® Kazan
-
Doudleban> pěkná práce, to bude zítra rachot
- Pátek 15. června 2012 ve 21:24® Ftmči
-
gomz> Však ty taky
.
- Pátek 15. června 2012 v 18:17® gomz
-
Doudleban> Pekne to mas.
- Pátek 15. června 2012 v 18:15® Ftmči
-
5. Něco na hloubku. (7,5 2×8,5 a 2×6,5cm) 6. Něco pod hladinu. (8,5 a 2×6,5cm)
A na sezonu je připraveno. Ještě tu mám poslední třetinu woblerů ve stádiu před prvním lakem.
- Pátek 15. června 2012 v 18:09® Ftmči
-
Trošku to tu zaneřádím.
- ,,Devítky"
- různé (4,5 a 7cm)
- ,,Rodinka" (3,5 a 12cm)
- ,,Desítky"
- Pátek 15. června 2012 v 15:57® gomz
-
Prichy> V pohode, kdyz umim aspon poradim.Zbytek ma kazdy ve svych rukou, ale to znas.
- Pátek 15. června 2012 v 15:47® Prichy
-
gomz> děkuji starý brachu, znáš mě, nejsem spokojený dokud nenajdu to pravé
- Pátek 15. června 2012 ve 14:02® lunimus
-
BigMike> reagujem na tvoju otazku k zmene farebneho spektra vo vode …
okrem toho, co napisali moji predrecnici, ze farebnost je dokreslovana chemizmom vody, rozpustenym „bordelom“ a mikroorganizmami, tak nikto este nespomenul najdolezitejsiu vlastnost vody z pohladu svetelnosti a to, ze filtruje cervene svetlo.
Voda rozdielne pohlcuje svetlo s rozdielnou vlnovou dlzkou – cervena zlozka sa pohlcuje najlepsie a modra najhorsie. Preto je so vzrastajucou hlbkou farebne spektrum ochudobnene o a vnimanie skutocnych farieb je narusene. Ludsky mozog dokaze tento posun ciastocne kompenzovat (ako funkcia white balance/vyrovnanie bielej farby na digitalnych fotoaparatoch), napriek tomu je vsak obraz viditelne modrasty. Do hlbky pod 30–40 m (v zavislosti od cistoty vody) uz prenika velmi malo prirodzeneho svetla a hlbsie nez 50–60 m uz panuje vecna tma.
- Pátek 15. června 2012 ve 12:34® TOMMY CATFISH
-
BigMike>
no vydíš najpodstatnejšia vec podľa mňa je to aby sa na drevo a farbu nedostala voda
- Pátek 15. června 2012 v 10:38® osprey
-
Doudleban> Já ji nahrazuji svou nohou a hloubku odčítám průběžně na těle
- Pátek 15. června 2012 v 9:25® Ftmči
-
jepice> Jojo Secchiho desku znám dobře
.
- Pátek 15. června 2012 v 6:01® gomz
-
Prichy> Ja pouzivam syntetiku od Humbrolu – modelarske barvy, obsah 14ml, cena na netu 36k.Vim, ze kluci zkouseli i nejake vodou reditelne urcene na airbrush, ale tam je cena nekde jinde a celkem rychle zasychaji i na pistolce – pro me potreby.Meli by byt dost dobre, kdyz je pouzivaji majstri na strikani treba aut a vychazi z toho obrazky srovnatelne s fotkou, ja s nima spokojeny nejsem asi to neumim.V kazdem pripade najdes spousty odkazu na strankach venovanych prave airbrush. Preju at brzo najdes co hledas a jsi spokojeny s vysledkem.
- Čtvrtek 14. června 2012 ve 22:54® jepice-zruseno
-
Doudleban> Přesně tak. Samotným měřítkem kvality vody je často pouze viditelnost bílého kruhu do určité hloubky. Porovnávají se pak často výsledky třeba z jednoho rybníka po dlouhou dobu a sledují se změny v ročních periodách závislost na počasí. Průhlednost vody se může značně změnit i během dne, protože mikroorganismy migrují ve sloupci nahoru a dolu. Nejníže je vidět obvykle pouze zeleně (jiné barvy pohltí organizmy k fotosyntéze). Zajímavou českou vyjímkou jsou humidní vody (rašelina). Ty jsou hnědé, a většina věcí se v nich jeví žlutohnědě (Vltava nad Lipnem). Zajímavé jsou také toky s vápencovým podložím (v Alpách, na Britských ostrovech). Všude jinde je vidět v hloubce vše zeleně. Diskutabilní otázkou je, které ryby vidí jak barevně. V současné době výrobci nástrah pracují s odrazem UV záření a podobně. Nejen pro člověka viditelné spektrum barev proto může mít svůj význam.
- Čtvrtek 14. června 2012 ve 21:57® Prichy
-
gomz> ne, ja to myslim vazne, jde mi o typ vyrobce atd. a cenu…musim vymyslet automat na strikani wobu, takze ted bude obdobi rucniho testovani
- Čtvrtek 14. června 2012 ve 20:09® gomz
-
Prichy> Lepci?
- Čtvrtek 14. června 2012 ve 20:07® gomz
-
Prichy> Ahoj, to je prave ta finta.Neco, co nikdo nema.Zase se mi splasily ruce u barev, to je toho
- Čtvrtek 14. června 2012 v 19:50® Prichy
-
gomz> příteli, co v současné době používaš na airbrush za barvy? mnoho věcí se změnilo a já bych řekl, že laky na nehty už nejsou in
- Čtvrtek 14. června 2012 v 19:32® Ftmči
-
BigMike> Můžu přispět pouze doměnkou. Myslím si, že ta změna barvy je až příliš závislá na konkrétním zbarvení vody, respektive různé propustnosti světla o různých vlnových délkách v závislosti na množství řas, jílu, rašeliny a dalších různých nečistot. Podle mě je taky v běžných podmínkách o dost rychlejší úbytek všech složek světla oproti pouze některým jeho složkám. Prostě,že dřív než se stačí projevit úbytek konkrétních vlnových délek, je toho světla už cekově tak málo, že se ty změny niják výrazně neprojeví. Takže si myslím, že změny způsobené ubýváním světla o konkrétních vlnových délkách se projeví výrazněji na hlubokých a hlavně čistých vodách u nás asi nějaké zatopené lomy či některé pískovny. Ale jak již jsem předeslal na počátku,jedná se skutečně jen o doměnky.
- Čtvrtek 14. června 2012 v 17:50® BigMike
-
gomz> jestli má nádech do žluta, ve vodě bude „vítaná“:))
Hoši, nejde někde dohledat (kdysi i v prvních Kajmanech) jak se mění barva, tedy spektrum v závislosti na hloubce ponoru? Něco tu psal Míra, ale chtělo by to přímo tabulku, jak se to mění po metrech.
- Čtvrtek 14. června 2012 v 17:46® BigMike
-
TOMMY CATFISH> lodní lak stačí, nějaké starší, třeba tu „Husky“ v nafotce mám dělanou z nouze loďákem a chytá líp jak origoš.)
- Středa 13. června 2012 v 18:26® TOMMY CATFISH
-
BigMike>
tak dá sa na ne chytať aj celú sezónu
samozrejme ak sa chyta šťuka za šťukou tak vob ryby roztrepu
lodný lak
- Středa 13. června 2012 v 16:35® gomz
-
Musi byt fialova jenom ta krava Milka?
- Úterý 12. června 2012 ve 13:03® Kazan
-
gomz> ale pomátly se ti pěkně, mě se to líbí, pokud vezmu že tu mám taky nedodělky, nějaká zebřička taky bude.
- Úterý 12. června 2012 ve 12:59® gomz
-
Kazan> To bylo jen z nahleho pomateni smyslu
- Úterý 12. června 2012 ve 12:58® Kazan
-
gomz> tý jó, pěkný zebřičky, koukám že nakonec si na zahájení uděláš nějaké nové pecky.
- Úterý 12. června 2012 v 11:33® gomz
-
osprey> Tak ty bile uz nemam.Lehky cerny tuning
- Úterý 12. června 2012 v 10:03® gomz
-
osprey> Bohuzel, nasi predkove meli pravdu
- Úterý 12. června 2012 v 10:00® osprey
-
gomz> Copak? Kovářova kobyla chodí bosa?
Já ani nevím, kam půjdu…
- Pondělí 11. června 2012 ve 13:43® gomz
-
BigMike> Dobry! Ja si musim neco udelat na zahajeni, nemam na co chytat:)))
- Pondělí 11. června 2012 v 11:30® BigMike
-
A rezerva bez háčků:))