Vyhledávání
Domácí výroba woblerů
V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 28. února 2012 v 10:08® Pjota
-
upbraider> Jo, ty motorky jsou na klasickejch 230V co je v zásuvce. Nic na tom zapojení není. Já sem použil šňůru z vypínačem ze staré lampičky (dvojlinka) a jeden drát jsem zapojil na jednu svorku a druhej na druhou svorku (jde tam střídavej proud, takže je úplně jedno, kterej kam zapojíš). Koncovky na ty svorky koupíš v elektrikářskejch potřebách za „pusu“. Důležité ale je navléci pak přes kontakty nějakou izolaci, aby si při náhodném dotyku nedostal „kopanec“. Ty koupíš taky v el. potřebách. Zajímavý ale je, že po koždém zapnutí má motorek jiný směr otáčení. Jednou se točí doleva, jindy zase doprava. To ale ničemu nevadí, hlavně že se točí.
- Úterý 28. února 2012 v 8:10® upbraider
-
Kazan> děkuji, pořídím ten motorek co sem dával Pjota. než pobíhat po sběrných dvorech, to raději obětuji 30 Kč.
Poradit se můžu s rodinou. Předkové jsou ještě z poslední slušné generace, která si musela džíny ušít, takže umí kromě ovládání PC a mobilu vše. Svůj kolotoč bych před zapojením do sítě samozřejmě s někým zkonzultoval, vyhořet se mi nechce. že je 220 Voltů v zásuvce samozřejmě vím, jen se mi nechtělo googlovat, jak že je to s Wattama a Herzama..
Tento příspěvek byl editován 28.2.2012 08:15:03 uživatelem upbraider. - Úterý 28. února 2012 v 6:59® Kazan
-
upbraider> ano je to ten samý motorek, důvod stavby nového kolotoče je rachot motorku a bateriové napájení.
Co se týká toho motorku na 220V je to tak jak píšeš, může se připojit rovnou na síť a bude se točit. Pokud nemáš elektroznalosti doporučuji vřele nechat si poradit od kamaráda, nebo si to od něj nechat zapojit. Jinak tyto motorky se vyskytují v pračkách, mikrovlnkách, udělej si výlet do sběrného dvora u vás a tam si ho vymontuj.Pjota> u ryb nikdy pořádně nevíš čím se zavděčíš, třeba to zrovna budou Top wobíky
- Pondělí 27. února 2012 ve 22:51® upbraider
-
Pjota> Máš ještě na pána kontakt? Pokud ano, poprosím o poslání mailu na něj do PM.
Chtěl bych se s ním domluvit mimoaukrově. Nejsem zdatným obchodníkem a už vůbec ne elektrikářem, tak bych nerad něco zase svou neuváženou aktivitou posral.
Podle toho co vidím na tvých fotkách, tak těch 220/240 V, 50 Hz, 3W by mělo nezáludně fungovat po připojení do klasické zásuvky bez jakýchkoliv dalších převaděčů usměrňovačů a transmiterů, mám pravdu?
- Pondělí 27. února 2012 ve 21:14® BigMike
-
Pjota> zítra to posílám, vydrž:)) A klesající w. mají také své přednosti!!!
- Pondělí 27. února 2012 ve 20:33® Pjota
-
Od tohoto chlapíka jsem kupoval ty motorky http://aukro.cz/…1570452.html. Tento má teda 4 ot.úmin, ale ty mé určitě taky ještě má, ikdyž je momentálně nemá vystavený. Myslím si že na tu mou velikost kolotoče je ten s těmi 2,5 – 3ot. úplně ideální. Zkoušel jsem i ten s 6ot., ale to už je moc rychlý.
- Pondělí 27. února 2012 ve 20:28® Pjota
-
Teď už se čeká jenom na polykarbonát.
- Pondělí 27. února 2012 ve 20:25® Pjota
-
A tady ještě přidám něco rozdělanýho. Ty malý, natřený už asi chodit nebudou, protože jsem si neuvědomil, že vrstva hustých „unikolek“ a lak taky něco váží a ještě jsem si do nich vyvrtal dírky na olovo
, tak si myslím, že pudou jak sekera ke dnu a u těch ostatních se uvidí. Jde o mé vůbec první woblery, takže možná budou na vyhození všechny.
- Pondělí 27. února 2012 ve 20:14® Pjota
-
Můj kolotoč. Hotový za dva dny i s barvou a poháněný právě jedním z těch dvou motorků. Koupil jsem si jich více do zásoby (za tu cenu:)).
- Pondělí 27. února 2012 ve 20:11® Pjota
-
A co tohle? dá se to koupit na aukru za 30kč. Já sám jsem ho použil a max.spokojenost. Ten nalevo má 2,5 ot./min a ten napravo bez štítku 6 ot./min. Silný jsou možná víc, než ty na gril, jsou malý a absolutně tichý.
- Pondělí 27. února 2012 v 19:30® jajco
-
upbraider> Dvě kuřata utáhne,mám ho doma už dlouho.Jestli je to i teď stejná kvalita nevím,ale vypadá úplně stejně.
- Pondělí 27. února 2012 v 19:12® upbraider
-
Kazan: Motorek co tam máš je tento?
http://www.zahradni-grily.com/…rek-lucifer/
Koukal jsem na něj a nejvíc se mi líbí cena. má ještě nějaký nedostatek kromě toho, že hučí? Píšou, že unese dvě kuřata, tak jsem si myslel, že bude v pohodě. Proč jsi ho vyměnil za nový? Nefunguje jak má?
- Pondělí 27. února 2012 v 11:06® Kazan
-
BigMike> pokud chceš mohu ti zdarma věnovat svůj starý kolotoč poháněný motorkem na gril. Sice to hučí ale ty to stejně hodíš do sklepa, takže ti to nebude vadit.
Tento příspěvek byl editován 27.2.2012 11:06:27 uživatelem Kazan. - Pondělí 27. února 2012 v 7:56® Zby...
-
BigMike> Matroš na lopatky.
- Neděle 26. února 2012 ve 21:50® Ftmči
-
Zby…> Mě naprosto vyhovuje to, co jsem dal dohromady teď o víkendu. Motorek je prý asi z nějaké staré tiskárny, made in England s mosaznými převody. Myslím, že dalece překračuje mé požadavky
.
- Neděle 26. února 2012 ve 21:48® Ftmči
-
Jsem to odpoledne posílal i s fotkami. Asi chyba v Matrixu…
- Neděle 26. února 2012 ve 21:25® lunimus
-
Zby…> Napisal som ti osobku
… nie je to tajomstvo z coho odlievam, lebo zatial len testujem rozne drobnosti … ale zatial mi az na rozbitu formu vsetko vychadza takmer tak, ako som predpokladal
… pokusam sa o tlakove odlievanie plastov v kuchynskych podmienkach
- Neděle 26. února 2012 ve 21:04® BigMike
-
Zby…> co myslíš?
- Neděle 26. února 2012 ve 20:07® Zby...
-
BigMike> Jak vypadá ten materiál.Rád bych něco vyzkoušel.Stačí info.
- Neděle 26. února 2012 v 19:59® Zby...
-
lunimus> Jestli není tajemství,tak z čeho odlíváš.Jestli je,uvítal bych pokec na osobce.Neloudím nápady,už mám taky něco naodlíváno.Zajímají mne zkušenosti s různými materiály.
- Neděle 26. února 2012 v 19:42® lunimus
-
BigMike> jj … vlastne si za to mozem sam, ze som to neschoval kusok lepsie … ale potreboval som to mat na mieste, kde to dobre preschne, takze radiator sa mi javil ako idealne miestecko … najstarsi syn ma 9, takze dobre vedel co to je … len jednoducho chcel skusit, ako do seba jednotlive diely formy zapadaju, az mu to seklo o zem … nenastvala ma ani tak rozbita forma, ako to, ze ju z rozbitych kuskov krasne vyskladal nazad a nechal susit dalej … a dosiel som na to az teraz, ked som chcel spravit na forme dokoncovacie prace a zajtra si skusit v nej urobit prveho woblera … a kedze v utorok idem na sluzobku, tak uz nestiham spravit novu formu a cakanie na prveho woblera sa odsuva minimalne o tyzden …
- Neděle 26. února 2012 v 19:32® BigMike
-
lunimus> propleskni taťku!:)) Jakobys nevěděl, že co neschováš a na čem ti záleží, dozajista někdo (od 2 do 100 let)z domácnosti objeví a jako „kravinku“ vyhodí nebo použije jinak než je účel a zmrví, atd. atd. Takže takové věci hned uklidím do tutových tajných skrýší:)))A pak půl roku hledám, než hledám zase něco jiného a najdu to první.)))
- Neděle 26. února 2012 v 19:28® lunimus
-
Práve som skoro zabil vlastného syna … pracne som si vytvoril odlievaciu formu na woblery a kym som nebol doma sa s nou tolko hral, az ju znicil
- Neděle 26. února 2012 v 18:06® Zby...
-
A i tohle.
- Neděle 26. února 2012 v 17:04® Zby...
-
BigMike> Znáš ten vtip? Tatínku kdy už bude ta Amerika?Nekecej a pádluj!-Jedno odpoledne a máš kolotoč.
- Neděle 26. února 2012 v 17:00® Zby...
-
Doudleban> Pokud se Ti podaří sehnat starý programátor z pračky(většinou motorek funguje),tak to je věc.Dostatečně silný a absolutně BEZHLUČNÝ.
- Neděle 26. února 2012 v 16:57® Zby...
-
BigMike> Mužu zodpovědně říct,že někteří moji kolegové mojeho woba navázali a druhého až jej utrhli(dál nepíšu-sebechvála smrdí).Jestli najdu,tak ještě dám foto.
- Neděle 26. února 2012 v 16:55® BigMike
-
Sakra chlapi, za kolik na den že půjčujete ty kolotoče? Letos toho budu mít vícero a pořád je obracet z hlavy na zadek se mi nechce.))) A dělat kolotoč už vůbec ne:))))
- Neděle 26. února 2012 ve 12:13® Ftmči
-
A já jsem zas posunul výrobní postup o kousek dál.
Poprosil jsem dědu, ten mi u sebe našel šikovný motorek (těhle elektro věcí má plný sklep, garáž, pokoj…
a pak mi vysvětlil jak to zapojit. Já pak proběhnul stavení, posbíral materiál a hurá na to. Včera jsem to smontoval a poslepoval, ale dnes se ukázalo, že spoj od motorku s vlastní osou kolotoče jsem měl nedobře řešený. Dopoledne jsem to tedy předělal a nyní je už 100% funkční.
Celé kolo se otočí 1× za 20 vteřin. Místo je tam na 14 woblerů o maximální délce 15cm (na šikmo bych tam dostal asi i větší). Motorek běhá normálně na 220V a je docela tichý (při zapnuté televizi už těměř není slyšet).
- Neděle 26. února 2012 v 11:56® Ftmči
-
Zby…> Mě se nejvíc líbí ten okoun, fakt parádní.