Chytej.cz

Domácí výroba woblerů

V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 10. února 2012 ve 13:48® gomz
gomz

Kazan> Myslim, ze nitrolak nebude uplne to nejlepsi, navic proti vodnimu laku bude dyl schnout.

Pátek 10. února 2012 ve 12:23® Kazan

gomz> jj, tak už mě napadlo to zkusit přestříknout, třeba nitrolakem ve spreji, kdysi jsem takto přestříkával popisy na přístroje
Big Mike> já si u tebe něco odkoupím určitě

Pátek 10. února 2012 v 10:52® gomz
gomz

Kazan> Da se pouzit skoro kazdy popisovac, ale pred letoxitem nanasim vrstvu rychleschnouciho laku na drevo (vodou reditelny).Schne to pod rukama a nater letoxitem uz se nedostane k tomu delat nejakou neplechu.

BigMike:Diky za info:)

Pátek 10. února 2012 v 10:42® BigMike

Tak hoši, teď jsem objednal na zkoušku 1 m2 polykarbonátu v 1 mm tloušťce za a 1 m2 tloušťky 2 mm. 1,5 nemají:( Možná k tomu budou i nějaké zbytky. Až to budu mít a prubnu to, tak se ozvu a domluvíme se, jestli by jste někdo něco chtěl. Gomz: ty krabičky někde otec vyšašil, už neví kde:( Válely se mu v garáži až jsem na ně padnul, zabral a zjistil, že je to opravdu polykar. Teď ale budeme mít (snad) lepší přísun.

Středa 8. února 2012 v 19:59® Kazan

gomz> Ondro nevim:-) krabičku jsem dostal od BM on jí má od táty, takže o podrobnosti se obrať na něj, jinak se s tím dělá hezky, Wobík jsem zkoušel trochu jinak, je to dělané ze dvou půlek, pár jich takto udělám, máš s tím nějakou zkušenost? Taky jsem dělal nějaké ty povrchovky, máš nějakou zkušenost se značkovači paint marker edding 750? Pokud jsem totiž použil popisovač na dvd tak po přetření letoxitem se kresba trochu rozpila.

Středa 8. února 2012 v 18:44® gomz
gomz

Kazan> KRABKA? Nazev a ucel? Dekuji…:))))

Mas to nachystane moooc hezky.....

Snad Ti zavolam…o , po jinem mediu.:)

Úterý 7. února 2012 v 17:54® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

Kazan> pekný vobik :-) škoda že tie z lomenými newem

Úterý 7. února 2012 v 17:36® Kazan

BigMike> lopatka dělaná z té krabičky, je to paráda, ohýbáno za studena

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2012/th-img47263.jpg
Úterý 7. února 2012 v 15:07® jajco
jajco

Já používal na zalití břicha tmel T-rex.kostřičky sem zaklínoval kouskem dřeva s klihem.

Úterý 7. února 2012 ve 14:45® BigMike

Prubnul jsem ten tmel z Lidlu. Není to to ono, lepší je na zalití břicha klasika epoxy.

Pondělí 6. února 2012 ve 14:44® BigMike

Kazan> jasně že od tebe, je to paráda! Ta vpravo dole je ta kupovaná, už je slouplá a bude tam ta tvoje:)))

Pondělí 6. února 2012 ve 14:06® Kazan

BigMike> to máš tu folii ode mne a nebo tu silnou co jsi kupoval?

Pondělí 6. února 2012 ve 13:30® lunimus

BigMike> … no tak az teraz po odoslani mojho prispevku sa mi zobrazila aj tvoja fotka :-) … myslel som, ze „neuplne“ reagujes na moje zakladne instrukcie ohladom materialov na formy :-)

Pondělí 6. února 2012 ve 13:28® lunimus

BigMike> samozrejme tych podmienok je tam ovela viac … ale myslis, ze ak by som tu uverejnil skripta o odlievani, ze by tomu vsetci ludia, co su tu porozumeli? … takze som spomenul len ten uplny zaklad, co je mozne riesit v kuchyni :-) … btw. ani tlakove liatie v kuchynskych podmienkach nie je zas az taky kriticky problem, ak clovek ma par skusenosti a pripravenu vhodnu formu a vie ako na to :-)

Pondělí 6. února 2012 ve 13:03® BigMike

Sice neúplné, ale aby tu řeč nestála.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2012/th-img47244.jpg
Neděle 5. února 2012 v 10:56® lunimus

jajco> s karosarskymi tmelmi moc skusenosti nemam :-) … ale ak ma nizku tepelnu roztaznost, dobru tepelnu odolnost (cca 400°C) a malu nasiakavost vlhkostou, tak pre liatie olova to bude urcite pouzitelne … neverim vsak, ze by si z toho spravil formu pre liatie inych kovov … tie zas ale ani v kuchyni neroztavis a nie kazdy ma doma malu taviacu piecku … (ak ma niekto vypalovaciu pec na keramiku, ma vyhrane)

Neděle 5. února 2012 v 10:50® jajco
jajco

lunimus> Je to obyčekný RAPID,a zatím spokojenost,plechov­ka stojí něco přes stovku a udělam z ní slušné množství forem.

Neděle 5. února 2012 v 10:36® lunimus

jajco> Ono to zalezi hlavne od toho, aky mas ten karosarsky tmel … musis pozriet hlavne jeho tepelnu odolnost a schopnost nasavat vzdusnu vlhkost … zas na druhej strane, olovo sa zacina tavit cca 330°C co vydrzi aj dobre presusena sadra … problem pri tychto formach (a formach vseobecne) je hlavne s vlhkostou … je vseobecne zname, ze voda sa pri 100°C odparuje (v zavislosti na tlaku) no a para ma podstatne väcsi objem, ako voda … navyse para je na rozdiel od vody stlacitelna, tym dokaze v sebe naakumulovat velmi slusnu energiu, ktora vie velmi slusne explodovat :-) Druhy problem pri formach je s tepelnou roztaznostou materialov, co moze tiez vplyvat na pouzitelnost niektorych „formovacich“ materialov :-) No a uz spominana tepelna odolnost hovori o tepelnej stalosti formy (plast by sa pri tejto teplote deformoval a ysledny tvar by bolo zarucenie nieco ine ako ocakavas) … a pri vyraznejsom tepelnom pretazeni tiez hrozi ine porusenie s nebezpecnym vytecenim roztaveneho kovu, pripadne vznietenie nevhodne pouzitych materialov v lepsom pripade a v horsom odparovanie jedovatych zloziek a otrave odlievaca …

Neděle 5. února 2012 v 10:11® jajco
jajco

lunimus> Mám formu,která mi vydržela už cca 100 odlitků a ještě nějakou tu stovku vydrží vydrží,ale dík za tip,zkusím to taky možná.

Neděle 5. února 2012 v 1:14® lunimus

jajco> karosársky tmel je vhodný na „pár“ odliatkov, vzhľadom na jeho bežnú pracovnú teplotu … ale pre serióznejšiu prácu by som si radšej k tomuto kúpil kachliarsky (u vás kamnářský) žiaruvzdorný tmel – dvojkilové balenie sa dá zohnať za cca 3–4 € a vydrží 1200°C :-)

Pátek 3. února 2012 v 15:17® jajco
jajco

cormaxx> Vrtal sem jen otvory na lití olova,jinak sem vtlačil olůvka různé velikosti do tmelu,po vytvrdnutí zbrousil namazal vazelínou a olůvka přilepil do hotové půlky a vtlačil do měkého tmelu druhé půlky.Dál zase zabrousil,vyvrtal všechny otvory a drážky a toť vše.Kdybych měl hliník,asi bych použil vrtáčky a frézky,ale taky by to šlo.Ten tmel ale taky vydrží v pohodě.

Pátek 3. února 2012 ve 14:58® cormaxx
cormaxx

jajco> Ty si to jen vrtal?

Pátek 3. února 2012 ve 14:58® cormaxx
cormaxx

jajco> Jj taky to dělám kvůli trhání. Ale hlavně kvůli tomu,že na jednu velikost háčku můžu odlít zátěž kterou potřebuju.

Já mám dost hliníku už přes rok doma.Ale nedostal jsem se k tomu.

Pátek 3. února 2012 ve 14:36® jajco
jajco

cormaxx> Jo kdybych sehnal hliník tak to udělám z hliníku.Je to z karosářského tmelu,gramáže cca 3,5,8gramů.Ale účel to splnilo a odlito prvních třicet hlaviček a trhání ve velkém už mě nebude tak štvát.

Pátek 3. února 2012 ve 14:20® cormaxx
cormaxx

jajco> Dneska jsem si dodělal v compu nákresy a zítra to jdu taky zkoušet.Ovšem já mám připravenej hliník:-)

Jaký máš gramáže?

Pátek 3. února 2012 v 10:40® jajco
jajco

I když to není wobler ale domácí výroba to je.Dnes dodělaný výtvor.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2012/th-img47159.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2012/th-img47160.jpg
Čtvrtek 2. února 2012 v 16:41® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

nazdar chlapci :-)

Čtvrtek 2. února 2012 v 9:15® Kazan

lunimus> jestli chytají to ukáže až rybí porota po 16tém červnu:-D , jinak s barvou si taky moc lámat hlavu nebudu, neco aby se to blýskalo něco trochu do tmava a něco do bláznivých barev typu FT. Beztak nejvíc bude záležet na rukách:-1

Čtvrtek 2. února 2012 v 8:29® lunimus

a jak ti to chyta? :-) … pripadne daj aj nejaku motivaciu – farebnu kreaciu :-)

Čtvrtek 2. února 2012 v 6:28® Kazan

cormaxx> Délky 14 a 11,5 cm, jinak kopie ničeho, vlastní tvar.