Chytej.cz

Domácí výroba woblerů

V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 5. ledna 2012 v 9:51® jajco
jajco

Kazan> On je zase těžší než originál a ty ownery taky nejsou nejlehčí.Ta lopatka je kovová,aby něco vydržela.Snad bude mít někdy úspěch.Tady sou nějací prckové,ale tam musím upravit lopatku.Bez trojhačku chodí ale s okováním se jim moc nechce.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2012/th-img46686.jpg
Čtvrtek 5. ledna 2012 v 9:31® Kazan

jajco> jj, tipl jsem si to joited, jen má oproti originálu víc postavenou lopatku, takže moc hluboko to nejde zato to musí být docela rachot ve vodě

Čtvrtek 5. ledna 2012 v 9:20® jajco
jajco

Kazan> Kopie jointeda,na menší model sem chytil candáta.Potom už mě to nějak uspokojilo a přestal sem vyrábět.Mám i dost malých,ale ty moc nechodí.Ten dvojdíl je složitější na výrobu,ale maká dobře.

Čtvrtek 5. ledna 2012 v 8:41® Kazan

jajco> pěkná práce, dej mu šanci i přes den, věřím že s ním ani štika nepohrdne.

Čtvrtek 5. ledna 2012 v 8:34® jajco
jajco

Tady je jajco wobler,stavěný na noční přívlač na sumce,maká slušně,bohužel sumce ve vodě nepotkal.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2012/th-img46685.jpg
Středa 4. ledna 2012 ve 14:52® Kazan

TOMMY CATFISH> ne,ne dostane to lopatku

Středa 4. ledna 2012 ve 14:19® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

Kazan> a to budu jerky ?

Středa 4. ledna 2012 v 10:12® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

Kazan> pekne pekne :-)

Úterý 3. ledna 2012 v 19:36® gomz
gomz

Kazan> Hezky to mas nachystane…

Úterý 3. ledna 2012 v 19:28® Kazan

BigMike> jj ty větší 14, ty menší 11,5

Úterý 3. ledna 2012 v 19:21® BigMike

Kazan> a sakra, už je to tady, zbrojí se na novou sezónu a to že těžce:))) Kolik mají? 14 cm a výše? Ten tvar je zajímavý.

Úterý 3. ledna 2012 v 18:58® Kazan

Tak jsem chvilku dělal kostřičky do wobů

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2012/th-img46666.jpg
Úterý 3. ledna 2012 v 16:19® gomz
gomz

upbraider> Na ty male wobky mam doma osteofix prumer 0,5mm.Na vetsi davam nerez do CO2 prumer 0,8 nebo 1mm.

Pondělí 2. ledna 2012 ve 20:39® BigMike

upbraider> p.B.psal, že to dělá :

„z nerezových ocelí T6 MoV(Francie) 1.41 16 (Německo),u tohoto typu oceli je tvrdost po kalení 55–56 Hrc.Jakýkoli typ nože se nechá vyrobit i z oceli RWL 34 (švédsko), tam je již tvrdost 61 Hrc, ale cena se pohybuje podle velikosti nože kolem 3000.-kč.“

Co jsem koukal, je to obdoba té 440!

Dnes jsem 28 ks w. nařezal bříška, teď začne motání a vlepování kostřiček, olov.drátků atd. – další pakárna.)))

Pondělí 2. ledna 2012 ve 20:30® upbraider
upbraider

BigMike> Tak jsem netrefil skoro nic:-)

Na nožíře Bareše jsem úplně zapomněl. Přitom on se klonem Bílého lovce za české ceny pro lid český proslavil. A jak tak koukám na stránky nejen revolvery ale i ceny má proklatě nízko. Zejména pokud uvážíme, že jeho jméno rozhodně patří k nejznámějším na poli nožířském. Jestli za jedenáct set u něj zázazník dostane RWLku…ale to asi bude nůž z AK5 jinak by ty ceny musely být v Eurech.

Každopádně dík za odkaz. Slibuji, že už nebudu odbíhat od tématu balza, drátky, Letoxit:-)

Pondělí 2. ledna 2012 v 19:21® BigMike

upbraider> ááááááá, pán je z branže!:)))) Revolver je Taurus, asi půjde z domu a místo něho pořídím SP 01 – sedí mi lépe. Byť vypadá T. velký a vlasně i je, na mojí ruku je problém s úchopem a spouštěním, je to vše moc blízko sebe a i mi vždy seděly pistolky. Leccos na obrázku chybí – neladilo by to tam. Stileto je opravdu dělané a ta dlouhá je ZKM 456 z roku 1956 – skoro veterán:)) Tu „Pumu“ vyrábí pan Bareš a za rozumnou cenu: http://www.nozirstvibares.cz/ Nepotřebuji mít (zatím:)něco dražšího RWL 34 a 61 Hrc:)

Tento příspěvek byl editován 2.1.2012 19:21:38 uživatelem BigMike.
Pondělí 2. ledna 2012 ve 14:04® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

tak čo nikto tu nešupne nejakú fotku ? :-)

Neděle 1. ledna 2012 v 18:27® upbraider
upbraider

majrou: Osteofix se dá opravdu pořídit ve třech verzích – měkké, polotvrdé a tvrdé. Já mám všechny dráty v měkké verzi(dostal jsem je darem) a tvaruje se dobře. Při dolaďování se ohýbá drátek, aniž by porušoval nástrahu. 3stan ale doporučoval polotvrdou verzi Osteofixu.

gomz: Od průměru 0,6mm nebo do průměru 0,6mm?

BigMike: Pěkné hračky. Můžu hádat?

Vidím:

• S&W model 586, čtyřpalcový šestiraňák v 357 mag
  • dvakrát parabellu Luger P.08 v 9mm
  • nějakou nejspíš custom udělanou dýku ala Fairbairn Sykes
  • už už jsem chtěl psát, že uton co leží dole na obrázku, jsi nekoupil správně, protože nové provedení střenky z netvrzené pryže napovídá, že čepel není dělaná z ocel zušlechtěné Martfrost technologií, ale vzápětí jsem si všiml, že pod lugrama je ještě jeden origo ČSLA Uton – verze se starejma dobrejma tvrdejma střenkama z Gumotexu.
  • dlouhou si neodvažuju hádat, ale podle puškohledu je to spíš malorage než vzdůša že?
  • dodatečný dárek je na 99 procent Puma ze 440 Céčka oceli. Ale víc už bych musel googlovat. Španělská nebo snad přímo německá výroba? Z dětství si pamatuju týdenní návštěvu u tety, kdy se pro chřipku nedalo dělat nic jiného, než koukat na video. My video doma tenkrát ještě neměli, takže zastavit si film, aby ti neutekl, když jdeš na záchod byla pro mne nová zkušenost, ze které jsem byl na větvi skoro jako ze sbírky bratránkových Mayovek. Poklad na Stříbrném jezeře má jedenáctiletá dušička viděla to odpoledne snad pětkrát za sebou a podepsalo se to na ní mimo jiné i tím, že díky bitce na nože mezi záporňákem Cornellem a mladým blonďatým kulturistou Fredem Engelsem, se kudly Puma Solingen zakously do mého vědomí a srdce beznadějně na doživotí. Jednou si toho Bílého Lovce za desítku stejně koupím. Zatím jen pokochat pohledem na UT:

Ostatně, kdo z nás by nechtěl kudel Old Shatterhanda, že? :-)

Sobota 31. prosince 2011 v 19:48® BigMike

Prichy> ale kdepak, na ty mám jiné vybavení.))) Zatím je u nás klid, tuhle asi 10 ks chvilku posedělo a zmizelo.

Sobota 31. prosince 2011 v 16:51® Prichy
Prichy

BigMike> to mas na kormoše?

Sobota 31. prosince 2011 v 15:24® BigMike

Něco blbne?!

Tento příspěvek byl editován 31.12.2011 14:26:05 uživatelem BigMike.
foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2011/th-img46599.jpg
Čtvrtek 29. prosince 2011 v 19:26® gomz
gomz

majrou> Staci, pokud odpovim jen jednou?:)

Drat na svarovani do CO2, da se koupit v prumeru 0,8 i 1mm – teda, ty co pouzivam na kostry ja.Vse v nerezu.A osteofix muzes koupit tvrdy nebo mekky.Do prumeru 0,6mm, bych klidne bral ten mekky.

Čtvrtek 29. prosince 2011 v 18:11® majrou

Zdar, mohl bych se zeptat, z jakého drátu vyrábíte kostru woblera? Četl jsem něco o Ostefixu, ale přijde mi, že tvrdý drátek má nevýhodu zejména při konečném doladění nástrahy. Nejednou se mi stalo, že při pokusu o vychýlení očka do strany se mi kus wobku uštípl. Začal jsem tedy používat nějaký měkký pozinkovaný drátek, který se ohýbá podstatně lépe než tvrdý osteofix. Anebo používáte polotvrdé či měkké osteofixy?? Dík

Čtvrtek 29. prosince 2011 v 18:11® majrou

Zdar, mohl bych se zeptat, z jakého drátu vyrábíte kostru woblera? Četl jsem něco o Ostefixu, ale přijde mi, že tvrdý drátek má nevýhodu zejména při konečném doladění nástrahy. Nejednou se mi stalo, že při pokusu o vychýlení očka do strany se mi kus wobku uštípl. Začal jsem tedy používat nějaký měkký pozinkovaný drátek, který se ohýbá podstatně lépe než tvrdý osteofix. Anebo používáte polotvrdé či měkké osteofixy?? Dík

Čtvrtek 29. prosince 2011 v 10:50® gomz
gomz

BigMike> Je to jak pises.Obzvlaste pokud jich delas vic stejnych najednou.Jak ty uhly dostanes do ruky jen to lita.

Hezky jsi se rozjel.:)

Čtvrtek 29. prosince 2011 v 10:43® BigMike

Olda: Pouze lehce odhaduji, ale myslím, že než bych vyřezal, vybrousil a vyřízl drážku do břicha 1 w. z tvrdšího dřeva, mám alespoň 3–4 z balzy! Tak prubni balzu a budeš jich dělat hned také více.))) Prkénko stojí okolo 100,– a uděláš jich z něho desítky!!!

Středa 28. prosince 2011 ve 23:07® olda
olda

BigMike> já ji nezkoušel,nedělám ani desetinu wobů co ty,jsem jen příštipkář.

Středa 28. prosince 2011 ve 21:29® BigMike

olda> Ale jo, proč ne, ale pro mě to cesta není. Balza plní požadavky na 100% a jde to s ní jak s cukrovou vatou:) Už jsi jí prubnul? Kdo jednou zkusí, ten už musí:)))

Středa 28. prosince 2011 ve 20:37® Kazan

BigMike> no koukám že jsi se rozdováděl:-D

Středa 28. prosince 2011 ve 20:24® olda
olda

BigMike> Já ten smrk nebo něco podobného beru rašplí a jde to.