Chytej.cz

Domácí výroba woblerů

V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 19. března 2012 v 11:42® BigMike

Týýýýýýýjo, nejde mi sem dát foto!?!?

To lepidlo mají v akci jen v Lidlu, nic jiného podobného tam nepotkáš!

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2012/th-img48054.jpg
Pondělí 19. března 2012 v 8:44® olda
olda

BigMike> Jak jse jmenuje to lepidlo?prosím

Pondělí 19. března 2012 v 8:05® BigMike

Tak už jsem si pro 5 ks Lidl lepidýlka dojel – na rok mám snad vystaráno!

Neděle 18. března 2012 ve 23:16® cormaxx
cormaxx

BigMike> Teď si mi dělal radost.Mám jen trošek a leták z Lidlu nám poslední dobou nechodí,takže nemám přehled. Hned pro 2 skočim.

Sobota 17. března 2012 v 19:40® BigMike

Moc se netěšte, není tam nic objevného a i jsem nějak šetřil humorem, cabernet moravia nebyl:((( Ale jo, sám si ho rád přečtu:))))

Sobota 17. března 2012 v 16:03® lunimus

A my (s)prosty lud prosime Ospreya o co najrychlejsie uverejnenie :o)

Sobota 17. března 2012 ve 12:20® Pjota
Pjota

BigMike> už se těšíme :-)

Sobota 17. března 2012 v 11:59® BigMike

Článek jsem napsal, postup výroby nafotil, tím pádem se obohatil o jednoho velmi kvalitního woba a teď už jen budeme vyhlížet, kdy to na Chytej přilétne.))

Čtvrtek 15. března 2012 v 15:25® BigMike

lunimus> já toho teď udělal celkem dost a odhadnu si tvrdit, že jedno balení vystačí v pohodě na 50 ks okolo 10 cm, spíš bych řekl o dost víc!!!

Čtvrtek 15. března 2012 ve 14:36® Kazan

lunimus> řekl bych že jsi si druhou částí své otázky odpověděl sám, skutečně je to těžké odhadnout a závisí to na tebou popsaných faktorech a velikosti wobů. Pokud by jsi chtěl pošetřit trochu lepidla, lze do drážky při lepení vmačknout odřezky balzy.

Čtvrtek 15. března 2012 ve 14:27® lunimus

BigMike> a kolko woblerov s tymto zalejes? … cca priblizny odhad … resp. opytam sa inac … chcem si spravit cca 30 ks woblerov roznych velkosti od 5 do 10cm … kolko tychto lepidiel budem potrebovat? … je mi jasne, ze to bude prudko individualne v zavislosti od hrubky drazky a velkosti vlozeneho olova, ale staci mi taky priblizny odhad :-) Dakujem :-)

Čtvrtek 15. března 2012 ve 13:12® Kazan

BigMike> no však už bylo na čase, už mám poslední ždibínek.:-)

Čtvrtek 15. března 2012 ve 12:32® BigMike

lunimus> jen na zalití drážky v břichu.

Čtvrtek 15. března 2012 v 11:20® lunimus

BigMike> toto lepidlo používaš aj na natieranie telíčok woblerov, alebo len na upevnenie osky v záreze?

Čtvrtek 15. března 2012 v 8:44® BigMike

Všem, všem, všem!!!

Od pondělka budou mít v Lidlu epoxy za zajímavou cenu: http://www.lidl.cz/…ex_23801.htm

Já si to nahoře u dávkovače vždy rozříznu, aby jsem mohl ovládat dávkování jednotlivých složek zvlášť. Když jsem to nechal, vymáčknou se jednotlivé složky přeci jen daleko od sebe a pak to hoňte u malého množství dohromady!?.)

Tento příspěvek byl editován 15.3.2012 08:48:04 uživatelem BigMike.
Pondělí 12. března 2012 ve 22:27® osprey
osprey

Pjota> Pokud jde o pruty, našel jsem i perly za velmi zajímavou cenu.

Je ale otázka, co jsi hledal.

Pondělí 12. března 2012 ve 12:09® pietros
pietros

Pjota> Musím souhlasit ohledně toho veletrhu. Myslel jsem, že si tam nakoupím nějaký materiál na streamry, ale nic jsem nenašel. Nějaká ta inspirace na domácí výrobu se tam našla, ale kdysi to bývalo lepší.

Neděle 11. března 2012 v 16:22® Kazan

BigMike> jj, bude to dobrý počin,lepší odkaz na článeček o výrobě, jak doporučovat novým wobově závislým aby si přečetli 300 stránek

Neděle 11. března 2012 v 9:52® BigMike

Jak bude v týdnu čas, dám se do toho, nafotím, okomentuji a pošlu Mírovi.

Sobota 10. března 2012 v 18:07® cormaxx
cormaxx

BigMike> Sem s nim:-)

Sobota 10. března 2012 v 17:00® Pjota
Pjota

Jo a ještě sem si koupil pár woblerků na předlohy ;-)

Sobota 10. března 2012 v 16:57® Pjota
Pjota

Trošku mimo mísu. Dnes jsem byl na veletrhu v Brně a obrobské zklamání. :-(( Rok od roku méně vystavovatelů a o nějakých veletržních slevách téměř ani památky. Teda pokud si nekupujete „super pruty“ za veletržní cenu 99kč. :-) Naopak co jsem vypozoroval, tak byly ceny spíše nadsazeny. :-(( I tak sem si tam ale koupil za 2240kč (doporučená maloobchodní cena) vymazlenej naviják Spro Red Art 10300. Našel jsem ho u třech vystavovatelů, ale pouze jeden ho měl za 2240kč, ostatní za 2600kč. O prutech se ani bavit nebudu. Veletrh už je dobrý pouze na ochytání věcí, ale ne na nakupování. :-(( A u modelářů neměli ani balzu. :-)

Sobota 10. března 2012 ve 14:49® upbraider
upbraider

BigMike> určitě piš!

Pátek 9. března 2012 ve 22:52® pietros
pietros

BigMike> Pro mě je každá zkušenost přínosem, určitě jsem zvědav.

Pátek 9. března 2012 ve 22:20® lunimus

BigMike> ano … urcite vo mne ocakavaj nadseneho citatela a hltaca kazdeho jednoho pismenka, co napises :-)

Pátek 9. března 2012 ve 21:50® BigMike

Tak jsem dnes lopatkoval 30 ks wobů a musím říct, že z toho skoro šilhám:)) Když bude 25 ks chodit, beru to jako úspěch, ne všechno se povede!!! Mám psavou, co kdybych shrnul své zkušenosti s výrobou w. do „lidového“ článku? Četl by ho někdo?

Čtvrtek 8. března 2012 ve 22:04® gomz
gomz

BigMike> Od oka, pravda, nekdy to neni uplne super.

Čtvrtek 8. března 2012 ve 14:57® pietros
pietros

BigMike> Dělám to tak nějak od oka. Samozřejmě na to pak koukám všelijak ze všech stran, jedním okem, druhým a stejně se člověk kolikrát netrefí:)Nejvíc ale naštve, když se wobler povede vizuálně ( barvy, lak,..) a pak si to zmrším tou lopatkou, to bych si ty ruce urval.

Čtvrtek 8. března 2012 ve 14:01® BigMike

Chlapi, když vlepujete lopatku a centrujete ji na prostředek w., používáte nějaké pomůcky a nebo na to koukáte ze všech stran, nakláníte, atd abyste někdy zjistili, že jste ji dali stejně nepatrně nakřivo?:))

Pondělí 5. března 2012 ve 21:12® pietros
pietros

lunimus> Většinou to zkouším doma ve vaně, zatím se mi moc nestalo, že by byla špatná lopatka respektive její úhel (až na výjimky). Spíš jsem špatně vyvážil woblera, když byl klidně na hladině, tak se nákláněl na stranu. I přes neúspěchy mě to zatím neodradilo, protože tím si nejspíš projde každý, než to vypiluje k obrazu svému.