Vyhledávání
Domácí výroba woblerů
V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 29. ledna 2012 ve 20:32® TOMMY CATFISH
-
LuboO> ako ja ťa teraz nechápem
- Neděle 29. ledna 2012 ve 20:00® LuboO
-
TOMMY CATFISH> aha, uz viem
- Neděle 29. ledna 2012 v 19:59® LuboO
-
TOMMY CATFISH> ktory?
- Neděle 29. ledna 2012 v 19:26® TOMMY CATFISH
-
osprawedlňujem sa za kwalitu
tento chytá pekne
- Neděle 29. ledna 2012 v 19:19® TOMMY CATFISH
-
upbraider> dosť si toho napísal ale prečítal som si to
a bolo tam aj moje meno
lepšie povedané prezívka
tak ja niesom až taký odborník niečo wiem už wiem vyrezať aj pekný tvar ale povrchovku veľmi neriešil
dávam klasiku lodný lak ako cannibal78
nám ten lodňak nejako vyhovuje
čo je po tom že na vob zaútočí šťuka
pochzbujem že ho zničí aj keby tak si spravým nový alebo zoberiem ďalší z toho množstva ktoré mám na sezóny narobené
- Neděle 29. ledna 2012 v 19:14® LuboO
-
Doudleban> ale mam aj jeden okovany, co pouzivam a je stale ok
- Neděle 29. ledna 2012 v 19:14® LuboO
-
Doudleban> vobec nie, mas pravdu, prepusta len minimalne mnozstvo UV ziarenia, vidno to hlavne na samozafarbujucich cockach, napr. Transitions
- Neděle 29. ledna 2012 v 19:12® LuboO
-
gomz> smajlik vyplaznuty jazyk :PPP
- Neděle 29. ledna 2012 v 19:02® upbraider
-
Doudleban> Myslím, že výjimkou není. Mám brejle se sklama, co se samovolně při osvětlení UV zabarvují do tmava podle intenzity záření. Do auta si ale na řízení v létě beru sluneční. Autosklo UV nepropouští a brýlky se nezatmaví.
Tento příspěvek byl editován 29.1.2012 19:08:17 uživatelem upbraider. - Neděle 29. ledna 2012 v 18:51® upbraider
-
TOMMY CATFISH>
a ne snad?
Já jsem začal koketovat s výrobou asi před 15 lety. Lípa, Unicolorky, loparka z plechu a místo drátu rybářské lanko. Rok, dva na to jsem v časopise Kajman (tuším že to byl speciál za 69 Kč „dravci“) objevil článek jakéhosi Michala Kukly a velice se podivil, že taky někdo jinej než já, vyřezává ze dřeva umělý rybičky. Pan Kukla byl pro mně anonymní osoba a vůbec jsem netušil, že je slavný a že hraje v propagačních videích na jihočeská města. Nicméně narozdíl ode mě pan Kukla nebyl blbec a wobblery neprovrtával jako trubka vrtačkou, aby čekal, kde že mu vrták na druhý straně wobblera vyleze. Měl inovativní metodu rozříznutí břicha wobbleru, přičemž do něj vložil drátěnou kostřičku…no asi už jste počůraní smíchy, ale to, co dnes asi všichni berou jako samozřejmost, mi přišlo v roce 1998(?) jako naprostá bomba. Chod wobblerů se pak dal tunit nejen formováním plechové lopatky…
hop skok rok 2012 a máme tu nejen tradiční výrobce praotce jako BigMike, Lerak nebo Přichy ale i elitní homemade gardu De Profundis, 3stan, Old Wolf, gomz, Strojnik, kaňka, gibbon, Kazan, Gabo_sk, Shepky, kukkYn_, eXecutor, anthrax, wet, Doudleban, Poacher, mascha, Meppsko, cannibal78, LuboO, mir999, kkkarlos, Jambo a samozřejmě TOMMY CATFISH
PS. jestli jste se nenašli, omlouvám se. určitě do elitní homemade gardy také paříte, jen těch lidí co vyrábí nástrahy je fakt hodně
Pěkný nedělní večer všem! Já zatím brousím a brousím, za dva měsíce pomaloučku polehoučku začnu řešit epoxylepidlo a polykarbonáty i jinak než na netu
- Neděle 29. ledna 2012 v 18:40® Ftmči
-
LuboO> Pamatuji si, že co se skla (čoček) týče, jsi v tom poměrně dost zběhlý. Tohle mi ale nedá. Epoxidové pryskyřice mění svojí barvu hlavně díky působení UV záření a to přeci většina skel nepropouští. Je snad autosklo výjimkou?
- Neděle 29. ledna 2012 v 18:01® gomz
-
LuboO> Muzu si tipnout ktery? Bude nejaka vyhra:)?
- Neděle 29. ledna 2012 v 17:56® TOMMY CATFISH
-
LuboO> a ja ich lakujem lodnym lakomm
- Neděle 29. ledna 2012 v 17:54® LuboO
-
upbraider> mam wobler vytvrdeny letoxitom uz treti rok na spatnom zrkadle v aute, vo farbe RH a je krasne biely.
- Neděle 29. ledna 2012 v 17:43® TOMMY CATFISH
-
upbraider> ja som člen elitnej handmade gardy ?
tak to som ani newedel
noo tak v tých povrchovkách niesom expert
no článok bude len musím všetko prefotiť
a článok som trochu prerobil
- Neděle 29. ledna 2012 v 17:25® upbraider
-
TOMMY CATFISH> Já myslím, že Tobě jakožto členovi elitní wobblerhandmade gardy nemůžu nic vysvětlovat
Nechci učit orla létat
Co jsem vyrozuměl, tak teď píšeš nějakej článek o tvorbě? Kdy to vyjde a kde?
Povrchovky jsem tu zmínil jen tak ze zajímavosti, pokud by někdo měl s něčím zkušenosti, aby poradil, co koupit, popřípadě čemu se vyhnout. Ony ty epoxidový lepidla nejspíš nakonec budou hodně podobný a protože nechci (čti jsem příliš pohodlný) objednávat 100 ml lepidla ze zahraničí, nejspíš skončím na Letoxitu nebo Devconu taky.
- Neděle 29. ledna 2012 v 17:05® TOMMY CATFISH
-
upbraider> tak tak
každý ma swoj recept a keď je dobrý tak ho nikomu neprezradí
Old Wolf je pašák
- Neděle 29. ledna 2012 v 16:59® upbraider
-
Ono jich bude daleko víc. Jen nikdo nechce jít s kůží na trh
každý si ten svůj nej prostředek střeží a do oběhu pouští jen všeobecně známé informace
Třeba u sousedů Old Wolf vím, že laboruje s barvama i povrchovkou- používá snad nějakej lak na auta, ale na druhou stranu, proč by měl vyžbleptat tajemství šéfkuchařovi tvorby na netu, tak aby ho všichni znali, když on sám se k němu musel prokousat nakoupením desítek drahých autolaků, epoxidů a co já vím čeho všeho, které se nakonec ukázaly být nepoužitelné.
- Neděle 29. ledna 2012 v 16:39® TOMMY CATFISH
-
upbraider> netušil som že je tých druhov toľko na použitie ppri woboch
- Neděle 29. ledna 2012 v 16:34® upbraider
-
Letoxit ale časem žloutne ne? Nebo se pletu?
Dřív jsem nepoužíval nic než modelářské barvy. Nyní jsem rozhodnut zainvestovat do nějakého toho zpevňovače a to buď:
- Letoxitu – zřejmě nejrozšířenější československá klasika, nějak se mi deo něj ale nechce, zejména protože prý žloutne. Je to pravda?
- Devcon 2 ton crystal clear -(někdo na něj tady nebo u sousedů odkazoval… mají ho tady: http://www.rc-profimodel.cz/…-clear-epoxy
S devconem dělá většina Američanů a někteří na něj nedají dopustit.
- Envirotexu lite -u nás ho používá snad jen 3stan a myslím, že psal,
že Envirotex Letoxit předčí, neměl by dělat ony Letoxitové bublinky
v takové míře,nicméně jsem ho nikde v ČR nenašel a musel bych
objednávat z holandského eshopu
- C&W Lure Epoxy – švédský epoxid vyrobený specielně pro použití na wobblery ve spolupráci s Wolfcreek lures
http://www.wolfcreeklures.com/index_swe.php
Měl by překonávat Envirotex lite, sluneční paprsky mu nevadí, nežloutne, u nás stejně jako Envirotex k nedostání, objednat se dá snad jen u Wolfcreeka
Tento příspěvek byl editován 29.1.2012 16:35:52 uživatelem upbraider. - Neděle 29. ledna 2012 v 16:30® TOMMY CATFISH
-
olda> repočte 6,36 eura nie wela
sa mi zda že to veľa ľudí používa len newem ako sa to má riediť a ma sa to krutiť po tom či čo
- Neděle 29. ledna 2012 ve 13:59® olda
-
TOMMY CATFISH> http://eshop.reichard.cz/…200-80g.html
- Neděle 29. ledna 2012 v 11:49® TOMMY CATFISH
-
LuboO> ja by som tem letoxit cel wyskušať len nemožem len tak vyhadzowať peniaze
kolko tak stoji ?
- Neděle 29. ledna 2012 v 11:07® LuboO
-
lunimus> pouzival som aj obycajny epoxyd, ved si videl ten vlastny vobler moj, ten bol epoxydom vytvrdeny. Ale letoxit je lepcejsi.
- Neděle 29. ledna 2012 v 10:03® gomz
-
lunimus> Letoxit natiram stetcem, nedokazu si predstavit cisteni pistole, pokud by tam zustal nejaky zbytek.A nic nelestim, udela to vsechno letox sam.:)Idealni je po natreni dat na kolotoc, aby nestekl na jednu stranu.S letoxitem vedle neslapnes. S jinym epoxy nemam skusenost.
- Sobota 28. ledna 2012 ve 21:48® lunimus
-
pani … mozem otazocku? Letoxit nanasate na woblery striekanim, alebo stetcom … a nakoniec ho lestite, alebo ho nechate len tak uschnut?
A este jedna otazocka … je mozne pouzit miesto letoxitu aj obycajny epoxid? … alebo ten nie je vhodny kvoli zmene farebnosti?
- Sobota 28. ledna 2012 v 19:41® gomz
-
BigMike> U nas to maji i ve stavebninach, cca 40k za rulicku.
- Sobota 28. ledna 2012 v 19:30® BigMike
-
A kde môžno kúpiť hen ten volaaký bazmek?
- Sobota 28. ledna 2012 v 18:59® gomz
-
Kazan> Pravda.Pokud tam i neco zustane, letoxit to vsechno srovna.
- Sobota 28. ledna 2012 v 18:46® Kazan
-
gomz> co se mi na tom líbí, je jak se to nechá pěkně vyhladit