Chytej.cz

Domácí výroba woblerů

V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 15. listopadu 2011 v 18:04® BigMike

Dnes zase a opět bodoval 14 cm okoun i když měl namále, aspoň 4× jsem ho strhnul ze stromu, jednou i utrhnul a on spadl zpět do vody.))

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2011/th-img45877.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2011/th-img45878.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2011/th-img45879.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2011/th-img45880.jpg
Úterý 15. listopadu 2011 v 15:09® LojzaRybka
LojzaRybka

Gomzeho wobky ve španělsku měli nebývale velké úspěchy :-D ,byl to super týden :-)

Neděle 13. listopadu 2011 v 10:29® sus1

All Armor> Taky bych se šel podívat,tohle by mě bavilo.

Neděle 13. listopadu 2011 v 8:45® All Armor
All Armor

gomz> Taky si říkám, že by jsi sem měl dát něco podle názvu stránky, abych tady neudržoval oheň s dementními vzpomínkami.

Neděle 13. listopadu 2011 ve 2:17® gomz
gomz

All Armor> A........ muzem se hodit, zpet? Treba do wyroby w? DEKUJI:Ondra.

Sobota 12. listopadu 2011 ve 22:47® All Armor
All Armor

sus1> Dyř sem se ptal, co se ti nelíbí, na tom, že se věnuji vnukovi (teď jsem ho měl mrňavého na krku týden a právě dnes jsem ho vrátil rodičům) a lozím po horách. Já mám co by kamenem dohodil Tatry i Fatry. Tak tam chodím.

Sobota 12. listopadu 2011 ve 22:31® sus1

All Armor> Nic, v pohodě, jen jsem se zasmál,což v poslední době moc nedělam.:-)

Sobota 12. listopadu 2011 ve 21:58® All Armor
All Armor

BigMike> Perspektiva je slibná.

Letos mne upoutaly dvě interesantní informace, týkající se českých důchodců. Těch budoucích.

1. Děcka, co mají letos 10 roků, půjdou do důchodu ve věku 74 let (nejdříve, pokud se ovšem dožijí).

2. Občánkové mužského pohlaví, kteří se narodili letos v Česku, se dožijí průměrného věku 72 let.

Sobota 12. listopadu 2011 ve 21:53® All Armor
All Armor

sus1> A co se ti nelíbí, nádivo?

Sobota 12. listopadu 2011 ve 13:44® BigMike

All Armor> ono toho času nemá nikdo nazbyt, v podstatě bych si občas mohl dovolit i ty woby kupovat, ale ty balzové mizí jak ozónová díra nad pólem a samodoma je i o dobrém pocitu:)A ztráta tolik nebolí a že jich za sezónu urvu – chovám se k nim více macešsky.)Ale ono není jen rybaření, zbraně také něco spolknou, kolo taktéž atd.atd. Už jsi na zaslouženém odpočinku, že si užíváš toho všeho? Když se toho člověk v relativním zdraví a duševním elánu dožije, musí to být paráda! Já včera koukal do důchodových odchodových tabulek + výměru důchodu a je to tristní čtení:( Za 20 let mě budou vnoučata tak postrkávat na vozíku a utírat sliny:))))

Sobota 12. listopadu 2011 v 10:21® sus1

All Armor> …,, běhám s vnukem, chodím po …"
Na tohle je tady forum – Vtipy.:-)) :-))

Sobota 12. listopadu 2011 v 9:29® All Armor
All Armor

BigMike> Dyť sem psal, že jsem se tím také zabýval. Já to neodsuzuji, nakonec ani nemůžu. Já nikdy neměl moc času a teď, když se mi „to“ krátí a mám spoustu zájmů a hobby co nestíhám, prostě na výrobu toho, co můžu koupit, kašlu. Radši jdu na ryby, na houby, maluju, čtu, běhám s vnukem, chodím po horách, fotografuji, čumím na internet… Ale vždy jsem razil „ať si každý blbne po svém“. A taky to tak dělám.

Tento příspěvek byl editován 12.11.2011 08:30:48 uživatelem All Armor.
Pátek 11. listopadu 2011 ve 22:49® Shrek
Shrek

Prichy> potřeboval jsem jen dvě a ty už jsem pořešil z kousků plastu, co jsem našel doma. Ale budu na to myslet, pokud bych se někdy k něčemu takovému odhodlal…díky.

Pátek 11. listopadu 2011 ve 22:20® Prichy
Prichy

Alivio> pokud ti nebude vadit, ze ty noritka nebudou s vmontovanym spalovacim motorem :-) , tak si je nakresli na kus papiru (nebo lepe ve vektorech na pc) a ja ti je freznu z lexanu :-)

Pátek 11. listopadu 2011 ve 20:50® Kazan

BigMike> napsal jsem blbinu měl jsem na mysli přímou brusku, pořídil jsem ji za pár fufníků v lídlu se spoustou pilek, brousků, kotoučků a vrtáčků. Paradoxně v poslední době gumy, smáčci nic moc, orval jsem dost wobů a teď rychle dodělávám, abych měl vůbec některé typy pro dochytání sezony.

Pátek 11. listopadu 2011 v 18:28® BigMike

All Armor> ganiální asi nejsem (ale kdo ví?), ale máš pravdu, nevím co s časem, nechce se mi utrácet, mám radost z těch svých a tak si občas nějaký udělám a odreaguji se u toho. A se zájmem si přečtu typy a názory jiných na tuto problematiku.

Kazan: a sakra, tak frézka?:)) Já se k něčemu dokopu asi až v hluboké zimě a nebo nejspíš až na jaře. Teď jdu víc do gum a při dně.

Na ten stoják jezdíš do J.?

Pátek 11. listopadu 2011 v 17:51® Kazan

BigMike> mám nadělané mustry, a do těch pár wobů to také vyříznu, od té doby co jsem pořídil frézku je to ještě větší fofr. Jinak mám tři kusy před posledním povrchovým lakováním, zatím vysychají a včera večer jsem cvičně vyřízl na hrubo deset tělíček. Něco málo asi osm kousků v pětce je na vytvrzování a jeden větší se tu houpe na lampě. rozděláno je dost;-)

Pátek 11. listopadu 2011 v 17:19® All Armor
All Armor

BigMike> Máš pravdu, sám si to vyrábí jen ten,co neví co s časem. Vypadá to, že jsi geniální. Trochu.

Pátek 11. listopadu 2011 v 17:08® BigMike

T 72 sem, T 90 tam, nořítka tuhle, skoronořítka za rohem. Sleva v prodejně CZ UB by nebyla?:)) Člověk žasne co za lidi chytá ryby.))

No a jak kdo tvoříte? Já si ty nořítka asi budu pořád brousit sám, těch 20 do roka nebudu dramatizovat!

Pátek 11. listopadu 2011 v 10:53@ All Armor

Alivio> Znám ty krámy důverně. Kompresorové kolo motoru V46 nám měli vyrábět v Kunovicích (měli na to jediní v republice vhodnou frézu, vyráběli na ní podobný větrák pro motor L410), v té fabrice, co se včera střílelo.

Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 21:56® Shrek
Shrek

All Armor> proč prču, náhodou se mi vodní RC modely se spalovacími motory líbí. Ať už se jedná o nadhladinové, či podhladinové modely. A takovej nějakej rybí provokátor v mini provedení by nebyl od věci. V dnešní době miniaturizací..... Co se týče motorů, tak mým vrcholem byla generálka 12ti hrnce u T-72 včetně obou převodovek, větší zkušenosti bohužel nemám.....

Čtvrtek 10. listopadu 2011 v 18:51@ All Armor

All Armor> zatočily

Čtvrtek 10. listopadu 2011 v 18:50@ All Armor

Alivio> Já se technikou spalovacích motorů pár let živil. Motory od 80 do 1200 koníků jsem měl „na starosti“. Ten velký měl provozní teplotu od –50 do +45 C. Při těch mínus 50 dokázal dokonce nastartovat, pokud obsluha nenarušila systémy studeného startu. Když se stlačilo tlačítko start, začaly pracovat systémy ohřevu antifreeze, oleje, nafty. Po dosažení tekutosti, byly tyto média trochu prohnané čerpadly. Následoval zasunutí pastorků startérů (použité 2 kousky z MEZ Vsetín, původně určené pro startování motoru UTD20 ve vozidle BVP, pro nás se spešl tepelnou ochranou se snímači ve vinutí), vstříknutí éteru do sacího potrubí (systém ProCombur), startéry se zatočili a motor se rozběhl. Vocošlo ilustruje to, že na hřídeli turba (mezi kompresorem a turbínou), byl při nominálu výkon cca 150koní. Byla to pěkná práce. 3000 takových motorů se vyrobilo. Světová rarita v kategorii automobilových motorů takového výkonu. O tom se ani špičkovým motorářským firmám ani nezdá.Něco takového ti asi nehrozí,milý příteli, tak si nedělej prču.

Čtvrtek 10. listopadu 2011 v 18:36@ All Armor

All Armor> Zase to blbne. Barva REDBO je ta správná, tedy červenožluté tělo a červený perleťový list. 40 let…

Čtvrtek 10. listopadu 2011 v 18:33@ All Armor

Kazan> Tehdá mne to stále 2 litry moravské slivovice a z 10 voblerů a rotaček „Mepps.original“ na hlavatku. To byla ta paralelní výroba za komoušů. Něco za něco. V jednom Tuzexu mi „platil“ známý za voblery a rotačky cigaretami Galoises Caporale, tlustá cigareta cizinecké legie z černého tabáku. Asi s mými produkty se ziskem kšeftoval. Rotačky jsme dělali podle Mepps Aglia velikosti 4. I červenou perleťovou fólii jsme sehnali, akorát s nápisem Mepps jsme se nezatěžovali. Tělíčko bylo soustruženo na automatu z mosazi. Na listy byl k disopozici vercajk pod lis. Cca 20 listů se naráz prolisovalo a potom naráz ostřihlo a prostřihl otvor. Taková malosériová výroba. Dělali jsme i ještě větší (teď to Mepps nazývá Giant Killer) v barevném provedení podle http://www.mepps.com/…t-killer/245#…. Na některé kusy jsme dělali na háčky ocásky z marabou z korcana či z nějakých chlupů. Dost hlavatek v slovenských řekách doplatilo na „francouzské“ rotačky a „finské“ voblery. V obchodech bylo houbeles.

Čtvrtek 10. listopadu 2011 v 18:08® Shrek
Shrek

All Armor> Většinou čtu velmi pozorně, leč chybička se vloudí......Přijmi mou srdečnou omluvu a nenech se vyvézt z míry mým „duchaplným“ plácnutím do prázdna. :-D

Čtvrtek 10. listopadu 2011 v 17:58@ All Armor

Alivio> Nečteš dost pozorně a potom generuješ kokotiny, příteli.

Čtvrtek 10. listopadu 2011 v 15:21® Shrek
Shrek

All Armor> konstruktér spalovacích motorů? Co takhle vymyslet woblera se spalovacím motůrkem a vrtulkou – ideálně kopii PROPa od Rapaly se spalovákem v RC provedení. Postup jednoduchý – PROPa vyšlu do podjezí, stojim na břehu, pomocí RC vysílače jej proháním po řece. Při záběru ryby pustím na vrtulce turbo a ta mi přitáhne rybu ke břehu. Nová metoda lovu by se mohla jmenovat „RC přívlač“, nebo „RC fishing“.

Jo a prosim Tě, až mi za tenhle nápad budeš nadávat do různých „individuí“, tak pamatuj, že sem chodí i mladí lidé a děti. :-D

Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 13:41® Kazan

All Armor> tak nějak jsem se ztratil v tom proč by to nešlo dnes, pokud ale píšeš že dnes by výroba takového zařízení stála kolem dvou set táců, šmarjá na kolik to vyšlo tehdá?:-O

Středa 9. listopadu 2011 ve 22:18@ All Armor

Kazan> Pokud se chytš toho, že jsem psal, že nástroj konstruoval konstruktér lisař a potom, že to bylo podle mého návrhu, tak to sedí. Koncepci jsem si vymyslel sám a podle mých skic mi konstruktér nakreslil výrobní výkresy. Já kreslil jen tvary nořítek. Jsem síce původním fochem konstruktér spalovacích motorů a transmisí, ale v té době jsem už neměl na kreslení vercajku prostor.