Chytej.cz

Domácí výroba woblerů

V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 19. ledna 2012 ve 20:35® BigMike

LuboO> třeba by se to nějak nechalo udělat, párkrát za rok někdo na Slovensko jezdí.)) Cesty Páně jsou nevyzpytatelné!:)

Čtvrtek 19. ledna 2012 ve 20:30® LuboO
LuboO

BigMike> keby si bol blizsie, tak ano

Čtvrtek 19. ledna 2012 ve 20:25® BigMike

All: Nezávazně – hoši, pracuji na koupi 2 mm lexanu. Pokud nebudou nějaké zbytky, vzal bych asi velkou desku. Co jsem tak koukal, 1 m2 stojí něco přes 500,–. Vzal by někdo něco z té plochy?

Středa 18. ledna 2012 ve 14:08® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

lunimus> tak ako píše jajco tak to je potlač :-)

Středa 18. ledna 2012 v 10:31® jajco
jajco

lunimus> Přečti tady pozpátku asi dvě stránky a tam to Tommy popisuje jak to dělá.Naskenuje to,vytiskne a nalepí na tělo woblera.Možná to psal někde jinde,ale tuším že je to v téhle diskuzi.

Tento příspěvek byl editován 18.1.2012 10:34:59 uživatelem jajco.
Středa 18. ledna 2012 v 8:52® lunimus

TOMMY CATFISH> Toho Jerka, čo ti už bol pochválený, si rovil šupiny so sieťkou na ovocie? :-)

Úterý 17. ledna 2012 ve 21:36® henny

Prosím jak udělám ty polepy na woblery…

Úterý 17. ledna 2012 v 9:14® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

strojnik> :-) ma pekný chod vo vode :-) ale ešte nechytal ryby možno cez toto leto

Pondělí 16. ledna 2012 ve 21:16® Pjota
Pjota

Našel jsem docela zajímavý modelářský obchod, kde mají Letoxit PR 102M (PR 102M je modelářský, ale nevím jaký je v něm rozdíl oproti PR102) v 400g + 160g balení skladem za 295kč + pošta (platba předem a jako obyč. balík – 80kč, platba předem a jako obchodní balík – 105kč, obyč. balík dobírka – 120kč, obchodní balík dobírka – 145kč). Adresa tohoto e-shopu je www.pvmodel.cz. Informoval jsem se i u firmy 5M (výrobce Letoxitu) a tam stojí tohle velké balení 258kč + 150kč pošta. Navíc v tom modelářském e-shopu prodávájí spoustu zajímavých věcí, včetně široké škály epoxidových lepidel, balsy, nůžky na lexan atd., takže raději zaplatím poštovné jim a přiberu k Letoxitu ještě nějaké další věci. Zajímalo by mě, jestli někdo z vás nemá s tímto e-shopem zkušenosti co se týče serióznosti atd. Děkuji za odpovědi.

Pondělí 16. ledna 2012 ve 20:40® Lerak

BigMike : ty jim dáváš vestičky jako maj klucí vod posunu ! Z toho se ty ryby musej podělat ! :-)

Pondělí 16. ledna 2012 v 18:53® BigMike

strojnik> jen ty nejlepší, proto je dělám!:)))

Pondělí 16. ledna 2012 v 18:48® strojnik
strojnik

BigMike> Jaký máš zkučenocti s těmahle veselejma barvama?

Pondělí 16. ledna 2012 v 18:32® Kazan

BigMike> týýýjooooo ty jsi se rozdováděl;-)

Pondělí 16. ledna 2012 v 18:02® BigMike

Tak sem také něco dám, ať řeč nestojí. Je to v rozpracování, zatím jen „jedovky“ Jak je vidět, než dám barvu, nikterak to nevytvrzuji. Většina zůstane v sezóně u dna, tak to moc neprožívám. Kéž by každý chtěl být prokousnut pořádným dravcem, pak ho klidně i vyřadím.)))

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2012/th-img46879.jpg
Pondělí 16. ledna 2012 v 17:22® strojnik
strojnik

TOMMY CATFISH> Ten Jerk v pravo dole bude sekáč:-)

Neděle 15. ledna 2012 v 17:43® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

nečo nowe a pofotene :-)

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2012/th-img46852.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2012/th-img46853.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2012/th-img46854.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2012/th-img46855.jpg
Neděle 15. ledna 2012 v 16:27® LuboO
LuboO

gomz> este som nepredal, ale snazim sa. Ak chces dovody, napisem ti osobku. Ja tiez nemam nic na fotenie. Snad budem.

Neděle 15. ledna 2012 ve 12:46® gomz
gomz

LuboO> Delas si srandu?:)))) Jsi prodal tu vlaceci sestavu na sumce? Nechytas se casove na ryby?

Jinak ja zatim nemam co k foceni.

Neděle 15. ledna 2012 ve 12:42® Pjota
Pjota

strojnik> děkuji za odborný výklad :-)

Sobota 14. ledna 2012 ve 21:29® LuboO
LuboO

tak ako vyrabaci, co mate nove? Davno som tu nebol… neviem, ci si ma este pamatate…:DDD

Sobota 14. ledna 2012 v 19:06® BigMike

lunimus> dokonce si přihřeju i svou polívčičku – co tady člověk ještě po letech nenajde?!:))

http://www.chytej.cz/…cky-bigmike/

Sobota 14. ledna 2012 v 16:49® strojnik
strojnik

lunimus> Projdi si třeba články na chytej.cz: http://www.chytej.cz/clanky/395/

Sobota 14. ledna 2012 v 15:15® BigMike

lunimus> mrknout na videa na netu, do knížek, článků, co to vlastně přívlač je, pak si to prubnout, kouknout jak woblery chodí, jaké jsou druhy – prostě troška teorie, pak praxe a až to zvládneš, dát se do výroby. A nebo okouknout woby a rovnou se dát do výroby podle návodů tady i jinde (něco článků v archivu najdeš) V první řadě musíš mít jasnou představu co od takového woblera očekáváš atd.atd.

Sobota 14. ledna 2012 ve 14:30® gomz
gomz

lunimus> Tak to pak chapu.Nejlip asi udelas, pokud zajdes k vode a tam si najdes nejakeho kamarada, ktery bude ochotny poradit.Jinak to budes mit dost tezke s vyrobou neceho o cem nemas vubec predstavu.

Sobota 14. ledna 2012 ve 14:25® lunimus

gomz> ono je to so mnou ešte o niečo horšie, ako si myslíš :-) … nielen že som nikdy nechytal na prívlač, ale nikdy som nechytal ryby vôbec :-) Dostal som sa k rybáreniu až teraz ako starý cap, keď to chytilo moje deti :-) … ale bol to môj detský sen … myšlienka na chytanie rýb ma drží už od cca 7–8 rokov, ale kým som bol malý, naši nemali dosť peňazí aby mi mohli kúpiť lístok a ani nebol priestor, aby som mohol chodiť do nejakého krúžku, kde by som sa niečo naučil … neskôr som sa možno hanbil, že budem pri vode pôsobiť neohrabane, keď ma to nemá kto naučiť … skrátka, nikdy som nemal okolo seba žiadneho rybára …

Sobota 14. ledna 2012 ve 14:13® gomz
gomz

lunimus> Ty jsi nikdy nezkousel chytat privlaci na woblery?Velikost si musis urcit sam a jestli pujde o potapivy nebo plovouci kousek taky.Tezko radit, kdyz sam nevis co chces. Snad jedna rada, najdi si nejaky vzor woblera, ktery se ti libi a zkus jej okopirovat.Tam budes mit moznost odzkouset jak original tak i tvuj vytvor a porovnat.

edit: projdi si tady tuto diskusi a najdes utcite odpovedi na sve otazky, myslim i na ty, ktere teprve maji prijit

Tento příspěvek byl editován 14.1.2012 14:15:46 uživatelem gomz.
Sobota 14. ledna 2012 ve 13:57® lunimus

gomz> je mi jasné, že všetky moje diela budú musieť byť pokus/omyl, ale považuj ma prosím za takého amatéra, že neviem ani aká je ideálna veľkosť, či má byť tak ťažký, aby sa potopil, alebo má plávať a nejaká konštrukcia ho má pri ťahaní smerovať pod hladinu … a vzhľadom na to, že som naozaj začiatočník, neviem ho ani otestovať vo vani, či má ten správny pohyb …

zatiaľ sa môžem len dohadovať, či sa má čo najviac vrtieť popri ťahaní, alebo sa môže dokonca krútiť okolo osi … to sú všetko veci, ktoré mi zatiaľ unikajú …

čiže by som potreboval také jednoduché zhrnutie :-) Prípadne ak niekto má modelársky plán rybky spolu s váhou, by ma to potešilo :-)

Sobota 14. ledna 2012 ve 13:31® gomz
gomz

lunimus> Zkouset, zkouset, zkouset…

Sobota 14. ledna 2012 v 11:05® lunimus

Priatelia, neviem, či ste čítali niektorý z mojich odkazov v iných častiach fóra, ale som v oblasti rybolovu úplne neskúsený a len teraz začínam vďaka svojim deťom :-)

V mladosti som bol nadšený modelár, takže zručnosť pri výrobe rôznych pomôcok mi nechýba. Ako som však spomenul, ako začiatočník neviem, na čo sa mám sústrediť. Dokážem síce z balzy vyrezať a vyšmirgľovať vernú kópiu akejkoľvek nástrahovej rybky, ale na čo sa mám sústrediť, aby jej pohyb pod hladinou verne imitoval reálnu nástrahu?

potreboval by som také malé zhrnutie základných zásad pri tvorbe vlastného woblera :-)

Pátek 13. ledna 2012 v 18:24® poacher
poacher

paur17> Ahoj ten komresor je pekny. Domaci vyroba, nebo jsi ho koupil? Jak jo tak dej prosim odkaz:-) Diky Ti!